Apartmana Doğalgaz Bağlatma Şartları ve Tek Kat Bağlantı Olanakları
Bir apartman dairesinde tek bir katın doğalgaz alıp alamayacağı, binanın doğalgaz bağlantısı olup olmamasına ve apartman yönetiminin kararına bağlıdır.
Apartmana doğalgaz bağlatmak istiyorsanız, öncelikle binanız için gerekli altyapının olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Binanızda daha önce doğalgaz kullanımı yoksa, doğalgaz kolon tesisatı kurulması gerekecektir. Bu tesisatın maliyeti, binanızın büyüklüğü ve kat sayısına göre değişir.
Apartman yönetimi, doğalgaz bağlatma ücretlerini ve işlemlerini belirler. Yönetim, tek bir daireye doğalgaz bağlantısı yapılmasına izin verebilir veya vermeyebilir. Bazı yönetimler, tüm dairelerin aynı anda doğalgaza geçmesini şart koşarken, bazıları da tek tek dairelerin doğalgaz bağlatmasına izin verebilir.
Apartmanda tek daire olarak doğalgaz kullanmak istiyorsanız, öncelikle apartman yönetiminize başvurmanız önerilir. Yönetim, gerekli şartları ve maliyetleri size bildirecektir. Tek başına doğalgaz bağlantısı yaptıramazsınız, çünkü apartman doğalgaz kolon tesisatına bağlanmak zorunludur.
Doğalgaz bağlantısı işlemi, yetkili bir doğalgaz dağıtım şirketi tarafından gerçekleştirilir. Şirket, binanıza kadar doğalgaz hattı döşer ve iç tesisatı kurar. Bu işlemler için belirli bir ücret alınır.
Doğalgaz bağlantısı konusunda daha detaylı bilgi almak ve işlemleri başlatmak için doğalgaz dağıtım şirketine başvurmanız önerilir.