Şimdi Ara

Pioneer VSX-923 Kullanıcı Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
5
Favori
12.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 923 aldım Gsa Orhan beyden kullanıyorum şu anda.ondan önce 921 kullanıyordum.arasındaki temel farklar şunlar:

arka plan resimde goruldugu gibi 7 tane hdmi giriş var.hdmi sayısı tatmin edecek seviyeye gelmiş.şahsen ben her turlu zımbırtıyı baglayıp orada bırakmayı severim.zırt pırt cıkar tak yapmak bana ölüm gelir.o yüzden bu cok iyi olmuş.

diğer bir guzellik ise hdmi tv out haricinde bir tane de hdmi zone 2 çıkış eklenmiş.şimdilik benim işime yaramıyor ama ileride projeksiyon olursa çok guzel olacak benim için.

subwoffer 1 tane iken 921 de 923 de bu sayı ikiye çıkıyor.özelikle salonu buyuk olan ve ikinci bir sub ihtiyacı olanlar için güzel bir ekleme olmuş.

cihazın ön tarafında ise MHL 2.0 gişrişi var.bu port tabletten video kamerdan vss gibi cihazlardan direk muzik video oynatmaya yarıyor.

daha önce ses kalibrasyon ayarlarını yapmak için bir kapak altına gizlernmiş yuvaları kullanıyorduk burada artık kapak falan yok direk cihazın on tarafında acık bi sekilde kullanabiliyoruz.

adroid ve ios için yeni icontrol2013 uygulaması var.benim daha deneme fırsatım olmadı.

ön taraftaki usb girişinden 24-bit/192kHz kadar ses dosyaları çalabiliyor.

DLNA üzerinden WAV, FLAC ve AIFF formatlarını destekliyor.ben denedim cok hızlı stabil çalışıyor.hiç takılma falan olmuyor.

kumanda üzerinde değişikliğe gidilmiş.h.m.g tuşu kaldırılmış.yerine net yazan bir tuş gelmiş.bir kere basınca net radyo iki kere basınca media server açılıyor.

surround ses mod ayarlarını en altta yapıyorduk onlar yukarı alınmış.yerleri zone 2 zone 3 tuşları gelmiş.

kumanda üzerinde gözle gorunen onemli değişiklikler bunlar.başkada varda çok yadıryacak bir durum yok.

bir diğer yeni özelik ise 921 e gore.ses açıp kapatığımızda veya port degiştirdigimizde bunu anfi uzerindeki kucuk ekrandan goruyorduk.şimdi bunu ekranın bir bolumundede gosteriyor.resimde goruldugu gibi.

radyo istasyonları 921 ile aynı.ama ekstra olarak spotify eklenmiş.onu şu şekilde yapıyorsunuz sanırım.cunku daha deneme fırsatım olmadı.spotify için uygun uygulamayı ios ,adroid neyse indirip tablet yada telefonu yukluyorsunuz.uygulamayı calıstırdıgınızda vsx 923 ses aktarabiliyorsunuz.

şu ana kadar gayet güzel stabil çalıştığını söylebilirim.921 den artısı girişleri çıkışlarının çoğalması,yeni control yazılımın çıkması,usb den ve media server üzerinden yuksek kalitede müzik dinlemek,MHL 2.0 olması,4k Pass Through ve Upscane yapması,spotify gelmesi gibi söylebiliriz.

tam özellik listesi aşağıdadır.

SpecificationsClose allOpen all
    Main Features
    Output Power per Channel150W
    Impedance at Output Level6Ω
    Number of Channels7
    Input Connections• 7 x HDMI
    • 1 x MHL HDMI (Front)
    • 4 x Composite
    • 1 x Component (Assignable)
    • 1 x Digital Coaxial (Assignable)
    • 1 x Digital Optical (Assignable)
    • 1 x USB 2.0 host (iPod/iPhone/iPad Digital Audio, USB drive)
    • 1 x Ethernet
    • 1 x Bluetooth adapter port for AS-BT200
    • 1 x rear USB charge port for AS-WL300 Wireless Converter
    Output Connections• 2 x HDMI (selectable for MAIN ZONE/HDZONE)
    • 1 x Monitor Composite
    • 1 x Composite
    • 2x preout Subwoofer
    • 7x speaker out
    • 1 x Phones out
    File PlaybackVia LAN/USB: MP3, WAV, AAC, WMA, FLAC, AIFF, Apple Lossless
    192 kHz/24-Bit Audio playback: WAV, AIFF, FLAC
    MHL Terminal for Android Smartphones
    HD Audio FormaftsDolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
    Audio Return Channel
    Stand-by Pass Through
    4K Pass Through
    4K Upscaling
    Control with HDMI (+)
    On-Screen Display (GUI)via HDMI only in English, French, Italian, German, Spanish, Dutch and Russian
    Firmware updates (via Internet or USB)
    Internet Radio
    vTuner
    DLNA Certified (+) (v1.5)
    Windows 7 Certified
    Windows 8 Certified
    Remote ControlGlow-key, learning remote control
    Eco Mode
    Input & Output connections
    Bi-Amplifier
    Bluetooth Adapter Port (+)
    Component Video Input/Output1/- (assignable)
    Composite Input/Output3/1
    Digital Optical Input/Output1/- (assignable)
    Digital Coaxial Input/Output1/- (assignable)
    Ethernet (+)1
    HDMI Front Input
    HDMI Input/Output7 (assignable)/2
    Headphone
    IR In/Out (+)1/1
    Large speaker terminals
    Pre-amp Output 2 SW
    Speaker A/BVersatile speaker configuration
    USB Host (Front) (+)
    Apps
    iControlAV2013
    Air Jam
    AVNavigator (for PC & iPad)
    Spotify Connect (+)
    Apple Compatibility
    Works with iPod
    Works with iPhone
    Works with iPad
    AirPlay
    iPhone Control Button (+)
    Compatible Generations• Pad 4G(*)/3G
    • iPad2,iPad
    • iPad mini(*)
    • iPhone 5(*),iPhone 4S
    • iPhone 4,iPhone 3GS
    • iPhone 3G,iPhone
    iPod touch 5G(*)/4G/3G/2G/1G
    • iPod nano 7G(*)/6G(*)/5G/4G/3G

(*) : Audio only
    Supported Functions• Audio & video playback
    • On-screen album art
    • Charging
    Dolby Digital (+)
    Dolby Digital EX (+)
    Dolby Digital Plus (+)
    Dolby Pro Logic II (+)
    Dolby Pro Logic IIx (+)
    Dolby Pro Logic IIz (+)
    Dolby True HD (+)
    DTS (+)
    DTS-ES (+)
    DTS Neo X
    DTS 96/24 (+)
    DTS-Express (+)
    DTS-HD High Resolution Audio (+)
    DTS-HD Master Audio (+)
    Surround Modes (+)11 + 1 for Phones
    AM/FM Tuner with RDS
    Tuner Pre-set Stations63
    Auto Level Control (+) (Multi-channel)
    Auto Surround
    Dialogue Enhancement (+)
    Digital Noise Reduction (+)
    DSD-to-PCM Convertor (Multi-channel)
    Dynamic Range Control
    Headphone Surround
    Front Stage Surround Advance (+)
    Multizone Function (+) (2)
    Phase Control (+)
    MCACC (+) (Advanced, 9-band)
    PQLS (+) (Multi-channel)
    Sound Delay (LipSync) (+)
    Advanced Sound Retriever (+) (Multi-channel)
    Sound Retriever AIR (+)
    Sound Retreiver link
    Standing Wave Control (+)
    Stream Direct (+)
    Symmetric EQ (+)
    Virtual Depth
    Virtual Surround Back (+)
    Virtual Height
    Virtual Wide
    X-Curve (+)
    Deep Colour (+)
    3D Ready
    x.v.Colour (+)
    HD Digital Film Direct 24 (+)
    Upscaling to 1080p
    Advanced Video Adjust
    PureCinema
    Stream Smoother
    HDMI Standby Through
    HDMI Standby Input Switching
    Power output per channel150W
    Condition1kHz, 1% THD, 6Ω
    Rated Power Output150W per channel
    Power RequirementsAC 220 - 230 V / 50/60 Hz
    Power Consumption (in use / standby)550 W / 0.1 W
    Auto Power Down
    Digital Signal ProcessorTexas Instruments Aureus(TM) TMS320DA808
    D/A Converter192 kHz / 24-bit
    A/D Converter96 kHz / 24-bit
    Dimensions (W x H x D)435 x 168 x 362.5 mm
    Weight9.7 kg

Bazı özellikleri henüz deneme fırsatım olmadı.Onları zamanla deneyip paylaşırım.Şu ana kadar memnunum.Yanlış yazdığım düzeltilmesi gereken veya eklenmesini düşündüğünüz kısımları bana bildirin düzelteyim.

kaynak:evdeki teknoloji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpcore -- 11 Haziran 2014; 14:37:21 >

• guzel inceleme olmus ellerine saglik...

fiyati nedir bu urunun??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar 2 günlük kullanıcı olarak bir iki eklemede ben yapayım. Hdmı Out ların ikisine de ( Tv -Projeksiyon ) cihaz bağlayarak test ettim. Kumanda ayarlarından hdmı out çıkış seçeneklerinde 1-2 ve 1+2 olarak gözükmekte. Yani aynı görüntüyü hem tv den hem de projesiyonda aynı anda alma yanında ayrı ayrıda seçme şansınız var.
    Arka girişteki wlan kablo bağlantısı sayesinde airplay özelliği aktif hale geliyor. Ben iphone ve ipad ile test yaptım. Youtube dan yada Tunei radio dan seçtiğiniz müziği direk pio dan dinliyebiliyorsunuz.
    Aynı şekilde ön tarafda yer alan MHL hdmi girişinede iphone bağlayarak test ettim. İphone ekranını ve dolayısıyla açmış olduğunuz bir uygulamayı tv ekranından görebiliyorsunuz. Fakat bende ses çıkmadı .Sadece görüntüyü alabildim. İllaki sesde çıkması gerektiğini düşünüyorum .Fazla uğraşmadığım için bu denemeyi sonraya bıraktım.
    Bununla birlikte tv nin arkasında yer alan HDMI ARC yazan portu amfiye bağladığımda tv nin sesini direk amfiden alabiliyorsunuz. Benim en hoşuma giden diğer bir özelliklerden biri digiturk amfiye bağlı ister sesi amfiden alıyorsunuz yok amfi boşuna çalışmasın derseniz hdmi ayarlarından LAST seçeneğini seçip amfinizi kapatıyorsunuz ve ses eskisi gibi sadece tv den geliyor. Boşu başuna güç tüketimi yapmamış oluyorsunuz.
    İpad ve iphone için avcontrol2013 uygulaması mevcut. Tabi ipad ekranı daha geniş olduğu için amfi ile ilgili tüm ayarları ekranda görebiliyorsunuz.Örnek olarak açma kapama düğmesi - ses ayarları -port secimi - internet radio -zon secimi vs gibi tüm ayarlar ipad ile yönetebiliyorsunuz.
    Şimdili aklıma gelenler bunlar.

• yeni sistemleriniz hayırlı olsun sarpcore ve tugberkank. hoparlörleriniz nedir, ses kalitesi olarak ilk yorumlarınız nasıl. bağlantı ve özellik olarak güzel amfi.
  • merhaba arkadaşlar konu güzel olmuş devamını bekliyoruz
  • asafak76 A kullanıcısına yanıt
    tşk ederim sayın asafak76 , şuan eski sistemin kolonlarını kullanıyorum.harman kardon hkts9 + sub var. Ben bodrumda yaşadığım için yeni kolonlara sömestrede İst da deneyerek karar vereceğim. 3000 tl ye kadar önerilerinizi beklerim.
  • 921 ile 923 arasında çok önemli diyebileceğimiz farklar var mı? 923 4k yi tam olarak destekliyor sanırım doğru mudur benim aklımda 921 vardı 923 çıkınca 923 ü düşünmeye başladım fiyat farkı da az değil gerçi iki model arasında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer VSX 417 K alınırmı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Fark olarak ilk akla gelen 2 hdmı out - zone 2- 4k ultra hd desteği.
  • teşekkürler.ben magnat 800 set kullanıyorum.şu an için çok memnunum.ileride sub ekleyecegim bi tane.gelmesini bekliyorum. @asafak76

921 den artısı girişleri çıkışlarının çoğalması,yeni control yazılımın çıkması,usb den ve media server üzerinden yuksek kalitede müzik dinlemek,MHL 2.0 olması,4k Pass Through ve Upscane yapması,spotify gelmesi gibi söylebiliriz. @cemo62
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

guzel inceleme olmus ellerine saglik...

fiyati nedir bu urunun??

ürünün fiyatı 2.00 tl civarında ama siz direk firmayla irtibata geçin uygun fiyat alırsınız.forumdan oldugunuzu hatta ismimizi verebilirsiniz.gsa orhan bey yardımcı olur fiyatta.
  • güzel inceleme olmuş bende merak ediyordum bu yeni seriyi elinize sağlık.ayrıca sarpcore ve tugberkank arkadaşlar yeni sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın
  • Arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun. Sizlere hdmi zone 2 özelliği ile ilgili bir sorum olacak. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Varsayalım digitürk hdmi in 1 girişine bağlı. Teledünya ise hdmi in 2 girişine bağlı. Ben salonda digitürkten maç seyrediyorum ve TV ise hdmi 1 çıkışına bağlı. Mesela içeri odadaki hdmi girişli mönitörümü AVR'nin hdmi zone 2 çıkışına bağlasam, bu çıkışa Teledünya'yı aktar diyebiliyor muyuz? Yani ben salonda büyük ekranda maç seyrederken, hanım içeride TV, dizi vs izleyebilir mi?

Diğer soru, hdmi zone 2 çıkışı aynı şekilde sesi de taşıyabiliyor mu? Yoksa sadece görüntüyü mü aktarıyor? Yani monitörün kulaklık çıkışına hoparlör bağlasam olur mu? Çünkü tv'yi almadan önce teledünyayı hdmi ile monitörüme bağlayıp, hoparlörü de kulaklık çıkışına bağlayıp bir süre bu şekilde kullanmıştım.

Ya da hdmi zone 2'yi, normal ses çıkışlarındaki zone 2 ile senkronize edebiliyor muyuz?

Bu özellik istediğim gibi ise her an Sony'den vazgeçebilirim. Şimdiden teşekkürler

• ben denemedim cunku deneyecek ikinci bir tv veya projeksiyonum yok.ama mantık yuruttugunmde bunun olması lazım.tugberkank deneme yapmıştı ve olumlu oldugunu soylemişti.gerçi ayrı ayrı goruntu vermeyi denememişti sanırım.bir ekran daha olsa denerdim.net bir şey söyleyemiyecegim.ama bence olması lazım. @tugberkank @turuncu55
  • Sarpcore hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. 923 de güzel gelişmeler var. pioneerin bu yenilikçi tutumunu seviyorum en azından model tuttu diyip tembellik yapmıyorlar.

@Turuncu. bazı AVR larda belirli hdmi in portlarında passthru ozelligi var. pio da durumu bilmiyorum eger hdmi 2 in ve out destekliyorsa dediginiz olabilir.
    aynı sekilde eger 2. monitor ARC destekliyorsa hdmi dan sesi alabilir. AVR her halukarda sesi hdmidan verecektir diye dusunuyorum ama burada esas görev monitorun.
  • Salonda siz digitürk ü izlerken yan odadaki tv de teledünya yı izleyebilirsiniz.Hd zone çıkışının amacı o zaten. Yan odadaki tv ye ses ve görüntüyü iletiyor. Diğer türlü olsa o çıkışın adı HD zone değilde HDMI out 2 olurdu .

Ya da hdmi zone 2'yi, normal ses çıkışlarındaki zone 2 ile senkronize edebiliyor muyuz?

Bu sorunuzun cevabını bilmiyorum fakat en kötü ihtimalle aşağıda anlatacağım sekilde bir baglantı ile çözüm sağlanabilir.
    Teledünya , digitürk ve diğer kaynak cihazlar amfiye hdmı dışında ayrıca analog olarakta bağlanır. Sebebi zone 2 sadece analog girişleri destekliyor. Yan odaya zone 2 için 2 hoparlör kurulur. Amfiden HD zone açılır ve yan odada teledünya izlenir. Bu durumdayken zone2 de aktif edilir. Zone2 de giriş olarakta teledünya nın analog baglantı yapıldığı giriş seçilir. Böylece seste zone 2 ile yan odaya verilmiş olur.
    Burada belki ses ve görüntü senkronizasyonu sorun olabilir tabi bunuda denemek gerekir.
    Biraz karışık bir çözüm oldu galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRODJ -- 27 Kasım 2013; 22:56:20 >

• RASCAX kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sayın Rascax !! eksik olmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun. Sizlere hdmi zone 2 özelliği ile ilgili bir sorum olacak. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Varsayalım digitürk hdmi in 1 girişine bağlı. Teledünya ise hdmi in 2 girişine bağlı. Ben salonda digitürkten maç seyrediyorum ve TV ise hdmi 1 çıkışına bağlı. Mesela içeri odadaki hdmi girişli mönitörümü AVR'nin hdmi zone 2 çıkışına bağlasam, bu çıkışa Teledünya'yı aktar diyebiliyor muyuz? Yani ben salonda büyük ekranda maç seyrederken, hanım içeride TV, dizi vs izleyebilir mi?

Diğer soru, hdmi zone 2 çıkışı aynı şekilde sesi de taşıyabiliyor mu? Yoksa sadece görüntüyü mü aktarıyor? Yani monitörün kulaklık çıkışına hoparlör bağlasam olur mu? Çünkü tv'yi almadan önce teledünyayı hdmi ile monitörüme bağlayıp, hoparlörü de kulaklık çıkışına bağlayıp bir süre bu şekilde kullanmıştım.

Bu özellik istediğim gibi ise her an Sony'den vazgeçebilirim. Şimdiden teşekkürler

Sayın Turuncu tşk ederim. 923 ün kullanım kılavuzunu okuduğum kadarıyla sizin istediğinizi 1123 modeli yapabiliyor. Ben sadece aynı görüntüyü yansıttım. Yinede yanlış bilgi vermemek adına yarın bir test yaparım ve tekrardan kullanım kılavuzuna göz atıcam .Burdan bilgilendirme yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberkank -- 28 Kasım 2013; 0:35:20 >

• Çok sağolun arkadaşlar. Bu özelliği hanımı Sony ile Pioneer arasındaki 1000 YTL'lik ikna için kullanmayı planlıyorum .

Sayın tugberkank deneme yapıp bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce kullanım kılavuzuna baktım. vsx 1123 modeline zon2 video out jack çıkışı koymuşlar. Bu 923 modelinde yok. Dolayısıyla 1123'ü video jack ile 2ci tv bağlayabilirken (farklı kaynak görüntü aktarmak için ) 923 e bağlantı olmadığını gösteriyor. Yine de dediğim gibi yarın test edeceğim.
  • 921 ile arasında ses kalitesi olarak bir fark varmı acaba.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.