Şimdi Ara

PlayStation, Türkiye'de büyümeye devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mustafa Yiğit açıkladı: "PS4 fiyatlarını düşürebilmek için çalışıyoruz"

Sony Euarsia'da PlayStation Grup Müdürü Mustafa Yiğit ile yaptığımız görüşme sonucunda Merlin'in Kazanı ziyaretçilerine özel, PlayStation 4 ve PSN hakkında yeni bilgiler aldık.

Sony, her sene mart ayında bir önceki mali yılı kapatıyor. Bu sene de yine aynı dönemde kendisini arayıp, geçtiğimiz dönemin nasıl olduğunu sorduk. Türkiye'de satışlardan çok memnun olduklarını, bir önceki yıl koydukları hedeflerin %20 üstüne çıktıklarını belirten Yiğit, büyümenin hem cihaz hem de oyun tarafında yaşandığını belirtti. Özellikle PSN tarafındaki büyüme, kendilerini "PSN için daha çok cezbedici kampanyalar yapmaya" teşvik ettiğini sözlerine ekledi. Kampanyaları çeşitlendirebilmek ve kullanıcılara farklı avantajlar sunabilmek için tüm güçleri ile çalışan PlayStation 4 ekibi, 2016 yılı içinde PlayStation 4'ün fiyatını düşürebilmek için çalıştıklarını söyledi. Ancak Euro kurunun yüksekliği bunun önündeki en büyük engel olduğunu da ekliyor.

PlayStation, Türkiye'de büyümeye devam ediyor

Ayrıca oyunlarda Türkçeleştirmenin de devam edeceğini belirten Yiğit, 69/99 TL'ye oyun kampanyasının bu sene de devam edeceğinin müjdesini verdi.

Son olarak PlayStation 4'ün 3.5 yazılım güncellemesinin önümüzdeki günlerde dünya ile aynı anda geleceğini ve bununla PC ve Mac için remote play özelliğinin de sisteme dahil olacağını belirtti.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 3 Mart 2016; 11:21:31 >

• Önce gerçek bir Türkiye Psn Mağazası açsınlar da sonra kampanyayı düşünürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi what_tha -- 3 Mart 2016; 11:26:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de istediğimiz şekilde oyun alamıyoruz ya şaka gibi, oyun fiyatlarını 2 kat daha fazla paraya satıyorsunuz.

20-25 dolarlık oyunu 150-160 liraya satıyorsunuz.
    50-60 dolarlık oyunu 250-280 liraya satıyorsunuz.

Anca çoçuk çoluğu keklerseniz işte. Mis gibi Us psn, Endo Psn varken sizden almak bu saatten sonra aman aman Allah'a yakın benden uzak durun

Eski 2012-2013 oyunları 69-99 Liraya çekiyorsunuz bunun başka olayı yok. Çok zekisiniz vallahi
  • O fiyatlara oyun satan ARAL, Playstation Türkiye değil. 60$'lık oyunu 179/189 Liraya satıyordu Playstation Türkiye. Ki Psn fiyatları da hala aynı, Sadece Uncharted 4'ün kutulu versiyonu 229(lira olmuş oha).

Endo Psn zaten bitti, kart geçmiyor artık. Bi Rus PSN ile Us Psn kaldı. İndirim zamanları dışında çoğu oyunda Rus PSN avantajlı durumda. Onun dışında ülke olarak bakarsak 189 TL bile yüksek rakam. Yeni çıkan oyunu US'den de alsan yine 180 lira gidiyor. Bizim ülkemizdeki rakamların adam akıllı hale gelmesi lazım.

Bugün çok övdüğümüz Rus ve US Psn, ilerde Türk lirası değer kaybettiğinde oyun fiyatları daha artacak. 200-250 liraya oyun almak zorunda kalıcaz, Türkiye içi fiyatlarıdan bahsetmek bile istemiyorum. Bir de utanmadan Türkçeleştirmenin devam ettiği demiş. Heavy Rain gibi bir oyunu Türkçe Altyazı bile eklemediler. Bir de dalga geçer gibi 3.5 güncellemesinin tüm dünya ile aynı anda geleceğini söylemiş. Sanarsın her ülkeye farklı bir muamele var, farklı zamanlarda geliyor. Güncellemeler global olarak aynı anda(istisnai durumlar hariç) gelirken ve bu standart bir şey iken bunu iyi bir şey bakın BİZ YAPTIK, gibi göstermek anca Türkiye'de olur sanırım. Playstation Türkiye adam olmaz. Fiyat politikaları Aral'dan ucuz olabilir ama ülkenin durumna göre 60$'lık bir oyunu 180 liraya satsan bile gerçekten pahalı.

• ulan yine ama euro yükseldi demiş ya
  • Oyun fiyatlarını düşürseler, peynir ekmek gibi satıcaklar farkında değiller.
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum. Endodan bayadır almıyorum en son tomb raider almıştım indirimdeydi bir ara, Us Psn'de Witcher 3 aldım 50 dolardı. 150 liraya geldi. Hatta gift cardı 135 liraya almıştım yani oyunda 135 liraya geldi diyebiliriz.

Hocam Aral'da aynı fiyat biçiyor, Playstation Türkiye'de aynı fiyat biçiyor. İkisi nasıl gidiyorsa, aynı anda gidiyor. Spotçularda artık Arala göre gitmeye başladı. Zaten adam akıllı sıfır satmıyorlar, ikinci elleri ambalajlayıp sıfır diye satmaya çalışıyorlar. Playstation Türkiye gelişmesi için, ilk olarak şu facebook sayfasındaki çoluk çoçuk paylaşım yapanları çıkarmaları lazım, ilk okul çoçuğundan beterler yemin ediyorum. Görünce bir gülme geliyor.

Çok şükür orta derecede ingilizceye sahibim, türkçe altyazı gelmiş, gelecek, yok olacak felan demiyorum artık. Napıyorlarsa yapsınlar, ben böyle rahatım valla, yeni çıkmış oyunlar 60 dolardan satılmakta her yerde aynı. Türkçe altyazı yapacak bir sürü çevirmenlerimiz var, ama hiç birini işe almıyorlar. Ya şu psn store'ye türkçe yama paketlerini koymak çok mu zor? isteyen ne güzel indirir, hatta 5 lira fiyat koysunlar onada razıyım emeğe saygı diye. Ama adamlar hiç birini yapmıyorlar. Yönetim kapasitesi sıfır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 3 Mart 2016; 12:34:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyunları steamdeki gibi 59-89 tl arası yapsınlar. Boş muhabbet yapmasınlar.

• Kesinlikle katılıyorum hocam. İngilizce olarak zaten yüzeysel olarak bir şeyler biliyorum. Yani oyun bana git şunu yap, yok şöyle öldür yok korkut öldürme dediğinde onu anlayabilecek kadar var. Ama özellikle hikaye odaklı oyunlarda anlayabildiğim şeyler azalıyor. Bazı cümleleri hiç çeviri olmadan çok rahat anlarım ama hikayenin tümünü anlamak mümkün olmuyor. Hani eleştirirken hafif kopukluklar var deriz ya öyle bir anlama ile oyunu oynamış oluyorum açıkçası bu da zevkimi kaçırıyor

Spotçular konusuna gelince hepsi çakalın önde gideni. Oyun başına ettikleri kar oranı Media Markt,Teknosa,Vatan gibi yerlerden daha fazla. Mağaza zincirlerinden oyunlardaki vergileri düşünce spotçulardan daha ucuza geldiği bir gerçek. Biri adam çalıştıyor sigorta yapıyor, diğeri küçük bir yerde ya da sadece internet satışından paraları götürüyor. 190 Lira fiyat biçen spotçu var ya. Aral'da 190'iken küfür ediyorduk. Sonra Aral 250 yaptı, yetmedi 300 yaptı. Yani bunlara söylenecek söz yok. Seneye 400 lriraya oyun satmaya başlarlar. Sonra indirim yaptık diyip 300 liraya satarlar.

• Dogru buyuyor buyuyor ama baska turlu buyuyor

Evet hocam, hikaye odaklı oyunların türkçe altyazı olması şart, hele ki açık dünya oyunlarında bir sürü konuşma oluyor, anlayabilmek için sürekli takip ediyorum, bir elimde elektronik çevirici, koltukta çevirici sözlükler anlamadığım kelimeleri öyle öyle bakarak oynuyorum bu yüzdende zorlanıyorum. Türkçe yama koymak çok basit, niye yapmıyorlar, neden yapmıyorlar hala anlamıyorum sonra diyorlar Playstation Türkiye gelişecekmiş. sizin gelişmeniz için bir sürü yoldan geçmeniz lazım.

Spotçu aman aman birdaha uzak durucam, COD serilerini almıştım ghost ile advanced warfare biri 90 lira, biriside 100 liraydı. Kapıda ödeme siparişi verdim geldi, ambalajlı geldi fakat cd sanki biraz çizik gibi geldi. Böyle cd'yi birisi ellemiş, el parmak izleri vardı o zamandan beri kutulu almıyorum işte. Dijital mis gibi geliyor artık. Ps4'ün hdd'yi de 2tb yaptım çok güzel oldu. İndirimleri takip ederek oyun alıyorum. Her hafta oyunlar yarı yarıya iniyor ayda 2 oyun alabilme gücüm var çok şükür. Öğrenci kardeşlerimiz için PS4 işi gerçekten zor, almalarını hiç tavsiye etmem, bir kaç oyun oynayacağım diyorlarsa alsınlar tabi onun dışında para tuzağı

• Kesinlikle oyle digital kardeslik varda en azindan bir nebze ucuz oluyor

Aynen hocam 200 liralık oyunları 35-50 liradan almıştım, şaka felan sanmıştım bir an
  • valla akıl vermek gibi olmasın ama ben oyun işini şöyle çözdüm

1) 1000$'lık bir Gaming PC ve Konsol olarak PS4 aldım
    2) 1 yıllık psn plus üyeliği + Steam
    3) Steam'de büyük indirimleri bekliyorum, PSN harici PS exc. oyublarını 1 yıl gecikmeli olarak hepsi buradadan alıyorum (70-80 e kadar düşer oyunlar)

hiç ps dükkanları ya da takasla falan uğraşmadan istediğim bütün oyunları oynuyorum. Aylık oyun maliyeti 50 tl civarı kalabiliyor bu şekilde
  • Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar.
  • Sayın Mustafa YİĞİT bey Ülkemizdeki oyuncular olarak artık şu tr psn olayını ülkemiz nezdinde hizmete almanızı istiyoruz. oyun fiyatlarını kur üzerinden değil alım gücümüz üzerinden belirlemenizi istiyoruz. biz orijinal oyun alarak sizlere destek vermeye ancak bu şekilde devam edebiliriz. 300+ TL fiyatlara varan oyunlar var üstelik bu oyunlar dijital olarak satılıyor. İnanıyorum ülkemizde sizlere destek veren büyük kemik bir kadro oluştu. eğer bu topluluğu küstürürseniz tekrar oluşturmak yıllarınızı alacaktır. Umarım bu forumu takip edip bir şekilde size sesimizi duyurabiliriz. SAYGILARIMLA
  • Utanmamis mi bu aciklamayi yaparken hic.

• Euro yükselmiş demişse bu senede unutun demektir. İstediğin kadar çalışma yap. Gerçek Türkiye PSN açılmadığı sürece hiçbir şey düzelmeyecek.
    Önce TR PSN resmi olarak açılacak fiyatlar TL üzerinden yansıtılacak onun dışında indirim avantajı dışında hiçbir şey değişmez. Boş.
  • Anlaşılan Sony yöneticileri PSN kullanmıyor.

• Ps4 çıktığından beri uğraşıyor hala bitirememişmi, mk haberlerine fazla değer vermemek gerek 10/9 sahte oluyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.