Şimdi Ara

nas cihazında kullanılan hdd usb ile ulaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba

    nas cihazlarında oldukça yeniyim synology nas cihazımı çökertmeyi başardım tek diskle çalıştırıyordum. Sistem disk çöktü hatası veriyor üzerinde kurulan app lar çalışmıyor ama web den girdiğim zaman bütün dosyalar yerli yerinde duruyor peki bu diski onarma diye bir şey bulamadım içindeki dosyaarı yedekleyip diski tekrar kurmam gerekiyor sanırım. Bu noktada windowsa usb ile nas dan çıkardığım diski bağlasam ext hdd gibi windows bunu görmüyor bunun yolu var mı yoksa işlemleri nas üzerinden mi yapmalıyım belkide daha kolay bir yol biliyorsunuzduır.

    aynı kapasitede 1tb başka diskim yok yüzden bölük bölük yedekleme yapmak zorundayım. 2. diski tak yedek al demeyin.

    teşekkürler katkısı olan bütün arkadaşlara



  • Herhangi bir raid konfigürasyonu yok ise external mantığı ile erişebilirsiniz dosyalarınıza.

    Ayrıca internet yapınız müsait ise gmail adresinize sınrısız google drive alanı tanımlayabilirim geçici süreliğine işinizi görecektir.
  • Selamlar bu konuya benzer bir sorununumvar.

    Benim bir tane 4TB lık HDD var. Bunu Qnap nas a bağladım ve 1 yıldır orda kullanıyordum. Çıkarıp eve getirme ve artık USB kullanma kararı aldım. Tüm resimlerim ve dosyalarım içinde. Ancak PC veya mac e taktığımda bozuk HDD diye grüyor. Bir şekilde formatını değiştirmiş. çünkü modemin usb sine takıp IP den bağlandığımda içinde verileri görüyorum. demekki içinde veriler var ve bu veriler farklı bir formatta. Bunlrı tekrardan USB den görmem lazım. Görüp, PC ye alıp sonrasında cihaza normal format atıcam sorun ortadan kalkacak ancak öncelkle PC de görmem lazım. Daha önce bu sorunla karşılaşan var mı? çözüm için destek beklerim.
  • Merhaba,

    Eğer NAS üzerindeki disk volume değil de single disk modunda ise aşağıdaki uygulama ile görebilirsiniz. Belki tek disk configli volume modunda da görünür ama denemedim hiç.
    https://www.diskinternals.com/linux-reader/

    Not: Her sata/usb disk adaptörü ile olmayabiliyor.
  • Selamlar

    Ben çözdüm başka biride çözebilsin diye ileteyim. Malesef normal yollarla ulaşamadım. Ancak Rstudio sayesinde hepsini sorunsuz geri aldım. bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.