Şimdi Ara

Polonya da üniversite okunur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler polonya da üniversite okunur mu ? iyi yorumlar da var kötü yorumlar da var

mesela öğrenci alım şartları çok düşük.bu yüzden babamı ikna edemiyorum.???
    polonya ya 3.sınıf doğu ülkesi diyenler var.
    eğitim kalitesi çok düşük diyenler var.

sizin yorumlarınız ?

edit : Türkiye de okumaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 3 Aralık 2013; 17:01:58 >

• Çokta güzel alınır. Biraz küçümsemişler Polonyayı bence. Eğitimi kötü değil, ilk 100 e girebilecek üniversiteleri var. Öğrenci için çok ideal bir ülke ve 3. sınıf bir ülke falan değil ayrıca. Onlar 3. sınıf ülke ise Türkiye nedir çok merak ediyorum.(Buna itiraz gelebilir Polonyadan daha iyiyiz diye. He diyip geçiyorum şimdiden). Polonyaya ocak ayında master yapmak için gideceğim 3 yıllığına. 2 aydır araştırıyorum. Varşova, Krakow, Poznan veya Wroclawa gideceksen şanslısın.

Orijinalden alıntı: Frightfull

Çokta güzel alınır. Biraz küçümsemişler Polonyayı bence. Eğitimi kötü değil, ilk 100 e girebilecek üniversiteleri var. Öğrenci için çok ideal bir ülke ve 3. sınıf bir ülke falan değil ayrıca. Onlar 3. sınıf ülke ise Türkiye nedir çok merak ediyorum.(Buna itiraz gelebilir Polonyadan daha iyiyiz diye. He diyip geçiyorum şimdiden). Polonyaya ocak ayında master yapmak için gideceğim 3 yıllığına. 2 aydır araştırıyorum. Varşova, Krakow, Poznan veya Wroclawa gideceksen şanslısın.

babamı ikna edemiyorum ya alım şartları çok düşük olduğu için

şimdi lise mezunu olsan paran olsa direk gidebiliyorsun zaten bu yüzden off sanırım bir şirketle babamı konuşturacağım belki onlar ikna edebilir.

bi de iklimi kötü çok soğuk hele kışın neyse ki ben kış adamıyım soğukları seviyorum

• bi de yeni bir soru polonya da eğitimi ingilizce mi almak mantıklı yoksa lehçe mi ?

bildiğiniz gibi polonya nın ana dili lehçe ama polonya dışında işime yaramaz ki o dil üniversite sonra geleceğim polonya da olmayacağına göre ingilizce mantıklı geliyor bana

üstelik çok iyi ingilizcem var belki hazırlık bile okumam.

sizce ?

Orijinalden alıntı: jeodempp

quote:

Çokta güzel alınır. Biraz küçümsemişler Polonyayı bence. Eğitimi kötü değil, ilk 100 e girebilecek üniversiteleri var. Öğrenci için çok ideal bir ülke ve 3. sınıf bir ülke falan değil ayrıca. Onlar 3. sınıf ülke ise Türkiye nedir çok merak ediyorum.(Buna itiraz gelebilir Polonyadan daha iyiyiz diye. He diyip geçiyorum şimdiden). Polonyaya ocak ayında master yapmak için gideceğim 3 yıllığına. 2 aydır araştırıyorum. Varşova, Krakow, Poznan veya Wroclawa gideceksen şanslısın.

babamı ikna edemiyorum ya alım şartları çok düşük olduğu için

şimdi lise mezunu olsan paran olsa direk gidebiliyorsun zaten bu yüzden off sanırım bir şirketle babamı konuşturacağım belki onlar ikna edebilir.

bi de iklimi kötü çok soğuk hele kışın neyse ki ben kış adamıyım soğukları seviyorum

Şirketler bir şekilde ikna yolu bulabilir. Fakat aldıkları para küçümsenecek bir miktar değil. Benim yaptığım gibi araştırarak, sabırlı olarak, genel olarak bir tablo çıkarıp babanı karşına alıp konuşarakta pekala ikna edebilirsin. Ha baban polonyayı istemiyorda başka bir ülkeye sıcak bakıyor ise, avrupada polonyadan çok daha güzel şehirler, okullar var. Fakat ekonomik olarak biraz sarsıcı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

bi de yeni bir soru polonya da eğitimi ingilizce mi almak mantıklı yoksa lehçe mi ?

bildiğiniz gibi polonya nın ana dili lehçe ama polonya dışında işime yaramaz ki o dil üniversite sonra geleceğim polonya da olmayacağına göre ingilizce mantıklı geliyor bana

üstelik çok iyi ingilizcem var belki hazırlık bile okumam.

sizce ?

İngilizce okumak daha mantıklı, malum geçerliliği ortada. Yüksek lisans öğrencilerine mezun olduktan sonra 2 yıl çalışma ve ikamet izini veriyorlar diye duydum. Amacım master süresince lehçeyide yavaş yavaş öğrenip mezun olduktan sonra en azından 1 sene kalıp, çalışıp genel duruma bakmak. Mümkünse vatandaşlık almak. Hazırlık okumayı ben biraz gerekli buluyorum (bende okuyacağım) çünkü hazırlığı sadece ingilizce hazırlık olarak değil oradaki genel yaşama adapte olmak olarak görüyorum. Artıları olacaktır diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mimarlık hala okunur mu?
    6 yıl önce açıldı
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Avrupa da ki neredeyse her üniversite emin olun Türkiye de ki üniversitelerin %90 ından daha iyi eğitim veriyorlar.Hele ki Polonya gibi bilmem kaç yüz yıl önce kurulan üniversitelere ev sahipliği yapan bir ülke olarak dan bence yüksek lisans için düşünülmesi gerekiyor.Ben Poznan da Erasmus için bulunmuştum ve gittiğim üniversite teknik üniversitesi olmamasına rağmen ODTÜ den daha iyi IT sistemleri vardı.Hocaları genç ve dinamikti.Bilgili olduklarını hissedebiliyorsunuz.Hepsi belli öğrenciler ile araştırmalar yapıyorlardı.Hindistan da bile Türkiye den daha iyi olan okullar var emin olun :) Bizim daha çok eksiğimiz var eğitim alanında.
  • :D Bizde halkın geliri , ekonomi çok iyi, bürokratik işlemler çok ciddi ve hızlı. Şehir olarak İstanbula 3. boğaz köprüsü açılmıyor, gezi parkı yıkılmıyor, ülkeye bomba düşmüyor, İstanbulun, Ankaranın alt yapısı çok iyi. Betonlaşma yok parkların sayısı AVM lerin sayısından yüksek, insanlara değer veriliyor , istikrar zaten elhamdülillah. Pardon kardeşim ben yanlış değerlendirme yapmışım. Neyin kafası ?
  • Halkın gelir düzeyinin düşük olması ekonominin kötü olduğunu göstermez , yaşam maliyetleriyle paraleldir ona göre gelir düzeyi belirlenir. Türkiye ile kıyasla şimdi istersen, asgari maaşın 800 lira olduğu memlekette insanlar kira ücreti olarak en az 600 lira veriyorlar. En azından başta adaletten söz edemiyoruz. Lütfen bu şekilde savunmayınız şu ülkeyi. Hadi hala muhalefetsin diyelim, ekonomilerin gelişme oranlarına bak istersen. Ama RTE nin konuştuğu şekilde değil. Bir makro ekonomistin verilerinden yararlanarak.
  • E sen kıyaslıyordun Türkiye ile ? Polonya'nın diğer çoğu Avrupa birliği ülkelerine kıyasla ekonomik ve üniversite açısından daha düşük bir seviyede olduğunu anlamak zor değil zaten. Ben öğrenci için hala en ideal ülkelerden biri olduğunu savunuyorum. Sen Türkiyeye kıyasla cevap atıyorsun. Avrupa ülkesinde okuyup, getireceği fırsatları küçümseyerek verilecek paranın ve harcanan yılların boşa gideceğini savunarak gidecek insanları ön yargı yapmasını sağlıyorsun. Parası olan insan zaten gider Amerika,Avustralya,İngiltere,İsviçre gibi yerlerde okur. Bir de bana diyorsun internet başında araştırma yapmakla olmaz bu işler diye. Ama çok sığ düşünüyorsun.
  • Kıyaslamalara bak ya. Keşke senin kadar basit bakabilseydim bu işlere. Az bilgili fakat daha çok mutlu olurdum sanırım genel olarak insanların olduğu gibi.. Hala sığ düşündüğün basit eşitlik(olmayan) kıyaslamalarla anlaşılıyor...
    Ha bu arada ilk mesajındaki anti tezinden 180 derece saptığını da unutma. Lütfen tutarlı olun biraz. Avrupa birliğinin eğitim stratejilerinde öğrencilere sunulan fırsatları bilip bilmeden konuşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frightfull -- 30 Mayıs 2013; 23:41:03 >
    MSI GE72VR APACHE PRO
    Samsung Galaxy S9
  • Dostum polonyada ingilizce pek yaygin degil ve lehcede zor bir dil , native speaker olarak konusan turk sayisi yeryuzunde gercekten az o kadar yani :) turkiyede iyi bir univeristeye puanin tutuyorsa gitme derim ama sen bilirsin bence polonya turkiyeden ustun degil , biz ulkemizi kucumsuyorz gercekten , yinede sana ve beklentilerine kalmis umarim iyi muhakeme yapar ve kararindan mutluluk duyarsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

:D Bizde halkın geliri , ekonomi çok iyi, bürokratik işlemler çok ciddi ve hızlı. Şehir olarak İstanbula 3. boğaz köprüsü açılmıyor, gezi parkı yıkılmıyor, ülkeye bomba düşmüyor, İstanbulun, Ankaranın alt yapısı çok iyi. Betonlaşma yok parkların sayısı AVM lerin sayısından yüksek, insanlara değer veriliyor , istikrar zaten elhamdülillah. Pardon kardeşim ben yanlış değerlendirme yapmışım. Neyin kafası ?

Türkiye'nin ekonomisi şu an sadece Polonya değil birçok Avrupa ülkesinden iyi.

http://www.bbc.co.uk/news/business-22562237

• Git git git.

Orijinalden alıntı: Prank

Git git git.

Türkiye de okumaya karar verdim.Şu an mezunum.Sınava tekrar gireceğim.Büyük ihtimal Bilkent de okuyacağım.
  • Varşava unisinde okunur.Iyi uni.Tavsiye ederim.

[Mutationem motus proportionalem esse vi motrici impressae, et fieri secundum lineam rectam qua vis illa imprimitur.]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nadidas

şu an polonyadayım warsawda merak ettiğin bişey varsa mesaj atabilirsin

Varşova pahalı diyorlar doğru mu ? 500-600 liraya yaşanılabilir mi ? Yurtlar pahalı mı ? Bölüm ne ve harç parası ne kadar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

ASUS X541U BlackBerry KEYOne Black Edition Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30
    Zidoo X9S Keenetic Extra DSL YAMAHA RX-V373
    Kimber Kable 12tc/8vs
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.