Şimdi Ara

Pioneer S-HM50 hoparlör watt ohm problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an kullandığım HK 980 amfi ile A çıkışından heco 302 hoparlörleri dinliyorum ve yandaki odaya da amfinin B çıkışından elimdeki pioneer S-HM50 hoparlöri çalışma odasında fazla sesi açmadan dinlemek istiyorum arkadaşlar ancak aklımda birkaç soru işareti var.

1. Bildiğim kadarıyla S-HM50 hoparlörler 4 ohm ve maksimum değer olarak 100 watt input değeri var ancak gerçek rms değerini bilemiyorum tahmini olarak 4 ohm 50 watt gibi bir değeri olsa HK 980'ın 4 ohmda 120 watt güce sahip olması bir problem yaratır mı? Aynı anda Heco 302 ile sürmemde sorun yaratır mı? Hecolar rms 85 watt 4-8 ohm bu arada.

2. Eğer problem yaratmaz ise sesi yüksek seviyelere getirme korkusu yaşamalı mıyım yada rahat mı davranmalıyım?

3. Olduda problem çıkar diyorsanız acaba sistemden ayırıp hali hazırda elimde olan S-HM50'nin yanına uygun fiyatlı t sınıfı bir amfi mi almalıyım?

Bağlamaya korkuyorum cidden. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Amplifikatör çıkış empedansı 4 ohm ise . 4 ohm altı hoparlör bağlamanıoz sakıncalı . bu da ancak tek kanala iki 4 OHm empedansta hoparlörü paralel bağlamanız sonucu olur .
    A çıkışı ile B çıkışlarına 4 ohm hoparlörlerinizi bağlayabilirsiniz .
    Örnekle A ya pioneer B ye Heco yu bağlarsınız .
    İki farklı marka hoparlörünüz 8 ohm olsaydı paralel bağlayıop dört hoparlörü korkmadan çalıştırabilirdiniz .,amplifikatörünüz 4 Ohm olsaydı sorun olmazdı .

Bazı gelişmiş amplifikatörlerin koruma devresi çok hassastır bağlanabilecek minimum yük empedansın altında yük algılandıklarında korumaya geçerler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 26 Ekim 2015; 9:29:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Amplifikatör çıkış empedansı 4 ohm ise . 4 ohm altı hoparlör bağlamanıoz sakıncalı . bu da ancak tek kanala iki 4 OHm empedansta hoparlörü paralel bağlamanız sonucu olur .
    A çıkışı ile B çıkışlarına 4 ohm hoparlörlerinizi bağlayabilirsiniz .
    Örnekle A ya pioneer B ye Heco yu bağlarsınız .
    İki farklı marka hoparlörünüz 8 ohm olsaydı paralel bağlayıop dört hoparlörü korkmadan çalıştırabilirdiniz .,amplifikatörünüz 4 Ohm olsaydı sorun olmazdı .

Bazı gelişmiş amplifikatörlerin koruma devresi çok hassastır bağlanabilecek minimum yük empedansın altında yük algılandıklarında korumaya geçerler .

Anladım peki tek başına pioneer'ları dinlediğim zaman herhangi bir problem yaşar mıyım sesi açmakta sizce?

• Amplifikatörünüzün kanal başına 8 Ohm da 80 Watt 4 Ohm da 100 Watt güç vermekte . sorun olmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 26 Ekim 2015; 14:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Amplifikatörünüzün kanal başına 8 Ohm da 80 Watt 4 Ohm da 100 Watt güç vermekte . sorun olmaz .

Teşekkürler yorumlarınız için şu an bağladım ve problemsiz dinleyebiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.