Şimdi Ara

HANGİ AVR...DENON 3310 vs YAMAHA 2065 - DENON 2310 vs YAMAHA 1065.....KARAR 'YAMAHA'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım Wharfedale front 10.7,center 10cs ve rear sony mf450 hoparlör sistemim var 5.0 kullanıyorum.

Elimdeki Sony STR-DB798Qs i değiştirmek istiyorum.Rearlarıda değiştirecem ama hop.ların arkaları duvar dayalı olduğu için portları arkaya bakan modelleri alamıyorum,

bu sebeple karasızım ama ilerde arkalarada şu an olduğu gibi kule tipi hop. alacam.

Elimdeki Sony AVR'nin 7*100watt olduğunu düşünürsek yamaha 1065 ve denon 2310 7*105 watt 8ohm bu modellere geçmeye değermi bir artı yaşarmıyım?

Yoksa yamaha 2065 7*130watt ve denon 3310 7*120watt bu modellerimi inlaki düşünmeliyim bir artı yaşamak için.

Yada Sony AVR lerden bi halt olmaz hangisine geçersen geç artı yaşarsınmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 12 Kasım 2009; 10:55:46 >

• sony avr'den bir halt olmaz diye bir düşünce yok. bilmeyen yanlış ürün alınca kötüler durur.bu konuda sony'de dan dun şeyler ürettiği için suçlu ama neyse...
    bir artı yaşaman için bir denon 3310 gibi ampli lazım.burası kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 5 Kasım 2009; 10:33:20 >

Orijinalden alıntı: the_cantan

sony avr'den bir halt olmaz diye bir düşünce yok. bilmeyen yanlış ürünc alınca kötüler durur.bu konuda sony de dan dun şeyler ürettiği için suçlu ama neyse...
    bir artı yaşamayan için bir denon 3310 gibi ampli lazım.burası kesin.

Üstad 7*130 watt olmasına rağmen yamaha rx-v2065 i direk pas geçtiniz yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 5 Kasım 2009; 10:28:51 >
    l'Amplifıl
  • quote:

2065'i pas geçmedim. o da olur.

İnlaki oda olurda biraz daha açsanız ev sineması için hangisi daha iyi olur.wf 10.7 lerle uyumlu olmasıda önemli tabi.
    gerisini bize bırak. şimdi ben sırf bunun için zamanımı harcama lüksüm yok maalesef.bu inceleme sayesinde iki tarafı detaylı eşelersek en nihayetinde süzdürürüz makarna yaparız ya da altın buluruz.
    birde şöyle örnek vereyim Pioneer LX-81 beni alenen kıl ederdi.PWM çıkışları yüzünden. bi dinleyemedik ama başka yerlerde pek ikna edici ya da şevk verici bir ampli olamadığını gerbildirimlerine sahibim.ha çok iyi ampli. bir yerlerde ohm mevzusu okudum yine dur bakayım az ona da kıl kapayım.

• quote:

al kağıdı eline veya iki cihazının özellikler çıktısını. eksikleri farklılarını bul. şöyle şöyle.
    gerisini bize bırak. şimdi ben sırf bunun için zamanımı harcama lüksüm yok maalesef.

Evet kolaya kaçmamak lazım,avr olarak elimde sony olduğu için daha çok sony ürünlerini karşılaştırdım uzun zaman sonye angaje oldum.

derken wf 10.7 leri alınca yamaha,onkyo şimdide denona aklım kaydı çoğunun özellikleri anlatım açısından ortak terminoloji kullansa bile kendine has anlatımlarıda var.

Dedim kestirmeden bilenlere soralım.
    Daha Fazla Göster
  • bilenler yazsa.. ya da bu cihazları bulmam gerek.
    yamaha hakikaten sağlam cihaz.
  • 3310 satın aldım, monitor audio rs8, rs6, rslcr, jl audio fathom f112 ile birlikte kullanılacak. yalnız kurulumu 2 hafta içinde yapabileceğim. aslında 4310 almak istiyordum ancak gelmesi uzadığı için 3310 aldım. kurulumdan sonra deneyimlerimi paylaşırım.
    İlk etapta çinde yapılmış olması (4310 japon) kafamda soru işareti bırakıyor ancak göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

3310 satın aldım, monitor audio rs8, rs6, rslcr, jl audio fathom f112 ile birlikte kullanılacak. yalnız kurulumu 2 hafta içinde yapabileceğim. aslında 4310 almak istiyordum ancak gelmesi uzadığı için 3310 aldım. kurulumdan sonra deneyimlerimi paylaşırım.
    İlk etapta çinde yapılmış olması (4310 japon) kafamda soru işareti bırakıyor ancak göreceğiz.

Sağlam sistem kurmuşsunuz hayırlı olsun,sub sevmem ama jl audio fathom f112

Bu arada denon 3310 yorumlarınız ile beraber monitor audio rs8 ve rs6 yorumlarınızıda bekliyorum,wf 10.7 ler kapalı çalıyor diye rs6 sipariş vermek üzereydim,10.7 lere biraz daha şans vereyim dedim.

• Kendime değil amcama kurdum :)
    Şu an zaten hali hazırda marantz sr-7001 ile kullanılıyor monitor audiolar. rs8 de rs6 da bence fiyatlarına göre iyi hoparlörler.bizde kullanılan alan büyük olduğu için rs8 ler front oluyor ama alan küçük ise rs6 kesinlikle yeter diye düşünüyorum. hem sinema hem de müzikteki performansının başlangıç için iyi olduğu düşüncesindeyim.

Orijinalden alıntı: kdundar

Kendime değil amcama kurdum :)
    Şu an zaten hali hazırda marantz sr-7001 ile kullanılıyor monitor audiolar. rs8 de rs6 da bence fiyatlarına göre iyi hoparlörler.bizde kullanılan alan büyük olduğu için rs8 ler front oluyor ama alan küçük ise rs6 kesinlikle yeter diye düşünüyorum. hem sinema hem de müzikteki performansının başlangıç için iyi olduğu düşüncesindeyim.

Bu güzel oldu. Denon ile marantz karşılaştırma şansıda bulmuş olacaksınız.Bakalım denildiği gibi müzikte marantz öndemi?
    Şu an kullanılan mevcut durumda bir avr ye göre ve akustik olumsuzluklar göz önünde tutulduğunda dahi bence sinema ağırlıklı müzik dinleyicileri için yeterli performansı var marantzın. Yalnız daha önce marantz denon karşılaştırması yapmıştım, farklı bir sistemde. Denonun stereo da marantz dan bariz şekilde geride olduğunu söyleyemeyeceğim. Denon da bu konuda oldukça başarılı. Ancak sinemada Denonu Marantza göre bir adım önde buluyorum.
    l'Amplifıl
  • quote:

yamaha 2065 baya ilgimi çekmeye başladı. whar. parlak sesiyle yamaha daha da açar sanırım.öyledir derim de. 2065 dinleyemedik ki şansımıza...

Forumda genellikle onkyo tavsiye ediliyor sorulunca,ben tercihleri denon ve yamaha diye kısıtlayıncamı yamaha 2065 i sevdiniz yoksa gerçektende ilginizi çektimi

onkyo 707-807 listeye eklemezsiniz dimi? Onkyo düşünmüyorum çünkü...
    neden ki şimdi sürüsüne bereket şimdi Onkyo 906, 876 rahatlıkla ve uygun fiyata(göreceli) bulunabiliyor. bak bakalım 876 ile 10.7 fıttırıyor mu fıttırmıyor mu? dinlediğin müziklerde aşırı güçlü kayıtlar ve metal ise... gör bak. birde ohm davasını sorun etmezsin böylece. 2065 meylettim birde...

Yani sistem demek benim için ev sineması demek.Yamaha 2065'e yönelmenize sevinmelimiyim bilemedim....
    sırf MKV için ve kısıtlı kullanım şartlarında sistemde ciddi değişiklik hakkında bence tekrar düşünülmeli. masrafa karşıyımdır da... yani onkyo flagship avr alabilecekken bir denon 3808 3000avro. yani bilmişyorum onkyo 876, 906 mantıklıdır. ya da 2065 için fiyat alındı mı? ben daha TR ye geldiğini bilmiyorum.

sevin sevin.
    sırf MKV için ve kısıtlı kullanım şartlarında sistemde ciddi değişiklik hakkında bence tekrar düşünülmeli. masrafa karşıyımdır da... yani onkyo flagship avr alabilecekken bir denon 3808 3000avro. yani bilmişyorum onkyo 876, 906 mantıklıdır. ya da 2065 için fiyat alındı mı? ben daha TR ye geldiğini bilmiyorum.

AVR değişikliği sebeplerim arasında wf 10.7 lerin yamaha avr ile daha iyi performans gösterceği ve tabi yeni nesil HD ses codeclerini destekleyen cihaza geçme isteği.

bunların harici şu an elimdeki sony DB798Qs 7*100(8-0hm) bana fazlasıyla yetiyor.

Fiyat konsuna gelince 2065 için 1900 dan 400-500 tl daha ucuz olacak denildi demekki 3.000 TL civarı. Denon 3310 da 3.200 TL civarında bunlar peşin alımda tabi.

Marka olarak onkyo kesinlikle düşünmüyorum,Çok iyi cihaz olsa dahi....

Masrafa karşı olma durumunuz DH paylaşımcıları açısından önemli bir artıdır (+)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.