Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (1300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü, 2 Mobil
5 sn
34.775
Cevap
274
Favori
1.401.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
62 oy
Giriş
    Henüz oyun alamadığım için tam olarak bir şey söylemem doğru olmaz ama gözlemlediğim kadarıyla oyun satın almadaki sıkıntıları dışında bir eksi yönünü görmedim. Diğer arkadaşların gördüğü bir şey varsa onlar yardımcı olur.

Bütçe ve zevk meselesi biraz konsol işi. Ben exclusive oyunları oynamak adına almıştım. Türkiye garantili fiyatı 1900 sanırım. Daha ucuza Amazondan da geliyor olmalı.
  • Arkadaşlar daha önceki ps4 te yüklü bayağı bir oyu ve hesap vardi, bunun harddiski bende duruyor. Bundaki oyunları, hesapları vs nasıl pro ya aktarabilirim? 1- Harddiski direk takmak 2- harici disk olarak takmak 3- başka bir ps4 takip sonra kablo ile aktarmak (bu son secenek). 1ve 2. Yöntemler ise yarar mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 5 Kasım 2017; 20:3:56 >

Orijinalden alıntı: mtnei

Aynısı bende oluyor. Ama slim kullanıyorum.

Bende de 10 açışın 2-3’ünde bağlanmıyor internete. Modemi aç-kapa yapmak zorunda kalıyorum. Benim düşüncem yazılım kaynaklı olduğu.

Orijinalden alıntı: BoSS_228

quote:

Orijinalden alıntı: mtnei

Aynısı bende oluyor. Ama slim kullanıyorum.

Bende de 10 açışın 2-3’ünde bağlanmıyor internete. Modemi aç-kapa yapmak zorunda kalıyorum. Benim düşüncem yazılım kaynaklı olduğu.

Geçen hafta 0 internetten 15M lan kablosu alıp çektim konsola. Sıfır ve sağlam kaliteli kabloydu. Geçenlerde açtığımda aynı hatayı verdi LAN takılı değil diye. Kabloyu kontrol ettim sıkıntısız ve Modemden çıkması veya konsoldan çıkması imkansız dişli olduğundan altı. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum bende maalesef. İnternet altyapısı ve içerisindeki gömülü yazılım çok kaliteli değil. Sertifika ile oturum açma bile yok Wi-Fi seçeneğinde. Xbox olmasına rağmen birde. Umarım düzeltirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Merhaba;

İlk gün Türkiye'den aldığım Eurasia garantili PS4 Pro konsolumu CE-34878-0 hatasından dolayı yetkili servise verdim. Horizon Zero Dawn oyununda aralıklarla, özellikle çatışma sahnelerinde bu hatayı veriyordu. Öncesinde Uncharted 4 de ara sahnelerde 3-4 kere hata vermişti, takılmamıştım. Ancak HZD de çok sıkıcı hale geldi. Bazen 10dk da, bazen 45dk sonra hata veriyor.

Yabancı ve yerli kaynaklarda bulduğum herşeyi denedim ama sorunu düzeltemedim. Disk başka konsolda sorunsuz çalışıyor, harici disk yok, internetin bağlı olup olmaması etkilemiyor, sistem ve oyun güncel, boost mode veya hdcp etki etmedi, dil ayaları ile de düzelmedi, oyunu bir kaç defa kurdum, makineyi tamamen sıfırladım. Ama nafile...

Yetkili servis hatayı biz gözlemleyemezsek yapacak bir şey yok dedi, bakalım süreç nasıl olacak. İyi ki hatayı video olarak çekmişim, yokuş yaparlarsa bununla hakkımı arayacağım. Maalesef yetkili servis ve SONY ile görüşmemde yapıcı bir yaklaşım göremedim.

Bu durumla karşılaşan oldu mu?

GÜNCELLEME

Tekrar merhaba;

Cumartesi günü konsolumu yetkili servisten aldım, sorunla karşılaşmadıklarını belirtip bana konsolu teslim ettiler. Yetkili servis, 3 gün boyunca oyun oynandığını fakat sorunun görülemediğini belirtip servis kağıdını verdi. Hatta bana buyrun sizde oynayın dediler, bende zaten ben her zaman olduğunu iddia etmiyorum ama sizde böyle mi test ediyorsunuz? dedim. Size denk gelmemesi benim sorunum olmadığı anlamına gelmez dedim. Oyun oynamadan test etme şansınız yok mu dedim? Cihaz, bir yazılım vs. yok dediler. Durum şu; teknik servis hatalı dediğiniz konsolu oyun oynayarak test ediyormuş. Gidecek arkadaşların bilgisi olsun...

Sonra Sony Türkiye müşteri hizmetlerini bayiden aradım; onlarda yanımda bayiden bilgi aldılar. Sonra bana sorun görmesekte isterseniz ana merkeze gönderelim teklifinde bulundular. Böyle deyince bende şunu kendilerine sordum. Buradaki gibi oyun oynamaktan başka bir test veya bir aydan beri (30 da fazla CE-34878-0 hatası) raporladığım hatalara bakacak mısınız dedim. Bana bakacağız demediler veya teknik bir bilgilendirme yapmadılar. Ben de konsolu göndermedim, 20 gün orada kalıp hata bulunmadı diyerek döneceklerine adım gibi eminim...

Öncelikle yetkili bayi dedikleri kişiler sizin sorunlu dediğiniz alete bakıp; sorun gerçekten var mı diye kontrol eden bir ön ofis... PS4 gibi cihazları açma durumları yok, müşterisine inanmayan Sony, sadece sizi orada oyalıyor. Kapanıp hiç açılmayan alete servis hizmetini herkes verir; benim aletim gibi stabilite sorunu olan aletlere servis vermek beceridir. Maalesef bunun Sony'de olmadığını görmüş oldum.

Hata aldığınızda bunun raporlanması sadece Sony için anlamlı, yoksa servise verdiğinizde geçmiş dönem hatalarınıza bakıp konsoldaki sorunu anlamaya çalışmıyorlar. Rapor atmasanızda olur. Video felanda kimsenin umrunda değil, serviste hata vermedikçe sorun yok deyip kesip atıyorlar.

Sony gibi bir şirketin yetkili servisinde PS4 konsolu oyun oynanarak test ediliyor. Ellerinde herhangi bir cihaz ve yazılım ile sisteme bakamıyorlar, veya stress test yapıp sistemin stabil olmasına bakmıyorlar. Günümüzde neredeyse her arabada olan hata kaydı tutma PS4 konsolda yok, var ise bile bu Sony Türkiye'de yok; en azından yetkili servis olarak müşteriyi yönlendirdiği teknik merkezde yok.

PEKİ SORUN NE OLDU?

Konsolu aldıktan sonra en son safe mode üzerinden konsolu sıfırlayıp usb'den de 5.01'i sıfırdan kurdum. Benim bildiğim bunun üzerinde bir sıfırlama yok. Oyunu kurdum, update ettim. Son save üzerinden oyuna devam ettim. 15 dk sonra sakin sakin gezerken Horizon'da hatayı aldım. Tekrar oyunu açtım, bir saat sonra tekrar aldım. Sonra tekrar açtım ve 45 dk sonra yine hatayı aldım. Bir günde tam 3 kere aynı hatayı aldım. Hataları Sony'e raporlamaya devam ediyorum.

Konsolun garantisine daha 1 yıl var. Anladım ki; alet tamamen uçuncaya kadar Sony bana yardımcı olmayacak; bekleriz bakalım...

Müşteri olarak konsolun sorunlu olduğunu ispat etmeye çalışmak beni yordu. 36 yaşında, işi ve çocuğu olan bir insan olarak eğlence için alınan bir elektronik alet için birilerini sorun var diye ikna etmeye çalışmak bana ağır geliyor. Bu haliyle alet patlayana kadar kullanırım...Ancak, bundan sonra yazabildiğim yerli veya yabancı heryere bu durumu yazacağım...

Geçen mesajımda başına gelen oldu mu diye sormuştum, bu sefer şunu diyorum SONY Eurasia garantisine pekte takılmayın. Açılmayan aleti paralel ithalatta değiştirir; benim konsoldaki gibi stabilite sorunlarına SONY de aynı yaklaşıyor ve kaçak oynuyor. Kendi aletine en iyi servisi bunlar verir demeyin, aleti oyun oynayıp test ediyorlar...

• Öncelikle geçmiş olsun hocam. Bu tip sorunlar cidden sinir bozucu bunu anlıyorum. Şahsen sadece problemli oyunlarda almıştım. Horizon da aldığımı hiç hatırlamıyorum. Sizinki daha çok donanımsal bir problem olduğunu gösteriyor. Size birkaç sorularım olacak belki bunlarda yardımcı olur size.

Başka oyunlarda bu tip sorun oluyor mu?

PS4 FW'si anladığım kadarıyla son sürüm. Peki oyunun sürümü de son sürüm mü?

Birde konsolun HDD'sini değiştirdiniz mi? Değiştirdiyseniz bu en son çare olarak görülüyor ve orijinal olanını takılması söyleniyor.

Oyun da sistem de güncel, HDD aletin üzerinde gelen, sökülüp takılma durumu dahi olmadı.

Bu arada hata yoğun sahnelerde oluyor gibi bir durumda yok, sanki ısınınca sıklık artıyor ama tam bir düzensizlik var. Oyunu açtıktan 10 dk sonra sakin bir anda bile hata verebiliyor.

Bugün network ile ilgili bir şeyler okudum onlara bir bakacağım.
    Siz de peşini bırakmayın.Umarım hata giderilir

PSN : NaughtyDog-TR
  • Nemanja Bjelica kullanıcısına yanıt
    Onlarda oyun oynayıp test ediyorlarsa gerçekten gerek yok. Ben aylardır hata mesajı alıyorum, hangi konsol hangi hatayı verdi bilmiyorlarsa 20 gün tutup geri gönderirler. Benim konsolda 2 saat kadar sorunsuz oynayıp hata düzeldi dediğim gün olmuştur. Sonraki gün birden fazla hata verip, bu ne ya dediğim oldu.

Böyle bir alette hatayı oyun oynayıp arıyorlarsa vay hallerine...

Sony Global'e ve UK Sony'e yazacağım, bakalım ne diyecekler.
  • Hocam gecmiş olsun keşke ana merkeze gönderip ellerindeki son kozu da alsaydın. Ordanda bişey çıkmazsa bile tüketici m.nden ya para ya 0 cihaz hakkını kazanırdınız. Belliki problemli cihaz. Yarın bizlerin de aynı sorun basına gelebilir. Bunun cihazı bozacak sorunu nedir ? Yazılımsal mı donanımsal mı acaba ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 5 Kasım 2017; 21:15:8 >
    hocam oncellikle gecmis olsun. paranizla rezil olmussunuz. konsolu oyun oynayarak test etmek nasil bir mantik anlamadim? sonucta bir hata kodu var, o kod keyfi bir sekilde gelmiyor. makinede bir soruna karsilik o kod geliyor. kod geldiginde sorunun neyden kaynaklandigi ve nasil cozulmesi gerektigine dair yardimci olmasi icin o kod var. biz oyun oynadik bir sey yok diye bir cozum yok.

ne yazik ki tr'de servis isleri boyle. ne donanimlilar ne de bir sey biliyorlar. benim tavsiyem sony global'e saglam bir mail atin. hatta tr'de sizinle ilgilenilmedigini de belirtin. sorun hdd'nin okumasinda bir problem olabilir. horizon gibi grafikleri saglam oyunda belki gpu'yu zorladigi icin bu hata oluyordur. store'da free oyunlar oluyor boyle flash oyunlar gibi. indirin bir oynayin. belki makineye fazla yuk olmayinca hata vermez. boyle bir sey ile karsilasmadim, sadece aklima gelenler. umarim sorununuz cozulur.

Edit: Denemişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 5 Kasım 2017; 21:42:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa arkadaşlar yakın bi zamanda PS4 PRO alıcam dubai 'den fakat şu PAL ve NTSC muhabbetini anlatabilirmisiniz

Birde bi tahmininiz varmı dubaife PAL mı yoksa ntsc mi olur sanırım PAL almam gerekiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bir dahakine hatayla karşılaştığınız anın video kaydını alırsanız elinizde somut bir kanıt olmuş olur. Belki daha yararlı olur. En azından hatayı çözemezlerse değişim talep edersiniz olmadi THH ne başvurur ordan şansınızı denersiniz.

PS4 (CUH-1216B) ile PS4 Pro'nun fan sesleri arasında fark var mı? PS4'ü 4K TV'yle beraber kullanıyorum, geçiş yapıp yapmama konusunda kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 7 Kasım 2017; 1:2:21 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.