Şimdi Ara

Polislerin ehliyet kontrölü yapması saçma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
10.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GBT sorgulamasında kimlik numarasını girince çıkmalı, kişinin ehliyeti olup olmadığı, böylece sahte ehliyetlerin önüne geçilmiş olur, herşey kimlik numarasını girince ortaya çıkar.

Hatta yeni çıkan kimlikte ehliyet kısmıda olmalı "var" "yok" diye.

Bunu akıl etmek için einstein olmaya gerek yok.

• 2002 den beri araba kullanıyorum bir kere ehliyetime polis bakmadı...
  • Ehliyetsiz dolaşmak da suç

ehliyetin varsa bile evde bırakıp araba süremezsin kanun böyle.

bu yüzden kontrol yapılıyor. ayrıca sahte kimlik vs. o kadar kolay degil polisler anlıyolar çoğu zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Ehliyetsiz dolaşmak da suç

ehliyetin varsa bile evde bırakıp araba süremezsin kanun böyle.

bu yüzden kontrol yapılıyor. ayrıca sahte kimlik vs. o kadar kolay degil polisler anlıyolar çoğu zaman.

İşte suç olmamalı, normal kimlik ve ehliyet birleştirilmeli, yada GBT de kişinin ehliyeti olup olmadığı, el konulup konulmadığı anlaşılmalı. Bunlar gereksiz bürokratik şeyler.
  • polise ehliyetinizi gösterince incileriniz mi dökülüyor fazla kalori kaybetmesiniz merak etmeyin iki saniye zahmet ediverin bırakında adamlar baksın HAA BAKMASIN DİYORSANIZ arabam çalındı diye buralara konu acmayın üstüne su için adamlar işini yapsa dert yapmasa dert
  • Aynen öyle,kimliğimi(Kimliklerimi)aklımda taşımak isterdim.Nüfus cüzdanımı taşıyorum da fotokopi çektirirken zor oluyor
  • Kimlik numarasından bir insanin resmi ne kadar işi varsa hepsi yapılmalı bencede..
    Ehliyetin yok diye ceza kesmek aptallıktan ibaret,başka hiç bir şey degil eski teknoloji kanunları ile hareket edilirse sonucu bu olur malesef..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ehliyetten dolayı ceza kesilmiyor diye biliyorum. Nedenide su zaten kimlik uzerindeki seri numarasından sorgu yaptıkları için ehliyetteki numara aklınızda ise sorun olmuyor...

bir ikincisi nufus cuzdanım yokken sokaga cıkmıstım bign polis cevirdi baktı parlak geliyo karsıdan =) kimlik sordu dedim unutmusum Tc ni biliyomusun dedi soledim adımı soyadımı sordu tamam dedi gidebilirsin.
  • ileride bir gün mutlaka bir düzenleme getirilecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oner35

polise ehliyetinizi gösterince incileriniz mi dökülüyor fazla kalori kaybetmesiniz merak etmeyin iki saniye zahmet ediverin bırakında adamlar baksın HAA BAKMASIN DİYORSANIZ arabam çalındı diye buralara konu acmayın üstüne su için adamlar işini yapsa dert yapmasa dert

Ehliyeti unut bir gün,bu konuyu hatırlarsın.
  • adamlar ehliyetin sahte olup olmadığını kontrol ediyor zaten bilmem hiç dinledinizmi telsiz konuşmalarını ama aracın ruhsatını ve ehliyet numarasını merkezden sorgulatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

polise ehliyetinizi gösterince incileriniz mi dökülüyor fazla kalori kaybetmesiniz merak etmeyin iki saniye zahmet ediverin bırakında adamlar baksın HAA BAKMASIN DİYORSANIZ arabam çalındı diye buralara konu acmayın üstüne su için adamlar işini yapsa dert yapmasa dert

akılsız başımın cezasını çekerim ben ailenden birine ehliyetsiz biri çarpsın yada araçınız çalınsın sende polisleri hatrlarsın

• Katılıyorum, sadece trafikte değil tüm devlet işlerinde tek bir kart olmalı hatta o bile olmamalı. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Hepimizin cebinde tüm dünyayla iletişim

kurmamızı, internete girmemizi sağlayan 100er gramlık telefonlar var. Tüm bu pasaport, ehliyet, nufus cüzdanı ve bilimum cebimizde taşıdığımız para dışındaki şeyler tek

bir kartta toplansa, chipli yapılsa, hem ceplerimiz biraz rahatlamış olur; bir anlık unutkanlık yüzünden işkence çekmeyiz hem de evrakta sahteciliğin biraz da olsa önüne

geçilmiş olur.

İyi akşamlar..
  • quote:

quote:

quote:

akılsız başımın cezasını çekerim ben ailenden birine ehliyetsiz biri çarpsın yada araçınız çalınsın sende polisleri hatrlarsın

Kardeş ben diyorum Ankara sen diyorsun elim kara.Ehliyetsizlik meselesi değil mesele,mesele kimlik ehliyet ne kadar ıvır zıvır varsa tek kimlikte toplansın veya ne bileyim bir veritabanı oluşturulsun tc ni söyleyince tak çıksın ne var ne yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: cayelindenoteye

Katılıyorum, sadece trafikte değil tüm devlet işlerinde tek bir kart olmalı hatta o bile olmamalı. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Hepimizin cebinde tüm dünyayla iletişim

kurmamızı, internete girmemizi sağlayan 100er gramlık telefonlar var. Tüm bu pasaport, ehliyet, nufus cüzdanı ve bilimum cebimizde taşıdığımız para dışındaki şeyler tek

bir kartta toplansa, chipli yapılsa, hem ceplerimiz biraz rahatlamış olur; bir anlık unutkanlık yüzünden işkence çekmeyiz hem de evrakta sahteciliğin biraz da olsa önüne

geçilmiş olur.

İyi akşamlar..

Aynen hocam bugun ehliyetsiz yakalandım çevirmede, onun yüzünden konu açtım zaten. Polise derdimi zor anlattım, arkadaş saolsun ehliyetimi getirdi ben çevirme noktasında beklerken.

• quote:

quote:

quote:

Gerçekten anlama sorunun var.

Şunu öğren, kişinin yanında ehliyet olmaması o kişinin ehliyeti olmadığı anlamına gelmez, sen soruyu bile anlamışın. Tekrar oku konuyu.

• quote:

quote:

quote:

ne alaka?

• quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

Katılıyorum, sadece trafikte değil tüm devlet işlerinde tek bir kart olmalı hatta o bile olmamalı. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Hepimizin cebinde tüm dünyayla iletişim

geçilmiş olur.

İyi akşamlar..

Aynen hocam bugun ehliyetsiz yakalandım çevirmede, onun yüzünden konu açtım zaten. Polise derdimi zor anlattım, arkadaş saolsun ehliyetimi getirdi ben çevirme noktasında beklerken.

Sakınılan göze çöp batarmış. Ehliyetinizi aylarca cüzdanınızdan çıkarmazsınız. Bir iş için lazım olur, cüzdandan çıkarıp kenara koyarsınız sabaha da almayı unutursunuz.

Gördüğünüz ilk polis cevirme yapar. Murphy kanununa tam örnek olacak bir olay olsa gerek

• quote:

geçilmiş olur.

İyi akşamlar..

• güneydoğu anadolu bölgesinde yaşıyorum ve ilçeden il merkezine giderken bile genellikle kontrol oluyor ehliyet ruhsat kontrolü var beni rahatsız etmiyor. Bir keresinde polisler durdurdu batman çıkışında iyi günler ehliyet kontrolü yapıyoruz dediler memnun bile oldum bence güzel uygulama dikkat çekiyor ve yolculuğunuzu daha dikkatli yapıyorsunuz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.