Şimdi Ara

Polo Chrome Edition DSG Alıyorum, Vazgeçmem için Neden Gösterebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
5.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. otomatik b segmentinden araç alma arayışım aylardır devam ediyordu ve ibreler beni 4 marka-modele götürdü:

Ford Fiesta: yüzü artık eskidi ama 1.6 powershift trend donanımda bile otomatik klima, esp, hill holder standart. güvenlik paketiyle beraber 7 airbag yapıyor ve 39 bin gibi uygun bir liste fiyatı var. ford markasına yol tutuş konusundaki tecrübelerinden dolayı hep saygı duymuş olmamla birlikte tam anlamıyla içime sinen bir marka olmadığını belirtmem gerek (opel gibi).

Citroen C3: kalitesiz işçilik, kalitesiz malzeme gibi sinir bozucu şeylere sahip. lakin eşim çok beğeniyor ve dizel modeli yakmıyor, kokluyor. yakıt ekonomisi anlamında çok başarılı. a ayrıca şanzuman rezalet, iyi biliyorum fiyat e-hdi 46 bin + 2 bin plus paket + 850 konfor paket = 48850

Kia Rio: fancy 1.4 automatic. donanımı çok başarılı ancak 4 ileri çağ dışı şanzumanın da yardımıyla benzini içtiği söyleniyor. senede minimum 15 bin km yapacağım için kesinlikle benim için ekonomik olmayacağını düşünüyorum. bi de işçilik-malzeme kalitesi konularında kafam rahat değil. fiyat 45 bin civarı.

VW Polo: chrome edition 1.4 dsg, esp paketli 45 bin civarı fiyata sahip. donanım başarılı. ekim ilk haftaya çakıl grisi metalik planlıyorum. volkswagen kalitesi, dsg konforu, ortalama tüketim değerleri, işçilik-malzeme kalitesinin rakiplerine göre üst düzeyde olması ve orjinal park sensörü, 6,5" dokunmatik ekran, tam otomatik klima, karartılmış arka camlar, kararan dikiz aynası gibi benim için önemli donanımlar standart.

şimdi benim polo chrome edition almamam için ciddi bir neden var mı onu öğrenmek istiyorum. kısmetse bayramdan sonra kesin karar verdiğim aracı alacağım (kapora yatıracağım). samimiyetle açılmış bir başlık ve sorulan soru olduğundan şüpheniz olmasın lütfen. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

not: farklı alternatifler de belirtilebilir. önemli olan otomatik vites olması, esp-hill holder olması. diğer donanımlarda katı değilim.

• feyzson kullanıcısına yanıt
    Hocam polo DGS almaman için sebep zaten cümlenin içinde belli DGS nin meşhur mekatronik problemleri....

Ben Toyota nın fiyatlarını uçuk buluyordum ama Yaris Seçeceği güzel gibi...(Ya da CLİO 1.5 dci EDC fransa'da satışa sunuldu buraya gelmesi fazla zaman almayacak aceleniz yoksa) sizin belirttiğiniz segmentte(b) Toyota yaris'e bir bakmanızı tavsiye ederim(Yaris 1.33 Style Multidrive S yada 1.33 Cool Multidrive S -43,000 tl(iki donanımda aynı fiyata)
  • 45bin veriyorsanız bari 7 bin daha kredi çekip Golf 7 1.2TSI DSG alın hocam. Polo'ya 45 bin çok fazla bence. Çekeceğiniz 7 bin TL krediye kesinlikle değer Golf'ün kalitesi. Klima tam otomatik olmaz, dikiz aynası otomatik kararmaz ama kaliteli 8 hoparlör olur, ESP vs. standart olur, hava yastığı sayısı daha fazla olur, koltukları daha kaliteli olur, motoru daha iyi olur, vergisi az olur, yakıtı az olur... Aracı alınca sadece 300TL 'ye bayide park sensörü taktırırsınız (sis çok lazımsa sisi de ucuza takıyorlar) ve güzel güzel kullanırsınız.
  • imzadaki civic i satıyormusunuz hocam.

polo cok güzel bir tercih olabilir bunun yanı sıra çakılı 1,2 tsi dsg ibiza bakablirsiniz 39,500 e falan gelir. Ayrıca ben sizin yerinizde olsam 1,6 power shift titanyum fieastada bakardım. bu aralar 1,25 trend + güvenlik paketlisi odağımda çok harika bir araç.

Polo nun en büyük artısı 2, eli çok sağlam malum forumdaki Cihan arkadaş 1,4 otomatik polosunu 30 saniyede satmıştı.

ayrıca piyasa arabası almanın başka bir artısı daha var allah göstermesin ama arkadaşımın biri 53,000 e aldığı 2012 comf extra dizel corollasını pert ettti tam 1 yıl 1 ay sonra 13 binde aracın 3 000 lira kadar da hasarı kaydı vardı daha evvelden adam 49,500 lira para aldı kaskodan zorlasa 50,000 bile alırdı ama uğraşmadılar. Zaten aracı kaza yapmadan elden satmak istese 48-50,000 bandında satardı değer kaybı yok yani hep piyasa arabası oluşundan. Bende imzamdaki araç var hep düşünürdüm araç alırken hep kalbini dinle mantığını değil diye ama bu olay benim fikirlerimi değiştirdi açıkcası.

Özetle Polo güzel bir tercih olur chrome lıne paketin doluluğuna dicek bişey yok zaten dsg ile esp de geliyor. sadece perde hava yastıkları eksik kalıyor heralde ben crome pakette gelen jantlardan nefret ediyorum güzel değil pek onun haricinde eksiksiz araç

• @FirstClass

hocam özellikle b segmenti deme sebebim de küçük boy araç olması ihtiyacıdır. golf de büyük değil evet ama eşim için polo sınır büyüklükte, daha iri, uzun hiçbir araç kabul görmüyor

@Rdiesel

hocam yarislerin ne yazık ki hiçbirinde hill holder gibi olmazsa olmaz dediğim özelliklerden biri yer almıyor. clio konusunda da eşim tarafından veto edildi kendisi
  • Civic satılıp Polo alınmaz.

Civic satılıp Highline yada Comfortline Golf alınır.

Bence otomatik Civic satılıp DSG şanzıman alınmaz. Manuel alın, Golf alın, 10 numara olsun.

Aslında bence hiç gerek yok Civic dursun işte.
  • Alinmamasinin nedenini kendiniz başlıkta yazmışsiniz "DSG"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @pro-black

evet civic satacağım kısmetse. belirgin bir şikayetim yok, lpg de olduğundan çok ekonomik güzel araç ancak eşim kesinlikle kullanamıyor ve kendisinin çok rahat kullanabileceği araç arıyoruz. ibiza benim de ısrarla tavsiye ettiğim bir araç ancak servisi burada yok ve dsg falan sorun çıkarsa en yakın servis 200 km mesafede. riske girmek istemiyorum. servisi olmayan marka almak istemiyorum. hondada böyle bi hata yaptım, bi daha yapmak istemiyorum. araçta sorulacak bir şey oluyor, dh forumda arıyorum, bulamazsam servisi arıyorum her zaman cevap "bi getirin bakalım" oluyor. hiç öyle bi götüreyim yapamıyorum ne yazık ki. 2. el ve piyasa konularında, a bi de jant konusunda kesinlikle haklısınız. o janta rağmen chrome edition olabilir diyorum

@IslakFasulye

hocm civic satma, polo almak isteme nedenlerimi yazdım. ilginiz için teşekkürler.

Peki hocam Skoda CİTİGO 1.0 elegance ASG şazıman düşünmez misiniz.Hill Holder,ESP mevcut(asg için)ve otomatik...33 bin tl civarı bir rakam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 6 Ağustos 2013; 1:53:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Alinmamasinin nedenini kendiniz başlıkta yazmışsiniz "DSG"

dsg konusunda kavrama dışında hiçbir sorunu olmadığını söylüyor tüm yeni nesil dsg araç kullananlar. kullanıma göre 80-100 bin kmde kavrama değişimi oluyormuş, düşük masraflı ve pek dert edilmeyecek bir şey diyorlar. mekatronik arızalar 3.nesilde giderildi demişti vw, kullanıcılar da destekliyor bu iddiayı.
  • O zaman Polo'dan daha iyi bir araç bulamazsınız bence o segmentte. Tek kötü yanı araç dolu olduğu için bir süre bekleyecek olmanız.
  • Hocam siz kararınızı vermişsiniz.
    Sadece kavramaya ve onaylatmaya çalışıyorsunuz.
    Polo hayırlı olsun...
  • fiesta 1.0 ecoboost alırdım ben olsam. mantıklı bir liste fiyatı var vergi ve yakıt avantajı var. 1.6 ya göre tork genişliği avantajı var. otomatik şart değilse fiesta 1.0 candır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

Peki hocam Skoda CİTİGO 1.0 elegance ASG şazıman düşünmez misiniz.Hill Holder mevcut ve otomatik...33 bin tl civarı bir rakam....

bravo hocam, araştırmalarda en çok beğenilen model bu oldu aslında lakin skoda servisi burada yok, asg şanzıman "acaba" dedirtiyor ve kullanımın %80 civarı şehirler arası yollarda oluyor, citigo daha ziyade şehir içine yönelik diye düşünüyorum. fabia uygundu ama uygun dsg ve servis olmaması skoda markasından bizi ayırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orjSin

fiesta 1.0 ecoboost alırdım ben olsam. mantıklı bir liste fiyatı var vergi ve yakıt avantajı var. 1.6 ya göre tork genişliği avantajı var. otomatik şart değilse fiesta 1.0 candır.

otomatik şart hocam. yoksa seçenekler o kadar çok ki...
  • hocam şimdi bi baktım sahibinden de Fiesta nın Titanyum paketine eğer bütçe yetiyorsa kesinlikle inceleyin bu aracı serviste varsa bulunduğunuz şehirde. Birde şöyle bir inceleme izlemiştim paylaşmadan edemiyeceğim, Ayrıca Polo ya makyaj geliyor muhtemelen 1,4 atmosferik motor tarih olacak 1,2 tsi dsg gelecek pişman olabilirsiniz benden söylemesi :D

http://www.youtube.com/watch?v=qaPVmaLxocc

çok samimi bir inceleme olmuş. Araç çok övülmüş.
    Hocam Skoda servis demek=VW servis demek bence bu konuda bir problem yaşayacağınızı zannetmiyorum(polo düşündüğünüze istinaden dedim).Ayrıca arada 10 bin tl gibi bir rakam var ki bunu da değerlendirin derim saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Hocam siz kararınızı vermişsiniz.
    Polo hayırlı olsun...

yo yo kesinlikle karar verilmedi, rio ve fiesta konusunda özellikle kafam çok karışık. fiestanın hele donanım-fiyat olayı çok cezbediyor. kafam fena karışık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feyzson

quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Hocam siz kararınızı vermişsiniz.
    Polo hayırlı olsun...

yo yo kesinlikle karar verilmedi, rio ve fiesta konusunda özellikle kafam çok karışık. fiestanın hele donanım-fiyat olayı çok cezbediyor. kafam fena karışık.

Şu incelemeyi izlemenizi tavsiye ederim.

Edit: Benden önce birisi davranmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.aras.k -- 6 Ağustos 2013; 2:06:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

hocam şimdi bi baktım sahibinden de Fiesta nın Titanyum paketine eğer bütçe yetiyorsa kesinlikle inceleyin bu aracı serviste varsa bulunduğunuz şehirde. Birde şöyle bir inceleme izlemiştim paylaşmadan edemiyeceğim, Ayrıca Polo ya makyaj geliyor muhtemelen 1,4 atmosferik motor tarih olacak 1,2 tsi dsg gelecek pişman olabilirsiniz benden söylemesi :D

http://www.youtube.com/watch?v=qaPVmaLxocc

çok samimi bir inceleme olmuş. Araç çok övülmüş.

bu elemanların testlerini seviyorum fiesta kafamı en çok kurcalayan araç. sanırım sonunda fiesta mı polo mu diye yeni başlık açacağım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.