Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.392
Cevap
167
Favori
139.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilgi bilgi için tekrar için çok tşk ederim, @nuisance neden model değiştirdiğimi @mdmrx özellikleri anlatarak özetlemiş ☺️ Teknosa dan alışveriş yapacak olan olursa 1000 TL alışverişte geçerli 150 TL indirim kodu paylaşabilirim 👍 öğütücüyü kim kaçıncı seviyede kullanıyor paylaşabilirseniz sevinirim 🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuisance kullanıcısına yanıt
    cafe au lait

    https://www.youtube.com/watch?v=cA0RFchik_U&feature=youtu.be

    5400 de yapılmış ama 4346 da da böyle sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pore -- 30 Nisan 2021; 22:40:11 >
  • uykusuzfil kullanıcısına yanıt

    geldiği gibi kullanıyorum şu an bir ara kalınlaştırmıştım ama telve disk şeklinde çıkmayıp dağılmaya başladı..

    içeriyi fazla kirletti.. telvenin yuvarlak çıkmasını kahve kalitesi de etkiliyor..


    biliyorsunuzdur sanırım ayar düğmesi çekirdek çekilirken her defasında bir tık çevirerek yapılıyor.. aksi takdirde zararlı imiş.. nasıl mekanizma ise anlamadım gitti.


    philips 4346 nın kurulum videosunu eklemiş 4 hafta önce eskiden yoktu

    (3) Philips 4300 LatteGo - how to install and use - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Mayıs 2021; 0:12:2 >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    evet yoksa bozabilir mişiz, ben bir öncekinde kullanırken hep disk şeklinde çıkartıyordu çünkü 2deydi atar, kalına alınca disk şeklinde çıkmadığını farkettim ben de dağıtıyor, disk şeklinde çıkarsa daha mı lezzetli oluyormuş 🙄 sizinki kaçıncı ayarda, ben bir süre 4 te deneyeyim diyorum bakalım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uykusuzfil kullanıcısına yanıt

    aslında 4-6 ideal bence de, ben de 6 da olması lazım.. tam ortada.

    disk şeklinde çıkmasını garanti etmek için ince çekilmeli. ince çekilince kahve tadı daha yoğun çıkar..fazla yoğun çekirdek seçti iseniz acılaşabilir.. kalın çekimde ekşileşebilir (bu bir makinenin kılavuzunda yazıyordu) bu zevk meselesi.. zırt pırt ayarı değiştirilebilecek bir cihaz değil.. o zaman.. çekme ayarını sabit tutup çekmesinin kattığı tada göre çekirdek seçilmeli.. standart ayarda aldığınız kahve aşırı rahatsız edecek yoğunlukta tad veriyorsa, bir daha ki sefere 1 tık daha yumuşak kahve alırsınız.. sonraki ayarıda kahve yoğunluğundan ayarlarsınız.. 5 kademe kahve ve su ayarı, çok opsiyonlu içim hazırlama seçeneği veriyor..


    bende ki zihniyet şu.. standart ayarda (3) sevdiğim tada göre çekirdek seçimi.. çok yumuşak kahve alıp sonra yoğunluk ayarı 3 iken 4-5 e çıkarmanın alemi yok. demek ki daha yoğun tad seviyormuşum demek bu, bir sonrakinde 1 tık daha yoğun kahve alıyorum.+ bu işlem kahveninde çabuk bitmesini sağlar..9 gr yerine 12 gr çekmeye başlar..


    ideal kahve alınır, evdekiler zevke göre çekimi 3 yerine 4 veya 2 ye ayarlarlar.. 1 veya 5 seçiliyorsa bence kahve seçiminde hata var demektir.. malum birde kahvenin verdiği notalar var: çikolata, turunçgil, fındık bunlarda etkiler sade kahve seviyorsanız. sütlüde pek fark edeceğini sanmam


    ben en çok cafe au lait içiyorum.. evde 200 ml ve 250 ml bardaklar var.. 200 lükle içersem 3-4-1 veya 3-3-2 ile içiyorum, 250 ml likle 4-5-1 veya 4-4-2.. az mı içeceğim çok mu, tadı yoğun mu olacak hafif mi, ona göre seçiyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Mayıs 2021; 0:7:37 >




  • Merhaba, ben de ep4346 kullanıcısıyım. Puly caff 1.35 ile haftalık temizlik yapıyorum. Hatta temizlikten sonra durulamadan emin olmak için bir kez de tablet atmadan boşta çalıştırıyorum. Fakat dikkatimi çeken Aqua clean filtrenin daha çabuk ömrünü tüketmesi. Sizde durum nedir?

  • Agrega22 A kullanıcısına yanıt

    aynen dediğiniz gibi.. ana konu mesajında yazdığım gibi bende temizliği bu şekilde yapıyorum..

    kılavuza uyup ayda bir yapsak ciddi kahve yağı birikimi olduğunu düşünüyorum, 2 hafta sonra hafif acılık artıyor gibi geldi bana bu yüzden haftalık yapıyorum..( ilk tablet temizliğini 5 hafta sonra yapmıştım puly i almadan önce)


    biz puly ile ayda 3 temizlik fazla yaptığımız için nereden baksanız 12-15 kahve azaltmış oluyoruz filtre ömrünü her %10 için .

    su sertliğiniz 1-2 ise, günde 4-5 fincan içiyorsanız, her %10 için 40-45 fincan kahve içiliyor şu anda..en az 55 içilir ayda bir tablet temizliği ile..


    ben ilk filtremi 3 ay 3 hafta sonra değiştirdim..(hala 0 dh dı, yani filtre çok iyi kireci gideriyordu)

    philips in tavsiyesine uyup filtre değişiminde 3 ayı geçirmiyorsanız ve günde 5 fincan kahve ile haftada 1 tablet temizliğide yapsanız sıkıntı yok zaten.. her halükarda 3 ayda bir filtre alınıyor.. etkilenmiyor..


    ama siz günde 10-15 kahve içiyorsanız, sizi çok etkiler.. haftalık tablet temizliği.. 2 haftada bir yapın bu taktirde.. 1.5 tablet atarsınız..= 2 gr.





  • 5447 ile 4346 arasındaki fark olarak fake bardak ısıtıcı haricinde dikkatimi çeken çekirdek kahve bölümünün 5447de etrafı şeffaf yani kahveyi görebiliyorsunuz, 4346da ise mat. kahveyi sadece üstten görebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 2 Mayıs 2021; 23:59:31 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 2 ay 10 gün de değiştirmişim filtreyi. Sıcak su dahil 448 bardak kahve almışım. Belki bu filtrede dediğiniz gibi 2 haftada bir 1,5 tablet olarak deneye bilirim. Peki temizlik sonrası tabletsiz boş olarak tekrarlamama ne diyorsunuz? Çünkü hala tam durulanmış gibi gelmiyor bana

  • Agrega22 A kullanıcısına yanıt

    yukarıda belirttim bende aynı işlemi yapıyorum.. yapılmasında fayda var zararı filtreden 1 kahve daha gitmiş oluyor :)


    hesapladım günde 6.4 kahve içmişsiniz.. siz 448 (140 tl :448 = kahve başı 30 krş maliyet.) de ben 428 de değiştirmişim ama az içtiğimiz için bana 3 ay 3 hafta gitmiş filtre..


    su sertlik ayarını 1 e getirin bence eğer test sonucu 2 çıktı ise..( 3 ise 2 ayarlayın) filtre gerçekten çok kaliteli standart süresinden çok daha uzun süre kireci sıfırlıyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Mayıs 2021; 10:56:38 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    Su sertlik ayarım bir çıkmıştı. Hazır su kullanıyorum. Değiştirmedim hiç. Makinadan genel anlamda çok memnunum.her hafta genel temizliğini yapıyorum. Geçen hafta silikoN gres yağ ile yağlamamı da yaptım. Uzun süre beni götürecek bir makina diye düşünüyorum. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuisance

    5447 ile 4346 arasındaki fark olarak fake bardak ısıtıcı haricinde dikkatimi çeken çekirdek kahve bölümünün 5447de etrafı şeffaf yani kahveyi görebiliyorsunuz, 4346da ise mat. kahveyi sadece üstten görebilirsiniz.

    bu mesaja ekleme yapayım;


    ep4346yı yakından inceleme fırsatım oldu, daha önce ep5447 kullanmıştım. bana mı öyle geldi bilmiyorum ama 4346'nin yan taraflarındaki plastik kalitesi daha kötü yani yanılıyor da olabilirim fakat görünüşü ve hissiyatı daha ucuz hissettirdi bana.


    bi espresso makinesi için bu fiyatlar ne olursa olsun çoook yüksek ama eğer 5bin tlye yakın para verip makine alacaksanız bence 500-600 daha eklenip 5447 alınması daha mantıklı gibi. kişisel görüşümdür.





  • nuisance kullanıcısına yanıt
    Bence aradaki fiyat farkına değmez çünkü aralarında çok bir özellik farkı yok. Mesela bardak ısıtıcısı ev kullanımında pratik değil. Makineyi dakikalar öncesinden açıp bekletmek lazım ısınması için.

    Zaten almışken en iyisi olsun düşüncesiyle gidince işin ucu bucağı yok.

    Bence 4346 çok daha mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pore -- 3 Mayıs 2021; 23:34:54 >
  • Pore kullanıcısına yanıt

    doğrudur çok subjektif bir yorumdu benimki. dediğim gibi bence 4346ya o kadar para da verilmez, max 2 bin tl bence :)

    bu arada 5447de bardak ısıtıcı yok diye biliyorum sadece görüntüden ibaret üstteki metal kısım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 4 Mayıs 2021; 0:8:3 >
  • nuisance kullanıcısına yanıt
    Evet kullanım klavuzunda bile yazmıyor ama hep tanıtımlarda falan bahsedildiği için yazdım, makine ısındığı için diğerine göre orası da biraz ısınmış oluyor.

    Bu arada makine fiyatları olarak haklısınız, dolar işte maalesef..
  • bu makinanın avrupa fiyatı 600 euro. tr de bundan daha aşağı bulabiliyorsanız şanslısınız demektir. bugün iyi markalara ait en dandik filtre makinesi 500 tl, iyileri 1000 tl, bunlarada çekirdek çekme özelliği eklerseniz 2-3 bin tl.. kapsül kahve alırsanız zaten yandınız makine 1500-3000 arasında ama 1 kapsülde 5 gr kahve var (5x200=1000 gr) kahvenin kilosu (1 kapsül 4-6 tl x 200 adet) 1000 tl ye geliyor.. ana mesajda detaylar mevcut


    bütün bunlar çok pahalı diyorsanız, bir tık ucuzu moka, daha ucuzu frenchpress..

    en ucuzu türk kahvesi :D


    kafelerde 10-15 tl ye içtiğiniz kahveyi size maks 2 tl ye sunan makine bu..(1 tl si kahve + 1 tl si tablet, filtre, elektrik vb.. en pahalı parça filtre fincan başı maliyeti 30 krş)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 4 Mayıs 2021; 1:5:12 >
  • asil farki yazmamisim ep5447de ustten damlama tepsisini aydinlatan isik var, ister surekli yaniyor ister sadece kahve alirken.

    bence gorunum ve kalite farki olarak deger diyorum, o basit isik bile hava katiyor.

    bunlar yaziyorum ama ben kendim moka pot + sut isiticiya dondum :), alacak olsam 5447yi tercih ederdim.


    bu bilgileri philipsin kendi sitesinde bile bulamazsiniz :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 4 Mayıs 2021; 1:49:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben de otomatik makine almak istiyorum fakat bu su filtresi kafamı karıştırdı. Ben arıtıcıdan gelen suyu kullanıcam ve suyumdaki kireç 0 bu arıtıcıyı takmadan makineyi çalıştıramıyor muyuz?. Uzun vadede bir de filtre masrafı çıkartacak makine.

  • zaten ilk filtre geliyor.. filtreyi aktif ederken ayarlardan 0 girersiniz.. bu durumda atıyorum 6 ay sonra filtre sağlığı %10 a düştü diyelim.. makineyi kandıracaksınız.. yeni filtre takmadığınız halde cihazda yeni filtre takma işlemi yapacaksınız..


    buradaki sıkıntı şu.. philips filtre değiştir uyarısı verilmese bile 3 ayda bir değiştirin diyor.. bende 4 ayı buluyor ve 4 ayda bir değiştireceğim.. bu istek filtre içinde bakteri üreyip insan sağlığı düşünüldüğü için..


    diğer seçenek.. filtre takmayıp takmış gibi işlem yapsanız yine olur.. (makinenin otomatik algılama özelliği yok) hazneye filtreyi hiç takmayın. (ama takmış gibi yapacaksınız ayarı 0 seçip 3-5 ayda ekran da %10 gördükçe yine yeni filtre takmış gibi işlemi yaparsınız) sizin su direk sisteme girer.. kireç 0 diyorsanız yapacağınız tek şey yılda bir kireç temizliğini çalıştırırsınız..


    haftalık demle ünitesi temizliği, en az ayda bir tablet temizliği ve 2 ayda bir yağlama yapmayı unutmayın.





  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam algılama özelliği yoksa dediğini gibi yapabilirim. Peki 5447 ile 4346 arasında çeşit haricinde aradaki 600 lira farkı vermeye değer mi acaba??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.