Şimdi Ara

Pioneer VSX-923 Kullanıcı Yorumları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
5
Favori
12.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Magnat seçimim olcak bu bağlamda. Ama şu Dali deki fiyat indirimi de kafamı karıştırmıyor değil. Nerdeyse yarı yarıya düşürmüşler fiyatları.
  • ben sadece kendimce fikrimi soyluyorum.kararı kendin vermen lazım.ben dedim diye alma dinleme imkanın varsa dinle oyle al.içine sinsin alırken. @Duff MC ® @Duff MC ®
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam anladım sizi zaten bende yatırımı ilk etapta hoparlör alıp sonrada 1500-2000 tl arası kullanacağım bir avr almayı düşünüyorum pioneer le yola devam edebilirim yada başka marka düşünebilirim denon yada onkyo gibi :)
  • Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Tabiki dinleyip nihayi kararımı o şekilde vericem.

Daha önce de Energy hop set toplayacaktım gittim yerinde dinledim hoşuma da gitti ancak bana nerdeyse saadece hop set 5-6bine maal olacaktı. O yüzden vazgeçtim. Şimdi yeni bir arayışa koyulduk... Bakalım nolacak akıbetimiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.de. 380euro olan bir ürün için 2.700tl Türkiye de fiyat vermek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mrb;

Bu aletten bende aldım, bir buçuk hafta oluyor. Sıkıntı şu,

1.Dsmart hd kullanıyorum. d samrt cihazından hdmı ile direkt tv gittiğimde(bu cihazdan önce böyle bağlıyordum zaten) görüntü çok daha net.

Sanki cihaza girip sonra tv ye hdmı out dan gittiğimde görüntü kalitesi düşüyor.

2. TV den optik sesi optik girişine takıyorum, ne yaptıysam sesi alamadım.

Yardımcı olabilecek arkadaş varmı? TŞK.
  • Ustat selam.

Marantz NR-1603'den 923'e gecmeyi dusunuyorum, ne dersin?

1604 ile Vsx-923 arasinda gidip geliyorum acikcasi. Mevcut hoparlorlerim Boston Acoustics XS ile kullanacagim.

Aydinlat beni lutfen

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Ustat selam.

Marantz NR-1603'den 923'e gecmeyi dusunuyorum, ne dersin?

1604 ile Vsx-923 arasinda gidip geliyorum acikcasi. Mevcut hoparlorlerim Boston Acoustics XS ile kullanacagim.

Aydinlat beni lutfen

1603 ve 1604 den daha iyidir 923.aynı segmentte degiller zaten.en basitten 1604 50w yanlış hatırlamıyorsam.
    bostonlar için yeterlidir ama.kasasıda slim daha şık gorunebilir.ama fiyat olarak ben 1604 o kadar para verecegime 923 alırım.
    tercih senin tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: isbabur

Arkadaşlar mrb;

Bu aletten bende aldım, bir buçuk hafta oluyor. Sıkıntı şu,

1.Dsmart hd kullanıyorum. d samrt cihazından hdmı ile direkt tv gittiğimde(bu cihazdan önce böyle bağlıyordum zaten) görüntü çok daha net.

Sanki cihaza girip sonra tv ye hdmı out dan gittiğimde görüntü kalitesi düşüyor.

2. TV den optik sesi optik girişine takıyorum, ne yaptıysam sesi alamadım.

Yardımcı olabilecek arkadaş varmı? TŞK.

ilk yazdıgını tam kafamda oturtamadım.hastayım ondan sanırım ama oyle bir sey olmaması lazım.bende butun baglantıları anfide toplatım anfinin tvouttan cıkıyorum.seninki gibi bir sorun olmadı.aklımada gelmiyor su an bi ayar varmıydı onunla ilgili ama varsada ben hiç oyle bir sey yapmadım.

ikinci soylediginde ise hdmi varken bir daha bosuna optikle ugrasmana gerek yok.hdmi uzerinden alırsın zaten hem sesi hem gorunyutu.
    ama inla optikten alıcagım dersen ayarlar icersinden inputtandan optigi secebilirsin.bazen kablolarda da sorun olabiliyor.sıfır aldıgın kablo bili calısmıyor.optik kablolar hassas bu konuda.baska kablon varsa onunla bi dene istersen.

• Bazen kendi kendime hiç bulaşma bu işlere git iyi bir kulaklık al diyorum. Ama olmuyor. 55" philips 8008 led televizyonum var. Avr olarak 528 yada 923, hoparlor olarak magnat supreme II 802 HCT set almayı düşünüyorum. Dairede oturduğumdan subwofer şimdilik bekleyecek. Ben yüksek ses ve fazla bass sevmem. Filmlerim genelde DTS yada DTS True HD 7.1 olarak arşivlerim. Evde düşük seste net ve kaliteli ses alabilirmiyim? Malum dairede yaşıyoruz. 528 ve 923 bu konuda fark yaratır mı? Şu an için sistemi 5.0 olarak kullanacağım. İlerde 7.1 olur mu bilmem. Salonum 20 m2 civarında. Hoparlorler 3.5x3 metrelik bir alana konumlandırılacak. Önemli olan Magnat 802 ile 923, 528 den daha kaliteli ses verir mi? Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhone -- 8 Ocak 2014; 20:04:48 >
  • Rhone kullanıcısına yanıt
    gormemişim arkadaşım kusura bakma.

karşılaştırma yapalım istersen.

923= 7.2 528 =5.1

923= Pass Through/4k upscane yapıyor 528=4k upscane yapmıyor ama 4k Pass Through var

923=150w 528=130w

923=7hdmi giriş var 528 = 5hdimi giriş var

923= 2 hdmi zone var 528 = bu ozellik yok

923= ekstradan kablosuz adaptor takılabiliyor 528 = bu ozellik yok

923 = guncel codeclerin cogu mevcut 528 = Dolby Digital EX,Dolby Pro Logic IIx,Dolby Pro Logic IIz,DTS-ES,DTS Neo X gibi codecler yok.

923 = HD Digital Film Direct 24,Upscaling to 1080p,Advanced Video Adjust,PureCinema,Stream Smoother,HDMI Standby Through,HDMI Standby Input Switching 528 = bu ozellik yok

gordugun gibi bazı ozelliklerden kırpmışlar.ses bakımından daglar kadar bir fark olmaz zaten dairedeysen sesini acman lazımkı bu farkı hissedebilesin.ileride 7.1 yapmayacaksan veya bu ozellikler cok onemli değilse birde hdmi girişleri yeterli diyorsan 528 alabilirsin.tamamen butce ve sana hangi ozellikler lazımsa oyle degerlendir.almısken iyisi olsun diyorsan 923 al.tabiki en iyisi değil 923 bunu unutma.sonu yok.

• Yanıtın için teşekkür ederim. 923, 528 den daha üstün. Aynı hoparlör takımı ile ikisi arasındaki ses kalite farkını anlamak için sesi iyice açmamız gerektiğini söylediniz ya, işte ben burada takılıyorum. Benim istediğim ise malum tam tersi. Düşük seste, kaliteli ve kaybolmayan efektler, anlaşılır konuşma sesleri. Teknolojik olarak 923 zaten çok ilerde ama yakın zamanda yerden dolayı 7.1/7.2 hoparlor kurmam mümkün değil. Anladığım kadarı ile kısık seste ikisi arasındaki farkı anlayamayacağım. İleriye yönelik ve daha güçlü bir cihaz olduğundan hoprlörleri daha iyi sürüp, ses konusunda bir fark yaratabilir diye 923'ü almak istemiştim. Bu durumda 528 almam daha mantıklı görünüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhone

Yanıtın için teşekkür ederim. 923, 528 den daha üstün. Aynı hoparlör takımı ile ikisi arasındaki ses kalite farkını anlamak için sesi iyice açmamız gerektiğini söylediniz ya, işte ben burada takılıyorum. Benim istediğim ise malum tam tersi. Düşük seste, kaliteli ve kaybolmayan efektler, anlaşılır konuşma sesleri. Teknolojik olarak 923 zaten çok ilerde ama yakın zamanda yerden dolayı 7.1/7.2 hoparlor kurmam mümkün değil. Anladığım kadarı ile kısık seste ikisi arasındaki farkı anlayamayacağım. İleriye yönelik ve daha güçlü bir cihaz olduğundan hoprlörleri daha iyi sürüp, ses konusunda bir fark yaratabilir diye 923'ü almak istemiştim. Bu durumda 528 almam daha mantıklı görünüyor..

çok yanlış veya yanıltıcı bilgi vermemek için elimden geleni yapıyorum ama sonuçta ben uzman değilim.o yuzden tam olarak anlatabilirmiyim bilmiyorum.
    kule tipi hopların performansını alman için biraz sesini açman lazım.güç ister bu hoplar.sen eğer kısık seste daha guclu ses istiyorsan bana kalırsa kompak sistemlerden birini seç.yani dali fazon gibi canton movie 125 mx gibi veya monitor audio apex gibi.ben kendi tecrubelerimden bunu soyluyorum belki farklı bir ayar olur bir seyler yapılır kule tipinide kullanabilirsin.dedigim gibi yanlıs soylemek istemem.
    528 ile 923 arasında az da olsa guç farkı var ama bu cok yansırmı dersen yansımaz bence.abartı bi sekidle hissedilir bir sekilde yansımaz en azından. cunku zaten ksıtlı bir sekilde kullanacaksın.ama ileriye donuk olsun istersen 923 alman daha iyide olabilir.fiyatlarına bak arada cok ark yok diyorsan 923 al.
    birde kompak sistemelrde muzık cok iyi degildir.kule tipi sinema oldugu kadar muzıktede iyidir.kompak sistemlerde genelde sinema ve oyun için daha uygundur tabi ust seviye apex gibi olanlar hariç.

• Kule hoparlörleri alıp düşük sese mahkum etmek sanırım sizin dediğiniz gibi biraz mantıksız olacak. VSX-923 kaliteli bir AVR ve bunu alırsam 5-6 yıl değiştirmem. Aradaki farka göre 528 yada 923 alıcam. Hoparlör olarak dediğiniz gibi, setlere bakmayı düşünüyorum artık. Teşekkürler.

Antalya'da ikamet ettiğimden dinleyerek alabileceğim bir yer yok. Mediamarkt var. Onda da istediklerim yok. İnternet üzerinden alacağımdan iş karışıyor. Çünkü ses kişiden kişiye değişen göreceli bir kavram. Bu nedenle forum sayfaları, insanlara can simidi oluyor ve ona sımsıkı sarılıyor insan. Yalnız Dali Fazonun fiyatı nedir öyle. Bir bakayım dedim, hemen sayfayı kapattım.

• 923 ü powerline adaptor ile internet bağlantısını sağladım. Ilk olarak, AirPlay özelliği ile iPad veya iPhone daki müzikleri çalmak için hangi çıkışı kullanacağım. Media player mı? Ayrıca internet radyo dinlerken subwoofer'ı açtığım zaman internet bağlantısı kesiliyor. Kapatınca geri geri geliyor. Bunun nedeni ne olabılır arkadaslar? Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airplay için öncelikle iphone/ipad ile VSX-923 aynı ağda ( aynı modeme ) bağlı olması gerekiyor.İphone de müzik dinlerken ileri parça atlatma tuşunun sağ tarafına airplay simgesi çıkacaktır.Bunu seçtiğinizde VSX-923 ü göreceksiniz.923 ü seçtiğiniz anda müzik amfiden çalınmaya başlayacak.

İnternet bağlantınızın kesilmesi ise ilginç.Büyük olasılıkla kablo tesassızlığı gibi bir durum söz konusu.Subwoofer gürültüsünden dolayı temassızlık ortaya çıkıyor olabilir.Kabloları kontrol edin.
  • PRODJ,

CEvap icin tesekkurler. Hepsi ayni modeme bagli ve ipad ekranindan vsx-923 u gorebiliyor ve seciyorum. Ipad ekranindan IControl2013 araciligi ile play'a bastigimda bir kac saniye sarki basliyor ama ses gelmiyor ve hemen duruyor. Subwoofer icin kablolari kontrol edecegim ama o yuzden oldugunu sanmiyorum. Airplay araciligi ile ipad/iphone dan muzik calmak icin 923'un menusunde hangi bolumu sececegim. Yani input olarak Media Server'i mi HDMII/2/3/4 mu BD, DVD vs? Airplay ozelligini kullanmak icin bunlardan hangisi secmem gerekiyor. Ayrica 923 u bagli apple tv zaten var. Dolayisi ile radyo dinlemek, film izlerken baglanti sorunum hic olmuyor. 923 de Media Server'i sectigim zaman connecting the media server diyor ama baglanti gerceklesmiyor.
    Bagsettigim gibi 923 u ben powerline adaptor( modemden 923'e kablo uzatmadan priz araciligi ile internet baglantisi sagliyorum.) Asagidaki gibi birsey.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/asus-pl-x32m-pl-x32m-200mbps-1-port-powerline-adaptor-kiti/productdetails.aspx?I_ID=68565

Sorun bundan kaynaklaniyor olabilir mi acaba?

Tesekkurler

• iPad ve iphone dan AirPlay ile Müzik dinlen için bir giriş seçmeniz gerekmiyor.hangi girişte olduğunuz farketmiyor. Iphone dan müzik app sinden müzik dinlerken ileri parça atlatma tuşunun yan tarafına AirPlay simgesi geliyor. Bu kısımdan VSX-923 ü seçtiğiniz anda müziğin sesi amfiden gelmeye başlıyor.

Media server kısmında cihaz görebilmeniz için dlna özelliği olan cihazlarında aynı ağda olması gerekir.
    Iphone ve iPad i burada göremezsiniz. Görebilmek için Apple Store dan Airmusic uygulamasını indirmeniz gerekli ( ücretli ). Bu uygulama ile mediaserver kısmında iphone U görebilir ve içindeki müzikleri amfiden çalabilir ve parçaları amfi üzerinden değiştirebilirsiniz.

• arkadaşlar araştırma yaparken bu topic dikkatimi çekti,,neredeyse yorum yazan tüm arkadaşlar benim istediğim şeyi yazmışlar :)
    pioneer vsx-528 veya vsx-923 ile magnat 800 hoparlörlerin performansı nasıl olur,iki receiver arasında bu hoparlörlerle ses kalitesinde hissedilir fark olur mu,sinema performansı ve kalite istiyorum :) herkes aynı şeyi yazmış
    bu arkadaşlar arasında var mı istediğini elde edebilen,,nasıl bir sistem kurdunuz?hangi receiver ve hoparlörleri tercih ettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor_1989

arkadaşlar araştırma yaparken bu topic dikkatimi çekti,,neredeyse yorum yazan tüm arkadaşlar benim istediğim şeyi yazmışlar :)
    pioneer vsx-528 veya vsx-923 ile magnat 800 hoparlörlerin performansı nasıl olur,iki receiver arasında bu hoparlörlerle ses kalitesinde hissedilir fark olur mu,sinema performansı ve kalite istiyorum :) herkes aynı şeyi yazmış
    bu arkadaşlar arasında var mı istediğini elde edebilen,,nasıl bir sistem kurdunuz?hangi receiver ve hoparlörleri tercih ettiniz?

magnat 800 aşırı derecede güç isteyen bir hop değil.528 ilede gayet rahat sürülebilir.burada para farkı ve diğer özellikler bakımından kıyaslama yapıp tercih noktasında bir karar verebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.