Şimdi Ara

Plazma TV neden daha iyi sorusunun cevabı her pixel'in kendi aydınlatma değeri var !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LED diye diye LED i iyi bir şey diye aklımıza soktular !

öncel tek led
    sonra yanlara toplam 2 led
    sonra her köşeye toplam 4 led
    şimdide 5 - 10 cm kareye 1 led olacak şekilde neredeyse bir birinden farklı değerlerde 100 tane led
    iyi güzelde kardeşim bu işin sonu nereye gidiyor derseniz !

her pixel in tek başına kendine özel aydınlatması gerekir !
    bu açıdan bakılırsa ki !

Plazma TV neden daha iyi sorusunun cevabı her pixel'in kendi aydınlatma değeri var !

• LED TV' ler bana kalırsa dayanıksız arkadaşım. Plazma TV' ler LED kadar ince değil ama sağlamlık hissi veriyor, ayrıca bundan 5 sene önce aldığım Philps TV'nin malzeme kalitesi şu anki 1500 TL lik LED TV' lerden on kat daha iyidir.. Ki o zaman 800 TL' ye almıştık o da ayrı bir mevzu.. Philps TV' nin ayaklığı bile cam plastik karışımı sağlam bir maddeden yapılmış. Şimdi 1500 Liralık LED TV bakıyorsun, ayaklık bildiğin 10 liralık plastik..

Konuya sağlamlık açısından da bakmak istedim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/32pfl4606h-philips-lcd-tv-fiyati,23614.html

• söylemesi ayıp teşhirden plazma aldım fiyatı neredeyse 3te1 misali !

önce led falan sandım sonra yaklaşınca ön panelin cam olduğunu anladım

gözlük bezi ile şöyle bir parmak izlerini silince ürün üzerinde kalıcı bir iz olmadığını görünce fırsatı kaçırmadım

diğer led teşhir ürünlerine gelince neredeyse hepsinde oto cam filimi olduğu için gelen geçen dokunmuş
    görseniz ekran ekran değil yüzükler efendisi filminin yol haritası misali !

bu ürüne sahip olduğum için yağ çekme anlamında demiyorum !
    çünkü gerçekten bir teknolojinin alt yapısını incelerseniz !

plazma dediğimiz CRT aydınlatma sistemi ile yani neredeyse 100 yıllık bir deneyim süreci ile ortaya çıkan bir ürün bu

led e gelince daha doğrusu LCD ekran teknolojisinin hikayesi 80 lerde başlıyor

ama herkes LCD nin plazma kadar iyi olmadığını zaten biliyor, biliyor ama işte işin şöyle bir boyutu var ki

plazmada ekranın ön panelini ısıdan korumak için seve seve :) cam kadar dayanıklı bir malzeme kullanılması gerekiyor
    bu yüzden LED (LCD) ekran kadar ucuz üretimi olmuyor ve dahası LED (LCD) üretici firmalar için bir noktada geri dönüşümü daha kolay bir şey gibi ! çünkü ürün plastik olunca ! 100" çıkar tutmazsa bundan 4 tane 50" çıkar o da tutmazsa şeklinde
    çünkü neredeyse tüm LED (LCD) 32" i de 1080p 50" ide 1080p peki bu LED (LCD) dpi değeri nedir diye insanın aklında bir soru gelmiyor mu !? ne öyle semt pazarındaki peynirciler gibi ister büyük al ister küçük çözünürlük !?

32" 1080p olarak ilk piyasaya çıktığı zaman ; 60" te o zaman 4k olması gerekmez miydi !?
    birisi bunun bana mantıklı açıklamasını yapabilir mi !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Şubat 2016; 7:47:53 >

• Hocam çok geç kalmışsınız siz keşke bu durumu biraz daha önce farketseydiniz de sıfır alsaydınız çok daha iyi olurdu neyse hayırlı olsun diyelim tahminimce Lg pb690 aldınız yada düşük bir ihtimal panasonic de olabilir... görüntüye önem veren daha doğrusu sürekli inceleyen kıyaslayan doğru düzgün görüntü için araştıran adamlar genelde plazma aldı veya sonradan geçti... ama ne yazık ki üretimden kalktı bende bunu duyunca piyasadan kalkmadan önce almıştım iyikide yapmışım gerçekten ciddi paralara alınan tv leri görüyorumda bende ki görüntü gibisi yok ulen diyorum şu işi ne kadar düzgün yaptım ve ne kadar ucuza... sonra biraz daha büyük ekrana ihtiyacım olmuştu aynısının 60" olanı vardı gerçi o biraz 50" kadar stabil çıkmadı vs neyse bütçe yetmeyince led pj aldım 78" görüntü alıyorum pj lerde gerçekten led tv lerden çok daha iyi bir yapıya sahip plazma tv dahil panellerde olan hemen hemen hiç bir kronik sorun olmadığı gibi mükemel derecede doğru ve kusursuz renk ve hız sağlıyor... bunu tv lerde bulmak çok güç ve çok pahalıdır... ve ekran büyüklüğü de cabası haa nedir günlük kullanım konforu tv gibi olmuyor ancak zaten pj yide tv niyetine alan pek kişi olmaz ama ömür sorunu pek olmadığından açtığında da biraz uzun kullanabiliyorsun.... tabi bunların olması için uygun ortam olması şartı ile...

neyse plazma üretimi keşge devam etseydi... ama üzelmeyin onun yerine şimdi oled tv ler çıktı daha yolun başında ama bayrak yarışı devam ediyor plazmaya alışan adam bence biraz beklesin oled tv alsın derim... çözünürlük değeri hocam bu iş tamamen ticari sen hiç bir üreticinin herşeyi içine koyup piyasaya sürdüğünü gördünmü aynen tv lerde öyle bizim yeni değiğimiz şeyler çok öncelerden bulunup şimdi piyasaya sürülen ürünler aslında...kim bilir daha bizim bilmediğimiz piyasaya çıkmayı bekleyen yeni ne teknolojiler vardır... bu bağlamda ara geçişler saymazsak önce hd ready sonra full hd den ekmeği iyi yediler şimdi 4k bu da iyice standart olsun üst k lar çıkacak... olay tamamen ticari yani

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    eğer istanbuldaysanız şişli cevahir AVM deki teknosa 'nın en üst katındaki, teşhir ötesi neredeyse artık kimsenin almadığı televizyonların olduğu kısma bir gidin

orada gittiğinizde ! ilk çıkan OLED hakkındahttps://en.wikipedia.org/wiki/OLED sayfasında yer alan oledin kötü avantajları ile ilgili olarak

elektrik yükü alırken olası ışıma esnasında ortaya çıkan UV ışınlarının nasıl OLED üzerindeki pigmentleri

( yani tüm gün güneş ışığına marus kalıp rengi solan renkli çamaşırların kendi renklerini atması gibi

OLED teknolojisininde yapısal olarak TV ve uygun bir teknoloji olmadığını

oled ile elde edilen her pixel in kendi aydınlatma değerinin zaten plazma teknolojisinde olduğu !

ama oled lerin kullanım süresi açısından plazmalar kadar uzun yaşayamadıkları !

yaw daha piyasaya çıkalı 1 yıl bile oldu olmadı o oled leri görünce ne kadar kısa bir kullanım ömrü olduğu ortada !

dahası bu şikayetler yüzünden oled üretimi hatalı üretim statüsünde !

yoksa SONY boba dünyanın ilk oled TV sini ürettikten sonra neden üretim sürecinin devamını getiremedi !

sony bu sıralar boş durmuyor netten öğrendiğime göre

LCD planelerin arkasında eşit ısık yaysın diye tek renk OLED panel kullanacağı yönünde bazı ibareler söz konusu

bu LCD ekran sektöründe 1 milim daha incelenin bir işareti olabilir !

özetle şu an için büyük ekranda plazmadan daha iyi görüntü veren yok !

plazma ledler kadar parlamıyor ama oturunca uzun izlemeler için en ideali !

ledlerde uzun izlemelerde göz ağrıtabiliyor ! haliyle ya pasif 3d özelliği için polorize filitreli olanlarıda alacaksınız birde

enerji güç tüketimini biraz düşürüp plazmanın kendi doğal ışığı seviyesine düşürmeniz gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Şubat 2016; 12:14:47 >

• Doğrudur yakından takip ediyorsunuz belli... ancak bu işin sonu yok efsane ürünler de bitmez yeni yeni tv teknolojileri de bitmez hatalı ise düzeltirlir adına da başka bir şey derler millet de alır bu bir sonsuz ticari döngüdür arada süper modeller ve tv teknolojiri oluyor üretimi bitiyor efsane olarak yerini alıyor plazma tv gibi aynı şey tüplü,lcd-led tv ler içinde geçerli onlarda da muazzam modeller vardı bitti... bu konu çok geniş bir konu olduğu için sonu gelmez daha doğrusu konu başlığına pek uygun olmaz keşge bu kadar ilgi ve alakalıydınız pioneer panasonic samsung un çok güzel plazmaları vardı... günümüz bir çok led tv sinden elbete Lg plmazma daha iyi ancak daha iyileri vardı... sizde ne var şimdi ne aldınız?

50pm6900 TV ekranı resmen cam :)

enerji tüketimi 130w diyor kılavuzda
    benim PC kasa + monitörün toplamı kadar güç tüketiyormuş

çok sınırlı bir bütçem vardı
    ya sıfır 32" alacaktım yada teşhirden daha büyük bir ekran
    ne alırsanız alın 2 yıl garantisi olunca
    ister 10 TL lik isterseniz 10,000 TL
    verdiğiniz paranın karşılığı 2 yıl garanti dir !
    en üst katta 10,000 liralık bozuk oled'leri görünce :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ph dan da eski seri şu ana kadar nasıl teşhirde kalmış ilginç 2012-2013 serisiydi galiba yaklaşık 8-9bin saat km yapmış... ne kadara aldınız bunu? sitede 1639tl gözüküyor eğer doğru ise bana göre bu şartlar altında 800tl den fazla verilmezdi... yanık izi varmı? evet plazmalar fazla yakar en son çıkardığı pb de yaklaşık 110walt yapıkıyor ama değer ben şu ana kadar elektirik faturasın da bir artış görmedim yaklaşık iki senedir kullanıyorum... ayrıca orbiter de kullanmanızı öneririm gerçi epeydir teşhirde kalmış pişme süresini çoktan tamamlamış... şu ana kadar bir şey olmadı ise bundan sonrada olmaz orbiter de olması iyidir yinede arada bir renk yıkaması yapın derim
  • Plazma gibisi var mi ya, Panasonic 50 GT50 plazmam var. Bozulsa ne yaparim diye kara kara dusunurum. OLED daha tam oturmamis bir teknoloji. Panasonic TX65CZ modeli ile OLED'e giris yapti ama biraz bekleyip gormek lazim. Film, belgesel ve spor icerigi icin plazma su anda bile en iyisi benim gozumde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salvatuon kullanıcısına yanıt
    Hocam işi bilenler içinde öyle zaten bana görede saydığınız klasmanlarda plazma ve pj tek geçerim.
    ürün bana son dk indirimiyle 1300 TL gibi geldi !

kargo firması orijinal kutusu olmayan TV ler için garanti vermediği için telefonla geri aradılar !

kargo firmalarıyla bu ürünü yollayamıyoruz dediler !

rica minnet dar bütçe ile mesai saati sonrası bir çalışan personelden rica + 50 TL ye eve kadar getirdiler sağ olsunlar

ürün 26 KG ve alt ayağı yoktu ! ( zaten 15 kg üzeri ürünlerde alt ayak olsa dahi güvenlik için çelikten güvenlik teli kullanılması gerekiyor )

ben bu ürünü bacaksız bir şekilde

bismot orion pc2 ( 40 KG ) üzerine konuldu sağdan soldan 2 cm mesafe kaldı sanki bu TV için üretilmiş gibi tam oturdu :)

bir ekranda bir tek LG demo logosu o da tamamen bembeyaz ekranda olursa çok hafif hayal meyal görünüyor

gelenlere sorduğumda ekranda hiç bir kusur bulamadıklarını söylüyorlar ! ( şu ölümlü dünyada tek derdimiz bu olsun bare :)

bu arada renk yıkması falan demişsiniz bu nasıl oluyor bunu hiç bilmiyorum, ama duymuştum 12 saat tekrar eden video mu ne varmış bu konuda ! ?

konuyu toparlarsak kimin ne kadarı var ne kadarı yok bilinmez ama bir ürün alınınca firma o ürüne 2 yıl garanti veriyor ise gerisi hikaye

yani her zaman ne kadar parayı neye verdiğinizi düşünürken bir ürüne garanti süresi içinde verdiğinizi düşünürseniz

2 yıldan sonra ne kadar çalışırsa işte o andan sonrası kardır diye bakıyorum ! bu işin gerçek muhasebesi budur !

uydu alıcısı olarak ; 110 TL ye 2.el büyük bir ihtimalle tamir görmüş ; Euroworld Mini HD IPBOX aldım üzerinde Ethernet girişi var

özellikle üzerinde Ethernet girişi olan uydu alıcıları daha iyi HD görüntü veriyor

uydu alıcısının av çıkış ayarlarında 1080i harici 1080p 50 ve 60 hz i görünce şaka sandım ama şaka değil uydu alıcısı görüntüyü tekrar işliyormuş

yani siz siz olun üzerinde Ethernet girişi olan uydu alıcısı alın diye herkese öneriyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Şubat 2016; 18:00:39 >

• Dostum herkesin kendi tercihi zevkidir eyvallah bize saygı duymak lazım onun için tekrar diyorum hayırlı olsun ama burası ortak bilgi paylaşımı ve tartışma platformu onun için belli çerçeveler içinde eleştireye öğrenmeye bilgi alış verişine açık olmak lazım diye düşünüyorum şimdi bu kapsamda benim açımdan bakarsak acayip yanlış yapmışsınız firmanın sevdiği müşterilerdensiniz aminyane tabirle mağaza size ürünü resmen itelemiş bu seride dahili alıcı yokmuydu harici aldınız? yok ise onuda zaten yanlış yapmışsınız no name dandik piyasa malı iş görür misali receiver almışsınız onu da zaten çok pahalı almışsınız ve sanırım o da ikinci el üst üste iki ciddi hata yapmışsınız benim açımdan yani bu durumlarda ne o tv ye o para verilir nede o uyduya... ayrıca bilgi yanlışı olmasın üzerinde eternet girişi olan uydu iyi görüntü verir diye bilimsel bir gerçeklik yoktur olamazda ikisi kel alaka özelliktir uydularda görüntüyü belirleyici unsur işlemci+donanım kalitesidir ve bu konu başlı başına bir konu olduğu için es geçiyorum şimdilik ama bence çok yanlış yapmışsınız... uyduya 30tl tv yede 800tl anca verilirdi bence

tv teşhir konusuna gelirsek öncelikle ; bir çok firmada çalışan bir çok eleman bir çok firma içi indirim olayında müşteriden önce haberdar olmaktadır

bu açıdan bazı elemanlar bazı ürünleri kendileri almakta ! ben LG alacağım gün tanıştığım personel söyledi 2 gün önce 55" sony 1250 TL ye gitmiş !

o üründe nasıl olduysa depoda unutulan zamanında satış reyonuna konulmayan bir ürün
    yani sizin anlayacağınız bazı ürünler beklemiş ve -0- sıfır cihaz, nadirde olsa bazen böyle ürünler depoda unutula biliniyor
    zaten depo sayımlarında bu tarz ürünler birden çıkar vs. vs.

geçenlerde a101 de büyük indirimle satılan hdmi 'lı -0- uydu alıcısı bile 59 TL ye satılıyorken zamanında hareket edemedik

bu açıdan her kim bir uydu alıcısına 30 TL diyor ise işkembe-i kübradan sallıyor anlamına gelir !

şu an piyasada internete girebilen bir uydu alıcısının bir fiyatını araştırırsanız ( genelde extradan usb wifi takılanlar bile 100 TL + usb wifi 50 = 150 TL )

birde alıcıda kart okuyucu yuvası ( kart simi için pinler mevcut ) bu tarz bir donanımın piyasa fiyatı 200 TL civarı ; vergi levhası olan 250 ye satıyor

internetten alıp satan ise 150 TL ye kargoya veriyor tabi kargodan hıyar çıkarsa üzülen çok oluyor !

neyin ne olduğunun farkındayız ve para kolay kazanılmıyor ,

şimdi TV konusuna geri dönersek 2012 model TV ye 2015 yılının 9. ayında yazılım güncellemesi gelmiş ve TV kendi başına youtube'den 1080p yi açıyor.

yani 2015 yılında satılan LG smart TV ler ile aynı codec güncellemelerini içeriyor ( sanırım 4k videoları bile 1080p formatına gösteriyor haliyle )

valla güncelleme dosya tarihini görünce bende çok şaşırdım çünkü TV 2012 yılında değilde yazılım desteği ile 2015 in 9. ayında fabrika doğumlu gibi olmuş gibi !

bundan sonra 8k mı çıkar 10k mı çıkar bilemem ama onlar çıksa bile onlar için geliştirilen video formatını benim TV açmasa bile bu beni üzmez :)

yani şuna şu kadar buna bu kadar veririm olayına girersek benim nazarımda hiç bir TV 1500 TL yi geçmez ve hiç bir uydu alıcısı 150 TL den daha pahalı olmamalı

ve dahası şu forumda TV niz ne üzerinde diye bir anket yapsak ; %90 ı askısız TV sehpası kullanıyor ve dahası TV lerin %90 ı 15 kg ve üzeri olduğu halde

hiç birinde adam akıllı çelik güvenlik telini kaç kişi kurdu veya kurdurttu !? ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Şubat 2016; 20:18:06 >

• Daha önce dediğim gibi herkesin kendi tercihi zevkidir saygı duymak lazım... sizin kafanıza yatmış ve almışsınız ee sorunda yok zaten dediğiniz gibibu saatden sonra ne kadar kullansanız kar
    ben o uyduya şu pozisyonda 30tl den fazla vermem diyorum bu benim görüşüm zaten en aşağı sıfır dandik bişey de alsan 50-60tl den başlıyor ki siziden aldığınız da çakma dandik piyasa ürünüdür..."lütfen aldığınız malı kötülüyor olarak anlamayın" neyse uydu konusuna girmeyelim sonuçta teşhir ürünü olsa bile yıpranacak km yapacak bir cihaz değil ek özellikleri madem sizin için önemli ve değerli ok dir

şimdi hiç bir full hd tv 4k ları direk görmez ve açmaz 4k tv ler bile daha tam oturmuş değil bu anlam da ancak full hd tv ye hdmı dan pc yi bağlar 4k video açar izlersin ancak 4k olarak değil full olarak izlemiş olsursun tıpkı hd uydu alıcısını scart dan crt tv bağlayıp hd kanal izlemek gibi olur bilmem anlatabiliyormuyum... kaldıkı ph,pb serilerine de halen ara ara güncelleme gelmekte ve 800-1000tl lik dandik tv ler bile smart ve sorunsunz youtube yi açıyor günümüzde artık bunlar iş değil yani

emliyet olayı evet önemli hatta küçük çocukları olanalar için daha da önemli ancak dediğiniz gibi herkes asıyor duvara veya sehbaya öylede kalıyor iyi bir şey yapmıyoruz esasın da haklısınız

• Oled tv hakkında bu kadar artniyetli bir yazı okumamıştım. Göstersene bana bir tane oled satın alıpta bunun ömri bitti diyipte çöpe atan. Neye göre oled teknolojisi tvye uygun değil. Ekran yanığı dersen eyvallah derim ama sana bir sürü led lcd de gösteririm aynı şeyi. Yani bunu olede bağlamayın sadece. İnsanlara burda artık miyadı geçmiş teknolojileride önermeyin. Ha şunu derseniz anlarım oled yeni bir teknoloji sorunları var gün geçtikçe düzetilir ok. Ama led tv satma hedefi olan teknoloji mağazasındaki satıcılar gibi konuşursanız olmaz bu iş.
  • idrava İ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız arkadaş bazı mevzular da hem bilgisiz ancak fikir sahibi olmuş bazı konularda da milleti yanlış yönlendiriyor bende elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım... ve bazı konularıda çok farklı değerlendirip yönlendirme yapıyor... artı niyet yoktur ancak düzeltilmeside gerekiyor yani... valla oled tv lerde ki görüntüye hayranım plazma tv lerdeki görüntüyede... zaten hemen hemen aynı çalışma prensibine yakın cihazlar oled tv için ben plazma tv nin evrimleşmiş hali diyorum haa eksiklikleri yok değil ama zamanla düzelecektir ama şu an için bile görüntü kalitesi gerçekten mükemmel...
    lcd-led teknolojisi miyadını doldurmuştur ciddi paralar harcayanlar tv lere artık oled almaya başladılar... ayrıca albani usta bir yazısında bahsetmişti bu olay oled amoled sed fed diye diye gidecekmiş en sonunda ki de bildiğimiz ctr tv nin evrim geçirmiş hali olacakmış bunlardan bahsediyordu... özetle her farklı tv çeşitinden iyi en iyi ve efsane seriler oldu ve olmaya da devam edecektir...

• Bu konu açıldığından beri gülmek için açıp okuyorum. Teşhir TV almışsınız. Aldığınız ürüne kendinizi ikna etmek için habire birşeyler yazıyorsunuz. Hayırlı olsun diyelim. Şu anda hiç bir yerde plazma üretilmediği ve satılmadığı içinde bu konunun saçma bir konu olduğunu düşünüyorum. (Ayrıca bende Panasonic 3D plazma kullanıyorum. Şu aralar şu ömrü (!) olmayan OLED'lerden bir tane daha alma arifesindeyim)
  • tonmaister T kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetlemişsin eline sağlık kardeşim....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plazma gibisi var mı?

Oled için beklemek lazım zira bu korelilerin herşeyi sorunlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun plasma tv maliyetlerini karşıladı çok fazla enerji harcayan modellerde sonunu getirdi... zaten pahalı üretim teknikleride sonunu hızlandırdı... LCD teknolojisini yanlış değerlendiriyorsun her piksele ışık kaynağı gerekmiyor o daha iyi kontrast için uygulanan bir teknik... tek sıra led ışık kaynağı ile mükemmel siyah veren LCD paneller bunun kanıtı... plasma teknolojisi için çok geç... cimri ve paragöz üreticiler plasmayı pahalı buluyor...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.