Şimdi Ara

PlayStation Türkiye'yi Rekabet Kurumuna ve Cumhurbaşkanlığına Şikayet Ediyoruz! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
33.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkede kriz varken adamlar oyun fiyatlarına bakmaz. Almıcaksınız olup bitecek başka türlü protesto şekli olamaz. 500 tl oyunu ön spariş alanlar varken geçirmeye devam ederler.
  • Xbox live ve game pass in 60 lira olacağını öğrendiğim gün satma kararı verdim ve sanırım 2 hafta sonra sattım. Siz oynamaya devam edin beyler ben elendim...
  • Eski mesajlarına baktım da sanırım hem PS hem de Xbox ın var. Giderleri kolay oluyor demek ki böyle bi yorum attığına göre. Asıl sormak istediğim, sarayda yenip içilen şeylerin masrafına karşı 500 Tl harcama yapmak çok mu? Sorunun net bir cevabı yok çünkü hem çok hem de az. Siz oynamaya devam edin zaten ülkenin durumuyla da çok güzel oynuyorsunuz.
  • Şikayet etmek icin ne yapmamiz gerekiyor örnek bir yazi mail adresi yads e devlettenmi gondericez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Playstationum yok ama bu kampanyayı destekliyorum.



    Utanmadan sıkılmadan “fiyatlara zam gelmedi ki” diyor mustafa yiğit. Açın izleyin shiftdelete röportajını da sinirleriniz bi hoplasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNewAtilla -- 7 Ekim 2018; 7:31:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headhunter_1453

    Durumun iyi olabilir..herkesin durumu ayni degil biraz empati yap..
    Ben o empatiyi burada daha önce yaptım bi dahamı ? tövbe
  • İlk mesajı baştan sona okudum yani tamam kendince haklılık payı var ama savunduğunuz şeyler çok sığ ve mantıksız. Bir kere steam üzerindeki oyunla ps4 üzerindeki oyun aynı değil. Farklı ortamdalar, farklı dinamiklere sahipler, farklı etkenlerden dolayı fiyatları etkileniyor. Senin aynı oyunu oynaman onun aynı değere sahip olması gerektiği anlamına gelmiyor.



    Bu aynı şunun gibi Bebek'te bir apartmanın dikildiğini ve bir de tıpkısının aynısının Bağcılar'a dikildiğini düşün. İkisi de dışarıdan bakınca aynı içine girince aynı. Aynı malzemeden, aynı büyüklükte her şeyi aynı ama fiyatları hayal edemeyeceğin kadar farklı. E ikiside aynı apartman değil mi?



    Oyunların kullanıcıya ulaştırılması için herhangi lojistik masrafına gerek olmadığını söylemişsiniz. Bir bilgisayar mühendisi olarak söylüyorum emin olun lojistik anlamda masrafları olsa dijitalden bin kat daha uyguna gelir. Lojistikte asgari ücretle çalışan işçilere bu işi yaptırabilirsiniz, ama Milyonlarca insanın kullanıcı verilerinin olduğu, kredi kartlarının kayıtlı olduğu bir platformun yönetimini ve güvenliğini aynı şekilde bu verilerin tutulduğu binlerce sunucunun bakımını asgari ücretle çalışan insanlara değil senede yüzbinlerce dolar kazanan adamlara yaptırabilirsiniz. (Bunun Türkiye oyun fiyatları ile hiçbir ilgisi yok, sadece siz yazdığınız için söyledim)



    Çabanızı takdir ediyorum ama yanlış argümanlarla kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz. Ne kadar ben de sizin gibi ucuza oyun alıp oynamak istesem de, bu şekilde bir sonuca varmanız çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aklıma gelen 3 durumu paylaşmak istedim.

    1) Konsol ve PC için ayrı olan network sistemlerini birbiri ile karşılaştırmak ne kadar sağlıklı?
    2) Sony Eurasianin ingiltereye bağlı olduğunu ve network üzerinden aldığın herşeyi pound üzerinden TL'ye dönüştürülmüş aldığını bilmiyormusun?
    3) Sony Eurasia firmasının sony'ye bağlı olduğunu fakat türkiyede kendi şirket bünyesinde bulunduğunu kendi personellerinin,kendi yönetiminin olduğunu. Reklam,tanıtım,personel giderleri, vs. için türkiyede yapılan kâr üzerinden ödemeler yapıldığını bilmiyormusun?

    Bu tarz şirketler sizin hayalinizdeki gibi yönetilmiyor maalesef. Daha öncede 2-3 kere rekabet kurulu bu tarz firmaları kontrol altına aldı fakat sonuç alamadılar kâr ve giderler göz onunda bulundurulduğunda ve herşey iş hukukuna uygun ilerlediği sürece hiçbir sonuç çıkmaz.

    Aksine elinizde bulunan nimet steam'e gözlerin çevirilmesini sağlarsınız.

    Şunu unutmayın burası TÜRKİYE...




  • ReflexAction kullanıcısına yanıt
    Hocam işte isteyen istediği fiyatta satamıyor. Faiş fiyatlar hakkında şikayet gelirse soruşturmayı başlatır rekabet kurumu.. örneğini geçenlerde sonuçlanan sahibinden.com üzerinde yaşadık yüksek fiyatlardan dolayı 10 milyon TL cezayı yedi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mamilim90 kullanıcısına yanıt
    E-devlet üzerinden ticaret bakanlığı şikayet formu ile ya da telefon üzerinden Alo 175 tüketici şikayet hattını arayarak Sony Türkiye firması elektronik oyun pazarında faiş fiyatlar yapmıştır şikayetini belirtmek istiyorum demek yeterli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Steam ile örnek piyasa stratejisine dikkat çekmek istedim konuda herkes Steam’e yüklendi ancak ben onu örnek olarak gösterdim. Yani düzgün olarak altyapısı kurulursa bölgesel kolaylıklar sağlamak çok basit, sadece Türkiye Bankalarının kartlarının ödemesini kabul eden bir sistem ile fiyatları 209 TL seviyesine çekmek mümkün. Ayrıca ben de Bilgisayar Mühendisiyim bunu da belirtmek isterim ki yukarıda bir arkadaş network’den bahsetmiş, PSN ve XBOX network masraflarını aylık yıllık üyelikler ile çıkarıyor, piyasada Steam dahil bütün mağazalar komisyon kesiyor ki burada Steam’in komisyonları PSN’den daha yüksek ‘diye biliyorum’. Bethesda firması artık komisyonlar yüzünden Steam üzerinden oyun satmayacağını söyledi ve kendi mağazasına koydu yeni Fallout 76’yı. PSN ve XBOX ise kendi mağazalarında zaten devam etmek ‘zorundalar’. Yani yukarıda bin kere dediğim gibi sektörün yıllardır içerisinde olduğum için bazı şeyleri fark ediyorsunuz, kullanıcı olarak bakmıyoruz bazen biz bunlara. Yoksa bazı firmalar Amazon ve Google sunucularını da kullanıyor network olarak daha uygun olduğu için. Yani benim bütün argümanlarım temelli bu konuda, ancak burada gelip WikiLeaks tarzı bir şey yapamam ki etik olmaz. Her şeyi de yazamıyoruz haliyle :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • beyler ben ps kullanmıyorum ama video izlediyseniz adam biz ps londraya bağlıyız onlar ne derse o olur diyor. yani biz karşı çıkıyoruz orta yol bulunsun diyoruz ama bir yere kadar diyor.

    yani burada rakabet kuruma veya başka bir kuruma yüklenileceğine burada herkes ps londraya yüklensin change org kampanya açın eğer çok yüklenilirse adamlar lanet olsun indirelim biraz fiyatları diyebilir.
  • Şu PS Türkiye'nin başındaki adam kadar boş yapan birini görmedim. Normalde başka ülkede olsa Sony de ofis boy bile yapmazlar şu mantalite ile

    Fiyatlar da düşmez ayrıca daha da yükselir.
  • Steam konusunda da (mesajlarıma edit çekemiyorum) tekrardan belirteyim şikayetim zaten Steam ucuz PSN pahalı değildi, argümanımı anlayanlar bunu fark etmiştir. Dolar ve Euro ile bile daha ucuza geliyor oyunlar ancak biz bunu zorla TL ile almak durumunda bırakılıyoruz, kendi para birimimiz daha yükseğe denk geliyor ki bütün her yerde böyledir; bir yerin para biriminde satarsan gayet esneklik sağlayabilirsin, kura bağlı da olsa. Yoksa sürekli kura bağlı olacaksa ne mantığı var yahu TL ile ödemenin, dolar saatlik değişiyor biz de ona göre alırız dolar ile, kârlı oluruz bir hayli. TL kurunu 8 alıp önceden önlem olarak zarara sokmaya gerek yok kullanıcıyı. Londra falan hikaye yani, Londra’da gerçekten ben birilerinin de çıkıp 469 TL yapalım dediğini düşünmüyorum yerel piyasadan fikir almadan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wampire^^

    Hocam işte isteyen istediği fiyatta satamıyor. Faiş fiyatlar hakkında şikayet gelirse soruşturmayı başlatır rekabet kurumu.. örneğini geçenlerde sonuçlanan sahibinden.com üzerinde yaşadık yüksek fiyatlardan dolayı 10 milyon TL cezayı yedi.
    iyide adamlar diyecek kur böyle 60 eurodan çeviriyor rekabet kurumu ne diyebilir ki ? özel fiyatlandırma yapacaksınız diye ceza kesemez burada kıyak yapan Steam
  • ReflexAction kullanıcısına yanıt
    Dijital ortamda kura göre çevirmek zorunda değiller. 60 Euro’dan bana girişini ispatla derler. Ülkeye 60 Euro’dan giren bir ürün yok ki çevirelim. Elalemin ülkesinde 60 Euro’ya indiriyorlar diye bizde ona göre mi çeviricez. Saçma. Lojistik ile gelmeyen tüm ürünler kur bazında yansıtılamaz. Sony olayını 10.000 kişi şikayet etse görün bakalım nasıl soruşturma yiyor. Sahibinden.com da bizim ülkede 10 Euro (Alman firma satın almıştı) sizin ülkede 70 TL ediyor dedi. Ama cezadan kurtulamadı. Hatta benim düşüncem bu kazıklamaları şikayet olmadan kontrol eden bir kurum olmalı, güçlü yaptırımlar ile insanları mutlu edebilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Dijital ortamda kura göre çevirmek zorunda değiller derken anlamadım 54.99 POUND olan oyunu neye göre TL'ye çevirecekler neye göre faturalandıracaklar?
    Lojistik ile gelmeyen tüm ürünler kur bazında yansıtılamaz tezinin kaynağını öğrenme şansım varmı?

    Ayrıca rekabet kurulunun aldığı kararlara bakmanı tavsiye ederim ve özellikle sony kısmındaki incelemeye dikkat etmenizi rica ederim.

    Sony PS4 fiyatları ile ilgili inceleme
    Sahibinden hakkında alınan karar




  • Olm az önce reklamda gordum pes 2019 549tl diyor gozlerime inanamadim en son 300lere dayanmisti fiyatlar



    Pcden psye gecmeye çalışıyorum ama gecemem galiba bu oyun fiyatları ne ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne saçma bi konu bu ya. steam ile ps fiyatını nasıl karsılastırıyorsun. bi derdin varsa git sony e şikayet et sony türkiyeyi.
  • Serbest Piyasa Ekonomisi, adam senin gibi 3. dünya ülkesine istediği fiyati çeker. Bugun sikayet edersen yarin ülkenden cekilir gider o firma, bu sefer paranla bile alamazsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.