Şimdi Ara

PlayStation Türkiye'yi Rekabet Kurumuna ve Cumhurbaşkanlığına Şikayet Ediyoruz! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
33.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaximillianFoe

    Hocam bu konuyu ben böyle özetlerdim - ama şu an yaptığınızın sonuna (!) eklemediniz diye ciddiye alanlar olacak seviye bazen böyle olabiliyor, o yüzden teşekkür ettim size de. Bir de zaten benim eleştirdiğim şeyi gelip söylemeleri üzücü bazılarının, zaten oyunun lüks bir şey olmasına bu sitemimiz gelmiş hala 500 TL o zaman almasınlar diyorlar. Bakın benim de gücüm yetiyor - hatta burada yüzsüzlük yapıp durumu açıklamak adına yazıyorum 2 tane Gaming Rig’im var biri SLI GTX 1080 diğeri sadece GTX 1080 olmak üzere. PS4 ve PS4 Pro sahibiyim ayrı ayrı, XBOX One ve Switch’im de var. Yani burada ne kadar tarafsız ve herkesin yararına konuştuğumu çözmenizi istiyorum, olası daha kötü bir durum beni de etkileyecek ben de son kullanıcıyım. Editörlük olayını da son kez dile getiriyorum daha üstüne gitmeyeceğim.
    Hocam tüm konuyu okudum. Niyetiniz güzel. Amacınız güzel. Talep ettikleriniz gerçek olsa hepimizin işine yarar.



    AMA



    Alican’ın haklı olduğu konular var.

    Ben de baktım. Almanya’da 60 Euro’ya satılan bir oyunun burada 60+x euro’ya satıldığını göremedim. PSN TR’de oyunlar olması gerektiğinden daha ucuz.



    Neden steam gibi kuru sabitlemiyorlar diye sorabiliriz fakat kabul edelim ki bunu yapmak zorunda değiller. Her firmanın farklı satış politikası vardır..



    Eğer iddia ettiğiniz gibi TR’de olması gerekenden (mevcut kurdan) daha pahalıya oyun satılması söz konusu olsaydı size katılırdım. Ancak gördüğüm kadarıyla böyle bir durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siz bu ülkede devlet tabanlı halkını düşünen en ufak bir kararın çıktığını gördünüz mü.? Tamam fiyatları şikayet edelim de şahsen devlet bazlı bu işe girişmeyin saray kafasından bize hayır gelmez.

    Varsa yapılacak bir tepki ilk başta pns tr ile ilişkinizi kesin, oyun almayın, başka ülkenin psn kullanın zaten yakında plus bazlı da us psnden dahi pahalı olacağız. Kıçı kırık 2-3 tr oyun çıktı çıktı artık sonrası zaten gelmez bu psn uk kölesi olmuşların daha beter olmasını sağlayın; oyun dahi satamasınlar bu bölgede ancak en ağır cezayı böyle keseriz. Fiyatlar ne olacak diyen varsa bir şey olmaz zaten 470 tl sabitlediler indirim diğer psn bölgelerine de geliyor bu midesizlere para kazandıracağıma başka bölgeden oyunumu alırım en azından kafam rahat olur.

    Tepki ancak onlardan almayarak olur bakın Aralın durumuna adamlar yıllardır indirim yaptı mı? hayır ama sonunda öyle bir duruma geldiler ki batacak bir haldeler; umarım psn tr başına da böyle bir felaket gelir. Adamlar zaten tr oyuncuları değil aylık olarak ceplerine yatacak paraya bakıyor....




  • Dubstep D kullanıcısına yanıt
    Buna da ağlanılmış zamanında. 500TL falan bekliyorlar heralde...

    PlayStation Türkiye'yi Rekabet Kurumuna ve Cumhurbaşkanlığına Şikayet Ediyoruz!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destek change.org dan felan imza toplayalım.

    @MaximillianFoe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu konunun açılması hata olmuş, pahalı satıyor dedikleriniz de steam ucuza satiyor diye şikayetçi olursa ve haklı gorulurse artık steam den ucuza oyun da alinamaz sayenizde. Büyük ihtimalle böyle olacak öyle olmaz inş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncu kardeşlerim yüksek fiyattan oynuyor hemen düşürelim diyecekler sanıyoruz sanırım ? Kim takar yahu sizi,bizi ? Tam tersine indirim değil,zam bekleyin. Bir steam vardı fiyatlar eşit olsun diye onu da yükseltirler bu gidişle. Hem bu ülkede oyun oynamak falan kimin haddine. Haddimizi bilelim bence.
  • 1shot1kill 1 kullanıcısına yanıt
    Oyun oynayanlar ezik ve dışarı çıkmıyor mu?



    İnsanları bir kalıba koymaktan vazgeçin , evet gelsin ilgilensin gerekiyorsa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16Kırmızı kullanıcısına yanıt
    Hemen gidip hesap sormaya gidiyoruz. İşlem tamam hesap soruldu vatan kurtarıldı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman daha kendi icimizde bir olamiyorsak beter olsun konsol oyunculugu ne diyeyim..tepki gosterelim diyoruz dalga gecenler..alma o zaman diyenler..burasi Turkiye diyenler var ..o zaman sadece izleyelim tepki vermeden beter olsun konsol oyunculuğu!baska bisey demiyorum artık..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headhunter_1453

    O zaman daha kendi icimizde bir olamiyorsak beter olsun konsol oyunculugu ne diyeyim..tepki gosterelim diyoruz dalga gecenler..alma o zaman diyenler..burasi Turkiye diyenler var ..o zaman sadece izleyelim tepki vermeden beter olsun konsol oyunculuğu!baska bisey demiyorum artık..
    Öğrenilmiş çaresizlik. Eski türklerin tarihini okuyorum bir haksızlık durumunda hemen isyan edip haklarını söke söke almışlar bizimkilere ne içirdilerse semer vuran vurana.



    Ben konsolumu yazılımsal olarak kırdım, bu soygunculara benden 5 kuruş çıkmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Kac gundur ps forumda sosyal medyada youtube kanallarindaki canli yayinlar dahil,dh forumda yazıyoruz asgari ucretin 1600 tl oldugu bi ulkede 469 tl oyun mu olur diye..ben yazmaktan yoruldum tepki veriyoruz bosa ..daha kendi icimizde bir degiliz cunku yaziyosun.adam alma oynama kardesim diyor burasi turkiye diyor sacma sapan sözler. Ne diyeyim o zaman beter olsun konsol oyunculugu..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Xbox live ve game pass in 60 lira olacağını öğrendiğim gün satma kararı verdim ve sanırım 2 hafta sonra sattım. Siz oynamaya devam edin beyler ben elendim...
    Bende öğrendiğim gün 287 TL ye 2 kişi yıllık Gamepass aldım 143 TL ödedim. Gold da aynı şekilde 90 TL de onun için verdim 180 e aldık yıllık.Yani Hem gamepass hem gold için yıllık 233 TL çıktı benden ve şuan 1 yıl kafa rahat. Önemli oyunları Black Ops 4 gibi 229 a almıştık zaten zamlardan önce ee zaten 300 TL lik Forza Horizon 4 ü gamepass verdi misss. Bana yeterde artar tüm bunlar.. Sen sanki hata yapmışsın Xbox u satmakla. Xbox şuan 1 kardeşin olduğunda ps ye göre çok daha avantajlı durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 7 Ekim 2018; 11:8:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Fiyatlara zam gelmedi oyun yine 60 Euro kardeşim zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1shot1kill 1 kullanıcısına yanıt
    Burasi oyuncularin konusu isine gelmiyorsa konudan çıkabilirsin..hayatin ne oldugunu senden iyi biliyoruz 35 yasindayim..oyun oynamak benim tek eğlencem..kimse kusura bakmasin ..bunuda sana sorgulatacak degiliz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam daha zam olayı olmadan tüm konsol üyeliklerini (xbox,ps) 3 yıl uzattım, Origin Premier'de de 1 yıllık üyeliğim var.



    Acaba origini 2-3 yıl daha mı uzatsam malum dolar euro gene yükselebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dubstep D kullanıcısına yanıt
    Dijital ortamda satılan oyunların; yeni karar ile 2017 yılında sadece katma değer vergisi alınmasına karar verildi. Ondan öncesinde Amerika’da yayınlanan oyunu vergisiz alıyorduk. Bu yüzden dijital platformda satılan oyunların kâr marjı %80-90 gibi seviyelerdedir. Hatta bu yüzden steam Şirketi Türkiye pazarını kaybetmemek için KDV yasasını ürünlerine yansıtmadı, kâr marjından düşürdü. Kabul etmeyen oyun firması da Steam da satış yapamadı. Günümüzde en kârlı işlerin başında da sanaldan yapılan dijital işler gelir. Lojistik giderlerin yoktur, sadece şirket içinde mühendis, AR-GE, ekipman ve personel giderleri mevcut. Bir de satış yapan aracı firmalar komisyon alıyor. Bu yüzden kur bazında mı çevireceği ya da 30 dolarlık bir oyunu 65 TL’ye (kur:2.1 esas alınması) satması tamamen oyun yapımcılarının veya yayıncılarının insiyatifinde olan bir şeydir. Ancak paketlenip bandrol basılarak CD şeklinde oyunların (albüm, müzikler, stickerler, üyelikler gibi ekstralar) arşivlik amaçlı satışında haklılık payınız vardır. Çünkü lojistik, matbaa giderleri, bi ton gümrük vergisi, lüks vergisi, eğlence vergisi, falan filan vergisi, ülkede ki fiziki satıcıların (D&R, Teknosa, Vatan) fahiş fiyatlarda ki kira bedellerin giderleri de maalesef eklenince; 30 dolarlık oyun tabi ki de 300 TL olur.!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben Sony TR ye ve Mustafa Yiğit e suç bulmayanlardanım. Aynı zamlar Xbox cephesinde de yaşanıyor sadece Sony de değil. Doların 1 gecede 7 TL olduğu gün bu zamların geleceğini çok yazdık çizdik konuştuk ettik. Nasıl aldığımız bir gıda bir giyim bir eşya ya zamlar geldiyse Store fiyatlarınada geleceği ap açık ortadaydı çünkü hepsi kur a endeksli bunların. Evet kimse istemez şu zevkimizin baltalanmasını çünkü biz oyun oynamayı seven insanlarız çocukluktan gelen birşey bu.



    Bence Cumhurbaşkanına Dolar'ın durumunu şikayet edelim derim. Yapacaksak hep beraber bunu yapalım bunun için ayaklanalım varsanız eğer. Sony'e ayaklanmak hiçbir işe yaramayacaktır çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 7 Ekim 2018; 11:34:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FD3E26E25

    Parası olmayan almasın bu kadar basit.

    Birde alamayanlardan ricam oyun konularına gelip bu oyuna bu kadar verilmez diye ağlamasınlar, alamıyosun bari alanın hevesini kırma.En azından bu duyarlılığı göster.
    Fiyatlar keşke uygun olsa ama dediğiniz doğru. Fiyat sebebiyle oyunları gömmeye gelenler bunu kendine görev edinenler var neredeyse her oyunun konusunda. PS & PC fark etmiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FD3E26E25

    Parası olmayan almasın bu kadar basit.

    Birde alamayanlardan ricam oyun konularına gelip bu oyuna bu kadar verilmez diye ağlamasınlar, alamıyosun bari alanın hevesini kırma.En azından bu duyarlılığı göster.
    Şimdi sen ne duyarlılığı göstermiş oldun kapitalizm mi?

    Bu kafa yapısına her şey müstahak.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.