Şimdi Ara

Power tuşuna basma süresi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Normalde pc açıkken power tuşuna 10 sn basılı tuttuğunda pc nin kapanması gerekir.benim pc de ise bi kere basıp çektiğinde hemen kapanıyor.bunun nedeni nedir?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • 10 sn bekleyip snra kapanması için hngisini secmeliyim

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • o seçili zatenama eskiden biraz basılı tutmam gerekiyordu şimdi dokunmam yeterli

Not: 10 saniye olmaz. Max. 4 saniyedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34_gurcangurel -- 29 Eylül 2008; 22:45:26 >
  • Hocam afbuyurun ama işin mantığını anlamadım ben.
    Ben pc mi kapatmak istediğimde pwr düğmesine basıp bırakıyorum pc de benim istediğimi yapıp kapanıyor. neden hemen değilde 10sn sonra kapanmasını istiyorsunuz anlayamadım...!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucanturk41

Hocam afbuyurun ama işin mantığını anlamadım ben.
    Ben pc mi kapatmak istediğimde pwr düğmesine basıp bırakıyorum pc de benim istediğimi yapıp kapanıyor. neden hemen değilde 10sn sonra kapanmasını istiyorsunuz anlayamadım...!

10 sn sonra kapanmasını istiyoruz diye bi durum yok.böyle daha iyi aslında ama eskiden öyleydi(bi hafta önce )şimdi niye böyle onu anlayamadım

Windows kendi kendini kapatma özelliğine sahip zaten...

Ama win98 kuulanıyorsanız başka...
  • diyelimki bilgisayarınız kilitlendi ve başlattan kapatamıyorsunuz yada güç düğmesine bassanızda kapanmıyor. bu haldeyken güç düğmesini 10sn kadar basılı tutarsanız bilgisayar tamamen kapanır. arkadaşın bahsettiği konu da bu sanırım.

Orjinalden alıntı: wortexxx

diyelimki bilgisayarınız kilitlendi ve başlattan kapatamıyorsunuz yada güç düğmesine bassanızda kapanmıyor. bu haldeyken güç düğmesini 10sn kadar basılı tutarsanız bilgisayar tamamen kapanır. arkadaşın bahsettiği konu da bu sanırım.

evet bahsettiğim konu buydu
  • 10 saniye basmanız elektiriği keser. Yani düzgün kapatmazsınız. Pirizden fişi çekmenizle aynı yani. Bir kere basıp çektiğinizde bilgisayar doğru kapanır.(başlat-bil. kapat) Basıp çektiğinizde kapatma ayarları için denetim masası. İkisi birbirinden farklı hadiseler.
  • Açma kapama düğmesi çıt çıtlı olduğu için, ilk basıldığı anda tık diye bir bağlantı yapar ve sonra devreyi keser. Sen düğmeye 10 dakika da bassan bu hiç bir şeyi ifade etmez. Düğmelerin altına takılan anahtarlar çıt çıtlı olmalıdır. Bazı açma kapama tipli çıt çıtsız anahtar tipleri de vardır. Bunlarda düğmeye basıldığında devre yapar, anahtarı basılı tuttuğunuz sürece devreyi kesmez. Bu tip anahtarlar ana kartlar için risklidir. Çünki düğmenin uzun süre basılı tutulması, yada düğmenin takılı kalması devamlı devre tamamlıyacağından, ana kartın ve hatta PSU nun start transistörünü yakabilir.
    Eskiden 386 yada 486 ana kart dönemlerinde, start transistörsüz ana kart ve psu larda bu tip açma kapama anahtarları kullanılırdı. Elektrik lambası anahtarı gibi düğmeye basar sistemi açardınız, tekrar basar kapatırdınız. Lakin günümüz ana kartları ve psu ları böyle değil.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 1 Ekim 2008; 11:28:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.