Şimdi Ara

POCO F2 Pro [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.411
Cevap
73
Favori
208.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • POCO F2 Pro [ANA KONU]



    SIM Kart Etkinleştirilemedi Bildirimi Kapatma


    Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.


    Kurulum esnasında bu görselde yer alan iki seçeneği kapatırsanız yurt dışı sms ücreti ödemezsiniz.


    POCO F2 Pro [ANA KONU]


    Kurulum bittikten sonra da sim etkinleştirme bildirimi almak istemiyorsanız bu görselde yer alan ayarları da mutlaka yapın...


    POCO F2 Pro [ANA KONU]




    PARMAK İZİ HIZLANDIRMA



    Parmak izini hızlandırmak için hangi parmağımızı kullanıyorsak o parmağı 4 farklı yönden taratmamız gerekiyor.

    Parmağınızı taratmak için ekrana her dokunuşunuzda farklı bir bölgesini taratmaya çalışın.

    Sağdan-Soldan ve aşağıdan-üstten olacak şekilde 4 farklı şekilde tanıtıyoruz. Resimler internetten alıntıdır.


    POCO F2 Pro [ANA KONU]


    VoLTE / VoWIFI AKTİF ETME

    *VoLTE Aktif Etmek:

    *#*#86583#*#* arama ekranına yazın otomatik olarak VoLTE aktif olacaktır(sim card carrier check disabled yazacak)

    (ayarlar - sim kart & mobil ağlar -operatör adı -Volte seçeneği gelecek) ( sim kartınızın (operatör) da volteye açık olması gerekiyor)

    Çoğu Xiaomi cihazı operatörler tanımıyor o yüzden kullandığınız operatörün sitesine girip uyumlu cihazların birine sim kart takıp sms ile aktif edebilirsiniz.
    Uyumlu olarak gözüken cihazlar bunlar. Sim kartınızı bu cihazlardan birine takıp sms ile aktif ederseniz hattınıza volte/vowifi tanımlanmış olur.

    VODAFONE-https://www.vodafone.com.tr/baglanti/4-5g/vodafone-volte.php?utm_campaign

    TURKCELL-https://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama?utm_campaign

    TÜRK TELEKOMhttps://bireysel.turktelekom.com.tr/4-5g/hd-gorusme-ve-wifi-arama.html?utm_campaign


    *VoWIFI Aktif Etmek:

    MIUI 11 ve sonrası arayüzlü tüm Xiaomi telefonlar için *#*#869434#*#* tuşlamalarınıza enable ve disable şeklinde yanıt alıyorsanız VoWifi cihazınızda mevcut demektir.

    Arama (Çevirici / Telefon) alanına *#*#663368378#*#* kodunu tuşluyoruz. Çıkan ekranda, "MBN config loading" yazanı seçiyoruz. Çıkan menüden, "SW MBN" yazan yerden "mbn_global_txt" seçerek "validate" kısmına tıklayın işlem bitimi cihazı yeniden başlatın ..


    POCO F2 Pro [ANA KONU]



    MIUI ARAYÜZÜNDEKİ REKLAMLARI KAPATMAK


    1)MIUI sistem reklamlarını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Yetkilendirme ve İptal bölümünü açıyoruz. Ardından msa servisinin yanındaki aktif olan kutucuğu kapalı duruma getiriyoruz. Herkeste aynı hatayı vermeyebilir ama "yetkilendirme iptal edilemedi" hatası alırsanız birkaç kere üst üste deneyin sonunda devre dışı kalacaktır.

    2) Uygulama Kilidi (App Lock) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Uygulamalar -> Uygulama Kilidi veya Ayarlar -> Uygulama Kilidi bölümünü açıyoruz. Ardından sağ üst köşede bulunan çark simgesine tıklıyoruz. Önerileri al seçeneğini kapatarak devre dışı bırakıyoruz.

    3) Mi Dosya Yöneticisi reklamlarını devre dışı bırakma ---> Mi Dosya Yöneticisi'ni açıyoruz. 3 kısa çizgiye tıklıyoruz ve açılan menüden Ayarlar'a tıklıyoruz. Öneriler seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    4) Reklam tanımlayıcısını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Gizlilik -> Reklam Hizmetleri veya Ayarlar -> Şifreler ve Güvenlik -> Gizlilik -> Reklam Hizmetleri bölümüne giriyoruz. Ardından Kişiselleştirilmiş reklam önerileri seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    5) Güvenlik Uygulaması (Security) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Güvenlik uygulamasını açıyoruz. Ardından Ayarlar bölümüne gidiyoruz ve Öneriler al seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    6) Temizleyici Uygulaması (Cleaner) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Güvenlik uygulamasını açıyoruz. Ardından Temizleyici'ye tıklıyoruz. Sonrasında sağ üst köşede bulunan çark simgesine tıklıyoruz. Açılan menüden Öneriler al seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    7) Mi Tarayıcı Uygulaması (Mi Browser) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Mi Tarayıcı uygulamasını açıyoruz. Ardından Ayarlar bölümüne giriyoruz. Sonrasında Gizlilik ve Güvenlik bölümüne giriyoruz. Burada Sizin için önerilen veya Kişiselleştirilmiş içerik/servis seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    8) İndirilenler Uygulaması (Downloads) reklamlarını devre dışı bırakma ---> İndirilenler uygulamasını açıyoruz. Ardından 3 noktaya tıklıyoruz ve açılan menüden Ayarlar bölümüne giriyoruz. Burada Önerilen içeriği göster seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    9) Mi Müzik Uygulaması (Mi Music) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Mi Müzik uygulamasını açıyoruz. Ardından Ayarlar bölümüne giriyoruz. Sonrasında Gelişmiş Seçenekler'e tıklıyoruz. Burada Öneriler seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    10) MIUI Temalar Uygulaması (MIUI Themes) reklamlarını devre dışı bırakma ---> MIUI Temalar uygulamasını açıyoruz. Ardından Profil bölümüne giriyoruz. Sonrasında Ayarlar kısmına geldikten sonra burada Reklamları göster seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    11) Yüklü uygulamaların reklamlarını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Uygulamalar -> Uygulamaları Yönet veya Güvenlik uygulamasını açıyoruz. Ardından Uygulamaları Yönet bölümüne giriyoruz. Sağ üst köşede bulunan 3 noktaya tıklıyoruz ve açılan menüden Ayarlar bölümüne giriyoruz. Burada bulunan Öneriler seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.

    12) MIUI Daemon servisini iptal etme ---> MIUI Daemon servisinin reklam ile alakası olmasa da Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Yetkilendirme ve İptal bölümünde yer aldığı için anlatmak istedim. Bu servis Çinli MIUI geliştiricilerine telefon hakkında "özel bilgiler içermeyen" sadece telefonun kullanımı konusunda bilgiler göndermektedir. Bunu ilgili menüden devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim.

    Bunlarla beraber bildiğiniz gibi Android 9 ve üzeri cihazlarda Private DNS özelliği bulunmakta ve bu özelliği kullanarak cihazınızdaki sistemsel ve yüklü olan uygulamalardaki tüm reklamları tamamen engelleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip ediniz.

    Ayarlar -> Bağlantı ve Paylaşım -> Private DNS seçeneğine tıkladıktan sonra Off olan ayardan Private DNS provider hostname (Private DNS sağlayıcısı sunucu ismi) seçeneğine tıklıyoruz ve açılan bölüme dns.adguard.com yazıyoruz ve ardından Kaydet seçeneğine tıklıyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra kullandığınız tüm uygulamalarda reklamlar engellenecektir. Tarafımca test edilmiştir. Aylardır bir (1) tane bile reklam görmüyorum. Belki ben çoğu MIUI uygulamasını tamamen kaldırdım ondan görmüyorum ama debloat konusu hakkında da yakın bir zamanda ayrı bir konu açacağım. O konuda telefonunuzdaki gereksiz MIUI uygulamalarını, servislerini ve Google uygulamalarını kaldırıp yerlerine daha stabil, güvenilir ve hızlı çalışan uygulamalar yükleyeceğiz.

    Eğer telefonunuzda Chrome kullanıyorsanız (kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim) reklamlar engellenemeyebilir. Bunun için aşağıda yazdığım adımları uygulamanız gerekiyor.

    Chrome uygulamasını açın. Ardından adres çubuğuna chrome://flags yazın. Karşınıza bir sürü flag gelecektir. Arama kısmına dns yazın ve Async DNS seçeneğini Disable yapın ve o sekmeyi kapatın. Bu işlemi yaptıktan sonra DNS ön belleğini de temizlememiz gerekiyor. Adres çubuğuna chrome://net-internals yazın ve karşınıza çıkan seçeneklerden DNS sekmesine girin ve Ön belleği temizle (Clear Cache) seçeneğine tıklayın. Chrome uygulamasını tekrar başlattığınızda yaptığımız ayarlar geçerli olacaktır.

    AdGuard DNS'yi evinizde güvenli internet seçeneği olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey ise DNS ayarlarını değiştirebildiğiniz bir modemdir. Modem arayüzünde DNS ayarlarını bulup 176.103.130.130 (varsayılan) veya 176.103.130.131 (varsayılan) olarak değiştirdiğinizde bu ayar o modeme bağlı tüm cihazlarda etkili olacaktır. Ayrıca AdGuard DNS'nin aile koruması olarak adlandırdığı DNS sunucu IP'leri ise 176.103.130.132 ve 176.103.130.134'tür.


    MI FLASH/CMD İLE TELEFONU SIFIRLAMA - ORİJİNAL HALİNE DÖNDÜRME - VERSİYON DÜŞÜRME


    Telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirmek, başka bir sürüm kurmak, açılmayan telefonu açmak için bu programı kullanacağız.


    -BOOTLOADER kilidi açık olmalıdır.

    -işlem tüm verilerinizi siler o yüzden yedek alınız.

    -İşlem sonunda ROOT VE TWRP silinir.

    -İmei işlemi varsa bir sorun olmaz, imei silinmez.

    -GARANTİLİ cihaz sahipleri SÜRÜM düşürme YAPAMAZLAR (BootLoader kilit açmak garanti dışı bırakabilir,risk almaya değmez)


    Fastboot rom yüklemelerinde en sağlıklı sonucu alacağınız Mi-Flash versiyonu budur.

    64 bit/intel işlemcili Windows kullanın.

    Win10-Win8-Win8.1 kullanan arkadaşlar kurulum öncesi sürücü imza zorlamasını devre dışı bırakmalıdırlar.


    FABRİKA/STOCK FASTBOOT ROM İNDİRME

    Sadece bu romda arama kaydetme var diğer romlarda yok.


    POCO F2 Pro [ANA KONU]

    https://mifirm.net/model/lmi.ttt


    "Rom yükleme ile Root (Magisk) atma ile Güncelleme ile Mi-Flash ile Twrp yükleme ile Spigen kılıf takma ile Batarya değiştirme ile İMEİ SİLİNMEZ"..









    TWRP İLE CUSTOM ROM YÜKLEME


    Custom Rom Farkları:


    1- MIUI mesajlaşma ve arama uygulaması

    2- 3.Parti tema ve yazı tipi eklenmesi

    3- Lüzumsuz uygulamaların olmaması vs..







    SWİFT BACKUP YEDEK ALMA UYGULAMASI




    AOSP TABANLI (SAF ANDROİD) HENTAİOS ROM YÜKLEME





    TWRP OLMADAN MAGİSK (ROOT) YÜKLEME





    POCO F2 PRO ANDROİD 12 MİUİ 13 Xiaomi.EU STABİL ROM






    PİL TASARRUF AYARLARI


    POCO F2 Pro [ANA KONU]

    POCO F2 Pro [ANA KONU]

    POCO F2 Pro [ANA KONU]



    WİFİ KOPMA SORUNU YAŞAYANLAR


    Hem Telefondan Hem de MODEM Üzerinden Bu Ayarları Yapmalısınız.

    Kullandığınız modem arayüzüne girip 5 ghz'i kapatıp 2.4 ghz açık kalacak.

    Modem ara yüz ayarlarında MHZ kısmını da 40 MHZ yapın



    POCO F2 Pro [ANA KONU]

    POCO F2 Pro [ANA KONU]


    Bu işlemlerden sonra görselde ki ayarları mutlaka yapınız....


    POCO F2 Pro [ANA KONU]



    TAVSİYE TARAYICI/BROWSER (VİA)

    https://play.google.com/store/apps/details?id=mark.via.gp&hl=tr&utm_campaign


    GCAM ve CONFİG DOSYASI YÜKLEME

    •.xml uzantılı config dosyasını indirin.
    •Dosya yöneticisini açarak ana dizine Gcam klasörü oluşturun.
    •Bu Gcam klasörünün içine Configs7 klasörü oluşturun.
    •İndirdiğiniz .xml uzantılı dosyayı Configs7 klasörünün içine atın.
    •Google Kamera uygulamasını açın.
    •Alttaki resimde işaretli olan siyah alana çift tıklayın.

    POCO F2 Pro [ANA KONU]


    •Açılan pencerede kendisi otomatik Configs7 xml'yi bulur ve restore butonuna tıklayarak yükleyin..
    •İşlem tamamlanmıştır. Güle güle kullanın..

    https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog1500/


    AÇILIŞ EKRANI KOLEKSİYONU


    POCO F2 Pro [ANA KONU]


    Bu bir açılış animasyonu değil dikkatli olun!

    Sadece TWRP ile dosyayı flaşlamanız yeterlidir.
    yada
    - - Fastboot
    Zip dosyasından logo.img dosyasını ayıkla sonra: " fastboot flash logo logo.img " komutu ile yükle.

    https://onedrive.live.com/?authkey=%21AHALu4vCyJf0jMc&id=D63AC77B5E191C90%211349&cid=D63AC77B5E191C90



    GOOGLE ARAMA ALTERNATİFİ ve SENSÖR SORUNU ÇÖZÜMÜ

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hb.dialer.free&hl=tr





    GAMEPAD Sorunu Çözümü

    Android 'de Ek ayarlar/Erişebilirlik içerisinde tek elle kullanım veya herhangi bir ayar açık olursa telefon gamepad ile kullanılamıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/poco-f2-pro-ana-konu--144723297-161#152309532



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 20 Mart 2022; 0:22:9 >







  • Merhabalar,


    Ben de bu telefonu ilk çıktığından beri kullanıyorum 6/128 olanı. Yurtdışı cihaz. Her türlü özelliğini, sorununu biliyorum diyebilirim.


    Aldığımdan beri 11.0.19 EU Rom (Android 10) sürümünü kullanıyorum. Ses kesilmesi, volte gibi sorunların hiçbiri bir kez dahi yaşanmadı. Miui 11 kullanmak isteyenler bu söylediklerimi dikkate alabilir.


    Henüz IMEI işlemi yapmadım. Bunu kendim yapacağım, hep kendim atıyorum xiaomi telefonlarda. Bu telefonda IMEI üç yolla atılabiliyor.


    1-) QCN Patch ile (Sağlıklı ve temiz yol. Biraz kodlarla haşır neşir oluyorsunuz sadece ama dikkatli olursanız sorunsuzca IMEI işini çözersiniz.)

    2-) TGT Yazılımı ile (En temiz yol, ancak IMEI kaydı öncesi Miui 12 global rom yüklemek gerekiyor. Ardından çoğu işlemi program hallediyor ve IMEI'yi kolayca yazıyor.)

    3-) ENG Rom ile (En kötü yol. Telefonun brick olma riski var. Önceki sayfalarda bir arkadaş yaşamış. IMEI sonrası ROM'u tekrar yüklemek gerekiyor stabilite için)


    1 ve 2 numaralı yöntemler için eğitim videosu hazırlıyorum. Kendiniz rahatça atabileceksiniz. Bir kaç gün içinde paylaşırım.

    Tekrardan selamlar.


    Dün akşam Miumix 12, Endonezya 12 ve EU 12 romlarını tek tek kurdum. Miumix ve Endonezya POCO başlatıcısı ile geldiği için sevmedim ve EU 12 ile yoluma devam ediyorum.


    4G+ olarak sinyali tekrar yakaladım.


    VoLTE kusursuz çalışmaya başladı.


    IMEI atmak isteyenler mutlaka IMEI attıktan sonra yeni bir ROM kurmak zorundalar. Kurmadıklarında şebeke hız kaybı ve VoLTE gibi önemli özelliklerden mahrum kalırlar. Aynı romu tekrar kurabilirsiniz memnunsanız.


    Bu sorunları da çözdüğümüze göre IMEI videomuz hafta sonu gelsin :)

    6-128 3200e aldım kendimce 1 haftalık deneyimlerimi kısa kısa yazayım

    1-) IMEI işi çözüldü 50-100 lira arası atılıyor

    2-) Kamerası mi note 10'a göre bir tık aşağıda ama öyle ahım şahım bir fark yok diyebilirim renk doğruluğu konusunda mi note 10 dan daha doğru renk veriyor bir kaç ay mi note 10 kullandım kamera konusunda kesinlikle aratmıyor

    3-) Ekranı mi note 10 dan daha iyi diyebilirim bendeki cihazın rengi hafif sarımsı (note 10 lite ve note 9 pro ile yanyana denedim)

    4-) Sesi kesinlikle çok iyi çıkışı mi note 10 note 10 lite note 9 pro ve note 8 den daha yüksek ve daha dolgun Super linear spekar gayet başarılı

    5-) Ahizeden gelen konuşma sesi yüksek ve temiz (volte kapalı olduğu halde)

    6-) Wifi, Bluetooth ve Şebeke çekiminde hiç bir sorun yaşamadım Anker Q10 Bluetooth kulaklığımı 12 15 metre arası mesafede ( arada 2 duvar var) herhangi bir bağlantı kesintisi olmadan kullanabiliyorum
    Wifi çekim gücü son derece başarılı
    Şehirden uzak bir köyde hiç bir yerde çekmeyen cihazların aksine ben 4.5g aktif şekilde 2 ve 3 diş aralığında bağlantı kurabildim (hat Turkcell)

    7-) Batarya - Telefonda oyun oynayan birisi olmamakla birlikte yoğun kullanımda 4.5g ve wifi sürekli açık (8 saat 4.5g geri kalan dilimde full wifi)
    9-10 saat arası ekran süresi alabildim tahminen MIUI 12 nin oturmasıyla ve daha doğru bir kullanım ile 10 11 saat rahat alınabilir redmi note 9 pro da 12 13 saat arası ekran süresi almıştım.

    8-) Parmak izi - kaliteli ekran camı kullanıldıktan sonra son derece hızlı çalışıyor ama kalitesiz koruyucu kullanıldığında bazen algılayamayabiliyor

    9-) Sıcaklık- Yanılmıyorsam cihazda özel soğutma kullanılmış cihaz kesinlikle ısınmıyor (oyunda denemedim tabi)

    Cihazda en çok sevdiğim konu video performansı ois olmamasına rağmen performansı gayet tatmin edici videolar keskin renk doğruluğu üst düzey 4K 60 FPS 8K 24 ve 30 FPS desteği olmakla birlikte ağır çekimde 1080p 240 ve 960 FPS destekliyor
    Xiaomi cihazlarda en sevmediğim konulardan birisi video çekerken mikrofon performanslarının çok kötü olmasıydı ama f2 pro da bu sorunda çözülmüş 7t pro kullanıyordum kesinlikle mikrofonu ondan daha kaliteli diyebilirim.

    YouTubeta'ki incelemelere baktığınızda mikrofonunun iPhone 11 Pro dan bile daha başarılı olduğunu görebilirsiniz.

    Üstteki yazdıklarıma ek olarak sorusu olan varsa cevaplayabilirim
    Rom Sürümleri Hakkında;
    Örneği Poco üzerinden vereceğim. Tüm xiaomi romlarda bu şekilde hangi sürümü kullandığınızı anlayabilirsiniz.

    MIUI Sürüm yazan kısma baktığınızda;
    12.0.4.0 ( En başta yazan 12 rakamı, MIUI yapısını bildiriyor. Bizim örneğimizde MIUI 12. Eğer 11 ile başlıyor olsaydı MIUI 11 olacaktı.)
    12.0.4.0 'dan sonra gelen QJKMIXM ( Burada en başta bulunan Q, Android sürümünü ifade ediyor. Android Q yani Android 10 tabanlı olduğu anlamına gelir. Eğer R ile başlarsa ki yakında öyle olacak, Android R yani Android 11 tabanlı demek.

    Şimdi gelelim Bölgesel İfadelere ;
    QJK'dan sonra gelen MIXM ( her rom da bu son 4 harfin ilk 2 harfi Bölgeyi belirtiyor.)

    MIXM ( Global)
    EUXM ( EEA - Yani Avrupa Global)
    RUXM ( Rusya Global)
    IDXM ( Endonezya Global)
    INXM ( Hindistan Global)
    TRXM ( Türkiye Global)
    Tüm Global romlar çok dillidir.

    CNXM (Çin Rom)
    Çin romların da 5 dil bulunur, İngilizce dışında anlaşılabilir bir dil yok.

    Xiaomi.eu tarafından yapılan romlar, CNXM ile biter. Sebebi ise bu romlar Çin Stabil ve Beta sürümlerine çoklu dil eklenmesi ve reklam içeren uygulamalarda reklam kaldırma ve Çin 'e özel gereksiz görülen uygulamaların çıkarılması ile MIUI özüne sadık hazırlanmış Rom' lardır.

    Merhaba hocam, her şekilde imei atabilirsin. Ancak bootloader kilidinin açık olması gerekiyor. Bunu açmadıysan derhal aç. Nasıl yapılacağına dair bir çok video mevcut.


    SIM2 ile kullanıma başladıysan 5 ay sonra (Normalde 4 ay ancak devlet 1 ay ek süre verdi covidden dolayı) SIM1'e geçebilirsin ve 5 ay daha kullanabilirsin. SIM1'deki süren bitmeye yakın IMEI atabilirsin acele etmene gerek yok. Ama dediğim gibi BL kilidi açık olması gerekiyor mutlaka.

    Merhaba,


    @berkaytaskin arkadaşımız ilgili sorunları çözdüğünü iletti bana. Nasıl olduğunu burada anlatacak. Sağlam bir kabloyla, daha önce qualcomm driver kurulmamış windowsta videodaki işlemleri yaptığında hiçbir sorun yaşamazsın. Bu telefonda olan sorunların hepsinin çözümü var. İçin rahat olsun. Yurtdışı fiyatıyla kesinlikle beklenenden fazlasını veren bir cihaz. Romların görünüm olarak çok farkı yok. Aynı diyebiliriz. Yazılımsal farklılıklar var. Mesela endonezyada POCO başlatıcısı var. Yani menüsü POCO olarak geliyor. EU olanda MIUI Başlatıcı var. Bu daha sade mesela. Ben bu sebeple EU kullanıyorum. Poco menüsü isteyenler endonezya kullanıyor. Her iki romda da rehber ve sms uygulamaları xiaomiye aittir. Global romlarda google rehber ve google sms vardır ki bunu kimse sevmiyor. Endonezya ve EU romda gereksiz reklamlar yoktur. Tercih meselesi yani. Ama totalde bakarsan hepsi aynı bu saydığım yazılımlar dışında.

    Eveeet şimdi yeni bir sorunumuzu daha çözdük :) VoLTE özelliği genelde çoğu cihazda sorunsuz çalışıyor en azından Vodafone için hiç problem yok. Ancak VoWifi'yi kimse kullanamıyordu. Yabancı forumlarda sorunu çözmüşler ben de denedimve başarılı oldum. Bilmeyenler için ne olduğunu söyleyeyim. Şebeke çekmeyen yerlerde wifi üzerinden şebeke araması yapabiliyorsunuz. Yani şebeke çekiyormuş gibi. Uçak moduna alıp wifi'ye bağlandığınızda telefon görüşmeleri sorunsuz yapılıyor. Muhteşem değil mi? :)


    Videosu yolda :)


  • Merhaba
    8gb 256gb ile aranıza katıldım.
    Kargo gelince kutu açılışını yapacağım
    545 usd ye mal oldu.aliexpresten aldım


    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    POCO F2 Pro [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drvimu -- 30 Ekim 2020; 20:47:38 >




  • Hayırlı olsun inşallah eline ulaşır.
    Kullanım bilgilerini senin için eksi ve artı yönlerini yazabilirsen iyi olur...
  • Açıklama kısmında ekran için 90 hz yazılmış sanırım doğrusu 60 hz olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    Merhaba
    8gb 256gb ile aranıza katıldım.
    Kargo gelince kutu açılışını yapacağım
    545 usd ye mal oldu.aliexpresten aldım


    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    hayırlı olsun link alabilirmiyim.








  • DHL seçtiğiniz ise kesin takılır.normal kargo belki geçerdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    Merhaba
    8gb 256gb ile aranıza katıldım.
    Kargo gelince kutu açılışını yapacağım
    545 usd ye mal oldu.aliexpresten aldım


    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    POCO F2 Pro [ANA KONU]
    Kayıt işi nasıl olacak? Henüz IMEI çıkmadı.




  • oturkmen kullanıcısına yanıt
    8 ay içinde çıkar diye düşünüyorum
  • Merhaba beyler, sizce 8GB RAMli olani mi almaliyim, yoksa 6GB olani mi? LPDDR5 ile LPDDR4X cok fark eder mi?
  • Arkadaşlar kararsız kaldım. Evet poco f2 pro 5g ama sadece 77 ve 78 band 5g yi kullanıyor. Siparişi iptal etmeyi düşünüyorum


    POCO F2 Pro [ANA KONU]
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    Hocam neden bunun için iptal etmeyi düşünüyorsunuz? Snapdragon 865 kullanıyor ve bunu kullanan her telefon o bandı kullanıyor. Yani şu an en tepe modellerin hepsi snapdragon 865 kullanıyor.

    Ülkede ne zaman 5g kullanılır, kullanılsa hangi bandlar olur filan o konulara hiç girmiyorum.
  • nedkelly58 kullanıcısına yanıt
    Lenovo legion duel aklımda. Ama IMEI konusunda Lenovo ne durumda bilmiyorum
  • Kullanan arkadaşların yorumlarını, çektikleri nature vb fotoğraflarını, özellikle 8/256 performans konusundaki görüşlerini dinlenmek ve izlemek isteriz, almayı düşünenlere bir yol olur, ben de bekliyorum bakalım kısmetse alacağım, IMEI olayı da 8 aya çıkar sanırım, çıkmazsa nolur bilemiyorum 😃
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DateMasamune

    Merhaba beyler, sizce 8GB RAMli olani mi almaliyim, yoksa 6GB olani mi? LPDDR5 ile LPDDR4X cok fark eder mi?
    Oyun oynamayacaksanız 6GB olanı yeter diye düşünüyorum.
  • DateMasamune kullanıcısına yanıt
    kullanım alanınıza bağlı, hakkını veriyorum, veririm diyorsanız ddr5, yok ben standart kullanıcıyım, inyernet, video kâfi diyorsanız dd4 çok bile.

    Keza poco f serisi alıp hakkını vermemek de olmaz, biraz daha bilinçli kullanıcı telefonu bu.

    POCO F2 Pro [ANA KONU]
  • Arkadaşlar bu telefonda ois olmaması etkiliyor mu video çekimini?
  • Keşke şu başlığın hakkı verilse de aldım diyen arkadaşlar cevap verse, kullanıcı yorumları halen yok, resim/video/uygulama/performans yorumu ve örnekleri yok...

    Erbaa şimdi kamerayı çok kullanırım, benim amacım video/resim diyorsan,
    Henüz bu telefonun kullanıcısı değilim, kağıt üstünde poco f2 sana göre olmayabilir, fotoğrafta bir nebze tatmin eder, onca uygulama, program vs desteği var, ancak video tatmin etmeyebilir, keza OIS sürekli recorder kullanıcısı için bana göre şart, pocoda EIS var ancak %10 görüntü kaybı yaşatır, yani sallanma önlemeyi elektronik ortamda yapıyor, donanım olarak değil o yüzden sallanmayı azaltmak için videoyu %10 civarında zoomluyor, yine de OIS kadar sarsıntısız vermiyor, youtubede karşılaştırma videoları var EIS vs OIS yazarsan çıkar,

    Ama ben sabit dururum çekerken, ya da evimde tripod kullanırım, render işlerini de telefon ile hallederim, edit, montaj telefonda uğraşırım dersen poco sana 8k video çekimi vaad ediyor... (Nerede izleyeceksek 8kyı...) Neyse, mi 10 modeline yönlendirelim seni, daha iyi kamera OISde var, biraz daha tuzlu sanırım buna bakış ama o daha çok kameramanlara yönelik bir model, sinema çekebilirsin (;




  • IMEI olayını çözenler varmış. Facebook gruplarında yazıyor. Burada çözen var mı?
  • oturkmen kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldık ama bekliyoruz hâlâ bir gelişme yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.