Şimdi Ara

Pilot olmak için hangi bölümden mezun olmak gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
33.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pilot olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekiyor?Üniversitede hangi bölümü tercih etmemiz gerek?

• Sivil havacılık olabilir mi? Var mı acaba öyle bi bölüm :D thy nin eğitimlerini almak için mühendislik mezunu olma şartı var diye duymuştum pilot olmak isteyen bir arkadaştan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Léo

Merhaba arkadaşlar,
    Pilot olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekiyor?Üniversitede hangi bölümü tercih etmemiz gerek?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi 70 lik raki bölümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Nisan 2012; 21:54:03 >
  • rastafaryan
  • Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Pilotaj Bölümü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

Sivil havacılık olabilir mi? Var mı acaba öyle bi bölüm :D thy nin eğitimlerini almak için mühendislik mezunu olma şartı var diye duymuştum pilot olmak isteyen bir arkadaştan

Hocam Sivil Havacılık Yüksekokulu var,Özyeğin Üniversitesi bu sene açacak.

Ben üniversite eğitiminden bahsediyorum.Hangi bölüm adıyla geçiyor?Pilot olmak isteyen arkadaşlar üniversite tercihi yaparken hangi bölümü tercih edecekler?

Sivil Havacılık Yüksekokulu yazanlar pilot mu oluyor?

Olayı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Pilotaj Bölümü.

www.ozyegin.edu.tr
    Havacılık Yönetimi | Özyeğin Üniversitesi
    http://www.ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Sivil-Havacilik-Yuksek-Okulu/Havacilik-Yonetimi
    bu bölümden de mezun olunca pilot olunuyor mu hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Havacılık yönetimi" sanırım yer hizmetlerine dahil bir bölümdür. Öyle olmasa bile, pilotaj için belirli bir uçuş saatini tamamlamanız gerekir ve Türkiye'de havayolu şirketleri dışında 20'den fazla uçağı olup da öğrencilerine uçuş deneyimi sağlayabilen tek kurum Anadolu Üniversitesi'dir.

Puandan korkuyorsanız, size tavsiyem Amerika Birleşik Devletleri'ndeki herhangi bir pilotaj okuluna gitmeniz olur. Onun dışında, Türkiye'de size bu işi öğretebilecek tek kurum Hava Harp Akademisi'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

"Havacılık yönetimi" sanırım yer hizmetlerine dahil bir bölümdür. Öyle olmasa bile, pilotaj için belirli bir uçuş saatini tamamlamanız gerekir ve Türkiye'de havayolu şirketleri dışında 20'den fazla uçağı olup da öğrencilerine uçuş deneyimi sağlayabilen tek kurum Anadolu Üniversitesi'dir.

Puandan korkuyorsanız, size tavsiyem Amerika Birleşik Devletleri'ndeki herhangi bir pilotaj okuluna gitmeniz olur. Onun dışında, Türkiye'de size bu işi öğretebilecek tek kurum Hava Harp Akademisi'dir.

Askeri Lise tabanlı bir maceram var zaten.Pilot olmak için günümüzde üniversitelerin desteğiyle pilot yetiştirilebileceği konuşuluyordu.Özyeğin'de bunun üzerine bu bölümü açmış ama detaylı bir açıklama maalesef yok.Bu bölüm işletme mühendisleri mi yoksa pilot mu yetiştirecek belli değil anlaşılan.

Pilot eğitimi veren tek devlet üniversitesi Anadolu Üniversitesi anlaşılan.Üniversite eğitimi için ne dersiniz bu bölüm için?

• Puanını tutturabilirseniz, iş garantisi olan ve sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada iş garantisi olan yegane meslektir. Tıp okusanız bile size diğer ülkelerde denklik gerekirken, pilotajda gerekmez.

Bildiğim kadarıyla, geçen seneye kadar Anadolu Üniversitesi Pilotaj Bölümü'nden mezun olup da işsiz kalan herhangi biri olmadı. Geçen seneden beri ne olduğu hakkında ise herhangi bir bilgim yok.

Kazanması zor, okuması da düzenli bir hayat ister. Eğer başarabilirseniz (ki sanırım pilotaj için çeşitli fizyolojik ve psikolojik testlerden de geçmeniz gerek) hayatınızı en azından iş konusunda kurtarmış olursunuz.
  • Puanlarına baktığımda geçen sene en düşük 383 puan en yüksek 501 puanla almış.

Puan bakımından herhangi bir sıkıntı yok anlaşılan.Yine aynı sayfada , uçaklar hakkında farklı bölümler açılmış.Bu bölümlerden de anlaşılıyor ki pilotaj bölümünden mezun biri pilot olabiliyor.
  • mobildeyim detaylı yazamıyorum
    Thk üniversitesi-pilotaj bölümüne bakabilirsin googledan
  • Ankara'da dayın yoksa zor. Felaket torpil dönüyor. Bir üniversiteden mezun olup THY denemek veya paralı ticari pilot lisansı almak daha mantıklı. Benim fikrimce pilotluk yapılacak meslek değil. Parası iyi ama o parayı yemeye zaman bulamayabilirsin. Bir videoda izlemiştim hangi havayolu unuttum kaptan pilot son yaklaşmada aynen şunu söyledi "24 saattir uçuyorum" Tabi sen bilirsin. Meselğin havası seni cezbediyorsa o kolay geçen bir şey ben sana söyleyeyim.
  • Anadolu Üniversitesi'nde falan torpil dönecek hali yok herhalde.

Mesleği ve ücretinden çok biraz da arz-talep meselesi.Küçüklüğümden beri uçmak en çok istediğim şey.Herhangi bir korkum veya başka bir fobim bu konuda yok.Aklımda yoktu,son zamanlarda tekrar geldi.En azından şansımı deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Léo

Anadolu Üniversitesi'nde falan torpil dönecek hali yok herhalde.

Mesleği ve ücretinden çok biraz da arz-talep meselesi.Küçüklüğümden beri uçmak en çok istediğim şey.Herhangi bir korkum veya başka bir fobim bu konuda yok.Aklımda yoktu,son zamanlarda tekrar geldi.En azından şansımı deneyeceğim.

O testlerde nasıl torpiller döndüğünü bir bilsen aklın hayalin durur.
  • Eskişehir'e torpilin yoksa girmen çok ama çok zor. Çünkü puanı almak yeterli olmuyor. Arkadaşım bu sene yazmıştı ama elendi. Her hangi bir sağlık sorunu/özrü bulunmamakta. Ayrıca pilotluk herkesin yapabileceği bir meslek değil kolay göründüğüne bakmayın.
  • su ürünleri
  • Bu sene açılan Türk Hava Kurumu Üniversitesi-Pilotaj bölümü.
    Parayla okurum dersen yıllık 40bin lira gibi bir fiyatı var.
  • thy nın pilot eğitimi özel eğitimdir fiyat vermiyim yalan olur ama az buz bir para değil 100bin tl geçecektir tüm eğitim ücretleri sözleşme imzalıyosun 15 yıla bölüp parça parça aylık maaşından kesiyorlar. üniversitelerin sayısal bölümlerinden mezun çoğu öğrenciyi kabul ediyorlar( fizik bölümü matematik bölümü ve mühendislik gibi) sonra ing.sınavına giriyorsun türk hava yollarının yaptığını tercih edersin yada toefl sınavına girersin ancak bunlar oldukça kalın sınavlardır. çok yüksek bir puan istiyor thy zaten sınava girenlerin çoğu burada eleniyor. daha sonra bunuda geçersen el ayak koordinasyonu için thy simulatöre sokuyor seni başarılı olursan bunda da pilot eğitimini hak ediyosun. ben geçen yıl çok araştırdım hatta istanbul floria daki uçuş eğitim yerine gittim ama şimdi ingilizce yüzünden vazgeçtim kursa gidiyorum ama toefl sınavına girip onların istiyceği puanı alacak kadar iyi olacağımı sanmıyorum.

• Kuyumculuk ve Takı Tasarımı bölümü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.