Şimdi Ara

Posta Güvercinleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
6.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski zamanlarda bu kuşlar gidecekleri yeri nasıl bulurmuş merak ettim şimdi .. ???

• ben şöyle biliyorum emin değilim tabi...
    şimdi mesela mısırda yetiştiriliyor bu kuş sonra o kuş türkiye ye getiriliyor bi şekilde eğer bi mesaj falan olduğunda o kuş salıyorlar o mısıra geri gidiyormuş kaldığı yere... oraayı nasıl buluyor bilmiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

ben şöyle biliyorum emin değilim tabi...
    şimdi mesela mısırda yetiştiriliyor bu kuş sonra o kuş türkiye ye getiriliyor bi şekilde eğer bi mesaj falan olduğunda o kuş salıyorlar o mısıra geri gidiyormuş kaldığı yere... oraayı nasıl buluyor bilmiyorum :)

peki mısırdan kuşları kim getiriyormuş
  • http://www.posta.net.tr.tc/

google dan arama yaparsanız daha iyi site ve bilgilerede ulaşabilirsiniz
  • Bu yöntem gecmiste Osmanli´nin da kullandigi bir yöntem. Eskiden resmi yazismalarin gerceklestirildigi devlete ait yapilarin yaninda bir de kücük "güvercinlik" bulunurdu. Güvercinliklerin icinde ayri ayri bölgelere ait kafesler vardi ve bu kafeslere o bölgede dünyaya gelmis güvercinler konulurdu.

Örnegin Yemen´den Istanbula gelen bir görevli, Yemen´de dünyaya gelen bir kac güvercini de yaninda getirir ve bu güvercinler Istanbul´daki "Yemen Kafesi"ne konulurdu. Görevli geri dönerken de Istanbul´da dünyaya gelen bir kac güvercini alir Yemen´e götürürdü. Tabi bu güvercinler de Yemen´deki "Istanbul kafesi"ne konulurdu. Böylece her yerde, farkli bölgelere ait güvercinlerin bulundugu güvercinlikler meydana gelirdi.

Diyelim Istanbul´dan Yemen´e önemli ve acil bir haber ulastirilacagi zaman, Istanbul´daki Yemen kafesinden bir güvercin alinir, ulastirilmak istenilen not ince bir kagida at kili ile yazilir ve yine ince metal bir plaka ile güvercinin ayagina lehimlenirdi. Bu güvercin birakildigi zaman havalanir ve Allah´in bir hikmeti olarak (simdi icgüdüsel deniyor. ne demekse?) rotasini, dünyaya geldigi yöne yani Yemen´e cevirir ve kisa bir süre icerisinde dogdugu yere varirdi.

Simdilerde bu haberlesme sistemi bazi ülkelerde hobi olarak hala kullaniliyor. Bu isin tutkunu olanlar var. Örnegin Almanya´da 3 sene önce, yarismalarda birincilik kazanmis bir posta güvercini 570.000 Mark´a satilmisti. O güvercin hic durmadan 3000 km´lik bir yolu havada katetmisti ve kisa bir dinlenmenin ardindan geri dönmüstü.

Hatta zamanimizda bu cins güvercinler ayaklarina yerlestirilen ve uydudan takip edilebilen bir verici sayesinde izlenebiliyor. Bu izlemeler sonucunda güvercinlerin ayni istikametlere giderken hep ayni rotayi kullandiklari tespit edilmistir.

Umarim merakini giderebilmisimdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: doganza

Bu yöntem gecmiste Osmanli´nin da kullandigi bir yöntem. Eskiden resmi yazismalarin gerceklestirildigi devlete ait yapilarin yaninda bir de kücük "güvercinlik" bulunurdu. Güvercinliklerin icinde ayri ayri bölgelere ait kafesler vardi ve bu kafeslere o bölgede dünyaya gelmis güvercinler konulurdu.

Örnegin Yemen´den Istanbula gelen bir görevli, Yemen´de dünyaya gelen bir kac güvercini de yaninda getirir ve bu güvercinler Istanbul´daki "Yemen Kafesi"ne konulurdu. Görevli geri dönerken de Istanbul´da dünyaya gelen bir kac güvercini alir Yemen´e götürürdü. Tabi bu güvercinler de Yemen´deki "Istanbul kafesi"ne konulurdu. Böylece her yerde, farkli bölgelere ait güvercinlerin bulundugu güvercinlikler meydana gelirdi.

Diyelim Istanbul´dan Yemen´e önemli ve acil bir haber ulastirilacagi zaman, Istanbul´daki Yemen kafesinden bir güvercin alinir, ulastirilmak istenilen not ince bir kagida at kili ile yazilir ve yine ince metal bir plaka ile güvercinin ayagina lehimlenirdi. Bu güvercin birakildigi zaman havalanir ve Allah´in bir hikmeti olarak (simdi icgüdüsel deniyor. ne demekse?) rotasini, dünyaya geldigi yöne yani Yemen´e cevirir ve kisa bir süre icerisinde dogdugu yere varirdi.

Simdilerde bu haberlesme sistemi bazi ülkelerde hobi olarak hala kullaniliyor. Bu isin tutkunu olanlar var. Örnegin Almanya´da 3 sene önce, yarismalarda birincilik kazanmis bir posta güvercini 570.000 Mark´a satilmisti. O güvercin hic durmadan 3000 km´lik bir yolu havada katetmisti ve kisa bir dinlenmenin ardindan geri dönmüstü.

Hatta zamanimizda bu cins güvercinler ayaklarina yerlestirilen ve uydudan takip edilebilen bir verici sayesinde izlenebiliyor. Bu izlemeler sonucunda güvercinlerin ayni istikametlere giderken hep ayni rotayi kullandiklari tespit edilmistir.

Umarim merakini giderebilmisimdir.

Merakımı giderdi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• anlaşıldı gerçekten güzel bi soru.guzel bı cevap o zaman bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş bu olsa gerek.. demek o zaman cıktı bu ama butun işi guvercınler yaparken atasozu nıye bulbule? gercı guzel sesı vs..kapatıp kafese goturuyolarmıs zavallıları atasozu ordan eweeet,ama o zaman guvercının atasozu nerde
    bunu yazmasam da olurdu ama dayanamadım cok ıcımden geldı..

• yanlız o güvercinleri kafesten çıkarmamak lazım.hatta karanlık/etrafı kapalı bi yere kapamak lazım.yoksa kaldıkları yere 1 haftada alışıyorlar.
  • bu da enteresan ewet..
  • ben besliyordum bi aralar.dehşet hızda ürüyorlar.
  • Ankara'da batıkent tarafında güvercinlik semti var.. ankarada oturanlar muhakkak bi kere bile olsa içinden geçmişsinizdir.. işte buranın adı tağğ eskiye osmlı devleti zamanına dayanıyor.. zamanında burda posta güvercinleri yetiştiriyorlarmış.. adı tağğ bügüne kadar gelmiş. bilginize:P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 3 Eylül 2005, 6:08:36 >
  • war mı güvercin besleyen??aranızda?
  • ılgınc ya bu hayvanlar alemı... valla cogu kez dıscovery seyrederken sasıp kalıyorum.. her hayvanın karakterıstıgı bı ınsana benzıyo dıye dusunuyorum bazen.sabahın bu saatı sardım mevzuya hıc ısım yokmus gıbı de sen guvercını nerde besledın???
  • balkonda.2 tane ile başladım.hastalık oldu.onları uçarken görmek çok güzel oluyor.
  • gıtmıyomu kacmıyomu nerde dogduysa oraya gıtmıyomu gıderken illede bisey goturmek ıstemıyomu elı bos gıtmemek bu mu o gelenek de mı o zamanlardan cıkmıs..kafam gıttıkce karısıyo sankı yeterınce karısık degılmıscesıne
  • walla ben arkadaştan aldım 2 tane.birka. tüyünü yoldu.kanadı uçlardan bantladı.verdi bana.1 hafta çözme dedi.bende öle yaptım.bi keresinde kaçırdım birini.(2 gün sonra)arkadaşın evinin orda bulduk.geri getirid.nese bunlar 1 hafta bende kaldı.sonra serbest bıraktım.yuvadan ayrılmadılar bir daha.
  • enteresan bı sıçrama yapmadan duramıcam.. ne ılgınc dımı hayvanlar cogu kez ınsanlardan daha cabuk ogrenıyolar vefayı... mesela omur boyu sabrı ogrenmeye calısırız,tımsahda gani gani var..bı ornek
    neyse dagıtmayayım konuyu,bu guvercın hayvanı zaten hep barısı,ıyınıyetı bunun gıbı seylerı temsıl eder durur,azla yetınır tatlı kendı halınde bı kus.. camı avlusunda olurlar genelde farklı bı kus yanı..
    ben buradan hepsıne sevgılerımı sunuyorum.ılk gordugum yerde yem atıcam SÖZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslıyucel -- 3 Eylül 2005, 6:32:23 >
  • güvercin posta taşıdığını bilmez...
    o yalnızca yuvasına dönme derdindedir.

nerde salınırsa salınsın yuvasının yolunu bilir ve oraya gider...
    ortaçağdan beri bu güvercinlerle mektup taşındığını biliyorum.
    ama ne zaman başlamış onu bilemiyeceğim.
    avrupa ülkelerinde haçlı seferlerinden sonra başladı onlar bu işi ortadoğuda öğrendiler.

bildiğim ilginç olaylar:

1137-38 yılları. haçlı seferleri sırasında imadeddin zengi kudüs kralını suriyede bir kalede sıkıştırır.
    ve dışarıyla bağlantılarını keser sonunda epeyce bir fidye karşılığı bunların gitmesine izin verir.
    hemen kaçan adamlar biraz ilerde kendilerini kurtarmaya gelen bir orduay rastlarlar...
    dışarıyla bağları kesildiği için bunu öğrenememişler.
    oysa o devirde müslümanlar posta güvercinleri ile kolayca haberleşiyorlardı.

güney afrikalı bir adam ingilteredeki akrabası kendisini ziyarete geldiğinde ona bir güvercin hediye eder.
    ama bu hayvan londra ya gidince kaçar ve 2 ay sonra güney afrikadaki kendi yuvasına döner...
    olayı dünyada kuşçuluk yapan kimse açıklayamadı..
    çünkü bir güvercinin sahra çölünü geçmesi kesinlikle imkansızdır. şimdiye dek hiçbir güvercin yapamadı.

bu konuda yapılabilen tek açıklama hayvanın güneyafrikaya giden bir vapura binmiş olduğu şeklinde...
    ama bu kadarıda fazla hayali bir iddia... yinede böyle bir şey olay oldu.
    bu güvercinin londradan güğney afrikaya nasıl gittiği hala tam belli değil.

• Merhaba arkadaşlar ben güvercin aldım yuvama alışsın diyede kanatlarını kestim peki kanatları uzarmı ne kadar zaman da uzar teşşekürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.