|
Merhabalar, malum olduğu üzere voltaj düşürücü yani step down tekniğinde yeni bir teknik olan senkron tekniği türedi, hızla yayılıyor.Yeni teknik olduğundan bu tekniğe has farklı entegreler de sınırlı sayıda. Ben sadece 4-5 farklı firmanın entegrelerini biliyorum ve bunlardan üzerinde çok fazla çalıştığım NCP1034 ve LM25116 entegreleri üzerinde çalışma sonucu gözlem ve aldığım sonuçları paylaşacağım inşallah. LM25116 entegresini şu meşhur 20A step down modülü üzerinde inceleyip sonuç aldım. High ve Low çıkışlarının anlık olarak 2 kanal PC osiloskop ile durumlarını ayrıntılı olarak (duty cycle, Hz., faz farkı vb.) inceledim. Ayrıca entegresini satın alıp kendim devresini kurmadım ama kurmuş kadar gözlemim oldu. LM25116'ya göre datasheet'inde daha süper anlatılan, datasheet'ine göre gerçekten mükemmel ötesi görünen NCP1034 entegresini ise 50 adet satın aldım, sop to dip adaptör tekniği ile devresini kurup günlerce üzerine çalıştım. Öyle ki; en az 5-6 adet entegre yaktım, 6-7 adet mosfet nakavt oldu bu paylaşımımı bir nebze hak edecek noktaya geldik çok şükür.
Bilgi kirliliği, bilen bilmeyenlerin yorum yapması, her konuya bilip bilmeden maydanoz olanlar sayesinde bu bölüm çok şey kaybetti.Adam mekanikçi ama elektronik konusunda ahkam kesiyor, yanlış da kesiyor, yanlış bildiğini de anlayamıyor. Haa birde bu işin öğretmeni, akademisti olup da sadece kendi bildiğini doğru zanneden takozlar sayesinde forumdan iyice uzaklaşmıştım. Buna rağmen böyle önemli konuyu paylaşmanın kapasitem ölçüsünde faydalı olmanın güzelliğini düşünerek paylaşmak istedim. Devam edeceğim... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 13 Ekim 2022; 17:40:3 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı