Şimdi Ara

Plazma TV neden daha iyi sorusunun cevabı her pixel'in kendi aydınlatma değeri var ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2012 yapımı LG 50pm6900 güç tüketimi 130 W :) üretimi geliştirilmiş olsaydı daha iyi olurdu !

ilk çıkan plazmalar su katılmamış 300W yiyordu bunu da biliyoruz ! tabi bu haliyle çok yakar hikayesine dönünce bir efsane oldu etrafta

şu LG nin her yerde gösterdiği yamuk ekran OLED in güç tüketimi ortalama 100 W

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-55EA980V/technical-specifications

plazma dediğimiz şey elektrik yükü alınca parlayan fosfor maddesi ve bunun önündeki şeffaf RGB renk kanalları
  • forumlarda az okumadık Plazma çok yansıyor diye adam kendi arkasındaki perdeyi çekmeyi bilmez
    evin iç aydınlatma açısını bilmez gider ekranı harbi cam olan plazmaya laf atmak için elinde geleni yapar !
    yaw şu hayatında plazmada adam gibi sinema ayarlarında film izlememiş bir çok kişi gelip te plazmaya kötü demesi yok mu !?

şimdi burada asıl sorun şu ki ! kardeşim doğru söylüyorsun plazma gibi görüntü vereni yok !
    ama şimdi gidip plazma alalım desek piyasada plazma yok çünkü plazma panel üreten fabrikalar kapandı ( nokta )

herkes 68 model mustang bulamıyor yani uzun lafın kısası tüm olayda bundan ibaret :)
  • Hocam yanlış anlamayın da madem bu kadar biliyor ve takip ediyorsunuz neden daha öne almadınız satılırken de gittiniz uzun km yapmış mağazanın elinde kalan ve eski seri plazma aldınız?
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    firmanın size garanti verdiği süre 2 yıldır !
  • 2 değil 20 yıl verse ne olacak ki anlamadım... elde ki ürün sağlam km yapmış acayip yıpranmış hele ki günümüz artis bilgisiz tıfıl satıcı tayfalarını biraz biliyorsak... "abi bu plazma bak hoop uçan tekme kafa sol kroşe" bu şartlarda size garanti verse ne olur vermese ne olur hadi işin ucundan ph,pb olsa idi neyse... bildiğin ortalık malı olmuş deney tahtası tv yi mağaza size kitlemiş değmez yüksek fiyattan... gelmiş bura da iş bilir gibi ahkam kesiyorsunuz... o değil bu kadar şekil karizma yapıyor bunu almayacak kadar akıl göstergesi yapamıyorsunuz... yetmez miş gibi bir dünya yanlış yönlerdir me teknik bilgi içindesiniz kendinize faydası yok... tren çoktan kaçmış siz taksiye binip kalkan trene en yüksek fiyat ve en arka vasat yerden bilet almışsınız ben hızlı trene biniyorum diye konu açmışsınız yazık...

• arkadaş sen hangi PDP yi aldın acaba??? bir de yazdıklarını okudum sadece güldüm sağolasın

yoksa bu başlık DH şakasımı??
  • Burada yazdıklarını tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim. Neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım. Hadi bizide geçtim can üstadın yazdıklarını oku. Teknik bilgilerde yanlış yazılarımızdan bahsetmişsin fakat sen oled teknolji tv'ye uygun değildir diyerek zaten hepimizi güldürdün. Sen sanırım organik led'i organik sebze meyvelerle karıştırdın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Şaka falan değil abi bildiğin 2012 model 7/24 açık günde bilmem kaç yüz kişinin geldiği ortalık malı teşhir plazmayı almış yeni bir şey bulmuş gibi havalanıp duruyor burada... öyle diyorum anlamıyor böyle diyorum anlamıyor... yahu babamın tv si olsa bu şartlar altında o para verilmez verilmez yani daha ne diyim bilemedim ki... yok öylemişte yok böyleymişte daha kaç deda diyecez sağlam kazık yemiş sağlam itelemişler arkadaşa... çamurda pırlanta bulmuş amerika yeniden keşfetmiş gibi tavır sergiliyor... tamam eyvalla madem bu kadar iyisinde bu hataya neden düştün derler adama... bunlar yetmemiş gibi çerez iş görmez dandik uydu cihazı almış o da teşhir tamir görmüş vs vs... yani neresinden tutacan olayın neresinden anlatacam bilemedim gitti... kısmen savundakları şeyler iyi güzelde biraz malum evden malum şahsı alıp bunlar da az kulanılmış diyenlere benziyor

• 5 sene önce Vatan dan 1300 tl ye Panasonic Neo Plazma tv almıştım ses,görüntü hala ilk günkü gibi.
    Plazmayı tek geçerim.
  • yaw merak ettim arkadaş hangi paneli aldı yoksa benmi atladım da göremedim marka-serisini filan???

valla adam bence haklı,şimdi sağa-sola bakınca bir alay sorunlu ve eskimiş teknolojisi ile TFT-LCD lerin her tarafı dökülürken hem SW hem de HW olarak;
    hem de bir çuval da para verilirken bu eski teknoloji panellera,adamın böyle bir tercihi ne kadar yalnış olabilirki!
  • Benim sorunum o değil üstad. Almış hayırlı olsun güle güle kullansın. Benim sıkıntım benim gibi oled alanlara bok atması küçümsemesi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw merak ettim arkadaş hangi paneli aldı yoksa benmi atladım da göremedim marka-serisini filan???

valla adam bence haklı,şimdi sağa-sola bakınca bir alay sorunlu ve eskimiş teknolojisi ile TFT-LCD lerin her tarafı dökülürken hem SW hem de HW olarak;
    hem de bir çuval da para verilirken bu eski teknoloji panellera,adamın böyle bir tercihi ne kadar yalnış olabilirki!

arkadaş Lg 50pm6900 aldığını belirtmiş atlamışsınız hocam.arkadaş benim tv'den (Pb modeli ) 2 önceki seriye öyle methiyeler düzmüş ki eve gittiğimde tv'ye selam vermek zorunda hissettim şaka bir yana biraz kulaktan dolma bilgilerle elma ve armut da karışınca bir de üstüne yeni tv almanın heyecanı eklenince herkesin tebessümle okuduğu bir konu oluşmuş.

• gewa G kullanıcısına yanıt
    Merhaba; ph,pb son serilerdi bu onların bi önceki serisi 2012 yılına falan denk geliyordu sanırım... düşünün bir mağaza da o süreçten bu süreçe ora da kalmış sürekli çalışmış günde 12 saat ver her gün... hadi çalışmayı bırak az çok bilen bilir mağazalar da eşyaların ne pozisyonda olduklarını... son serileri bile sıfırı gartantili 1800 den falan gitmişti... arkadaş tutmuş gitmiş buna 1300tl vermiş kimsenin parasının avuatı falan değilimde forumda konusu olunca fikrimizi söyleyebiliriz diye düşünüyorum... tamam şahıs tv si tanıdık birisinin tv si olsa eh hadi az kullanılmıştır temiz kullanılmıştır vs diye olabilir bi 700-800tl hadi olsun diyelimde yine çok gereksiz bir alış veriş olurdu ancak teknoloji mağazasın da bu fiyata tv almak plazma tv övülecek bir tv çeşiti idi onda sorun yok da arkdaş biraz bol keseden salladığı için komik oluyor belkide olayın farkına vardı şimdi kendini avutuyordur kim bilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: idrava

Benim sorunum o değil üstad. Almış hayırlı olsun güle güle kullansın. Benim sıkıntım benim gibi oled alanlara bok atması küçümsemesi...

yaw sen de salla geç bunu diyenleri,geçmiş te aynı bokları PDP alanlar içinde bu forumda bazı tipler yapıyordu kimisi kasıtlı kimisi sallama yapıyordu
    hatta öyle tipler vardı ki yaw Pio sadece oto teybi yapar diyordu veya Pio sadece oto teybinden iyidir diyen sallamacılar da çok vardı,şimdi de bu sallamacılar
    OLED lere bok atıyorlar,kısaca hep aynı filim oynuyor bilgisizler ve cahiller veya kasıtlı tipler tarafından,kısaca sallayın geçin yaw bunları

şimdi birisi kalkıp "PDP" almışsa bundan yalnış yok beyler,adama vermişsiniz odunu yaw

işin özü şudur;"pixel-tabanlı" bu gördüğünüz veya henüz görmediğiniz v.s panellerin hepsi işin teknolojisi ve uygulama teknikleri itibarıyla sorunludur!!!
    ister PDP olsun ister Amoled veya Oled olsun ve TFT-LCD ler ise bunu en boktan örneğidir işin başı sakat çıktı ve hala yeni bir kısaca panel
    dediğimiz eleman için teknoloji bulunamadığı için mecburen sistemler daima "pixel-tabanı" üzerine inşa edilmektedir!

tek istisnası Amerikalı NANO Prop. ve FED Inc. teknoloji bulucusu firmaların ürünleri olan(Patenli dir bunlar!) SED ve FED paneller dir bu meretler ise
    "CRT tabanı üzerine"(kısaca şu eskiden bildiğimiz adına "TÜPLÜ" dediğimiz teknolojinin pixele uyarlanması ki zaten işin esprisi burada yatıyor
    adamlar CRT den pixelli panel çıkardılar yaw panel teknolojisinin son noktası işte bunlardır! ama ticari olarak çeşitli sebeblerden bu da diğer yeni nesil
    ....LED paneller gibi çıkmıyor veya çıkamıyor v.s

ben bu işlerin ilk günden beri içinde olduğum için,sıralamam şu şekildedir,Display işinde

1.SED&FED bunlar tartışmasız teknolojik olarak en iyiler dir zaten zamanında kimse buna itiraz edememişti!

2-yine yeni nesil dediğimiz kısaca ....LED diye devam eden Amoled/Oled/Toled/S_Pled/P_Med v.s diye devam eden 10 dan fazla teknoloji var(hepsi de aynı tabanlıdır!!!
    hepsi de sorunludur sadece SED&FED hariç tabiki!)

3-PDP ler

4-TFT-LCD ler

++

komik olan bir şey daha var arkadaşlar; yeni diye her gördüğü panele son teknoloji veya yeni teknoloji diyen bilgisizler mi dersiniz cahilermi dersiniz yoksa ne derseniz deyin artık
    adam TFT-LCD gibi gebermiş bir teknolojinin yeni modellerine bile yeni teknoloji panel diyor yaw

hadi iyi seyirler herkese

çok PDP leri merak edenler varsa girip bizim Ansiklopedi başlıkları olan Pany ile Pio başlıklarına takılsınlar,öğrenmek istedikleri her şeyi orada yazdık-çizdik++

Üstatların üstadı Albani usta oled plazmadaki izleme keyfini sunar mı? 55" full hd oled alınır mı kaç inçten sonra 4K ekran gerekli? Bu LG neden küçük boyutlarda oled üretmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harpci -- 15 Şubat 2016; 13:08:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oled ler PDP keyfi sunar/sunabilir ama bugün için teknik sorunları biraz fazla ama renk üretimi+siyah+contrast v.s bunlar çok iyi(panel adam gibi set.edilirse tabiki!)

PDP ler 15bin;1 CR sunarlar(native olarak Pio ların bazıları veya Pany lerin bazıları) 5bin;1-15bin;1 arasıdır ki bunlar çok iyi değerlerdir

Doğru renk üretimi Oled ler de iyi ama bir Pio/Pany değil çok daha vivid-sature oluyorlar,PDP için ne desek artık hikaye ama!! elinde olan adam otursun kullansın hiç macera aramasın haybeye!

55FHD Oled alınır tabiki neden sordun??

4k için normal TV kullanımı yapılacaksa(monitör gibi kullanımı olmadan)istediği kadar büyük olsun yaw içerikler HD/UHD ise sorun yok o zaman!
    4k için izleme mesafesi önemi vardır ama 4/5/6metre gibi olunca bunun esprisi azalıyor o zaman! örneğin 65lik paneli salona koydun otur 2/3meterden izle gayet iyidir amam gidip
    salon çok büyük diye 7mt.reden izlersen hiç bir farkı kalmaz o zaman!

yalnız şöyle bir şey var artık üreticiler çoğunlukla UHD panellere döndüler! 2017 de serilerin çoğu 2018 de ise neredeyse tamamı UHD olacaktır

Oled paneli neden ufak ebat üretsinlerki onun esprisi de büyük veya çok daha büyük olmasında yatıyor ama teknik sorunları da var colour-banding gibi ebat büyüdükçe pixel-pitch ölçüsüde
    büyümektedir ve esas iş burada yatıyor ve bunu çözmek biraz zor gibi ben LGE nin fazla bir şey yapacağını sanmıyorum şimdilik çünkü mevcut sistemleri hala eski,panel yeni ama motor eski yaw

asıl Pany nin Oled panelini görmek gerekiyor ama onuda kimse göremiyor acaip pahalı araba parasına meret panel aynı ama engine sistemi farklı ve çok iyi iş çıkarmış diye
    uzmanlar konuluyor ama görmek lazım(LAG ise yüksek;ülen ne anladım ozaman)

++

Biraz elma ile armutu kiyaslama gibi olacak ancak "görüntü verici cihazlar" olarak kategorize edersek pj leride ayri bir yerek koymak gerekir bence... ilave olarak plazma gibi uygun ortam sağladığında bana göre pj ler super goruntu veriyor... elbette her pj degil en az 800p lensli ve en az700 ansi lumenli ve ustu pj ler den bahsediyorum.... pj lerde bana gore bir cok klasik hale gelmis tv lerde ki hatalar sorunlar olmadigi gibi hem cok buyuk goruntu elde ediliyor hemde super goruntu oluyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben Panasonicleri kalite olarak çok beğeniyorum. Mesela şu an LG de gördüğüm kumandadaki gecikme vs. Gibi hiç bir sorun Panasonic de görmedim. Yıl kaç olmuş kumanda geç algılıyor Böyle bir şey olur mu hiç? Keşke zamanındak iki tane plazma alsaydım. Annem ben bunu alıştım diyor vermiyor kıyamıyorum da Velhasıl kaldık lede. Ben daha önce hic led kullanmamıştım plazma ile Bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum.
  • ne diyeyim
    Allah evimizi uzun yıllar daha plazmasız bırakmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfbslh

5 sene önce Vatan dan 1300 tl ye Panasonic Neo Plazma tv almıştım ses,görüntü hala ilk günkü gibi.
    Plazmayı tek geçerim.

bende insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum !
    plazma neredeyse 100 yıllık CRT teknolojisinin son noktası
    ama insanlar cam değilde plastik meraklısı olduğu için
    10 yıl bile geçmişi olmayan led olayına yüklenmişler !

forumda ekran çok yansıyor diyerekten pürüzsüz cam yüzey yerine gidip
    pürüzlü LCD almaya başladı millet !
    yaw bu millet TV nin nerede nasıl seyrediğindiğin bile bilmiyor !

30 yıl bombeli CRT ekranda TRT yi az seyretmedik !
    şimdide yeni teknoloji diye iç bükey ekranları millet alıyor !

yaw yapmayın etmeyin oturma açısı 1,5 metreden izlenilecek açıda yapılan bu ekranları hangi bilinçsiz tüketici kesimi alıyor diye merak ediyorum

real full sinema sistemlerinde bile 10 metrelik perdede bile bu kadar iç bükey dar odak noktası yok
    ama işte bunların hepsi popüler kültürün sömürdüğü insanlar :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.