Şimdi Ara

En iyi görüntü kalitesi ve gecikme hangi teknolojide? Uydu mu IPTV mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IPTV, Uydu, kablotv bir sürü teknoloji var hangisini tavsiye edersiniz? Gecikme olsun görüntü olsun




  • Hiçbir IPTV, hiçbir internet yayını, şu anda uydu yayınlarının kalitesine erişemiyor.


    Kaliteden kasıt:


    1- Daha iyi görüntü


    2- Daha iyi izleme deneyimi


    "Uydu bitti, IPTV alın" diyen vatandaşlar, şunları bilmiyor:


    HD uydu yayınlarındaki ortalama bit oranı 5-6 megabittir ve AVC kodlamasındadır. 4K uydu yayınlarında bit oranı 30-40 megabite çıkar, kodlama HEVC olur (çünkü aynı 4K içerik AVC ile kodlansa o kaliteyi vermek için saniyede 60-70 megabitlik yoğun bir veri akışı isterdi)


    Uydudaki yayın ile aynı kalitede, aynı bit oranı ve kodlamadaki HD/4K internet yayınlarını, sorunsuz izletecek internet altyapımız var mı?


    Özellikle akşam saatlerinde internete bağlanan cihaz sayısı artıyor ve donma-takılma dertleri de tavan yapıyor. Bunun kesin çözümü nedir? Altyapının güçlendirilmesinin yanısıra, aynı kaliteyi çok daha düşük bit oranıyla sunacak olan, dolayısıyla veri trafiğini rahatlatacak olan yeni bir video kodlaması.


    Yani, internet yayıncılığının uydunun yerini alabilmesi için en çok gereken şey, internet yayınları için geliştirilmiş olan yeni AV1 kodlamasının yaygınlaşmasıdır. Ancak bu kodlamayı çözen cihazlar da pahalı. Böyle pahalı cihazlar çokça satılamadığı için, Netflix gibi servisler de bu kodlamayı hızlıca yaygınlaştıramıyor - Müşteri kaybetmemek için.


    Halihazırdaki internet yayınları eski AVC kodlamasında. Bu kodlamadaki HD yayınlar genelde 1-2 megabit gibi düşük bit oranında veriliyorlar, bu da uyduya göre çok daha düşük görüntü kalitesiyle sonuçlanıyor... Bein Connect, D-Smart Go, Blu TV, Tivibu Go'dan inceledim. Blu TV, filmlerini 3 megabitte sınırlarken, Bein Connect ve D-Smart Go'dakiler daha düşük. TV yayınları da düşük, uyduya eşit bit'te veremezler (Aynı bit oranlarında AV1 kodlamasında verilseler, AVC'ye kıyasla görüntü kalitesi %70-80 oranında daha iyi olurdu)


    "Devir internet yayını devri" diye konuşmak, çok kolay iş...


    Şu anda Netflix'ten 4K görüntü gelsin istiyorsanız her ay 94 lira vermeniz lazım, bu da yetmez, yayın eski AVC kodlamasında verildiği için, bu kodlamada yüksek 4K kalitesi elde etmek için daha yüksek bit oranı gerektirdiği için, saniyede 15-20 megabit gibi veri akışı olacağı için, bu akışı kaldıracak güçte cihaz ve internet bağlantınızın olması gerekir. Yoksa "donuyo kasılıyo takılıyo" deyip durursunuz. Güçlü cihaz ve güçlü internet de iyi bir bütçe ister.


    Bu da yetmez, 4K içerikler Widevine L1 tekniği ile korunduğu için L1 lisanslı bir cihazınızın olması gerekir ki bunlar da çok da ucuz değildir.


    Gelelim şu bedavacı, korsan-kaçak-illegal güreşenlere... "Ayda 50-60 liraya dünyanın kanalını filmini internetten izliyorum" diyorlar. Nerde beleş oraya yerleş kafası :) Ucuz, kalitesiz cihazlar kullanırlar. O yayınları hiç donmadan takılmadan izlemiyorlar ki. Kendilerini kandırıyorlar. Maç izlerken de 1-2 dakika geriden izliyorlar. Bütün bu rezilliği de sırf ucuz olduğu için öve öve bitiremiyorlar.


    Korsan-kaçak IPTV'leri pas geçin. Ucuz mal alacak kadar zengin olmayın.


    Yasal internet yayınları da çok ballandırılacak şeyler değil... Netflix gibi 4K yayıncılar, abonelik-cihaz-internet derken, sizden yüksek bir bütçe ister. Ama her içeriğin 4K olmadığını da hesaba katın.


    Bein, BluTV gibi yerli internet yayıncılarındaki yayınlar vasat kalitededir ve uyduya göre düşük kalitededir.


    Anlayacağınız, uyducuyum. Olabilecek en yüksek kaliteden, donmasız, takılmasız izleme yanlısıyım.


    İnternetten yayın yapan Exxen'i ve Turkcell TV'yi de eliyorum.


    Uyduda ücretsiz-FTA kanallar mı, yoksa ücretli platform mu?


    Normal uyduda ilginç bir şey yok. Her akşam saçmasapan diziler.


    Eğer CAM emulatörleriyle uğraşılmayacaksa, D-Smart, Tivibu, Digitürk ve Kablo TV arasında bir seçim yapmak gerekir.


    Platformlardan D-Smart can çekişiyor, kendini tekrarlayan sinema kanalları var. S-Sport'lar ayrılınca maç yayını da kalmadı sayılır. En üst paket olan Mega Paket'i alsanız bile belgesel kanalları için ek ücret istiyor. Sonuçta, kim ücretsiz ulusal kanallar için bir platforma para ödemek ister ki?


    Tivibu da D-Smart'la aynı Sinema TV kanallarına sahip. Tivibu'nun tek iyi noktası, S-Sport'ları uydudan izletmesi (SSport Plus ile internetten izlenmesini önerecek değilim).


    Çoğu kanalı ortak olan D-Smart ve Tivibu birleşse kalite artardı, Digitürk ile rekabet edebilecek ciddi bir platform oluşurdu.


    Digitürk, Türkiye'de en çok izlenen iki ligin yayınlarına sahip. Almanya, Fransa ve basketbol ligi de var. Sinema kanalları da D-Smart-Tivibu-Kablo TV'ye göre daha iyi. Bence dünyanın en iyi belgesel kanalı olan BBC Earth'ü D-Smart ekstra ücretle verirken, Digitürk normal paketinde veriyor. Bunlar Digitürk'ü en iyi platform yapıyor bana göre.


    Kablo TV, son dönemde yayıldı ama hala ülkenin çoğunda yok. D-Smart'la Tivibu'nun karışımına ekstra belgesel ve dizi-film kanalları ekli gibi bir şey... Üst paket aylık 55 lira. S-Sport'ları aylık 15 lira civarı ek ücretle veriyor. Bu ek ücret çok makul. Sonuçta TivibuGo veya SSportPlus parasına ama onlardan daha yüksek kalitede izliyorsunuz... Sinema paketleri aylık 40-50 lira, ama bunlar D-Smart-Tivibu'daki Sinema TV kanalları olduğu için boşverilebilir. Üst Paket + SSport'lar 70 lira civarına geliyor. Ssport'lu Tivibu Uydu ise kampanyayla aylık 54 liradan alınabilir. SSport'lar eğer Tivibu'dan alınırsa yanında Sinema TV kanalları olacak, Kablo TV üst paketle alınırsa yanında bolca belgesel kanalı olacak.


    Özetle: Vatandaş, sadece TV mi yoksa TV+internet mi istiyor, TV'de hangi kanallar olsun istiyor, kendisi seçmeli. Ben SSport'u çok öne çıkarmış gibi oldum, sevilen bir kanal ama herkesin beklentisi farklı olabilir.


    Mutlaka uydu (DVB-S) veya kablo (DVB-C) yayınları seçilmeli. Üçüncü seçenek de yaygınlaşmasını beklediğimiz dijital karasal yayıncılık DVB-T olacak... İnternetten IPTV'leri, OTT'leri şimdilik boşverin.



    https://www.digiturk.com.tr/digiturk-kampanyalari/tv-kampanyalari



    https://www.tivibu.com.tr/kampanyadetay/tivibu-net-fiyat-kampanyasi



    https://www.turksatkablo.com.tr/TV-Tarifeler



    https://www.dsmart.com.tr/tv/paketler

  • Iptv uydudan yayin aldigi icin ister istemez enaz 10-15sn olmak kaydi ile 2dk ya kadar gecikmeli olabilir hizmet saglayiciya bagli olarak. Tv plus hizmetinde 24saate kadar geri alma var bir cok kanalda
    Tivibu internetli kutuda ise 1 haftaya kadar geri alinabilir yayin guzel ozellikler bence
    Illegal soruyorsaniz yine iptvde gecikme soz konusu 15sn ve uzeri

    Canli maclarda orjinal yayından bile ilerde olmak feed yani aktarma yayinlari ile olabiliyor ancak mpeg4.2.2 teknolojisi kullandigi icin iyi bir uydu cihazi ve aktarma icin laptop kullanmak gerekliki karmasık ve ilgi gerektiren bir konu yani karışık gelebiliyor kişiler icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gzegen kullanıcısına yanıt

    Hocam legal olarak soruyorum. O zaman tivibu, dsmart, tvplus gibi iptv servisleri yerine uydu kullanmak daha mantıklı anladığım kadarıyla

    illegal yayın yapan ahlaksızlar ilgimi çekti tabii ki yüce devletimizin kolluk kuvvetlerine teslim etmek amacıyla (!)


    feed aktarma yayınlarını ilk defa duydum çok masraflı olur mu siz anlıyorsunuz galiba

  • Feed aktarımlarından maçları izlemek garanti değil. Şöyle ki;


    Birileri biss key'i bulacak ta, bulduğu bis key'i maç başlamadan önce internet ortamında paylaşacak ta... Dıdının dıdısı gibi birşey.


    Ayrıca biss key'i bulunan maçın aktarımı devam ederken, maçın ortasında biss key değişebilmektedir. Maçın ortasında biss key değişince, yeni key bulununcaya kadar maç keyfi yarım kalıyor.


    Bir de işin ekipman yönü var. Uydu cihazından görüntü stream edilecek te, steram pc'de açılacak ta, izlenecek te... Uydu cihazından pc'ye aktarım yapıldığında, pc bir miktar zamanı büküyor. Zaman bükülünce, gecikme oluyor. Yani ha uydudan yasal abone olup izlemişsin, ha zaman bükücü ile izlemişsin, süre olarak birşey değişmiyor yani...


    Zaman bükücü olmasın diye, direkt pc'de izlemek istedik. Lazım olan ekipmanlar; PC, dvb-s2 tv kartı, 7e uydusuna kurulu 150 cm çanak( feed frekanslardan sinyal almak için, en az 150 cm çanak zaruridir. Çünkü feed frekansların sinyali, regular frekanslara göre daha düşüktür. )


    Donanımları da yaklaşık olarak maliyetlendirmek gerekirse;


    Ortalama notebook PC ; 5000 TL


    dvb-s2 tv ( USB ) kartı ; 100 dolar


    Çanak ve diğer parçalar ; 100 dolar


    İllegale bu kadar para harcamak yerine, legal abone olup izlemek daha uyguna gelir.





  • illegal iptv den şaşmam 16 mbps dsl internet ile tüm dünyayı rahatça izliyorum .

  • Hiçbir IPTV, hiçbir internet yayını, şu anda uydu yayınlarının kalitesine erişemiyor.


    Kaliteden kasıt:


    1- Daha iyi görüntü


    2- Daha iyi izleme deneyimi


    "Uydu bitti, IPTV alın" diyen vatandaşlar, şunları bilmiyor:


    HD uydu yayınlarındaki ortalama bit oranı 5-6 megabittir ve AVC kodlamasındadır. 4K uydu yayınlarında bit oranı 30-40 megabite çıkar, kodlama HEVC olur (çünkü aynı 4K içerik AVC ile kodlansa o kaliteyi vermek için saniyede 60-70 megabitlik yoğun bir veri akışı isterdi)


    Uydudaki yayın ile aynı kalitede, aynı bit oranı ve kodlamadaki HD/4K internet yayınlarını, sorunsuz izletecek internet altyapımız var mı?


    Özellikle akşam saatlerinde internete bağlanan cihaz sayısı artıyor ve donma-takılma dertleri de tavan yapıyor. Bunun kesin çözümü nedir? Altyapının güçlendirilmesinin yanısıra, aynı kaliteyi çok daha düşük bit oranıyla sunacak olan, dolayısıyla veri trafiğini rahatlatacak olan yeni bir video kodlaması.


    Yani, internet yayıncılığının uydunun yerini alabilmesi için en çok gereken şey, internet yayınları için geliştirilmiş olan yeni AV1 kodlamasının yaygınlaşmasıdır. Ancak bu kodlamayı çözen cihazlar da pahalı. Böyle pahalı cihazlar çokça satılamadığı için, Netflix gibi servisler de bu kodlamayı hızlıca yaygınlaştıramıyor - Müşteri kaybetmemek için.


    Halihazırdaki internet yayınları eski AVC kodlamasında. Bu kodlamadaki HD yayınlar genelde 1-2 megabit gibi düşük bit oranında veriliyorlar, bu da uyduya göre çok daha düşük görüntü kalitesiyle sonuçlanıyor... Bein Connect, D-Smart Go, Blu TV, Tivibu Go'dan inceledim. Blu TV, filmlerini 3 megabitte sınırlarken, Bein Connect ve D-Smart Go'dakiler daha düşük. TV yayınları da düşük, uyduya eşit bit'te veremezler (Aynı bit oranlarında AV1 kodlamasında verilseler, AVC'ye kıyasla görüntü kalitesi %70-80 oranında daha iyi olurdu)


    "Devir internet yayını devri" diye konuşmak, çok kolay iş...


    Şu anda Netflix'ten 4K görüntü gelsin istiyorsanız her ay 94 lira vermeniz lazım, bu da yetmez, yayın eski AVC kodlamasında verildiği için, bu kodlamada yüksek 4K kalitesi elde etmek için daha yüksek bit oranı gerektirdiği için, saniyede 15-20 megabit gibi veri akışı olacağı için, bu akışı kaldıracak güçte cihaz ve internet bağlantınızın olması gerekir. Yoksa "donuyo kasılıyo takılıyo" deyip durursunuz. Güçlü cihaz ve güçlü internet de iyi bir bütçe ister.


    Bu da yetmez, 4K içerikler Widevine L1 tekniği ile korunduğu için L1 lisanslı bir cihazınızın olması gerekir ki bunlar da çok da ucuz değildir.


    Gelelim şu bedavacı, korsan-kaçak-illegal güreşenlere... "Ayda 50-60 liraya dünyanın kanalını filmini internetten izliyorum" diyorlar. Nerde beleş oraya yerleş kafası :) Ucuz, kalitesiz cihazlar kullanırlar. O yayınları hiç donmadan takılmadan izlemiyorlar ki. Kendilerini kandırıyorlar. Maç izlerken de 1-2 dakika geriden izliyorlar. Bütün bu rezilliği de sırf ucuz olduğu için öve öve bitiremiyorlar.


    Korsan-kaçak IPTV'leri pas geçin. Ucuz mal alacak kadar zengin olmayın.


    Yasal internet yayınları da çok ballandırılacak şeyler değil... Netflix gibi 4K yayıncılar, abonelik-cihaz-internet derken, sizden yüksek bir bütçe ister. Ama her içeriğin 4K olmadığını da hesaba katın.


    Bein, BluTV gibi yerli internet yayıncılarındaki yayınlar vasat kalitededir ve uyduya göre düşük kalitededir.


    Anlayacağınız, uyducuyum. Olabilecek en yüksek kaliteden, donmasız, takılmasız izleme yanlısıyım.


    İnternetten yayın yapan Exxen'i ve Turkcell TV'yi de eliyorum.


    Uyduda ücretsiz-FTA kanallar mı, yoksa ücretli platform mu?


    Normal uyduda ilginç bir şey yok. Her akşam saçmasapan diziler.


    Eğer CAM emulatörleriyle uğraşılmayacaksa, D-Smart, Tivibu, Digitürk ve Kablo TV arasında bir seçim yapmak gerekir.


    Platformlardan D-Smart can çekişiyor, kendini tekrarlayan sinema kanalları var. S-Sport'lar ayrılınca maç yayını da kalmadı sayılır. En üst paket olan Mega Paket'i alsanız bile belgesel kanalları için ek ücret istiyor. Sonuçta, kim ücretsiz ulusal kanallar için bir platforma para ödemek ister ki?


    Tivibu da D-Smart'la aynı Sinema TV kanallarına sahip. Tivibu'nun tek iyi noktası, S-Sport'ları uydudan izletmesi (SSport Plus ile internetten izlenmesini önerecek değilim).


    Çoğu kanalı ortak olan D-Smart ve Tivibu birleşse kalite artardı, Digitürk ile rekabet edebilecek ciddi bir platform oluşurdu.


    Digitürk, Türkiye'de en çok izlenen iki ligin yayınlarına sahip. Almanya, Fransa ve basketbol ligi de var. Sinema kanalları da D-Smart-Tivibu-Kablo TV'ye göre daha iyi. Bence dünyanın en iyi belgesel kanalı olan BBC Earth'ü D-Smart ekstra ücretle verirken, Digitürk normal paketinde veriyor. Bunlar Digitürk'ü en iyi platform yapıyor bana göre.


    Kablo TV, son dönemde yayıldı ama hala ülkenin çoğunda yok. D-Smart'la Tivibu'nun karışımına ekstra belgesel ve dizi-film kanalları ekli gibi bir şey... Üst paket aylık 55 lira. S-Sport'ları aylık 15 lira civarı ek ücretle veriyor. Bu ek ücret çok makul. Sonuçta TivibuGo veya SSportPlus parasına ama onlardan daha yüksek kalitede izliyorsunuz... Sinema paketleri aylık 40-50 lira, ama bunlar D-Smart-Tivibu'daki Sinema TV kanalları olduğu için boşverilebilir. Üst Paket + SSport'lar 70 lira civarına geliyor. Ssport'lu Tivibu Uydu ise kampanyayla aylık 54 liradan alınabilir. SSport'lar eğer Tivibu'dan alınırsa yanında Sinema TV kanalları olacak, Kablo TV üst paketle alınırsa yanında bolca belgesel kanalı olacak.


    Özetle: Vatandaş, sadece TV mi yoksa TV+internet mi istiyor, TV'de hangi kanallar olsun istiyor, kendisi seçmeli. Ben SSport'u çok öne çıkarmış gibi oldum, sevilen bir kanal ama herkesin beklentisi farklı olabilir.


    Mutlaka uydu (DVB-S) veya kablo (DVB-C) yayınları seçilmeli. Üçüncü seçenek de yaygınlaşmasını beklediğimiz dijital karasal yayıncılık DVB-T olacak... İnternetten IPTV'leri, OTT'leri şimdilik boşverin.



    https://www.digiturk.com.tr/digiturk-kampanyalari/tv-kampanyalari



    https://www.tivibu.com.tr/kampanyadetay/tivibu-net-fiyat-kampanyasi



    https://www.turksatkablo.com.tr/TV-Tarifeler



    https://www.dsmart.com.tr/tv/paketler





  • Değerli serkanguzel'in mesajına şunları eklemek istedim.


    Uydu cihazından bilgisayara hiçbir zaman "stream" etmedim. Feed konusuna uydu alıcısını hiç karıştırmadım. Uydu cihazı işlemcileri 4:2:2 renk örneklemesini çözmediği için, bütün işi bilgisayar ve ona bağlı TV kartıyla yaptım. Enigma2 cihazlarla feed işine kalkanları maceraperest görmüşümdür.


    7'den sinyal almak için 90 cm'lik anten yeterli oluyor. Ancak 1w, 9e, 10e gibilerinden 120 cm ile neredeyse hiç sinyal alamadım. 150 cm onlar için gerekiyor.


    Son 2 yıldır, yayının ortasında biss key'i değişen bir feed ile hiç karşılaşmadım. Ama canlı yayın başlamadan önce, Biss1'den Biss2'ye geçişleri, yani yayının izlenemez hale gelişini gördüm. Ama bu da nadiren oldu.


    "Biss key" dediğimiz şey, Biss şifrelemesinin CW'si, yani kontrol kelimesi... Biss şifrelemesinde CW'ler sabit. Ama PowerVu, Irdeto, Nagravision gibi diğer şifrelemelerde, CW'ler birkaç saniyede bir değişiyor. Görmek isteyenler Oscam canlı log'a bakmalı - Anlık döviz kurlarını gösteren bir ekran gibidir.


    Softcam dosyalarını bilenler bilir: Biss kısmında yazılanlar CW'ler iken, PowerVu satırlarına yazılanlar CW değil ECM anahtarlarıydı. ECM anahtarları bilinirse ECM paketleri açılıyor, bu paketlerin içinde taşınan o değişken CW'lerin öğrenilmesi sağlanıyordu. Veya EMM anahtarları bilinirse, ECM anahtarları da otomatikman güncelleniyordu (PowerVu konusu artık yok tabii)


    Şimdi benzer bir mesele, yeni Biss2 şifrelemesinde var... CW yine sabit, yine ECM içinde ama bu sefer çok daha iyi sarmalanmış halde. EMM paketleri, Biss2'de özel bir şifreleme ile yayıncının alıcısına gönderiliyor. Biss2 uyumlu cihazların yazılımına gömülü özel bir anahtar var. O anahtar gelen EMM paketlerini çözüyor ve her bir ECM paketinin çözülmesinde hangi EMM anahtarının kullanılacağını belirliyor. Yani, bahsi geçen özel kimlik anahtarı bilinmediği sürece, CW'ye erişmek imkansız. Bu gidişle, feed konusu yavaş yavaş kaybolacak.


    Bilgisayar, TV kartı ve anten fiyatları uçmuşken, bir de feed'in geleceği şüpheliyken, yüksek paralar harcamayı kimse öneremez.





  • Bu konuyu göstererek "Doğru düzgün IPTV bulamadım, nerde bulunur" gibi mesajlar aldım.


    IPTV kullanmıyorum. Yasal aboneliklerim var (Bein gibi) ama internetten TV, film, maç izlemeyi sevmem. Bein Connect'i falan da kullanmıyorum yani.


    Yasadışı IPTV'cilere hiç ilgim yok. Sormayın ve merak etmeyin. Orijinal görüntüden daha kötü olan ve daha geç gelen bir görüntü için, kimseye para vermeyin zaten.

  • MarcosDH M kullanıcısına yanıt

    Hocam binamda kablo tv yok. Philips Android TV televizyonum var 2021 model.

    Modül denen bir olay varmış uydu cihazı ile uğraşmak yerine televizyonun içindeki uydu cihazından izliyormuşuz yayınları.

    Herhalde uydu yayını yapan platformlar içinde tek düzgün olanı digiturk. Kablo TV her binada yok maalesef çok sayılı.

    Digiturk full paket alıp akıllı TV'de modül ile 4K izlemek bana en mantıklı gelen seçenek.

    Digiturk'te bulunmayan kalan şampiyonlar ligi formula 1 cart curt ise EXXEN, S Sport vs. TV'deki uygulama üzerinden izlenebilir çünkü alternatifi yok.

    Siz ne diyorsunuz bu tercihim için ev kullanıcısı olarak bana en mantıklı gelen bu oldu.

  • Modül alıp TV'ye takmak yerine, Digitürk'ü kendi alıcısıyla almak daha iyi.


    TV'lerin dahili alıcıları verimli olmuyor, çok ağır kanal geçişleri mesela.


    Digitürk 4K için de ekstra ücrete değmez, Bein Sports 4K'nın görüntü kalitesi HD'sinden daha iyi değil. HD'yi 4K gibi sunuyorlar.


    Alternatifler de var aslında, birkaç antenli bir sistem kurup CAM aldınız mı, geniş bir kanal içeriğiniz olur. Biraz teknik bilgi ve işçilik bilmek gerekiyor o konuda da. Normal abonelik fiyatına yaklaşan bir maliyeti olur. Anten, LNB gibi ekipman fiyatları eskisi gibi ucuz değil.

  • MarcosDH M kullanıcısına yanıt

    Hocam benim binamda merkezi uydu sistemi var büyük şehirlerdeki çoğu kişinin kullandığı gibi fakat ben televizyonu tivibu ev yani iptv olan kutudan izliyorum kalan maçlar falan android tv uygulamalarından exxen tod vs... fakat soylediginiz bu sistem de ilgimi çekti fakat terimlere yabancıyım birkaç anten ve cam’dan kastınız nedir şifre kırıcı mı yoksa modül mü? Normal abonelik fiyatına yakın derken kaçak mı oluyor bu sistem? Lnb dediğiniz şeyi biliyorum bir tek o da sinyal güçlendirici


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim şey 4-8 uydulu bir sistemde emulatör kullanmaktı. Ama artık bir tane antenin fiyatı 1000 lira olmuşken, düzgün LNB'ler 200 liradan başlarken, aynı paralara gidip aylarca abonelik alabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.