Şimdi Ara

plakalı eşanjör sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, demirdöküm tayros hk 124 model kombimde su sızıntısı farkettim ve servis çağırdım, plakalı eşanjörde arıza olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi, parçanın 3000 tl kadar olduğunu söyledi (ev sahibinin yaptırması söz konusu değil sözleşmede demirbaş arızasının kiracıya ait olduğu filan vardı, ev sahibi 5 senedir kirayı çok artırmıyor ama arızalara da karışmıyor, yani arızanın giderilmesi bana ait) servise bu ücreti veremeyeceğimi söyledim ve benden servis ücretini alıp 2. el parça bulabilirse 500-700 arası bir fiyatla alabileceğini söyleyip gitti, başka bir kaç servisle görüştüm internetten araştırma yaptım, kireç vs dolması sebebi ile olabileceği temizlenmesi ile sorunun giderilebileceği söyleniyor, görüştüğüm diğer servisler yine parça değişimi gerektiğini söylediler ve gelip bakmaya yanaşmadılar, şuan peteklerin yanmasında sorun yok, şebeke suyu yavaş yavaş kalorifer suyuya karışıp basıncı artırıyor ve cihaz fazla suyu damlatarak tahliye ediyor, yani sıcak su sorunum var sadece, anlayanlar yardım edebilir mi ne yapmam gerek, bu eşanjör parçası küçük el büyüklüğünde olanlardan değil büyük mangal boyutunda bir şey, internette de bu parçayı satan bir yer bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum

• bu cihaz tek eşanjörlü bitermik tip yani eşanjörün sıfırı 3500 civarı

• kombiustası kullanıcısına yanıt

teşekkürler, peki temizlenmemesinden vesaire ileri gelme durumu var mı arızanın? kireç vesaire, başka bir servis çağırıp eşanjörü temizletsem düzelme şansı ne kadar?

• crowkiller C kullanıcısına yanıt

Su sızıntısı var ve bu sorun eşanjörden ise delinmiştir yapabilecek birşey yok değişmesi gerekir.

Daha önce eşanjörü içeriden delinen bir kombiyle karşılaşmıştım sıcak ve kalorifer suyu bir birine karışıyordu, kalorifer suyu basıncı bu yüzden sürekli artıyordu, eşanjörün değişmesi gerekti.

• Merhaba,

@kombiustası 'nın dediği gibi kombi tek eşanjörlü ise 3000 TL verip eşanjörü değiştirmek en doğru adım olur. Kombi DD eski model bir kombi, eşanjörünün serviste bulunması bile bir şans sayılır. Ayrıca kombinin bu en önemli parçası değişince kombi uzun yıllar problemsiz hizmet verebilir.

Başka çözüm göremiyorum. Kombinin komple değiştirilmesi alternatifi hariç.

• kombiustası kullanıcısına yanıt

yorumlar için teşekkürler, bu eşanjörü hiç bir yerde bulamıyorum yardımcı olur musunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.