Şimdi Ara

PlayStation 6 ve Xbox Magnus’un teknik özellikleri netleşti: Xbox daha güçlü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
4.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam mesela bu nesilde oyun fışkıran bir platform varmı.Yoksa sadece PS tarafımı böyle size göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cod'u kimse batıramaz dedik ama büyük konuşmamak lazım abi dogru söylüyorsun   ps6 direk alıp geçicem, 2 nesildir xbox kandırıyor beni bu nesil 5 kuruş harcamam. İyice dökülsünler bir de görelim,oyun olmadıktan sonra isterse en iyi pc gücünde versinler konsolu 500 dolara yine de almayacğım. 

Xbox tarafi zaten ölüydü Sony bunu avantaj olarak gördü tekellesti keşke rekabet olsada oyun çıkarsalar şuan konsol değil PC platformunda o şekilde oyun sektörü şuan aşırı derecede vasat herkes gta6yı bekliyor oyun çıkaracak adamlar bile gta6 bekliyor satış olsun diye.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sıkıntı oyun dünyasının genelinde ama bu bazen sadece PS tarafında gibi lanse ediliyor.Sizi kastetmiyorum genel olarak.Ama son zamanlarda 3. parti güzel yapımlar geliyor.Sonyde ufaktan kendi ex lerini çıkarıyor, duyurular yapmaya başladı

Oyun dünyasında sıkıntı var zaten onu herkes biliyor fakat Sony ps5 çıktığından beri sıkıntı var ben PSN plus üyeliği aldım 2-3 yıllık sorsan değiyor mu diye değmiyor üyelik bittiği gibi bir daha üyelik almayacağım sadece gta6 bekliyorum bende en vasat dönemini ps5 ile yaşadı bunu herkes biliyor hala PS4 oyunlarını oyunuyosak kimse trolluk peşinde koşmamalı herşey ortada adam çıkmış hala yotei yotei diyip duruyor sanarsin herkes yotei oynuyor valla bu toxic kitle beni öldürüyor bı bunlar bide Samsung kitlesi adamı çok yoruyorlar ortada olan şeyi kabul etmiyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bu gamepass fiyatları ile xbox ölmüştür pc al bin kat iyi

Senede bir tane yotei oynayacağıma en az 4 5 tane çıkan 80+ puanlar alan Xbox studios ve gamepass day 1 oyunlarını tercih ederim. Daha bugün çıkan Ninja Gaiden'e ve 2 3 gün önce çıkan Keeper'a bakabilirsin. Sen soruma cevap ver hocam 2025'in ilk 6 7 ayı özel oyun ne oynadın? Ekimin başında çıkan yotei bittikten sonra Saros gelene kadar 5 6 ay ne oynayacaksın? Özel oyunlarla konsolunuzu döndüremez haldesiniz işte üçüncü partilere muhtaçsınız bırakın bu her şey çok iyi oyundan nefes alamıyoruz modunu filan.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 21 Ekim 2025; 17:28:10 >

Ps studios ile xbox ı kıyaslamam hocam, kıyaslayana da hayatta başarılar. Ps studios un ritmi belli her sene bir veya iki AAA goty adayı oyun çıkarmak. Bir çok dalda da ödülleri süpürmek. Bunu da başarıyorlar. Ben şahsen sp deneyimlere öncelik veren biri olarak, PlayStation’ın durumundan memnunum, birinci partideki eksiklikleri de third party anlaşmalarlar kapattılar. Kapı gibi de duruyorlar. Cod markasını elinde bulunduran xbox da her sene yeni birşey deniyor. İstediğin hikayelere istediğin kadar kendinizi inandırın. Kullanıcıların tercihleri ortada. Ama masal değil gerçek

Memnunsan diyecek bişey yok zaten ama ps'te eskisi kadar üretken değil en azından onu kabul etmelisin bence. Dikkat ettiysen Xbox'ı övmedim şuanda onu da eleştiriyorum bazı konularda. Neyse birinci partide eksiklik olduğunu kendinde söylemişsin zaten biraz gelişme var gibi. Third party anlaşmalarla yayınladıkları oyunlar sony birinci parti kalitesine yaklaşamaz onu da söyleyim. Ne Rise of Ronin ne Stellar Blade Sony oyunları kalitesinde değil. Silent Hill 2 güzel kaliteliydi bi tek.

Kullanıcıların tercihi dediğin kullanıcı profili kim mesela? 80 milyon ps alan insanın kaç tanesi bilinçli alıyor sanki Xbox'ın ne olduğunu bile bilmiyordur çoğu. Bilse gider onu alır demek istemiyorum ama muhtemelen bir çoğunun haberi bile yoktur. Marka bilinirliği olarak büyük fark var globalde. Ayrıca geneli fifa fortnite oynamak için alıyorlar zaten, o kadar ödül alan dediğin özel oyunların satışları yerlerde konsol satış rakamına göre.

• byvolcan kullanıcısına yanıt

1080p 4k oyunu farklı mı kılıyor yeni bölümler yeni serüvenler mi getiriyor ? cahilliğime verin bilmediğimden soruyorum

Orijinalden alıntı: Shamster

Memnunsan diyecek bişey yok zaten ama ps'te eskisi kadar üretken değil en azından onu kabul etmelisin bence. Dikkat ettiysen Xbox'ı övmedim şuanda onu da eleştiriyorum bazı konularda. Neyse birinci partide eksiklik olduğunu kendinde söylemişsin zaten biraz gelişme var gibi. Third party anlaşmalarla yayınladıkları oyunlar sony birinci parti kalitesine yaklaşamaz onu da söyleyim. Ne Rise of Ronin ne Stellar Blade Sony oyunları kalitesinde değil. Silent Hill 2 güzel kaliteliydi bi tek.

Kullanıcıların tercihi dediğin kullanıcı profili kim mesela? 80 milyon ps alan insanın kaç tanesi bilinçli alıyor sanki Xbox'ın ne olduğunu bile bilmiyordur çoğu. Bilse gider onu alır demek istemiyorum ama muhtemelen bir çoğunun haberi bile yoktur. Marka bilinirliği olarak büyük fark var globalde. Ayrıca geneli fifa fortnite oynamak için alıyorlar zaten, o kadar ödül alan dediğin özel oyunların satışları yerlerde konsol satış rakamına göre.

eskisi kadar üretkenlikle alakalı değil mevzu, odaklarını GAAS çevirdiler ama sonra vazgeçtiler, şuan tekrardan sp oyunlara odaklılar ki bu beni ve bir çok oyuncuyu memnun etti. ND'nin 3 senesi çöpe gitti ki playstation en önemli markası. Üretkenlk değil idari hatalı karar sıkıntısı. Hani şu ms'da yılda bir olan idari karar hatalarından.

Hocam, dediğiniz gibi fortnite parası milyar dolarlar ediyor, herkesin gözü o paraya dikildi, sony de ms da aklı hala orda, ama bir tepki geldi ki sony acıklama yaptı biz odağımıza tekrar sp oyunları alıyoruz diye. Sizin dediğiniz gibi şuursuz bir kitle yok, aksine pc'ye kesinlikle bir akış var playstationdan, bunu onlar da görüyor. Bu akışın nedeni de eğer ki GAAS cihazına dönecekse playstation mecbur userbase büyütmek zorunda mecbur pc'ye getirecek ben neden ps alayım kafasına yol acıyor.Sony'nin nintendo gibi kendi hardcore oyunlarını tutup populerlik üzerinden GAAS oyun cihaz pozisyonunu da güclendirmesi lazım. SP odaklı strateji'ye ondan ihtiyaçları var. Sizin dediğinizin aksine SP isteyen oyuncu sayısı oldukça fazla. Tabiki de ana kullanıcı artık biz değiliz, kesinlikle azınlığız ama az da değiliz.

• Yeni nesil Xbox donanımı güncellenmiş yeni bir oyun konsolu mu yoksa diğer oyun mağazalarına da sahip hibrit bir oyun cihazı mı olacak göreceğiz ama emin olduğum bir şey yeni Xbox cihazını PS6'dan daha çok merak ediyorum. PS özel oyunlarmış, daha çok satıyormuş, yeni PS6 falan zerre ilgim yok. Yeni gelecek Xbox bende daha çok merak uyandırıyor ve çıktığı gibi de alacağım. Ben Xbox'ı seviyorum kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Özel oyunların satışı nasıl yerlerde? Özel oyunları fifayla kıyaslamak absürt olmuş. Her platforma çıkan tek oyunculu oyunlar ile tek platforma çıkan özel oyunlar satışta nasıl yarışıyor bence bunun kıyasını yapın. Konsol alanların çoğu cod,fifa için alıyor bu doğru ama Ghost of yotei 1.5 haftada 1.6 m satıyorsa ve çoğu multiplatform oyun bu kadar sürede bunu yapamıyorsa ki istisnalar dışı yapamıyor.Özel oyunlar gayet iyi satıyor demektir. İstatistiksel bir gerçek var. Xboxın yılda 4-5 tane çıkan oyunlarını tercih ediyorsunuz ama sony'nin third party anlaşmalarla yaptığı oyunlar o kalitede değil diyorsunuz ama o oyunlar bile tercih ettiğiniz xbox oyunlarından yine üst kalitede. Xbox raydan çıkalı çok oldu önceden severdim ama şimdi laf olsun torba dolsun diye oyunlardan bütçe kıstıkları için 2 tane tam oyun oynamak yerine 4-5 tane ya bir şeyler eksik bunda dediğimiz oyunlar oynuyoruz. Örnek veriyorum double fine'ı çok severim keeper da çok güzel bir oyun steamde'ki performansına bakar mısınız oyunun. All time peak 129 ve şuan sadece 29 kişi oynuyor. Neden? Çünkü laf olsun torba dolsun politikası ile en az para harcayarak 0 marketing ile gamepasse bir oyun daha geliyor demek için yapıldı da ondan. Mis gibi oyun halbuki. Gamepasste var evet xboxta da oynayan vardır fakat yine de 129 all time peak nedir? steamin en unutulmuş oyunları bile 500-600 kişi maks oyuncuya ulaşıyor. Bu oyun 5 bin bile satamaz steamde. İşte xboxın durumu aynen bu.

• entwined E kullanıcısına yanıt

Oyunun satış rakamıyla kalitesi her zaman doğru orantılı değil. Keeper kısa süren bir deneyim satmaması normal zaten gamepass'e gelmiş bende oradan oynayıp bitirdim. Bu kadar yeni oyun çıkıyorken neden gidip bir de ona para harcayım ekstradan?

80 milyon konsol satışında 1.6 milyon özel oyun satılıyorsa demek ki özel oyunları bekleyen ve satın alan kitle %2 filan. Bayağı azınlık yani kısacası. 1 sene içinde hadi 10 milyon satsın ki bayağı iyimser yaklaştım, yine de yetersiz ve önceden dediğim gibi yerlerde konsol satışlarına göre.

Rise of the Ronin, stellar blade, Helldivers 2 filan gibi oyunlar bana göre bir indiana jones'un yarısı kadar bile kaliteli değil. Tercih meselesi bişey diyemem. Avowed,South of Midnight ile filan yarışır o oyunlar anca. Zaten hepsinin puanları da ortada girip bakabilirsin. Yani öyle yine de çok daha kaliteli filan gibi bir durum yok. Öyle bir algı var sadece gereksiz şekilde.

Yine aynı hatayı yapıyorsunuz. 80 milyon içinde 1.6 milyon o zaman satış kötüdür doğru bir mantık değil. steam kullanıcılarını hesaplayın, ps5'i hesaplayın,xboxı hepsinin kullanıcılarını toplayın ve sonra üçüne de çıkan bir oyun 1.5 haftada 1.6 milyon satmış mı bir bakın. İstisnalar var mı? evet var cyberpunk gibi fakat çoğu multiplatform oyun bu satış rakamına ulaşamıyor. Konsol satış sayısına oranlayıp o zaman kötü demek sektörel olarak çok yanlış. Bunu her oyun için yapabiliriz. steamin oyuncu sayısını biliyor musunuz siz? o zaman steamde 132 m aktif oyuncu sayısı var ama indiana jones satamadı o zaman indiana jones kötü sattı. Size doğru geliyor mu bu mantık? Geliyorsa bile doğru değil tek oyunculu oyunların satış eğrisine göre iyi sattı veya kötü sattı diyebiliriz ancak. Konsolun satış rakamına veya steamin kullanıcı sayısına göre bu yorum yapılamaz.Keeper zaten gamepass'te var ama steamde hiç satmadı gamepasste olup satan oyunlarda var. 129 aktif oyuncu dediğin şey nedir? oyunumuz satamadı ve battık diye stüdyo kapatan indie oyunlarda bile 5 bin anlık oyuncu sayısı oluyordu ekstra kötü bir şey bu yazık edilen bir potansiyel ve direkt olarak xbox'ın politikası yüzünden oldu bu. İnsomniac leak'ine baktınız mı bilmiyorum eğer baktıysanız sunset overdrive'ın kazandığı o komik rakamı hatırlayın. oyun kar edemedi direkt. Son olarak indiana jones stellar blade'den de rise of the roninde de güzel o konuda katılıyorum fakat o karşılaştırdığınız iki oyunda da 2 kat daha iyiler. meta punlarını zaten biliyorum rise of the ronin zaten direkt olarak ortlama bir oyun ama stellar blade daha yüksek.hele o south of midnight denen kötü oyundan. avowed yine bir nebze oynanabilir.

• entwined E kullanıcısına yanıt

İyi de Sony konsolunun asıl olayı kaliteli özel oyunları zaten. Onu çıkarınca bir numarası kalmıyor ki bana göre. Madem her şey çok iyi satışlar mükemmel Sony ne diye bütün stüdyolarına servis oyunu yaptırdı bunca senedir söyler misin? God of War'ın bile servis oyununu yapmışlar. Önceden daha sık çıkan AAA tek kişilik Sony birinci parti oyunları artık ayda yılda senede bir çıkıyor.

Playstation kitlesinin oyun satın alma tarafı gayette eksik kısacası bırakın bu her şey çok iyi masallarını. 80 milyon PS5 satılmış 1.6M battlefield 6 satmış. Xbox 33 milyon konsol satmış 1.2M battlefield 6 satmış. İkisi de iyi değil bu arada Xbox kitlesi de oyun satın almıyor pek ama genel olarak konsol kitlesi ücretsiz oyunlar dışında pek oyun satın almıyor artık yani onu demek istiyorum. Ghost of yotei iyi veya kötü demiyorum bak, oyun bence iyi ona bir lafım yok. Gerektiği kadar satmıyor. Çok maliyetli bu oyunlar değmiyor artık bu kadar maliyetli oyunları yapmaya Sony açısından da.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.