Haftalardır hatta geçen senede bi dönem uğraştığım genelde altaş elektronik tarafından piyasaya sürülmüş k182 k128 k149 gibi pic programlayıcı modellerinin özellikle win7 de programlama yapamaması sorununu zor da olsa çözdüm ve sizlerlede paylaşmak istedim çünkü bu tarz bir kaynak nette çok aramama rağmen bulamadım.
Öncelikle pic programlayıcımızı bilgisayara bağlıyoruz. daha sonra aygıt yöneticisine girip evrensel seri yolu denetleyicileri altında "usb serial converter" a sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir diyoruz zaten üzerinde büyük ihtimal ünlem işareti vardır. Bunu yükledikten sonra büyük ihtimal kendisi açılır zaten Bağlantı Noktaları sekmesi altında "USB Serial Port (COM xx)" yazan yeride eğer ünlemliyse sürücü yazılımını güncelle diyoruz buda güncellendikten sonra yanında yazan COM xx değerini değiştirmemiz lazım çünkü micropro26 sadece belli rakamları kabul ediyor bende mesela 55di zaten port bölümüne çift rakam girilmiyor bile programda neyse bunuda usb seral port a sağ tıklayıp özelliklere girdikten sonra advenced a tıkladıktan sonra karşımıza gelen com port u (tercihen 1-2) herhangibir rakam a getirip bırakıyoruz micropro dan da benzer şekilde port belirlediğimiz değere getirip sorunları çözüyoruz vatana millete hayırlı olsun
çok makbule geçti teşekkürler iki gündür bunla uğraşıyordum ben de :)
Bende de 'program'a bastığım zaman "com port innactive, cannot execute selected function" hatasını veriyo. Onu nasıl düzeltebilirim?
Şimdi aradan uzun zaman geçmiş bilemedim ki :D portla ilgili üstte yazdığım sorundan olabilir portu tanıması uzun zaman alabiliyor bu cihazlar çok sorun çıkartıyor sürekli tak çıkar, bilgisayara reset atarak vs bile sorun çözülebiliyor ayarları portları kontrol ettikten sonra bol bol deneme yine olmuyorsa başka bilgisayarda deneme mümkünse xp bilgisayar bulma çözüm olabilir Allah sabır versin :)