Şimdi Ara

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.727
Cevap
76
Favori
172.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet PS5 için TV tavsiyesi bekliyorum. Daha önce PS4 için 2 sene boyunca SAMSUNG SAMSUNG KS8500 kullandım ve çokta memnun kaldım ama geçen sene satmak zorunda kalmistim. Eğer istediğim gibi bir TV bulamazsam tekrar ikinci el KS8500 alabilirim

    Bu arada bütçe 4.500
    Sıfır ya da ikinci el farketmez benim için ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 4k da oyunlarda 120fps falan almak mümkün değil ne ps5 ile nede Xbox ile. Burda hedef stabil 60fps ki bunda bile göreceksiniz her oyunda olmayacak. Rtx2080ti kullanıyorum, 4k da hiçbir oyunda stabil 60fps vermiyor ki iki konsoldan da kat kat Guclu bir karttır. Hadi optimizasyon yaptılar diyelim en fazla gidecekleri yer 4k 60 fps olur. Dolayısıyla çok uzun yıllar kullanmayacağınız teknolojik şeylere boş yere fazla para vermeyin.

    konuyu yine satıcılar basmış...evet ips panelde oled siyahı görecek arkadaşlar var 1000 kontrastla...bu arkadaşlar tv ışıkları kapatınca siyah gördüklerini sanıyorlar :) size bundan sonrası zaman kaybı aynen nano916 çok iyi tv kesinlikle alın :)


    ekranın büyük bölümünde resim olduğunda görebileceğiniz maksimum siyah bu oled siyahıymış :))



    hocam yukardaki mesajımı görmediniz sanırım nano916 fald zaten edge led değil sonuç ortada ips panel faldda olsa siyah gösteremez kontrast fakiri olduğu için en fazla ışıkları kapatır bu tv lerde aydınlatma bölge sayıları düşük olduğundan ekranda resim varken karanlık sahnelerde siyah göremezsiniz o grilik heryere dağılır resim ekranın tamamına yakınsa tüm ekran yukardaki gibi gri görünür daha küçükse etrafı komple gri görünür yukardaki fotolara bakıp hala aynı şeyi düşünüyorsanız ne diyeyim :)



    PlayStation 5, En Çok TV Markasına Sahip Oldu - Sony Dahil - Ciddi Bir Baş Ağrısı

    Sony, yaklaşmakta olan yeni PlayStation konsolu hakkında birkaç ayrıntıyı yayınlamaya başlıyor. Ve ne kadar çok öğrenirsek, Sony'nin şu anki PlayStation 4 üzerinde gerçekten önemli bir yükseltme yapacak gibi görünüyor.

    Oyun ve AV hayranlarının dikkatini çekmek için en son bilgi snipeti, yeni Sony PlayStation CEO'su Jim Ryan'ın CNET ile yaptığı röportajda “PlayStation 5” in (adı henüz onaylanmadı) 4K oyun oynamayı destekleyeceği vahiy. 120Hz'e kadar kare hızları. Bu, oyun deneyiminde büyük bir adım olabilir - oyunların böyle bir kare hızını tutarlı bir şekilde vurabilecek gibi görünmüyor olsa bile.

    Bununla birlikte, PS5'in bu kadar yüksek 4K kare hızları çıkarmasıyla ilgili büyük bir sorun var: Sony'nin kendileri de dahil olmak üzere mevcut 4K TV'lerin büyük çoğunluğu bunları kaldıramayacak.


    Bu talihsiz durumun arkasındaki suçlu HDMI konektörüdür. Bu, tüketici dijital AV alanında fiili bağlantı haline geldi, ancak özellikleri sürekli gelişiyor. Çoğunlukla taşıyabildiği veri miktarını artırmak. Ve şimdi, PS5 ufukta iken, HDMI bağlantısı en önemli geçişlerinden birini geçiyor. TV'lerin saniyede 120 karede 4K yüksek dinamik aralıklı videoyu destekleyip desteklemeyeceğini belirleyen bir geçiş.

    Bu yıl çıkan büyük çoğunluk da dahil olmak üzere hemen hemen tüm 4K TV'ler v2.0 HDMI'lar taşıyor. Ancak bunlar yalnızca 18gbps veri hızlarını desteklemektedir. Sabit veya değişken yenileme hızlarında sıkıştırılmamış 120 fps 4K HDR videoyu desteklemek için bu yeterli değildir.

    Yeni onaylanan HDMI 2.1 standardı, 48Gbps büyük miktarda veri taşıyabilir. 4K'yı HDR'de 120Hz'de sabit olarak veya (PS5 destekliyorsa) değişken yenileme hızında işlemek için kolayca yeterlidir. HDMI 2.0 bağlantı noktaları, bu tür yüksek veri hızlarını sihirli bir şekilde desteklemelerini sağlamak için yazılım tarafından yükseltilemez.

    Bunu akılda tutarak, 4K @ 120fps ve hatta 8K @ 60fps kullanan PlayStation 5'in tüm konuşmalarından yeni konsolun bir HDMI 2.1 çıkışı taşıyacağı oldukça kesin görünüyor. Yine de bu yıl 4K TV'lerinde HDMI 2.1 bağlantı noktalarını destekleyen tek TV markası, 2019 OLED modellerinin tümü ve birkaç üst seviye LCD serisi ile birlikte SM90'lar, SM95'ler, SM98'ler ve SM99'lar.

    Artık HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip Samsung, Sony ve LG 8K çözünürlüklü TV'leri satın alabilir / sipariş edebilirsiniz; bunlar da elbette bir sonraki PlayStation'ın tartışmalı 8K resimlerini oynatacaktır. Şu anda niş setleri genellikle LG’nin 4K modellerinin çoğundan çok daha pahalıdır.

    Netleştirmek için, zaten HDMI 2.1 bağlantı noktası olmayan bir TV'niz varsa veya satın alırsanız, 4K @ 120Hz'yi desteklemek için hazırlanmış PS5 oyunlarını hala oynayabiliyor olmalısınız. (Umarım!) Boş ekranlarla karşılaşmazsınız. Bununla birlikte, bu tür oyunlardan maksimum performansın tadını çıkaramayacaksınız.

    Yalnızca HDMI 2.0 bağlantı noktalarına sahip TV'lerin PS5 4K / 120Hz / HDR oyunlarıyla ne kadar iyi performans göstereceği tartışmaya açıktır. Farklı üreticilerin HDMI 2.0 uygulamalarından farklı performans seviyeleri ekleyebildikleri kanıtlanmıştır. Samsung, şu anki Q90R ve Q85R / Q80R TV'lerin 4 bit: 120 bit 4: 2: 0 renk alt örneklemesi (nispeten temel bir renk performansı seviyesi) ile 4K @ 120Hz'yi destekleyebileceğini bile önerdi.

    Ancak, HDMI Lisans Yöneticisi için Pazarlama Başkan Yardımcısı Brad Bramy'den durumu ele almasını istedim ve yanıtı oldukça açıktı:

    “HDMI 2.1 teknik özellikleri ve yeni Sabit Hız Bağlantısı sinyalizasyon teknolojisi, sıkıştırılmamış 4K @ 120 için kesinlikle gereklidir. HDR ile HDR'ye eşlik eden diğer tüm gelişmiş özelliklerin, özellikle dinamik HDR'nin [Dolby Vision ve HDR10 +] uyumluluğunu sağlamanın tek yolu bir HDMI 2.1 sistemi - yani kaynak, kablo ve ekran. ”

    Diğer TV markaları aksini ispatlamak için öne çıkmadıkça, Jim Ryan'ın son açıklamalarını izliyor gibi görünüyor, eğer bir sonraki konsolu satın almak için zaten büyük bir PlayStation hayranı iseniz ve temel grafik yükseltmelerinden birini kullanmak istiyorsanız, ayrıca yeni bir TV'nin maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.

    Dahası, 2020'nin TV aralıklarının neler getirebileceğini görmek yerine şimdi bu yeni TV'yi almaya karar verirseniz, seçenekleriniz şu anda Sony veya Samsung'un gözü sulandıran pahalı 8K modelleriyle veya LG'nin HDMI 2.1'den biriyle sınırlı görünüyor. hazır 4K setleri.
  • Hocam seçenek yok bütcenizi artırıp alacagınız ürün
    LG 55SM9010
    HDMİ 2.1 var diğer markalarda yok inceleğin derim
  • 10K ya çıkman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    10K ya çıkman lazım.
    Hocam neden 10K?
  • ne yazık ki 4.500 tl kaliteli tv bulamazsın artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LuqueTr

    ne yazık ki 4.500 tl kaliteli tv bulamazsın artık
    Hocam 2020 modellerinde yok bu fiyata.
  • PS5 in çıkmasına daha çoook vakit var.

    Bence siz 2020 model panelleri bekleyin.

    Haziran başı gibi fiyatlar belli olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notropil

    PS5 in çıkmasına daha çoook vakit var.

    Bence siz 2020 model panelleri bekleyin.

    Haziran başı gibi fiyatlar belli olur.

    Aynen öyle zaman varsa beklemek en mantıklısı fiyatlar düşer.
  • Beklemeyi düşünüyorum şuan alınabilecek TV ler 7.000 civarları yıl sonunda 6.000 TL ye alabilirsek indirimlerle beraber iyi olur gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainbow.VK

    Beklemeyi düşünüyorum şuan alınabilecek TV ler 7.000 civarları yıl sonunda 6.000 TL ye alabilirsek indirimlerle beraber iyi olur gibi.
    Hocam ps5 için düşünuyorsanız kesinlikle HDMİ 2.1 çok önemli bu özellik taşyan ürün bakın
  • Hdmi 2.1 olmazsa olmaz artık sanırım.display porttan bile daha hızlıymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The best HDMI 2.1 TVs for the new Xbox (Project Scarlett) and PS5
  • quote:

    Orijinalden alıntı: popturceyn

    Hdmi 2.1 olmazsa olmaz artık sanırım.display porttan bile daha hızlıymış.
    Hdmi 2.1 için şu an sadece Oled tv önerilir. Çöp İps panelleri önermek yanlış olur özellikle karanlık kullanım durumlarında.
    Beklerim derseniz daha iyi çünki 2020'de kim hangi modele hdmi 2.1 getirecek tam belli değil. 7 bin tv için yeterli bir rakam. Sadece biraz bekleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni Xbox (Project Scarlett) ve PS5 için en iyi HDMI 2.1 TV'ler
    Burada amaç bilgilendirmek bilende yorum yapıyor bilmeyende HDMİ 2.1 XBOX PS5 bunları düşünenler için çok önemli bu detayı atlama yapılmadan sağlıklı bir şekilde araştırma yapılıp alınmalı benim düşüncem bu.
    SAMSUNG,SONY 2020 modelleri açıklandı bunlarda dahi yok.HDMİ 2.1 ( Üst segment ürülerde var)
    2021 modellerinden konulaçakmış bilginiz olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

    yeni Xbox (Project Scarlett) ve PS5 için en iyi HDMI 2.1 TV'ler
    Burada amaç bilgilendirmek bilende yorum yapıyor bilmeyende HDMİ 2.1 XBOX PS5 bunları düşünenler için çok önemli bu detayı atlama yapılmadan sağlıklı bir şekilde araştırma yapılıp alınmalı benim düşüncem bu.
    SAMSUNG,SONY 2020 modelleri açıklandı bunlarda dahi yok.HDMİ 2.1 ( Üst segment ürülerde var)
    2021 modellerinden konulaçakmış bilginiz olsun.
    Nedir bu 2.1 olayı peki nasıl etki yapıyor oyunlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainbow.VK

    Nedir bu 2.1 olayı peki nasıl etki yapıyor oyunlarda

    Alıntıları Göster
    HDMI 1.4: Full HD videolar yani 1080p için tasarlanmış. Bu tür bazı kablolar, düşük hızlı (30fps'e kadar) 4K videoları da aktarabiliyor.

    HDMI 2.0: Yüksek hızlı (60fps) 4K videolar için tasarlanmış. Temel HDR özelliklerini destekliyor.

    HDMI 2.0a: Her türlü Yüksek Dinamik Aralık (HDR10, HDR10+, Dolby Vision ve Dolby Atmos) özelliği eklenmiş kablo. Yani çok fazla renkle daha yüksek kontrast sağlıyor.

    HDMI 2.0b: Hibrid Log Gamma (HLG) özelliği eklemiş olan kablo türü. TV yayıncılığında, önce standart SDR sinyalleri gönderiliyor, sonradan bu sinyalin üzerine HDR verileri ekleniyor. Bu sayede eski televizyonlar HDR yayınlarını doğru görüntülüyor.

    HDMI 2.1: 8K (60fps) videolar ile 4K (120fps) videolar için tasarlanmış. Yani, gelecek nesil ortaya çıkacak, çok yüksek çözünürlüklü ve çok hızlı videolar için tasarlanmış.






  • PlayStation 5, En Çok TV Markasına Sahip Oldu - Sony Dahil - Ciddi Bir Baş Ağrısı

    Sony, yaklaşmakta olan yeni PlayStation konsolu hakkında birkaç ayrıntıyı yayınlamaya başlıyor. Ve ne kadar çok öğrenirsek, Sony'nin şu anki PlayStation 4 üzerinde gerçekten önemli bir yükseltme yapacak gibi görünüyor.

    Oyun ve AV hayranlarının dikkatini çekmek için en son bilgi snipeti, yeni Sony PlayStation CEO'su Jim Ryan'ın CNET ile yaptığı röportajda “PlayStation 5” in (adı henüz onaylanmadı) 4K oyun oynamayı destekleyeceği vahiy. 120Hz'e kadar kare hızları. Bu, oyun deneyiminde büyük bir adım olabilir - oyunların böyle bir kare hızını tutarlı bir şekilde vurabilecek gibi görünmüyor olsa bile.

    Bununla birlikte, PS5'in bu kadar yüksek 4K kare hızları çıkarmasıyla ilgili büyük bir sorun var: Sony'nin kendileri de dahil olmak üzere mevcut 4K TV'lerin büyük çoğunluğu bunları kaldıramayacak.


    Bu talihsiz durumun arkasındaki suçlu HDMI konektörüdür. Bu, tüketici dijital AV alanında fiili bağlantı haline geldi, ancak özellikleri sürekli gelişiyor. Çoğunlukla taşıyabildiği veri miktarını artırmak. Ve şimdi, PS5 ufukta iken, HDMI bağlantısı en önemli geçişlerinden birini geçiyor. TV'lerin saniyede 120 karede 4K yüksek dinamik aralıklı videoyu destekleyip desteklemeyeceğini belirleyen bir geçiş.

    Bu yıl çıkan büyük çoğunluk da dahil olmak üzere hemen hemen tüm 4K TV'ler v2.0 HDMI'lar taşıyor. Ancak bunlar yalnızca 18gbps veri hızlarını desteklemektedir. Sabit veya değişken yenileme hızlarında sıkıştırılmamış 120 fps 4K HDR videoyu desteklemek için bu yeterli değildir.

    Yeni onaylanan HDMI 2.1 standardı, 48Gbps büyük miktarda veri taşıyabilir. 4K'yı HDR'de 120Hz'de sabit olarak veya (PS5 destekliyorsa) değişken yenileme hızında işlemek için kolayca yeterlidir. HDMI 2.0 bağlantı noktaları, bu tür yüksek veri hızlarını sihirli bir şekilde desteklemelerini sağlamak için yazılım tarafından yükseltilemez.

    Bunu akılda tutarak, 4K @ 120fps ve hatta 8K @ 60fps kullanan PlayStation 5'in tüm konuşmalarından yeni konsolun bir HDMI 2.1 çıkışı taşıyacağı oldukça kesin görünüyor. Yine de bu yıl 4K TV'lerinde HDMI 2.1 bağlantı noktalarını destekleyen tek TV markası, 2019 OLED modellerinin tümü ve birkaç üst seviye LCD serisi ile birlikte SM90'lar, SM95'ler, SM98'ler ve SM99'lar.

    Artık HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip Samsung, Sony ve LG 8K çözünürlüklü TV'leri satın alabilir / sipariş edebilirsiniz; bunlar da elbette bir sonraki PlayStation'ın tartışmalı 8K resimlerini oynatacaktır. Şu anda niş setleri genellikle LG’nin 4K modellerinin çoğundan çok daha pahalıdır.

    Netleştirmek için, zaten HDMI 2.1 bağlantı noktası olmayan bir TV'niz varsa veya satın alırsanız, 4K @ 120Hz'yi desteklemek için hazırlanmış PS5 oyunlarını hala oynayabiliyor olmalısınız. (Umarım!) Boş ekranlarla karşılaşmazsınız. Bununla birlikte, bu tür oyunlardan maksimum performansın tadını çıkaramayacaksınız.

    Yalnızca HDMI 2.0 bağlantı noktalarına sahip TV'lerin PS5 4K / 120Hz / HDR oyunlarıyla ne kadar iyi performans göstereceği tartışmaya açıktır. Farklı üreticilerin HDMI 2.0 uygulamalarından farklı performans seviyeleri ekleyebildikleri kanıtlanmıştır. Samsung, şu anki Q90R ve Q85R / Q80R TV'lerin 4 bit: 120 bit 4: 2: 0 renk alt örneklemesi (nispeten temel bir renk performansı seviyesi) ile 4K @ 120Hz'yi destekleyebileceğini bile önerdi.

    Ancak, HDMI Lisans Yöneticisi için Pazarlama Başkan Yardımcısı Brad Bramy'den durumu ele almasını istedim ve yanıtı oldukça açıktı:

    “HDMI 2.1 teknik özellikleri ve yeni Sabit Hız Bağlantısı sinyalizasyon teknolojisi, sıkıştırılmamış 4K @ 120 için kesinlikle gereklidir. HDR ile HDR'ye eşlik eden diğer tüm gelişmiş özelliklerin, özellikle dinamik HDR'nin [Dolby Vision ve HDR10 +] uyumluluğunu sağlamanın tek yolu bir HDMI 2.1 sistemi - yani kaynak, kablo ve ekran. ”

    Diğer TV markaları aksini ispatlamak için öne çıkmadıkça, Jim Ryan'ın son açıklamalarını izliyor gibi görünüyor, eğer bir sonraki konsolu satın almak için zaten büyük bir PlayStation hayranı iseniz ve temel grafik yükseltmelerinden birini kullanmak istiyorsanız, ayrıca yeni bir TV'nin maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.

    Dahası, 2020'nin TV aralıklarının neler getirebileceğini görmek yerine şimdi bu yeni TV'yi almaya karar verirseniz, seçenekleriniz şu anda Sony veya Samsung'un gözü sulandıran pahalı 8K modelleriyle veya LG'nin HDMI 2.1'den biriyle sınırlı görünüyor. hazır 4K setleri.




  • Hocam dediğine göre 4k 120hz filan için destekleme yapacak ama şöyle bir gerçek var PS5 4K çözünürlüklü oyun 60 Hz dan fazla bir değer veremez hatta çok detaylı oyunlarda 30 Hz yenileme ile anca verebilir. Bence 2.1 için PS6 geldiğinde faydasını görürüz zaten o zamana kadar da TV yi yenilemiş oluruz diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki ps5 HDMİ 2.1 neden konulsun gerek yoksa direk ps6 da kordu veya HDMİ 2.1 Tv lere ne gerek var üretiliyor şuan?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LG 65SM9010PLA uygun mudur ps5 için
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.