PIC ile USB yi kullanarak input ve output signal uygulamaları yapılabilinir mi? Ama programsız. Yani USB HID device olarak. Mesela daha önceden serial veya parelel porttan aldığımız input ve output sinyallerini USB yi kullanarak yapmamız lazım. Nasıl bir yol izlenmeilidir ne yapılmalıdır? PIC ve yazılımı ile ilgili gerçekten bu işi biliyorum diyen varsa bir baksın. Ben de az çok C biliyorum ama yeterli seviyede değil.
18F serisi ile istediğini yapabilirsin. Ben picbasic pro kullanıyorum ve tek bir HID device tanımlayabildim (zaten bunu yapamayanı döverler). Şu an bir arkadaşımla beraber tek bir PIC kullanarak 2 veya daha fazla HID cihaz tanımlamaya çalışıyoruz.
2 HID cihaz olursa hem input ve output cihazı gibi olr dimi?
Bu arada ben HID tanımayı bile denemedim daha
Yİne seri port ile yapabilirsin rahatça en ucuz PIC ler ile. Seri haberleşme birimine Seri-USB dönüştürücü takarsan rahatça haberleşirsin
quote:
Orijinalden alıntı: yucelnet
2 HID cihaz olursa hem input ve output cihazı gibi olr dimi?
Bu arada ben HID tanımayı bile denemedim daha
Tek bir HID ile hem in hem out yapabilirsinsin zaten :)
PIC in USB modülünü kullanıp sanal parelel port hid device yapmam lazım bu mümkün mü ?
Herşeyden önce paralel port bir HID değil. Piyasada satılanUSB'den paralel porta çeviriciler de genelde tek yönlü çalışıyor.