Şimdi Ara

Polislerin ehliyet kontrölü yapması saçma. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
10.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

güneydoğu anadolu bölgesinde yaşıyorum ve ilçeden il merkezine giderken bile genellikle kontrol oluyor ehliyet ruhsat kontrolü var beni rahatsız etmiyor. Bir keresinde polisler durdurdu batman çıkışında iyi günler ehliyet kontrolü yapıyoruz dediler memnun bile oldum bence güzel uygulama dikkat çekiyor ve yolculuğunuzu daha dikkatli yapıyorsunuz

Polislere lafım yok benim, kanun neyse değişsin, ehliyetin filan tek kimlik ile belli olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Orijinalden alıntı: oner35

quote:

quote:

polise ehliyetinizi gösterince incileriniz mi dökülüyor fazla kalori kaybetmesiniz merak etmeyin iki saniye zahmet ediverin bırakında adamlar baksın HAA BAKMASIN DİYORSANIZ arabam çalındı diye buralara konu acmayın üstüne su için adamlar işini yapsa dert yapmasa dert

Ehliyeti unut bir gün,bu konuyu hatırlarsın.

akılsız başımın cezasını çekerim ben ailenden birine ehliyetsiz biri çarpsın yada araçınız çalınsın sende polisleri hatrlarsın

Kardeş ben diyorum Ankara sen diyorsun elim kara.Ehliyetsizlik meselesi değil mesele,mesele kimlik ehliyet ne kadar ıvır zıvır varsa tek kimlikte toplansın veya ne bileyim bir veritabanı oluşturulsun tc ni söyleyince tak çıksın ne var ne yok.

tamam güzel kardeşim anladım tek kimlikte topladık onları eywallah sen gittin o tek kimliğide unuttun o zaman ne olacak adamların fala bakacak hali yok demi hadi diyelim unutmadın cıkarıp onuda vericez gene bakıcaklar aynı şey değil mi bunlar buna gelene kadar daha ne sıkıntılar var bu ülkede takılma böyle şeylere boş ver

• quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

quote:

quote:

polise ehliyetinizi gösterince incileriniz mi dökülüyor fazla kalori kaybetmesiniz merak etmeyin iki saniye zahmet ediverin bırakında adamlar baksın HAA BAKMASIN DİYORSANIZ arabam çalındı diye buralara konu acmayın üstüne su için adamlar işini yapsa dert yapmasa dert

Ehliyeti unut bir gün,bu konuyu hatırlarsın.

akılsız başımın cezasını çekerim ben ailenden birine ehliyetsiz biri çarpsın yada araçınız çalınsın sende polisleri hatrlarsın

Gerçekten anlama sorunun var.

Şunu öğren, kişinin yanında ehliyet olmaması o kişinin ehliyeti olmadığı anlamına gelmez, sen soruyu bile anlamışın. Tekrar oku konuyu.

anlama sorunum yok yazdım sebebini .. senin unutkanlık sorunun var al bi asker çantası taşı boynunda

• nasil vergi alacak devlet vergi üstüne vergi yani sürücü bel. kart bedeliydi vs
  • Eski sistemi bilmiyorum ama yeni verilen ehliyetlerde parmak izi taraması yapılıyor. Şu an basit bir laptopa bile parmak izi okuyucusu koyulabiliyor.

Çok masraflı olmadan en azından kontroller için böyle bir sistem kullanılabilir.

Sorun teknolojinin her alanda kullanılıp hayatı kolaylaştırması sağlanırken, bu alanda neredeyse hiç kullanılmamış olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: cayelindenoteye

Eski sistemi bilmiyorum ama yeni verilen ehliyetlerde parmak izi taraması yapılıyor. Şu an basit bir laptopa bile parmak izi okuyucusu koyulabiliyor.

Çok masraflı olmadan en azından kontroller için böyle bir sistem kullanılabilir.

Sorun teknolojinin her alanda kullanılıp hayatı kolaylaştırması sağlanırken, bu alanda neredeyse hiç kullanılmamış olması

Mükemmel bir fikir gerçekten, hakkaten bilişim çağındayız, bu uygulamalar resmen çağ dışı. Adamlar sağlık sisteminde bürokrasiyi 0 a indi nerdeyse sadece kimlik ile gidip muayane olabiliyorsun, bu alandada bir şey görmek isteriz, bürokrasiden nefret ediyorum

• Ehliyet emniyetin nufus cuzdan ise nufus vatandaşlığın yetkisinde. İkisinde de rant var. Bırakmazlar.
  • Ehliyet yanında olmayınca ceza kesmek çok saçma. Adamın ehliyeti var mı var, kullanmayı biliyor mu biliyor. Unutkanlığına gelmiş olabilir neden ceza kesiliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

GBT sorgulamasında kimlik numarasını girince çıkmalı, kişinin ehliyeti olup olmadığı, böylece sahte ehliyetlerin önüne geçilmiş olur, herşey kimlik numarasını girince ortaya çıkar.

Hatta yeni çıkan kimlikte ehliyet kısmıda olmalı "var" "yok" diye.

Bunu akıl etmek için einstein olmaya gerek yok.

gbt sorgulaması kişinin herhangi bir suçtan aranıp aranmadığı ile ilgilidir. güvenlik güçlerinin arama işlemlerini tek çatı altında yürütülmesi için oluşturulan yapının genel adıdır.

kişinin ehliyetinin olup olmadığının sorgulanmasının buradan yapılması çok alakasız iki işlemin bir araya getirilmesi olur ki, bunun imkanı yoktur.
  • Bana da bu güne kadar kimse ehliyet ruhsat demedi. Çoğunlukla alkol varmı, kimlikleri görebilirmiyiz niteliğinde oldu.
    Ayrıca ehliyetsiz araba kullanmak yasaktır ve cezası vardır.
  • Şu anda Bolu'da pilot il olarak zaten kullanılıyor chip kimlikler, aynen konuyu açan arkadaşın dediği gibi.
    Onun dışında bence 18 yaşını geçen herkes araba kullanabilmeli, zaten sınavda sorulan sorular herkes bileceği türden ve direksiyon sınavında öğrenmeden trafiğe çıkmıcam söz dediğinizde tamam geçtin diyorlar denemesi bedava.
    Ehliyet bence günümüzde işlevini yitirmiş durumda.
  • Göbegi bir adım önden gelip el feneriyle ehliyetimin önüne arkasına bakmıyacaksa ne yapıyım ben öyle polisi
  • 1 kere ehliyetsiz polis çevirdi. memur bey evde unutmuşum telefonumda kayıtlı numarasını söyleyebilirim dedim oda gerek yok kimliğini ver yeterli dedi. 4 dk sonra ruhsat ve kimliğimi alıp gittim. ehliyetten ceza yediyseniz ya malum durumu çakmamışsınızdır ya da kota doldurulmaya çalışılıyordur.
  • Kesinlikle haklısın ancak bunun için kanunda düzenleme yapılması gerekiyor. Kanun bu uygulamanın yapılmasını gerektiriyor, polislerin de yapabileceği birşey yok bu durumda.

Edit: Yukarıdaki mesajları okumamıştım, arkadaşlar belirtmiş zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 22 Aralık 2011; 1:43:03 >
  • quote:

haklı
  • quote:

Sonuna kadar katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1 kere ehliyetsiz polis çevirdi. memur bey evde unutmuşum telefonumda kayıtlı numarasını söyleyebilirim dedim oda gerek yok kimliğini ver yeterli dedi. 4 dk sonra ruhsat ve kimliğimi alıp gittim. ehliyetten ceza yediyseniz ya malum durumu çakmamışsınızdır ya da kota doldurulmaya çalışılıyordur.

Ehliyet yanımda yok diye gecenin 12:30'un da kadıköy/kızıltoprak da ceza yedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1 kere ehliyetsiz polis çevirdi. memur bey evde unutmuşum telefonumda kayıtlı numarasını söyleyebilirim dedim oda gerek yok kimliğini ver yeterli dedi. 4 dk sonra ruhsat ve kimliğimi alıp gittim. ehliyetten ceza yediyseniz ya malum durumu çakmamışsınızdır ya da kota doldurulmaya çalışılıyordur.

Ehliyet yanımda yok diye gecenin 12:30'un da kadıköy/kızıltoprak da ceza yedim

geçmiş olsun..yeni yıl itibariyle o ceza 156 lira sanırım..şuan ne kadar ?

yukarıda bir arkadasın dedigi gibi Murphy kanunları geçerli bu konuda...

• quote:

NOKTA!!!
  • Alkolden yada herhangi bir sebepten dolayı ehliyetinize el konulduğunda bu sefer kimliğinizede el konulması gerekirki tammaen dijital bir sisteme geçilmediği sürece bu çok mantıksız olur. O yüzdendir ki Nüfus cüzdanı ile Ehliyet ayrıdır.
    Yalnız bencede olması gereken cüzdanlara sığmayan kocaman Nüfus cüzdanı yerine Ehliyetimizin boyutunda tek bir kimlik taşımak. Bu kimliğede gerekli algoritmalar ve korumalı bir chip yerleştirilir. Bununla ilgili projeler var ama uygulamaya ne zaman geçer bilinmez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.