Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.980
Cevap
188
Favori
173.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mdmrx

Elimde 1 tane Philips kaldı.. Bitince almayacağım. Puly gerçekten iyi temizliyor. Çok daha ucuza geldiği için puly ile her hafta temizliyorum.. Havalar ısındıkça az içildi ise 2 haftada bir temizliyorum. Ama demleme grubu her hafta durulanmalı. Ara verdim 2 kere, ciddi kirleniyor.

(her hafta tablet temizliği filtre ömrünü kısaltıyor.. Günde 5 den az içiyorsanız etkilemez, nasıl olsa 4 ayı bulur.. değiştir uyarısı vermesi)

Peki1,35 gr puly yeterli geliyor o zaman. Daha konsantre olanı almaya gerek yok. Günde taş çatlasa 3 kahve içiyoruz. O yüzden ben de çok kasmayayım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • golgebir kullanıcısına yanıt

siz 1.35 gr lığı 2 haftada bir kullanın yeterli olur.. daha ucuza gelirse 60 tabletlik 2.5 gr lık alır ikiye bölebilirsiniz..

kutularda tablet çok çünkü adamlar bunu ticari makineler her gün temizlensin diye satıyor..

• Selam arkadaşlar philips 4346 vatan bilgisayar internet sitesinden 4499 liraya düştü ben aldım bir tane ihtiyacınolan kaçırmasın . İyi fiyat

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar indirim bir günlükmüş anladığım kadarıyla bugün tekrar 4999TL olmuş fiyatı. Kullananlara sormak istediğim su filtresini takmadan çalıştırsak makina bunu anlayıp hata veriyor mu. Yoksa tamamen filtreden bağımsız mı? Bende arıtma cihazı olduğu için kireçsiz su kullanacağım için soruyorum.

• Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt

kardeş bu soruna 2-3 sf önce cevap vermiştim detaylıca.. unuttun galiba :)

filtre taktım, aktif ettim işlemini yaparsınız. (size bağlı.. cihazda algılama yeteneği yok) sertlik derecesini 0 a ayarlarsınız.. ne zaman uyarı verirse yine filtre taktım işlemi yaparsınız.. size tavsiyem madem filtre takmayacaksınız yılda bir kireç temizliği yapmanız..

ilk kuruluma dikkat edin içinde hava kalmasın..

ilk çalıştırmadan itibaren ekrandaki yönergeleri uygulayın.. fişi takıp cihazı açınca size bildiriyor ne yapacağınızı..

isterseniz video linki ilk mesajda var

hayırlı olsun, umarım beğenerek kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 31 Mayıs 2021; 20:19:28 >
  • Sağolasın dostum gelsin bakalm kurulumda dikkat edeceğim başka detaylar varsa bilmek isterim.

• Bugün 4346 mi servise bıraktım. 200 ml ilk americano mu 129 ml olarak verip atık tepsisine de 118 ml su bırakıyordu. Ya rutin temizlik sırasında birşey oldu ya da başka bir sıkıntı var.

• Agrega22 A kullanıcısına yanıt

conta olabilir.. haftalık temizliklerini doğru yapmış mıydınız? 5 ay hiç temizlik yapmayan bir arkadaşın silikon kırmızı contası kopmuş. yazmıştı yukarılarda

conta sağlamsa yağlamaya dikkat edip biraz yağlasa idiniz ihmal ettiyseniz.. iyi oturmuyordur..

espresso severler kahve çekimi en düşük ayara getirebiliyor.. tamam makine bu ayarı koymuş ama en iyisi 3 den aşağı ayarlanmamalı. ne kadar ince, borularda o kadar kalıntı

sonucu yazarsanız seviniriz.. bizde dikkat edelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 31 Mayıs 2021; 23:14:14 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Ürünü 19 Şubat tarihinde aldım. Düzenli olarak haftalık temizliklerini yaptım.1kez de yağladım. Aquaclean filtre değişimini de yaptım. Aklıma gelen tek şey temizlik sırasında bir şeye zarar verip vermediğim. Makina sorunuz çalışıyordu.

haber var mı? sorun ne imiş?

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

Dün akşam üzeri makinayı aldım. İki kırmızı contanın değiştiğini söylediler. Evde hemen denedim. Ml ile ilgili sorun kalmamış.ama hala contaların neden hasar almış olacağı

ile ilgili bir Bilgi yok

videoda haftalık durulama sırasında metal süzgeci parmağınızla temizlemeniz gerektiğini gösteriyor.

ben büyük silikonun da etrafında parmağımı gezdiriyorum, su altında.. daha son temizleme sırasında da küçük bir peçeteye çok minik gres sürüp makine içindeki iki küçük contanın etrafını yağladım..

bu iki küçük conta demleme ünitesinde girdiği beyaz boru şeklindeki parça içinde kırmızı iz bırakıyor.. demek ki yıpranıyorlar.

yurtdışında gres ile beraber yedek conta da satılıyor.. bence o contalarında yılda bir değişmesi lazım.. tabi sizde neden erken oldu bilemiyorum elbet..

neyse ki sorun basitmiş..

• su sertlik ayarını 1 e düşürmüştüm.. günde maks 5 fincan içince 4 ay gitsin diye. malum, tavsiye; değişim uyarısı gelmese bile 3 ayda bir değişmesi. 1. filtre 3.5 ayında iken bile 0 sertlik veriyordu o yüzden 4 ay rahatça kullanabilirim diyordum.. nitekim 1. filtreyi 3 ay 3 haftalık iken değiştim..

havalar ısınıp kuraklık arttıkça belediye su kaynağını çeşitlendirmek için kuyu suyu miktarını arttırmış.. çeşme suyu sertliği kasımdan marta kadar 6 dh idi, geçen ay 8 e bu ay 10 a çıktı.. 10 luk su 3 haftalık brita sürahi ile 8 e düşüyor. suyun tadı britadan çıktığı halde güzel değildi. ölçtüm, 8 çıktı..çeşmeyi ölçtüm 10.. şok oldum..

makinadan sıcak su aldım. soğuttum ölçtüm. 2 çıktı.. daha önce 1. filtrede 3.5 aylık iken 1 bile çıkmayan su şimdi %30 da 2 çıkıyor. anlaşılan kireçlenme yapacaktır..

velhasıl makine ile gelen ölçme çubuğu ile yapılan ölçme yıl boyunca aynı olmayabiliyor. benim niyetim 8 filtre değil 3-4 filtreden sonra yaklaşık yılda bir kireç temizliği yapmak.

• bende de 2231 var. 10 15 günde bir ünite temizliğ iyapıyorum. günde 4-5 kahve içiliyor ortalama.

şu puly tabletlerden almak sitiyorum da sizce 1,5 100 lü mü 2,5 60 lı mı alayım ne önerrisiniz

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

günde 4-5 kahve için 2 haftada bir yapılacak 1.5 luk yetecektir.. (yada 10-15 günde bir yaptığınız temizliğin hemen ardından ünite kuruyup takınca ideal olacaktır) bende aynısını kullanıyorum memnunum..

son kullanması da çok uzun zaten.. en az 2 sene yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Haziran 2021; 20:27:24 >
  • quote:

günde 4-5 kahve için 2 haftada bir yapılacak 1.5 luk yetecektir.. (yada 10-15 günde bir yaptığınız temizliğin hemen ardından ünite kuruyup takınca ideal olacaktır) bende aynısını kullanıyorum memnunum..

teşekkürler. o zaman ben bi 100 lük 1,5 gr siparişi vereyim  

• quote:

tam dediğiniz gibi 100 1,5 alıyordum 60 x 2,5 gr ı 100 1,5 dan daha ucuza buldum acaba 2,5 alsam mantıklı olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 21 Haziran 2021; 21:42:6 >
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

ikiye bölebilirsiniz.. veya kahvenin tadının bozulmadığına inanıyorsanız ayda bir 2.5 luk kullanırsınız veya 60 adeti 2 yılda tüketecek şekilde olabilir..

2 haftada bir kullansanız 2 yılı geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Haziran 2021; 22:1:9 >
  • ilk mesaja ekledim bunları:

Bakım parçaları: bunlarla ilgili kılavuzda birşey yazmıyor ama aldığınız kahvenin, sütün ml sinde ciddi eksiklik varsa veya eksiklik yoksa bile en geç 2 yılda bir değiştirmekte fayda vardır diye düşünüyorum. (yurtdışında genelde yağlama gresi bu contalarla beraber kit olarak satılıyor.. demek ki her 5-10 gr lık yağ tüpü bittiğinde contaları da değiştirin demektir bu.. bu sürede 1 yıl gibidir)

Phaksesuar a yeni katıldılar;

Demleme ünitesini çıkarınca arkada, aşağıda borunun üzerinde iki küçük silikon conta var;

büyük conta:996530059399 13-9/2 mm. Philips Espresso Slikon Conta Kahve Makinesi Philips (phaksesuar.com)

küçük conta: 996530059419 9-5/2 mm. Philips Espresso Slikon Conta Kahve Makinesi Philips (phaksesuar.com)

Demleme ünitesindeki büyük silikon halka; henüz yok

demlik contası: demlik:996530059406 40-32/4 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Haziran 2021; 10:42:19 >

• hocam diğer konuda verdiğiniz cevaba öncelikle teşekkür ederim. benim kullandığım model 2220/10

hemen tablet siparişi verdim 1.35 gram olandan. uzun süre idare edecektir sanırım. nasıl kullanıldığını da videolardan öğrenip uygulayacağım.

Gıda Gres yağı sipariş ettim, uygun şekilde yağlayacağım. kutudan yağ çıktı mı hatırlamıyorum, uğraşmakta istemedim.

Aqua Clean için ise sanıyorum 3 ay olmadı fiyatının 80 lira olduğunu hatırlıyorum, şu an 170 lira gibi gözüküyor. daha uygun alınabilecek bir yer bulabilir miyim? aşağıda ki linkte yurtdışından sipariş geliyor 392 liraya 6 adet olarak alınabiliyor. tam uyumlu olduğu yazıyor, sanıyorum problem olmaz ve uzun vadede işimi görür.

yorumlarınız ne olur bu konuda? şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.