Şimdi Ara

Polariteyi önemsemeyen step-up converter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Piyasada bir sürü DC - DC step up converter var. İhtiyacım olan ise polariteye takılmadan bu işi yapabilen bir converter. Örneğin, (+) ve (-) şeklinde giriş yaptıysam yine (+) ve (-) şeklinde çıkış yapacak. Ama tam terside olabilecek. (-) ve (+) şeklinde giriş yaparsam (-) ve (+) olarak voltaj çıkacak. Yoksa çok mu ütopik...




  • Acaba nedir nedir!!! Neyse ne olduğunu düşünmektense;

    köprü diyotun 4 ayağı olur; 2 giriş 2 çıkış. Girişlere ne şekilde bağlanırsa bağlansın, çıkış hep aynı sabitlikte + ve - verir. Ters de bağlansa çıkışlar aynıdır.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Adam onu istemiyor ki ,,, bence tekrar okuyun...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    İstediği mümkün değilse, yardımcı olabilecek bir ihtimal olarak sundum. Kurulu bir devre ile her istek sağlanamaz. Mesela bilgisayar powerının çıkış kutupları değişir mi?


    Bi de neden lazım bu?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Bizleri zora sokan da bu ya ,,,, herkes bişeyler istiyor ama nerede kullanacak nasıl kullanacak bilgi yok. Belki daha kolay çözümleri olan bir problem vardır ortada .. Konu sahibi yanıtlarsa öğrenmiş oluruz..

    Sahi ,,, nerede kullanılacak ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Tamam konuyu hortlatalım. Bir motor düşünün. Bazı durumlarda sağa bazı durumlarda sola dönüyör. Çalışma sistemi redüksyon grubu ve dişli sistemi değiştirmek mümkün değil. Ancak motor, 48 VDC olmasına rağmen üretici 24V ile sabitlemiş. Motor beslemesini artırarak hız artışı yapmaya çalışıyorum. Olay bundan ibaret. Polarite bazı durumlarda değiştiği için şimdilik 2 adet step up converter kullanıp roleler ile polariteyi değiştiriyorum. NEDEN nerede nasıl kullanılacağından bahsetmiyorum derseniz, sistem çok karmaşık. Anlatmaya kalksam tonlarca yazı yazmam gerek. Sözüm meclisten dışarı, herkes " yok şunu al bunu al ne gerek var ona" gibi yorumlarda bulunmayı daha koolay bulduğu için beyin fırtınası yaratılamıyor. Ama ucu belirsiz bırakılırsa herkes beyin fırtanasına dahil oluyor ve bu zannımca herkese faydalı. Haksızmıyım. :)

  • eaispanyol E kullanıcısına yanıt

    Şu an uyguladığınız çözümü neden değiştirmek istiyorsunuz?

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polarite kutup koruması sağlamak basit tabi giriş için, çift kontaklı dpdt tek role veya 2 adet tekli role gibi. K.diyot voltaj düşümune sebep olmakta, mosfetli yanlış bağlantı koruması da düşünülebilir hepsi maliyet neticede. Üretici bu sebeple en ucuzuna baş vuruyor pcb üzerinde etiketlemeyle neyin nereye bağlanacağı bilgisi ile geçiyor. Kafan dalginsa gözünü acmiyorsan geçmiş olsun yenisine sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giriş ve çıkışa çift kontaklı röle bağlamak çözüm olur ancak ters kutup verilme anında röle kutup değişterene kadar ters voltajdan devreyi koruyacak bir çözüm lazım

  • Köprü diyot çıkışı DC-DC çeviriciye verileceği için diyotlardaki gerilim düşümü göz ardı edilebilir gibi geliyor bana.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.