Şimdi Ara

pizza da lüks tüketime girmiş (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
18.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
323 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pizza da lüks tüketime girmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Pizza tabiki lukstur. Bizim kulturumuzde pizza yemek yoktur.

Alıntıları Göster

Yaşın küçük galiba.15 sene önce Ben dershaneden çıkarken bi oturuşta 3 kişi 13 TL'ye sınırsız orta boy pizza yiyorduk :) lüks tüketim değildi asla.

• Bir arkadaş pizza için lüks tüketim demiş, hayretle okudum.

Et için ne der acaba diye de düşündürdü beni sağolsun.

Ucuza ne kaldı ki? Tavuk döneri bile dünya paraya satıyorlar.

Evde yapmak isteyenler biraz uğraşırlarsa istedikleri lezzete ulaşırlar.

Yemek pişirmeye merakım var, ateş tuğlası alın fırınınıza 6 tanesi 1 tepsi ediyor.

Lezzette çok etkili. Maliyeti de düşük.

pizza da lüks tüketime girmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogWhisperer -- 31 Ocak 2021; 16:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Günaydın diyelim. Yakında bulgur varken pirince lüks denecek. Gerçi baldo pirinç için şimdiden lüks denebilir. Osmancık varken baldo lüks kalıyor tabi.
  • DogWhisperer D kullanıcısına yanıt

Pizzayı insanlar işten, okuldan gelince hızlı olsun diye sipariş veriyor pizza yapmaya zaman ayıramıyoruz maalesef.

Pizza fiyatları açısından 2016 ve 2021 yıllarını karşılaştıralım. En son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim gerisini okumasanız da olur. 2016 yılında bir pizza tüketimi için harcadığın zaman ile 2021 yılında harcadığın zaman arasında fark azalmış gözükmekte.

2016 yılında asgari ücretli çalışan, 2 adet orta boy pizza menüyü yaklaşık 5 saatlik çalışmasıyla elde ediyorken 2021 yılında asgari ücretli bir çalışan, 2 adet orta boy pizza menüyü yaklaşık 4 saatlik çalışmasıyla alabiliyor.

2016 yılı fiyatı (34 TL) : https://web.archive.org/web/20160117020930/http://www.dominos.com.tr/

2021 yılı fiyatı (52 TL) : https://www.dominos.com.tr/kampanyalar

2016 yılı net asgari ücret : 1.300,99 TL

2021 yılı net asgari ücret : 2.825,90 TL

• Eleştirmek için yazmak istemiştim ama objektif bir sonuca vardım. pizza da lüks tüketime girmiş 

• Çalışmama rağmen dışarıdan çok yemek söylememeye gayret ediyorum. Bir pizzanın sıfırdan pişmiş hale gelmesi 30dk. Fiyat olarak karşılaştırmanız doğru olabilir ama marka pizzalarda lezzet giderek azalıyor. Salçalı ekmeğe dönecek yakında.

Zaten günümüz sorunu bu. Fiyatı koruyabilmek için ya gramı azaltılıyor ya da kaliteden ödün veriliyor.

• ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Şaka bu değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Pizzanın lüks tüketim olduğunu bilmiyorsan diyecek bir şey yok. Biz İtalyan değiliz, Türk milletiyiz. Türk milletinin de ne yediğini herkes biliyor.

Edit: İçimizdeki İtalyanlar günyüzüne çıkmaya başlamış. Ne kadar çabalarsanız çabalayın, bu milleti sevdasından vazgeçiremeyeceksiniz.

oha chat ne diyo bu şaka mı

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Laf hazır pizzadan açılmışken:

Sorsan suçlusu Gılıçtdaroğlu ve üstüne İmamoğlu'dur pizza da lüks tüketime girmiş 

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

cok civikti biraz daha biraktim firin icinden yag biraz fazla geldi bana hamur ve domatesin yag fazla gelmis olabilir ben doydum bir sure pizzaya

internette videolar bile var onlara bakıp yapmıyorsan suç senin dışardakiler kuruşuna kadar hak etmiyor bu kadar fiyata

• Koks34 kullanıcısına yanıt

burda gorup canim cekti yapmak istedim olmadi olmayinca olmuyor ben napim

• Kilo yapıyor ne, sanki yiyince otomatik olarak kilo aldırma özelliği var. Ne kadar yediğinize bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam resimlerini attıkların pişmiş yani servise hazır hali ise efsane olmuş. Eline sağlık. Zahmet olmazsa tarifini yazar mısın pişirme süresi vb. kritik noktalarla birlikte?

Ben yaptığımda üzerindeki malzemeler tamamen yanıyor ve koyu kahverengiye benzer kabuklu bir tabaka halini alıyor kaşar dahil

Siz malzemeleri ve herşeyi en baştan komple koyup az pişirip öyle mi bitiriyorsunuz yoksa erken yanmaya müsait şarküteri malzemelerini pişmeye yakın son bir iki dakika kala mı ekliyorsunuz?

Alıntıları Göster

Evet, teşekkürler. Fırından hamuru alıyorum ve açıyorum, üzerine tat domates sosu, rendelenmiş sütaş kaşar peynir, tavuk veya sucuk-pastırma, çarliston, kapya, soğan, mısır, domates açıkçası canın ne isterse koyup önceden maxta ısıtlmış fırına atıyorum tepsinin altında fotoda da gözüken pişirme kağıdından oluyor. Sadece tavuklu yapacaksam göğüsü tantuni büyüklüğünde kesip beyaz renk gelinceye dek pişiriyorum onun dışında başka ön işlem veya sonradan ekleme yok. Açıkçası kaşar tamamen eriyene ve hamur rengini alana dek içerde göz kararı kalıyor.

Denizli milletvekilinin de dedigi gibi bu milletin ne yedigini hepimiz biliyoruz.

TBMM kürsüsünde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın AKP sıralarına seslenerek "Arkadaşlar millet aç, perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor; kuru ekmek giriyor" sözlerine AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, "O zaman aç değil demek" yanıtını verdi.

Lahmacun 9 lira degilmiscesine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

burda gorup canim cekti yapmak istedim olmadi olmayinca olmuyor ben napim

simdi daha ayrintili baktim tarife bunlarin hepsini yapmamistim su saatten sonrada yapmam cok felaket ugrastirici zaten peynirlerin fiyatina bakinca pizza fiyatini geciyor ne ugrasacam bu kadar bi de masraf yapacam disaridan yemek daha mantikli tarifi birakiyorum ama bakmassin bile herhal de

For the dough:

1 teaspoon active dry yeast

1 teaspoon sugar

¼ cup warm water

2 cups warm water

1 tablespoon sugar

1 tablespoon salt

¼ cup olive oil

5 cups bread flour, plus more as needed

Bloom the yeast in a stand mixer bowl with the teaspoon of sugar and ¼ cup water. When it’s frothy, add the rest of the ingredients and mix with the dough hook until a smooth ball comes together. It should be only slightly sticky; if it’s very sticky, add additional flour. Divide dough into four equal parts, roll each into a smooth ball and place in its own, well-oiled bowl. Age in the refrigerator for at least 24 hours or up to a week.

For the sauce:

1 28-ounce can whole San Marzano tomatoes

¼ cup olive oil

½ teaspoon sugar, or more to taste

1 teaspoon dried oregano

2 tablespoons tomato paste

Remove tomatoes from their canning liquid and discard the liquid. Squish or blend the tomatoes until smooth. Add remaining ingredients and mix until smooth. Makes enough for four pizzas.

For the cheese:

6 ounces whole-milk, low-moisture mozzarella per pizza

Grated parmesan for dusting

Assembly:

Place pizza stone on middle rack and preheat oven on its maximum temperature for one hour. Use convection setting, if available. After pre-heating, stretch pizza dough and place on a well-dusted peel (stone-ground whole-wheat flour works best). Top with sauce, dusting of parmesan, and then the mozzarella. Bake for 5-6 minutes. Rest on cooling rack before slicing.

@Koks34

• Pizza lükse gireli çok oldu. Şöyle tadına varana kadar yiyeyim desen ciddi bir miktarı gözden çıkarmak gerekiyordu zaten. Artık ulaşılmaza doğru gidiyor demek ki!

• Anlaşılan bu kez pizza lobisi işbaşında

Şer odakları hain planları için market darbesinden sonra pizza darbesi deniyor olabilir arkadaşlar

• Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Evde ötv siz araba yapma tarifi de var mı hocam
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.