Hiç unutmam ehliyeti yeni aldım sayılır 4-5 ay oldu alalı ilk defa normal bir polis çevirdi kimliği ver dedi verdim bende dedim abi ehliyetim var onuda vereyimmi polisin cevabı ehliyetin sana kalsın lazım değil oldu :)
Polis arasın haklıdır diyenler herhalde hiç üst araması yapan polis görmemişler. Camdan bakıyorum, heriflerin ayakkabılarını çoraplarını çıkarttırıyorlar, ayakkabıyı sallatıyorlar, çorapları sallatıyorlar bişey var mı diye. Yarın aynısını size yaptıklarında, çorabı elde halay çeker gibi sallattıklarında ses çıkarmazsınız herhalde.. Ben üstümü aratmam, bir kere savcılık kağıdı gösterip aracımı aradılar o kadar. Ama üstümü, heleki sırt çantamı asla aratmam. Polis ülkesi olma yolunda emin adımlarla gidiyoruz. Polisin askerin haber alma gücü olacak, yoldan geçen herkesi tek tek çevirip arayarak polislik, suçlu yakalaması olmaz. Bu arada ilginçtir ki polisin üst araması yaptığı yerlerden geçerken hiç beni aramadılar. Aradıkları kişiler genelde kürt yada doğuluya benzeyen, maksimum 25 yaşlarında kişiler. Şimdi diyiceksiniz ki eşkal vardır ona göre arıyorlardır. Hayır, ayrı ayrı zamanlarda, ayrı ayrı semtlerde şahit oldum. Ama buna rağmen yarın öbür gün herkesi aramayacaklarını garanti edemez kimse.
Ben de yukarıdaki arkadaslara katılıyorum.
Bu kontrollerde bir tane aranan şahıs veya bir tane ruhsatsız silah yakalansa benim için deger. Hiçbir zaman da polis kontrolünden gocunmadim.
Zaten onlar da sizin tepkinize gore davranıyorlar. Şimdiye kadar yollarda yapilan kontrollerde hiçbirinden üstünlük taslama gibi bir hareket görmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB
Polis arasın haklıdır diyenler herhalde hiç üst araması yapan polis görmemişler. Camdan bakıyorum, heriflerin ayakkabılarını çoraplarını çıkarttırıyorlar, ayakkabıyı sallatıyorlar, çorapları sallatıyorlar bişey var mı diye. Yarın aynısını size yaptıklarında, çorabı elde halay çeker gibi sallattıklarında ses çıkarmazsınız herhalde.. Ben üstümü aratmam, bir kere savcılık kağıdı gösterip aracımı aradılar o kadar. Ama üstümü, heleki sırt çantamı asla aratmam. Polis ülkesi olma yolunda emin adımlarla gidiyoruz. Polisin askerin haber alma gücü olacak, yoldan geçen herkesi tek tek çevirip arayarak polislik, suçlu yakalaması olmaz. Bu arada ilginçtir ki polisin üst araması yaptığı yerlerden geçerken hiç beni aramadılar. Aradıkları kişiler genelde kürt yada doğuluya benzeyen, maksimum 25 yaşlarında kişiler. Şimdi diyiceksiniz ki eşkal vardır ona göre arıyorlardır. Hayır, ayrı ayrı zamanlarda, ayrı ayrı semtlerde şahit oldum. Ama buna rağmen yarın öbür gün herkesi aramayacaklarını garanti edemez kimse.
Aramamislar bakin sizi es gecmisler. Demek ki bir haberalma,sistemi var. Ben cok arama gordum ulkemin her yerinde, hatta terorun bugunden bile azdigi 1997-98 yillarinda antep, mardin, kilis, urfa yoresinde. Hic birinde corap ayakkabi cikartilip saalatildigini gormedim. 2 gun once ankaradan gelirken usak cikisinda cevirdiler. O kadar efendilerdi ki anlatamam.
quote:
Orijinalden alıntı: decsan
quote:
Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB
Aramamislar bakin sizi es gecmisler. Demek ki bir haberalma,sistemi var. Ben cok arama gordum ulkemin her yerinde, hatta terorun bugunden bile azdigi 1997-98 yillarinda antep, mardin, kilis, urfa yoresinde. Hic birinde corap ayakkabi cikartilip saalatildigini gormedim. 2 gun once ankaradan gelirken usak cikisinda cevirdiler. O kadar efendilerdi ki anlatamam.
Ben ise defalarca gördüm. İstanbuldayım. Hemde öyle otonun içine veya kuytu bir yere almıyorlar, direk sokağın ortasında güpegündüz heriflerin ayakkabı çoraplarını çıkartıyorlar. Bu arada çorap ve ayakkabıda ne aradıklarını bilmeyenler için söyleyim; uyuşturucu madde arıyorlar. Yani terörle ilgili aramada tabiki bunu yapmazlar, silah saklanacak yer değil, uyuşturucu için bu çorap ayakkabı olayı.. Ayrıca durdukları yerde park etmiş otomobil yada kuytu bi yerler varsa, onlarında altına bakıyorlar, polisi görüp oraya bişey saklamışlardır diye. Hoş bulsa nasıl ispatlayacak. Geçen gün arkadaşıma kimlik sormuşlar, kontrolde önceki vukuatı çıkmış, yani ruhsatsız silah bulundurmak. Üstünü aramışlar, sonra etraftaki araba altlarına bakmaya başlamışlar. Arkadaşımda kimliğini almış taksi çevirmiş binmiş, giderken hala arabaların altına bakıyorlardı dedi. Bu arada hemen ilave ediyorum; Arkadaşım bir değil iki silah yakalattı, polisler silahın birini +para istediler, arkadaşım bunu telefona kaydetti. Rüşveti kabul etmeyip karakola gitmek istedi. Karakola gitti, iki silahına yasal olarak el kondu ve para cezası ödedi ama rüşvet isteyen polisleride şikayet etti. Yani üstünde bişe bulsalarda çoğu rüşvetçi olduğundan bişey değişmiyecek. Benim arkadaşım teröristte olabilirdi, yada birine bir silahlı saldırı yapacakta olabilirdi. Silahın birini ve parayı verse idi diğer silahla beraber gidicekti. Herşeyin nizami, kurallara uygun olduğunu ve olacağını düşünüyorsanız, daha bişey yaşamamışsınız, toysunuz diyebilirim sadece. Zaten demek istediğim bile anlaşılmamış. Terörle ilgili yerlerde bulundum, böyle bişey olmadı diyorsunuz. Terörle ilgili değil uyuşturucu için bakılıyor ayaklara ve İstanbulda bu uygulama çok yaygın. Şişli, Mecidiyeköy, Kuştepe ve Çağlayanda gördüm bunu.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmeta60
İstanbul B.Duzune gelirseniz normal polisin ne kadar cok cevirme yaptigini gorursunuz.
100 metre berilerinde arabali ve yaya travestiler cirit atiyor ama polisimiz esi ve cocuklariyla evine giden vatandasi ceviriyor kimlik kontrolu yapiyorlar.
evimin onunden cikti yola cikicam totelin oraya oraya cikmadan polis ceviriyodu diyorum kapimin onunde polis cevirmesimi olur b.duzune polis geldikten sonra iyice abarttilar olayi. diger semtlerde nasil bilmiyorum ?
trafik polisi trafikle alakalı çevirme yapar olumsuzluk varsa asayişi çağırır ama asayiş belirli noktalarda savcıdan arama izni çıkartır ve istediği aracı durdurabilir trafikle değil asayişle ilgili arama ve sorgulama yapar.gerek duyarsa trafik ekibini çağırır.
not:asker,polis çevirmelerinde lütfen sabırlı olalım unutmayalımki o çevirmeler sayesinde binlerce hırlı hırsız yakalanıyor
quote:
Orijinalden alıntı: esenlik
Dün göztepe köprsüne gelirken yunus ekibi çevirme yapıyordu öncü olan durun dedi sağa çektirdi kontrol yapacak olanlar devam edebilirsiniz... Zaten nedendir bilemem normaldede beni asla çevirmiyorlar bakıyorlar direkt devam et
Avatardaki sensen tabii çevirmezler
İMamın ordusuyla uğraşmaya değmez.Efendi efendi takılın , ne yapmak istiyorsa yapsın.Sonra gidn evinize.
Trafik polisi ve normal polis kanunen aynı birimlerdir..
normal polis sadece kimlik soruyor 2kere çevirdiler şimdiye kadar kimlik kontrolü yapıp bıraktılar zaten pederde polis o yüzden ters bakmamak gerek görevleri bu
polis istedigi zaman istedigini yapar doverde,severde:)
quote:
Orijinalden alıntı: forumusr
onlar eskidendi
Ülkemizde polisin yapamayacağı şey yok gibi
polis ve jandarma gerek trafik olsun gerek asayiş vs birimler suç ve suç unsurlarının önlenmesi, şüphelilerin yakalanması için araçları ve şahısları kontrol edebilirler yetkileri kanunla sınırlıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: andan44
Ülkemizde polisin yapamayacağı şey yok gibi
yetkileri kanunla sınırlıdır gerek amir ve ya memur olsun hiç biri kendi başlarına haraket edemez sorumluluk alamaz. Çok ciddi yaptırımları vardır. en basit soruşturma 6 ay sürer 6 ay 1/4 maaş almak hiçbir polisin seçmeyeceği bir yoldur.
Çevirir ama kendi işine yarayacaksa. Örneğin terör şube uğraşmaz. Ha kimileride var amacı rüşvet oluyor. Onlar trafik polisinden daha çok çeviriyor
quote:
Orijinalden alıntı: TiredWarrior
quote:
Orijinalden alıntı: forumusr
onlar eskidendi
biraz TV seyredin daha dun telsiz ile vatandasin kafasini yariyorlardi
Polis keyfinden yol çevirmiyor. Emir geliyor oda onu uyguluyor. Hem çevirmeler neden rahatsız ediyor sizi? Kanun kaçağımısınız? Dürüst Adam Polisten korkmazda varlığından rahatsızda olmaz.
En güzeli polise hiçbir şey sormadan istedikleri neyse onu vermek.