Şimdi Ara

Ping yüksekliğini müşteri hizmetlerine anlatamıyorum ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • steam den online oyun oynadığım için ping 'ler çok önemli benim için,
    Smile ADSL den 4 mbit sınırsız kullanıyorum.speedtest.net veya pingtest.net de yurtiçi ve yurt dışı ping ler 350 ile 400 ms araında oluyor yaklaşık 1 aydır.bu seviyedeki pingler yüzünden server lar devamlı atıyor beni.ancak gece yarısından sonra düzeliyor pingler.

smile adsl müşteri hizmetlerine bu durumu anlatamıyorum.download normal ise yapacağımız bir şey yok diyorlar.bir kere güya bağlantıyı resetlediler.
    ping yüksekliği ;server ile benim aramdaki problemden kaynaklanıyormuş.

pingler santral vs'den mi neden yükselir ? adamlara ne demeliyim ki beni ciddiye alıp bu ping işini düzelttirebiliyim ?

yoksa smile kapattırıp tekrar ttnet 'e geçsek bir şey değişir mi?

teşekkürler...

• Bende anlatımıyodum baktı olmuyo arıza kaydı aldı arıza kaydı alınan yerden aradılar diyorumki interntte ping var diyoki anlamadım efendim sonra geçikme var dedim diyoki hızınız normal gözüküyo bi speedtest yapın bakalım bende diyorum hız normal geçikme var dedim tamam kapatın sorun halledilicek dedi halen aynı conter oynuyorum arada öncede en faz 12 felan olurdu şimdi 70 -90 arası gidiyo bazen 400 bile oluyor halledebilirsen banada haber ver yani interntte geçikme var de çalıştır dan cmd komutuna giriyosun sana bi siteyi ping ettiriyo google.com.tr yaz diyo onda sorun yok ama başka sitelere girince var anlamadım gitti
  • TTnet olsaydı yine bi şekilde açıklardın ama smile bu huylarını bilmiyorumki nasıl bir dilden anlarlar yada sen port deişimi iste arayıp neden derslerse geöikme çok fazla online oyun oynayamıyorum felan de deiştirirler büyük ihtimal
  • Ben de bu problemle 1-2 aydır uğraşıyorum. İnternetin yoğun olmadığı saatlerde speedtest lerde Türkiye içi 35-40 ms (Batman'dan) çıkıyor. Günün diğer saatlerinde ise 70 ms civarı, yurtdışı serverlarına 100-120 ms ping le girmeye çalışıyorum. Sürekli smile a arıza kaydı verdim en sonunda dün Telekom'dan bi eleman elini kolunu sallaya sallaya geldi. Elinde ne test aleti var ne başka birşey. E dedim napıcaz? Speedtest yapıcaz dedi. Neyse smile, Turk.net gibi bir kaç tane siteden hız testi yaptık. Normalde hızım 4 mbit ve daha önce 3500 kbit den aşağıya hiç düşmemişti. Testlerde 2000-2500 arası çıktı süreki, bazen 1600-1800, bu değerlere normal diyor . Efendim neymiş hızımın yarısının altına düşmezse yani 2200 civarı bir rakam iyiymiş . Baya bi sinirlendim, dedim ne yapıyorsanız yapın sorunumu çözün bu normal değil diye. Ayrıca hattım 6mbit e kadar destekliyor, modem sayfasında yazana ve telekomcunun söylediğine göre. Bir de arkadaş pişkin pişkin o zaman hattınızı 2mbit e düşürün demez mi? Neyse bugün tekrar geldi, bu sefer elinde bir laptop ve modem, dünkü işlemleri kendi bilgisayarında denedi sonuçlar tabiki aynı, biz yalan söylüyoruz ya. Neyse yine işin sıyrılmaya çalıştı, 2000 civarı normal diye, tabiki bana yediremedi. Yarın saha dolabından hattımıma kadar olan yerleri ölçeceklermiş bakalım. Smile de arayıp duruyor sağolsun, onlarda işin ucunu bırakmadılar. Bakalım neler olucak görücez. Size tavsiyem siz de arıza kaydınızı verin ve bu işin üstüne üstüne gidin, inşallah sorunlarımız çözülür. Bu arada biraz karışık anlattım kusura bakmayın.

•  Ping yüksekliğini müşteri hizmetlerine anlatamıyorum ...

Upload hızı ve PING değeri tam bir felaket.

Ev telefonumda arıza var. TTNET'i aramadan önce yapabileceğim bir şeyler var mı? PING değerini nasıl düşürebilirim?
    Daha Fazla Göster
  • ping sorunun derdi çok evimde 2 hat kullanmaktayım biri süperonline diğeride smile bağlı 2 hattada da aynı anda ping çıkıp aynı anda iniyor şaka gibi ama öle genellikle sorun bölgesel oluyor fakat sorun sürekli standart halde her gün her hafta oluyosa port değişikliğinde bulunun derim tek çözümü bu...
    2 sene önce superonline abonesi iken derdimi bi ben bilirim birde allah adsl kanseri bu olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 5 Mart 2010; 8:30:05 >
    Nakil yaptım ondada hersey tmm ama hat aktif değil.10 defa modem resetletmeye calıstılar.Bilgisayarını kapa ac düzelir hesabı. :D neyseki sonuc güzel suanda calısıo.ama modemimi resetlemedim inatla onlar sorunu buldu.
  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Hatta BF2 sunucumuzu değiştirdik Ping ler kötü diye. Ama şimdi daha da kötü. Gece 1 den önce kesinlikle düzelmiyor. Girdiğim sunucular yüksek Ping den ötürü atıyor, atmasa da oynayamıyorum zaten. Merak ettiğim bu sadece Smile ADSL e ait bir problem mi yoksa diğer ISP lerde de durum aynı mı. Genel bir sorun varsa Telekom un yurtdışı çıkışlarında bir sıkışma var diye düşünebiliriz. Bunun çözümü ise öyle hemen olmaz.
  • bende kafayı yicem.kaç günden beri aynı.nsl çözülecek bilen var mı?en azından smile konuya bi el atıp düzeltecek mi bunu bilen var mı?yoksa smile illa her müşterisinden papara yeyince mi akıllanacak?
    CPU: AMD Ryzen 7 1700x Mobo: Asus Prime x370 Pro GPU: EVGA GeForce GTX 1070 FTW Ram:G.Skill Ripjaws V 16 GB 3200 Mhz PSU: Corsair RM 650x Gold Modular Case: Corsair Obsidian 750d SSD: Samsung 960 EVO 500 GB + Samsung 850 Evo 250 GB + Samsung 840 Evo 250 GB HDD: WD Green 2TB + WD Green 2TB Headset: Razer Kraken Chroma 7.1 Screen: iiyama ProLite E2773HS 27" 1MS LED Keyboard: LOGITECH G510 Mouse: Steelseries Sensei
  • aynen biraz önce cs ye girdim ping 100 den aşağı düşmüyor diğerleri 20 civarı deli oldum
  • İzmir Güzelyalı' da oturuyorum, 4 Mbit Smile abonesiyim Şubat ayından beri acayip bir ping sorunu var. Wow oynarken delirtiyor insanı resmen. Akşamları 6-7 gibi başlıyor, gece saat 1-2 ye kadar ping 600 MS altına inmiyor.. Geçen mail attım, hat zayıflama değerlerimi (Down:8 - Up:1 santralin yanında oturuyorum ve tüm tesisatı sağolsun telekom yenilemişti), telefon hattında splitter olmadığını, iki farklı modem ve üç farklı pc ile denemeler yaptığımı; kısacası bahane uydurabilecekleri her şeye önceden yanıt verdim. Sağolsunlar hem mail ile cevap verdiler, hem de telefon ile aradılar. Sorunun Telekom altyapısından kaynaklı olduğunu, ne zaman çözüme kavuşacağını şuan için bilemediklerini dile getirdiler.. Benim merak ettiğim, benimle aynı santrale bağlı TTnet aboneleri de aynı sorunu yaşıyor mu? Yoksa Smile' dan vazgeçmem için bir Telekom oyunu mu bu da..
    Çünkü Karşıyaka' da oturan arkadaşımın aynı sunucuya aynı zaman diliminde ulaşma süresi 160-180 MS arası.. Kendisi TTnet kullanıcısı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkwinter -- 20 Mart 2010; 22:40:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkwinter

İzmir Güzelyalı' da oturuyorum, 4 Mbit Smile abonesiyim Şubat ayından beri acayip bir ping sorunu var. Wow oynarken delirtiyor insanı resmen. Akşamları 6-7 gibi başlıyor, gece saat 1-2 ye kadar ping 600 MS altına inmiyor.. Geçen mail attım, hat zayıflama değerlerimi (Down:8 - Up:1 santralin yanında oturuyorum ve tüm tesisatı sağolsun telekom yenilemişti), telefon hattında splitter olmadığını, iki farklı modem ve üç farklı pc ile denemeler yaptığımı; kısacası bahane uydurabilecekleri her şeye önceden yanıt verdim. Sağolsunlar hem mail ile cevap verdiler, hem de telefon ile aradılar. Sorunun Telekom altyapısından kaynaklı olduğunu, ne zaman çözüme kavuşacağını şuan için bilemediklerini dile getirdiler.. Benim merak ettiğim, benimle aynı santrale bağlı TTnet aboneleri de aynı sorunu yaşıyor mu? Yoksa Smile' dan vazgeçmem için bir Telekom oyunu mu bu da..
    Çünkü Karşıyaka' da oturan arkadaşımın aynı sunucuya aynı zaman diliminde ulaşma süresi 160-180 MS arası.. Kendisi TTnet kullanıcısı..

aynı sorunları bende yaşıyorum balçova da yım 1-2 aydır ping berbat hatta geçen akşam tam hc de bakım var diye neti kestiler aradım bi ton saydım elemanlara.zaten düzelmezse geçerim ttnete.
    Asus Crosshair V Formula-Z _ FX 6300 _ COOL MASTER HYPER 212EVO _ 8GB Avexir 1600 Mhz _XFX Radeon RX 470 RS Black Edition _ Corsair 120GB Force 3 GT_ Cooler Master HAF X _ Seasonic X-750 _ Asus1814BLT _ Samsung P2250 _ Logitech G51 5.1_ G15 Keyboard _G9 Laser Mouse

• benim 2 aydır aynı şekilde bitmek tükenmek bilmeyen bir ping sorunum var.
    müşteri hizmetlerini arayıp sorunu anlatmak zaten başlı başına bir bela.
    sürekli söyledikleri ya santralde çalışma var yada suçu telekoma atarak telekom alt yapısında sorun var biz birşey yapamayız diyorlar.

üstteki diğer kullanıcılar gibi akşam 7 ile gece 01 arasında online oyun oynamak bir yana google' a girmek bile bi zulüm.

ben de diğerleri gibi ttnette bu gibi bi sorun var mı diye merak ettim. ttnet kullanan üst komsumdan kendi bilgisayarım, modem ve kablomla tracert yaptım (ikimizde aynı santrale baglıyız).
    Hatta aldıgım sonuçları mail'imde buldum.

Ttnett kullanan komşumda aldığım sonuç: 

6 32 ms 31 ms 34 ms acb-t2-1-acb-t1-2.turktelekom.com.tr
    [81.212.26.130]

7 83 ms 76 ms 77 ms static.turktelekom.com.tr [212.156.101.37]

8 65 ms 65 ms 65 ms ffm-b10-link.telia.net [80.239.160.45]

9 * * * ˜stek zaman aŸ m na u§rad .

Smile adsl ile evde aldığım sonuç: 

6 33 ms 29 ms 27 ms acb-t2-1-acb-t1-2.turktelekom.com.tr
    [81.212.26.130]

7 72 ms 71 ms 82 ms static.turktelekom.com.tr [212.156.101.37]

8 312 ms 292 ms 280 ms ffm-b10-link.telia.net [80.239.160.45]

9 * * * ˜stek zaman aŸ m na u§rad .

benim ping değerim 312 ms komuşumdan yaptığım tracert sonucunda 65 ms gibi bir değer elde ettim.
    Bu sonuçları da kendilerine ilettiğim zaman bu sefer bana sorunun genel oldugunu bazı kullanıcıların bu sorunu yaşamadığı gibi birşeyler gevelediler.

Ben daha sonra burda baglı bulundugum santrali aradım. Bir çalışma olup olmadıgını sordum kendilerine, hiçbir çalışmanın olmadığını söylediler.
    Bunun üstüne herhangi bir yurtdışı çıkış portlarında sorun olup olmadığını sordum hiçbir sorun olmadığını da söylediler.

Daha sonra ttnet müşteri hizmetlerini aradım kendilerine sorunu anlattıktan bana dedikleri herhangi bir yerde herhangi bir çalışma olmadıgı ve herhangi bir sorunun olmadığıdır.
    Ben sorunun neden kaynaklanmıs olabileceğini sorduğumda sorunun tamamen smile adsl'in ip'sinden kaynaklandığını çıkışı telekomun yani ttnet in ip'sinden değil smile adsl' in ip'sinden alıdıgımı ilettiler.

Benim anlamadığım sorun genel mi? Genel ise 2 aydır devam eden nasıl bir genel sorun olabilir?
    Yok eğer santralde 2 aydır çalışma varsa, 2 ayda 2 yeni santral yapılır.

Bir de madem 2 aydır yurtdışı çıkışlarında sorun var, santralde çalışma var ben nasıl 22Gb download yapabiliyorum. Bunu da anlamış değilim.

ben çözümü iptal ettirmekte buldum.

Bana iptal ettirmemem için söyledikleri şey daha acı: " Sorunu çözmek için çalışmanın devam ettiği biraz daha sabırlı olun. "

karar sizin.

Not: bunu yazarken bir tracert daha yaptım sonuç şu şekilde;

saat: 00:11

En fazla 30 atlamann stnde

80-239-149-20.customer.teliacarrier.com [80.239.149.20]'ye izleme yolu :

1 <1 ms <1 ms <1 ms RT [192.168.2.1]

2 8 ms 7 ms 9 ms 213.243.9.16

3 8 ms 8 ms 55 ms 88.255.153.97

4 14 ms 14 ms 17 ms 81.212.216.117

5 25 ms 24 ms 29 ms acb-t1-1-adn-t1-1.turktelekom.com.tr [212.156.119.14]

6 43 ms 28 ms 30 ms 81.212.211.70

7 84 ms 133 ms 200 ms acb-t2-1-acb-t1-1.turktelekom.com.tr [212.156.117.6]

8 79 ms 81 ms 75 ms static.turktelekom.com.tr [212.156.101.37]

9 200 ms 201 ms 218 ms ffm-b10-link.telia.net [80.239.160.45]

• Arkadaşlar sorun tamamen ucuz paket satıp abone doldurmalarından kaynaklanıyor bence.
    Bunun içinde gece saat 01:00 kadar ping ler rezalet.
    Ben ugrasmaktan vazgecip UYDUNET e gectim. 3 gündür filan deniyorum.
    WOW da görmediğim latency dğerini gördüm 45 ms. Tabi yogun zamanlarda yine artıyor ama kritik bir hız kaybı yaşamadım.
    Ugrasmayın iptal edin sinir olmayın. Smile adsl e gececekleri uyarın 3 kurus az ödiycez diye yanmasınlar bosuna.

Not : Tahminim bu adamların kiraladıkları portlara cok fazla abone almaları.
    Bu ülkede dogru dürüst bir tüketici hak mekanizması olmazsa bu adamlarda böyle at koşturur.
    2 ayda yeni santral yapılır olayına katılıyorum :) çok güldüm.
  • Aynı sorun bende de var ve bence herkeste var. Ama Facebook, msn, arada youtube takılan normal kullanıcı bunun farkına varamıyor. Sırf dilediğim kadar online oynayabileyim, yok kotadan yedi bilmem ne oldu demiyeyim diye TTnet'ten smile sınırsız pakete geçmiştim. Büyük hata etmişim. TTnet'teyken hiç yaşamadığım lag spike ile tanıştım. Adım lagger'a çıkmak üzere. Smile adsl'in yaptığı ayıplı mal satmaktan başka bir şey değil. Smile ile 190 ping varken komşunun TTnet ile aynı bilgisayarda aynı serverda 40'a düştüm. İki aydan fazladır akşam saatlerinde ping berbat.

Hakkımızı aramalıyız çünkü bu herifler tekrar söylüyorum AYIPLI MAL SATIYOR!

Zehir zıkkım olsun SMILE.

AL SANA KOCAMAN BİR

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.