Şimdi Ara

Polis Çevirme Yapabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
10.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: forumusr

quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

polis istedigi zaman istedigini yapar
    doverde,severde:)

onlar eskidendi

biraz TV seyredin
    daha dun telsiz ile vatandasin kafasini yariyorlardi

+sonsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aheyaheyahey

İMamın ordusuyla uğraşmaya değmez.Efendi efendi takılın , ne yapmak istiyorsa yapsın.Sonra gidn evinize.

lise terk
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Poliste yetki ararsan burnundan getirir bu ülkede.

Çevirmeye 0 km her şeyi kusursuz bir araçla en nizami biçimde girseniz bile "bana ceza yazamazsın" diye diklenince tebeşirin nerde, jeton neden yok, egzos niye solda, ceset torbası niye yok diye allem eder kallem eder ceza yazar, o yüzden efendi efendi konuşup polise yetkilerini hatırlatmamak en mantıklısı.

Aynı şekilde sen beni durduramazsın denilince de durdurur, pişman eder, önermem.

Babamın arkadaşı her şeyim tam demiş ceset torbası nerde demiş

ceset torbası artık zorunlu değil diye biliyorum ben

• Polis çevirri ama şahini ayrı mercedes i ayrı
  • Bu memlekette her kanun gücü gariban bilgisiz halkın üstünde isteğini yapar yaptırır ne yazıkki.POLİS AMCALARIN GÖREVLERİ:1- Hizmetin gerektiği şeyler yapmak, yasaklarıda yapmamamktır. Polisin görevlerinde hukuki bir dayanağının olması gerekmektedir. Polisin temel görevi ; ülkenin güvenliğini sağlamak, suçları önlemek ve olayları açığa kavuşturmaktır.

2- Polis Yetkileri temel amacı, kamu otoristesini ve kamunun yararını sağlamaktır. Polisler kamu yararı için çalışırlar. Kamunun yararının sağlanması ancak kamu düzeninin sağlanması ile gerçekleşir.

3- Polisin görevi çeşitlidir. Günlük yaşantıda polisin alanına girmeyen, polisi ilgilendirmeyen neredeyse hiçbir konu yoktur. Polisin görevlerini kanunu, geleneksel ve demokratik olarak sınıflandırılabilir.

4-Polisin kanuni görevlerini genel asayiş, sosyal yardım, devletin yürütme gücüne yardım, önleme, olayları bastırma, ve adli görevleri olmak üzere altı ana başlık altında toplamak mümkündür.

5- Polisin temel görevi olan kamu düzenin 4 ana öğesi vardır. Bu öğeler güvenlik, sağlık, esenlik ve ahlaktır.

Polis açık, kısa, net ve anlaşılır olmalıdır. Eşit, adil ve dengeli olmak polis olmak için çok önemlidir.

Aslında bizim önemli kısım renkli olan kısımdır.Ben bugüne kadar anlaşılır dilde konuşan bir polis görevli görmedim rastlamadım ne yazıkkı(benim sansızlığım herhalde)Eşitliğe gelirsek 100 araban neden sadece 10 araba çevrilirken gerisinin yol aldığı bunun polisinde gözünde her insan kesinlile eşit deyildir demesinin mantığını kesin olarak görebiliriz.
    Bende herkes gibi altımdaki arabaya bakılmadan birilerini geçirtip birilerinin durdurulmadığı bir ÇEVİRME yaşamak istiyorum...

• ben izmire gidiodum gece 2 de geziyorum arkadaşım arabam benm benzinimi koymuşum param var yolun +havanın bile vergisini vermişim sanane nereye gittigimden gecenin bilmem kaçı diye gezemezmiyim gündüz çalışmışım uyumuşum paramı harcamak istiyorum belki. bukadar özele girilmezki işini yap yolla . plakam belli arabam yeni eksigim yok. 1 kere giderken çevirdiniz tamam dedim. eve dönüyorum çişim var :D.2. kerede çevirip illaki birşeyle suçlarcasına laflar birşey varmı saklıonuzmu esrar varmı arabada vsvs neyi zorluyosun yani. bazen çıgrından çıkıyor. 2 kere kimlik kontrolu 1 er saat arayla.aynı yerde vs .insanın sabrı var bi yere kadar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 23 Şubat 2013; 5:18:04 >
  • Direk bu geliyo aklıma

• Vatandasa kibar davrandıkları surece çevirmelerden gocunmam..

Eskiden polisler genelde orta yaşın üstünde, asık suratlı, "işini bilen" (zamanın tonton başbakanının deyimiyle), ve işini bildiği için her fırsatta kıllık yapan tiplerdi..

Şimdiki genç çocuklar eskilere göre daha nazik, daha düzgün.. Yani en azından büyük bölümü..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Direk bu geliyo aklıma

• efendi ve seviyeli bir şekilde konuştuktan sonra görevini yapsın çevirsin hiç zorluk çıkarmam ve bu ülkede birşeyler yapılmaya düzene koyulmaya çalışılıyor diye sevinirim de ama insan olacak insan gibi davranacak yoksa yetkilerini hatırlatmaktan da çekinmem devletin gözünde o benden yetkiliyse ondan yetkilisi de var illa ki
  • Konu ciddi hort olmuş ama yeni kanun geldi. Bu kanuna göre asayiş polisleri de çevirme yaparak ehliyet vb evrak kontrolü yapabiliyor arkadaşlar, ona göre..

• quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

ben izmire gidiodum gece 2 de geziyorum arkadaşım arabam benm benzinimi koymuşum param var yolun +havanın bile vergisini vermişim sanane nereye gittigimden gecenin bilmem kaçı diye gezemezmiyim gündüz çalışmışım uyumuşum paramı harcamak istiyorum belki. bukadar özele girilmezki işini yap yolla . plakam belli arabam yeni eksigim yok. 1 kere giderken çevirdiniz tamam dedim. eve dönüyorum çişim var :D.2. kerede çevirip illaki birşeyle suçlarcasına laflar birşey varmı saklıonuzmu esrar varmı arabada vsvs neyi zorluyosun yani. bazen çıgrından çıkıyor. 2 kere kimlik kontrolu 1 er saat arayla.aynı yerde vs .insanın sabrı var bi yere kadar .

Eğer söyledikleriniz güzel şeylerse Allah hepimize nasip etsin yok eğer değilse de cümlemizi korusun.

• quote:

quote:

quote:

onlar eskidendi

biraz TV seyredin

Polisin döverde severde vururda işleri eskide kaldı. Hala yapanı var onlarda eceline susamış tipler. Aklı başında işi gücü yerinde bir insana vurmayı bırak saygısızca konuşsun ne olur sonra görür

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

quote:

quote:

onlar eskidendi

biraz TV seyredin

Polisin döverde severde vururda işleri eskide kaldı. Hala yapanı var onlarda eceline susamış tipler. Aklı başında işi gücü yerinde bir insana vurmayı bırak saygısızca konuşsun ne olur sonra görür

http://www.haber7.com/guncel/haber/893581-polis-esi-ve-cocuklarinin-onunde-babayi-dovdu
    http://haber.gazetevatan.com/yuz-karalari/459168/1/Haber
    http://www.gercekgundem.com/?p=513450&com=all

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 24 Şubat 2013; 12:29:16 >

• Trafik harici başka bir şubede çalışan bir polisin de araba durdurup, gerekirse trafik cezası yazma yetkisi vardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Direk bu geliyo aklıma

• şu "polis ülkesi olduk, bir evimizi basmadıkları kaldı, çorap elde halay çektiriyorlar, ben aratmam üstümü, sıkıyorsa arasın" v.b. şeyleri yazan delikanlılar;

sizi amerika'ya alalım. orda polis "dur" deyince durmaz, "in arabadan aşağıya, kaldır ellerini, arama yapacağım" dediğinde siz de "sen kimsin, burası amerika, özgürlükler ülkesi, savcılık izni olmadan beni arayamazsın, sıkar biraz" dersiniz, biz ve memleket de sisizn gibilerden kurtulmuş olur... o zaman görürsünüz polis ülkesi ile özgür ülke arasındaki farkı...

eğer şansınız var da, sağ salim geri dönerseniz foruma tekrar bekleriz, şu "delikanlı" tavırlarınızın altına bir de polis ülkesi ile özgür ülke arasındaki kıyaslamayı yazar, bizi de aydınlatırsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 24 Şubat 2013; 15:53:39 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

quote:

quote:

onlar eskidendi

biraz TV seyredin

http://www.haber7.com/guncel/haber/893581-polis-esi-ve-cocuklarinin-onunde-babayi-dovdu
    http://haber.gazetevatan.com/yuz-karalari/459168/1/Haber
    http://www.gercekgundem.com/?p=513450&com=all

Hiçbir polis Ankarada buna cürret edemez. Veya başka bir ilde Ankara plakalı aracımı görüp. Adamına göre davranırşar dedim zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

şu "polis ülkesi olduk, bir evimizi basmadıkları kaldı, çorap elde halay çektiriyorlar, ben aratmam üstümü, sıkıyorsa arasın" v.b. şeyleri yazan delikanlılar;

sizi amerika'ya alalım. orda polis "dur" deyince durmaz, "in arabadan aşağıya, kaldır ellerini, arama yapacağım" dediğinde siz de "sen kimsin, burası amerika, özgürlükler ülkesi, savcılık izni olmadan beni arayamazsın, sıkar biraz" dersiniz, biz ve memleket de sisizn gibilerden kurtulmuş olur... o zaman görürsünüz polis ülkesi ile özgür ülke arasındaki farkı...

eğer şansınız var da, sağ salim geri dönerseniz foruma tekrar bekleriz, şu "delikanlı" tavırlarınızın altına bir de polis ülkesi ile özgür ülke arasındaki kıyaslamayı yazar, bizi de aydınlatırsınız...

onların yanlışı bizim doğrumuz olmak zorunda mı? eğer izin almadan kafasına göre arama yetkisi yoksa aratmaz adam size ne bundan? ya da sen ona kimlik sorduğunda dayılanan polis çıkarsa karşısına o da dayılanır kime ne? burası amerika mı, bizim polisler amerikan polisleri gibi işini hakkıyla yapıyor mu?

millete eziyet çektirme yetkisi verecek ne farkı var bunların herhangi bir memurdan, kraldan çok kralcı olmayın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.