Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.977
Cevap
188
Favori
173.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
49. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

link yok mesajınızda..

descaler.co.uk var ama 19 pound tek sefer posta masrafı alıyorlar siparişiniz ne kadar olursa olsun.. ilk mesajda linkler var..

uyumludur.. sorun olmaz belki orj den 1 tık daha zayıf filtreliyordur neden derseniz. muadil ürünlerin çoğunda 2 ayda bir değiştirin der.. philips en geç 3 ayda bir yada lamba yanınca der.. çok az içiyorsanız 4 ay bile olur..

ben orj 4 ayda bir değiştiriyorum.. ortalamamız günde 4 fincan.. havalar ısındı ısınalı o da içilmiyor..

linki yazarsanız bakalım

aqua clean uzun süre 139 dan satıldı şu an zamlı fiyatta malum döviz.. phaksesuar.com da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 13 Temmuz 2021; 17:58:6 >
  • dün ilk defa cihazda tıkanma meydana geldi.

kahve düğmesine bastım tam çekmeye başladı "canceled" dedi ve iptal etti.

sonra ekranda "clogged" yazısı çıktı ve toz kahve koyma haznesini temizleyin dedi.

halbuki ben sadece çekirdek kahve kullanırım.

bu aralar bayağı azalttık içmeyi sıcaklardan. sanırım 3-4 gün içmedik belki çekilmiş kahve yağı çıkış ağzındaki toz kahveyi bir birine yapıştırdı. çekmeye başlar başlamaz durdu..

önce plastik kaşıkla toz kahve haznesini yukarıdan aşağıya hareket ettirdim. 2. kahve yapmada başarısız oldu. ışıkla baktım tıkanıklık yok normalde.. dediğim gibi sadece çekilen kahvenin çıkış yeri tıkanmıştır diye düşündüm ve diş fırçası ile baca temizler gibi yukarı aşağı yuvarlak haznenin duvarlarını temizledim ve düzeldi..

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

Hocam çekirdekleri nereden alıyorsunuz çekirdeklerle alakalı olabilir mi acaba? Severek kullandığım bi cihaz bakalım uzun zaman kullanabiliriz umarım

• Sanalbaharattan aldım. Nikaragua shg iri çekirdek. Şimdi tatildeyim. 20 gün çalışmayacak bakalım, tekrar edecek mi?

Filtreyi değiştireceğim dönüşte. Birde bana kahve bayağı az akmaya başladı gibi geliyor. Su kireci 2.5 kat arttı son 3 ayda kuraklıktan. Kireç temizliği düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Temmuz 2021; 20:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar yakın zamanda aldığım philips 4346 cihazımı satıyorum. Cihazın herhangi bir problemi olmayıp uygun fiyata vereceğim. İlgilenenler ö mesaj atabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt

Merak ettim neden satiyorsunuz? Bi de nereden aldiniz?

• nuisance kullanıcısına yanıt
    Araba alma niyetim var o yüzden ne kadar az kredi çekersem o kadar iyi. Vatan bilgisayardan almıştım. Bir bu makine bir de motorumu satıyorum inş nasipse bakalım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bugün, n11 den aldığım akbel kimyaya ait %80 saflıkta laktik asitle kireç temizliği yaptım.

https://urun.n11.com/diger/akbel-laktik-asit-80-1-kg-P230089813

uzun süre araştırdım. gerek philips gerekse diğer markaların bio yani doğal maddelerden üretilen, çevreci diye nitelendirdikleri kireç çözücülerinin ve muadillerinin "safety data sheet" yani teknik veri bilgilendirme kağıtlarını bulup okudum.

hemen hepsi 250 ml sıvıda ya

%30-40 sitrik asit

ya sitrik asit ve laktik asit karışımı-toplamda %40 ı geçmiyor

yada %30-40 laktik asit içeriyor.

mesela delonghi nin deokalk ı %30 laktik asit içeriyor. philips in CA6700 ü %25 sitrik asit %10 laktik asit. heitmann ın bio ürünüde sitrik, malik ve laktik asit içeriyor. yine desclaer.co.uk deki bio ürünlerde %30 sitrik asit yada %30 laktik asit içeriyor.

şişeler 250 ml..demek ki içlerinde 75 ml ile 100 ml arası saf asit içeriyorlar demektir.

kahve makinesini aldıktan bir süre sonra %80 saflıkta laktik asit aldım. bunu bu zamana kadar defalarca plastik malzemeden yapılmış karaca marka kettle ın kirecini çözmek için kullandım. ve düşündüm ki ben bunu kahve makinem içinde kullanabilirim.

bugün ilk defa işlemi uyguladım. clean tuşunda descale var.

kılavuzda da belirttiği üzere su haznesinde ki filtreyi çıkardım. biraz su koydum sonra 1 çay bardağı laktik asit sonra haznedeki kireç temizliği işaretine kadar suyu tamamladım.. ve işlemi başlattım. işlem bitince bir de durulama için su doldurmanızı istiyor. o da bittikten sonra yeni aqua filtrenizi tanımlıyorsunuz.

1 çay bardağı yaklaşık 125 ml dir bu da %80 saflıktaki sıvı için 100 ml kadar laktik asit anlamına geliyor. orjinal ürünle kıyasladığınızda %40 lık laktik asit solüsyonuna denktir.

250 ml kireç çözücü %40 ı asit olduğuna göre = 100 ml laktik asit + 150 ml su

kireç çözücü çoğunlukla buhar püskürten uçtan çıkıyor.. 1.5 lt lik bir kap koymayı unutmayın.

işlem bitince 3/8 olan aqua clean filtre göstergesi sıfırlandı ve 1/8 e düştü yeni filtreyi takınca. ürün sayacı değişmedi hala kahve sayıları duruyor.

peşinden ilk kahve mi de içtim. sorun yok.

tüm bunlara ne sebep oldu?

1-bu bio asitler doğal ve hepsi etkili kireç çözücü. özellikle laktik asit ise parçalara çok zararsız hafif bir asit. peeling içinde kullanılıyor farklı sulandırıldığında.

2- koskoca philips phaksesuar.com da kılavuzda kesinlikle kullanmamanız gerekir dediği sülfamik asit içeren durgol satmaya başladı. anlaşılan makine parçalarını korumak için değil, kendi ticari kireç çözücülerini satmak için bunları kılavuza yazıyorlar.(durgol a mesaj attım. yetkili, saecolarda güvenle kullanabilirsiniz diye cevap yazdı) öyle ise neden fazla para vereyim. çok daha hesaplı yerli laktik asit; sülfamik asite göre daha güvenli ve zararsız. (sülfamik asit oranı %15 250 ml de)

yerliye güvenmeyen piyasanın en hesaplısı olan heitmann ın bio kireç çözücüsünü alabilir n11 den.

https://www.n11.com/urun/heitmann-kahve-makinalari-icin-biyo-kirec-cozucu-250ml-null?magaza=heitmann

AMA TÜM BU YAZDIKLARIM, YAPTIĞIM İŞLEM KONUSUNDA BİLGİ VERMEKTİ. ORJİNAL ÜRÜN DIŞINDA KİREÇ ÇÖZME RİSKİ SİZE AİTTİR.

(dediğim gibi philips bile orj ürününü daha getirmedi, durgol satıyor)

diğer kaliteli bio laktik asit bazlı kireç çözücüler: delonghi ecodecalk ve acto anti-calc

-niyetim her 2 filtrede bir kireç temizliği yapmak.. bu da benim için 8 ay demektir. sonbahar ve kış geldiğinde çeşmedeki kireç azalırsa bu kış olduğu gibi; 3 filtre-yılda 1 de yapılabilir. siz kurallara harfiyen uyuyorsanız, 8 filtrede bir uygulayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Aralık 2021; 21:42:17 >

• benim aqua flltre ışığı yanmaya başladı. yeni almayı düşünmüyorum açıkçası. sizce orda öyle kalsın mı yoksa çıkarıp atayım mı yer kaplamasın hem daha fazla su alır diye. ne dersiniz arkadaşlar

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Atın gitsin ama 2 ayda bir kireç temizliği yapın. Veya filtre tanımlamayınca makine uyarır. Su sertlik değerini girin düzgünce, zamanı geldikçe kireç temizliği şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

Atın gitsin ama 2 ayda bir kireç temizliği yapın. Veya filtre tanımlamayınca makine uyarır. Su sertlik değerini girin düzgünce, zamanı geldikçe kireç temizliği şart.

teşekkürler.

ben şişe suyu kullanıyorum. ilk kurarken çıkan kağıtla denediğimde kireçsiz çıkmıştı. şişe suyu kullanırken de kireç temizliği gerekir mi acaba

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

şişe suyuna tam güvenmeyin mevsimsel değişiyor..

kışın 0 çıkarken (yazın eriyen kar suları) bu mevsimlerde 1-2 çıkabilir(kuraklık)

zaten siz ayarı 0 seçmişsinizdir ama bakın filtre olmasına rağmen cihaz uyarı vermiş.

normalde kireç 0 bile olsa filtre 3 ayda bir değiştirilir talimatı var. ama değiştir sinyalini 3 ay için vermiyor filtre ömrü dolunca veriyor içilen kahve sayısına göre.(1 filtre=625 kahve)

siz alalı 5-6 ay oldu diyelim demek ki ayar 0 bile olsa filtreli iken değiştirin uyarısı veriyorsa, filtresiz 2-3 ayda bir verir.

sonuçta bu işlemler cihazın ömrünü uzatmak için ihmal ederseniz rezistans aşırı ısınmadan daha kısa sürede bozulabilir.

risk alırsanız yukarıda laktik asit ile yaptığım kireç temizlemeyi anlattım. çok ucuz. 1 lt ile 10 kere kireç temizlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 31 Ağustos 2021; 20:5:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

şişe suyuna tam güvenmeyin mevsimsel değişiyor..

kışın 0 çıkarken (yazın eriyen kar suları) bu mevsimlerde 1-2 çıkabilir(kuraklık)

zaten siz ayarı 0 seçmişsinizdir ama bakın filtre olmasına rağmen cihaz uyarı vermiş.

normalde kireç 0 bile olsa filtre 3 ayda bir değiştirilir talimatı var. ama değiştir sinyalini 3 ay için vermiyor filtre ömrü dolunca veriyor içilen kahve sayısına göre.(1 filtre=625 kahve)

siz alalı 5-6 ay oldu diyelim demek ki ayar 0 bile olsa filtreli iken değiştirin uyarısı veriyorsa, filtresiz 2-3 ayda bir verir.

sonuçta bu işlemler cihazın ömrünü uzatmak için ihmal ederseniz rezistans aşırı ısınmadan daha kısa sürede bozulabilir.

risk alırsanız yukarıda laktik asit ile yaptığım kireç temizlemeyi anlattım. çok ucuz. 1 lt ile 10 kere kireç temizlersiniz.

teşekkürler Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 .

bir değerlenidrme yapayım verdiğiniz bilgiler doğrultusunda

• Merhaba arkadaşlar kullandığım makine Philips ep2220 espresso yaparken bir problem olmaya başladı su miktarını ikinci kademede seçtiğim zaman normalde espresso bardağını tam dolduruyordu şimdilerde ise bardağı yarıya kadar doldurup işlemi sonlandiriyor problemin çözümünü bilen var mı?

• erhangun84 kullanıcısına yanıt

aniden böyle yapmaya başladı ise contaları kontrol edin..

alt tepsiyi boşaltıp yıkayın. kahve yapın.. tepside su koyu ise kahve kaçırıyordur contadan..

aniden değil zamanla oldu ise kireç temizliği isteyebilir yada pompa sıkıntısı olabilir.

bildiğim bu zamana kadar 1 kişinin contası zarar görmüştü. büyük conta baş suçlu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Eylül 2021; 17:58:48 >

Evet tepsi de kahve artıkları oluyor ayrıca tepsiye hiç kaçırmadığım halde içinde hayret edilecek kadar su oluyor ama şöyle de bir durum var makineye reset yapınca bardağı tam dolduruyor

• erhangun84 kullanıcısına yanıt

en son ne zaman yağladınız?

demleme ünitesini iyice yıkayın.. piston kolundaki oynar yeri diş fırçası ile temizleyin..sabah yağlayın.. piston ve rayları..

parmağınıza bulaştırdığınız yağı contalara sürün.

düzelirse ve bilmiyorum 3-5 kahve sonra tekrar bozulursa yazılım veya motor sorunu olabilir.

piston kolu süzgeçi tam yukarı itmediğinden oluyordur conta sağlam ise.

servise gitmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Eylül 2021; 20:16:7 >

Ben yağlama işlemi yaptım ama çok ayrıntıya girmedim yağ gördüğüm yerlere tekrar yağ sürdüm şimdi eve gidince ayrıntılı bir bakım yapayım bakalım neler olacak işin kötüsü öğütücü mod yaptım garantiye göndersem sorun olur mu acaba?

• Kapağı açtığımda durum çok iç açıcı değil

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

Temizlik ve reset sonucu ilk kahve

Makineyi çalıştırıp tek shot aldığım kahvenin sonunda haznede bu kadar su vardı

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.