Şimdi Ara

Polo 1.2 Tdi trendline 2013 Çok yakıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2013 6R Polo 1.2 TDİ trendline aracım 220 tl yakıt ile bugünkü mazot litre fiyatı ile full depo (yoğuşma tankına basmıyorum) 600 km şehir içi yapıyor.
    Hafta sonu Şile yaptık 200 tl ile uzun yolda bolu dağı tırmanır gibi tırmanma inme şeklinde otobanda da 130-150 bandında seyrettim köprüden geçerken yine 30 dk kadar trafiğe kaldık. Sonuç 200 tl 650 km.

Bu hesaba göre sanırım 5,5 lt - 6 lt arası yakıt türekiyor 100 kmde.
    Clioda var bizde sahil yoluna insem 10 dk seyretsem yol bilgisayarı 3.8 - 4 litre gösterirken polo 5.5 litre tüketmesi çok değil mi?
    Yorumu olan varmı?

• biri 1.2 tdi diğeri 1.5 dci. motor farkı var bir kere. 1.2 tdi küçük hacimli bir dizel ve 130-150 basıyorum diyorsunuz dci'a göre fazla yakması çok normal.. 90-100 gitseniz anca dci kadar yakar 1.2 tdi..
  • Bence çok iyi 600 km gitmesi ben 280 tllik yakıtla 570 600 km gidiyo 2016 1.2 qq ben napim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam egzozla alakalı bı yeri iptal ettiriliyordu adını hatırlayamadım arkadaşım yaptırdı aynı araç ve motordu.

• iyi işte nasıl olacak.şileye giderken bolu dağı gibi yokuşmu var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Full depo ile 600 km gittiyseniz araç gereğinden fazla yakmış.
    Çok devirli kullanıyor olabilirsiniz. Sabit sürüşlerde aracı 2000 devirde kullanın. Aracın çekişinin en yüksek, yakıtının en düşük olduğu devir orasıdır.
    Çok dur kalk yapıyorsanız gaza çok basmayın. Aracı kendi rolantisinde kaldırınız.
    Yakıt alırken merkezi ve silkülasyonu yüksek olan istasyonlardan yakıt alınız.
    Yine tüketiminiz yüksek ise aracınıza bir baktırınız.

3 yıldır aynı araca sahibim ve aktif olarak kullanıyorum.
    İstanbul içi işe git gel ve hafta sonu kullanmaları ile 40 lt mazotla yakıt uyarısı almadan minimum 700 km gidiyorum. (+/-10 km tolerans koyabiliriz)
    Kullanım ve trafik durumuna göre 720-740 km gibi değerleri de defalarca gördüm.
  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    Bende şuan tam çeyrek depo yakıt var, 600 km yaptı yakıt uyarısına kadar 100 km daha yapar tahminen 700 km normal diyorsanız, araç gayet iyi yakıyor o zaman. Forumlarda denk geliyorum benim aracım 1200 km yol yaptı antalyaya gittim full depo 1300 km yol gitti vs. diyor arkadaşlar, yukardaki arkadaşın yazdığı doğruysa eğer 1.2 benzinli qq bile neredeyse benim dizel aracımla aynı yakacak.
    Full depo yanlış bir tabir oldu ben çeyrekte fulluyorum her zaman 200 tl (5,69 Shell , opet) 35 litre yakıt almış oluyorum hep.
    35 Litre /600 KM = 5,8 Litre / 100 km Sanki biraz fazla gibi geldi açıkcası.
    Bu arada bu hesap şehir içi içinde aynen geçerli, benim depodan depoya hesabım böyle.
    (benim hesaba göre sonunu görmemek adına çeyrekten çeyreğe full 35 litre 200 tl lik yakıt)

Şile yolunda bolu gibi yokuş mu var diyen arkadaş D20 ye hiç girmedi galiba giderken gebze üzerinden arka yoldan dönüşte D20'den kartala geçtik. Her iki yolda oldukça virajlı ve yokuş iniş bol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greatturk -- 19 Haziran 2018; 11:30:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Aracım POLO 1.9 TDI
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı araba bende var hemde aynı model
    üstelik 16 jant var
    geçen fulledim şehir içi 900 km yaptım
    enjektörleri kontrol ettirin
  • Full depo 1.2 tsi manuel polo ile şehir içi 700 km yapabiliyorum. Bence ya çok devirli kullanıyorsunuz ya da bir problem olabilir..
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    Enjektörde sıkıntı olsa arıza ışığının yanmama gibi bir ihtimali var mı?
    Araç orjinal 87 bin de arıza ışığı yanmıyor.

Geldi Doğuşun benzinci tayfası benim dizelle yapamadığım km'yi arkadaşlar benzinli araç ile yapıyorlar :) ayakta alkışlıyorum hepinizi Helal olsun.
    Ful derken kaç liraya fulluyosunuz aracı, çünkü pompacı arkadaşlar ek depo'yü fullüyümmü ağabey (ek diye bişey yok yoğuşma tankı o) 50 liralık daha yakıt alıyor araba 270-290 TL lik yakıt alıyorsanız bilemeyeceğim.

Ben 200 lira ile 600 km zor yapıyorum. litreye vursak 5.8 litre / 100 km yapıyor bence dizele fazla gibi geldi benimkisi açıkcası.
  • Werner Heisenberg kullanıcısına yanıt
    Enjektörde sıkıntı olsa arıza ışığının yanmama gibi bir ihtimali var mı?
    Araç orjinal 87 bin de arıza ışığı yanmıyor.

Geldi Doğuşun benzinci tayfası benim dizelle yapamadığım km'yi arkadaşlar benzinli araç ile yapıyorlar :) ayakta alkışlıyorum hepinizi Helal olsun.
    Ful derken kaç liraya fulluyosunuz aracı, çünkü pompacı arkadaşlar ek depo'yü fullüyümmü ağabey (ek diye bişey yok yoğuşma tankı o) 50 liralık daha yakıt alıyor araba 270-290 TL lik yakıt alıyorsanız bilemeyeceğim.

Ben 200 lira ile 600 km zor yapıyorum. litreye vursak 5.8 litre / 100 km yapıyor bence dizele fazla gibi geldi benimkisi açıkcası.
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    Hiç yapamıyorum ya sen nerelerde kullanıyorsun arabayı şehir içi dediğin neresi
  • greatturk G kullanıcısına yanıt
    35 litre olarak hesaplıyorsanız sorun yok o zaman. Araç normal yakıyor. Ben full depo deyince 40 lt olarak düşünmüştüm.

Benim tüketimimde 3 yıldır bu şekilde. 5,5 lt - 6 lt arası. Yani araç şehir içi fabrika verisi 4.6 lt/100 km ye ulaşamıyor. Sakin ve aracı mümkün olduğunca optimum devirde kullanan biri olarak fabrika verisine bir türlü yaklaşamadım. Üzerine 1 lt - 1,5 lt ekleniyor.

Aracı sürekli şehir içi kullandığım için uzun yol tüketimi konusunda net bir yorum yapamayacağım. Herkes bir şeyler yazmış forumlarda. Bir kez Edirne, bir kez de Bursa'ya gittim ama hiç hesap kitap yapmadım.

Uzun yola gidersem eğer fotoğraflı olarak uzun yol tüketimi konusunda bir bilgilendirme yazacağım.

Şile yolu konusunda haklısınız. Otoyoldur ama çok inişli çıkışlıdır.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • 220 liraya 550-600km nedir yahu. Araba almaktan korkutuyorsunuz insanı :D
  • MaaşlıPatroon kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten litresi 5,7 TL
    altı üstü 35 litre yakıt.
  • Gayet normal hatta az bile. Findik kadar dizelle 130-150 yapip nasil 4 litre yakmayi planliyorsunuz ilginc.

Bu 1.2 - 1.3 dizeller sehirici ekonomik ,sehirler arasi yuksek hizda ekonomik degil.

Forumda 3 litre yaktim 2.5 litre yaktim diye gecinenlerin hepsi hyper miling ci, 75 km ort hizla dumduz yolda kendini kandiranlar.

Her markadan cesitli skalada 100 tane arac aldim daha burdakilerin dedigi kadar az yakan arac gormedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 19 Haziran 2018; 15:23:24 >
  • Yol bilgisayarları her zaman düzgün sonuç vermez, örneğin hiçbiri kışlık/yazlık lastik yakıt sarfiyat etkisini eklemez, klimayı ekliyorlar mı o bile belli değil, o nedenle depo üzerinden ya kendiniz hesaplayın ya da cep telefonunuza yakıt sarfiyat uygulamalarından birini kurup kullanın, çok daha gerçekçi sonuçlar verecektir. Ayrıca, yakıt tüketiminde aracı kullandığınız coğrafya oldukça etkilidir, ben çok dik bir yokuşun başında oturuyorum, yolu tırmanırken bilgisayar 22lt/100km gösteriyor ama aylık ortalamam 7,5-8lt/100km civarı. Ha, Konya ovası gibi dümdüz bir yerde ikamet etseydim 5,5-6lt'yi aşmazdı kesinlikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.