Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: mstfrslan
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.394
Cevap
167
Favori
139.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
45. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burada sadece cihaz değil bu makine ile yaptığınız kahve resimlerini ve kullandığınız kahveleride ekleyip.. nereden aldınız, tadı nasıl vb şeylerde fikir verecektir..


    n11 den jacobs banquet medium aldım çok hafif bir kahve, asitlik çok az, 4-5. kademe seçimi ile biraz sert hale getirebilirsiniz. kreması fazla, önceki aldığım kahvelere göre.. sert espresso sevmeyenlere hitap edebilir.. espresso zaten yoğun olduğu için biraz sertleşir ve köpüğü iyi çıkar.

    https://www.n11.com/urun/jacobs-banquet-medium-espresso-beans-cekirdek-kahve-1-kg-1254541?magaza=coffeemoni


    birde sanalbaharattan guatemala aldım.. %50-50 karıştırıp az sertleştirdim.. kahve kademe 3 ile insanı rahatsız etmeyecek hale getirdim.. memnunum bakalım şimdilik elbette zamanla yapacağım denemelerle değişiklik oluşabilir.

    https://www.sanalbaharat.com/urun/guatemala-arabica-1kg


    bir daha ki sefere diğer guatemala yı alacağım EP li.. ep avrupa için anlamına geliyormuş.. kalite orta-üst seviyede imiş yani.. https://www.sanalbaharat.com/urun/guatemala-arabica-finca-el-brote


    daha fazla bilgi için: https://overdosecoffee.com/kahve-siniflandirma-grading-terimleri/


    tabi bu iş zevk-tad, bütçe meselesi.. ben asitik kahveyi sevmem fazla ekşi olursa.. asit dengeli ama kahve tadı biraz yoğun olmalı.. 7 yıl frenchpress içtim ve en çok starbucks guetamala-antigua.. yoğun kahve tada sahip.. ama fiyatı uçuk şu anda. haftada 2 kere frenchpress yaparken iyi idi ama makine ile ayda 1 kg gidiyor :) starbucks ın 1 kg kahvesine başka yerden 2-3 kg alınabliyor. ve dikkat edin paket çekirdek kahveler genelde skt yakındır, dükkanda bile..


    *cafe crema - standart ölçü.. malum sütsüz.. çocuklardan kalma süt kabı


    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346
    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346


    not: ilk mesajı güncelledim. sarf malzeme kısmını.. silikon gres yağı eklendi, phaksesuar a. daha önce duyup aldığım yağı philipste muadil ve philips onaylı olarak ekledi.. orj yağa göre müthiş hesaplı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 13 Nisan 2021; 2:11:29 >




  • Arkadaşlar selam herkese. Ben de 4346 yı yaklaşık 5 _6 aydır kullanıyorum. Makine şu an coffe modu da 165 ml tercih etmeme rağmen ancak espresso kadar kahve veriyor ayrıca açılırken ve kapanırken yaptığı temizleme işlemini yapmıyor yapıyor olsa bile hiç Bi şekilde kahve musluklarından su gelmiyor içeriden mi gönderiyor suyu emin değilim. Fitre den kaynaklıdır herhalde dedim yeni orijinal filtre taktım durum değişmedi kireçlendi diyecem belki ama bu kadar kısa sürede kireçlenir mi bilemedim. Var mı böyle Bi sorun yaşayan çözebilen. Neden kaynaklanıyor olabilir servise göndermeden çözebilirsem hiç servisle uğraşmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deorsum D kullanıcısına yanıt

    5-6 ay süresince hiç filtre değiştirdiniz mi? bu son hariç..

    değiştirmediyseniz ve su sertlik kaç çıktı ilk makineyi kurarken.. mesela 3-4 çıktı ise ve günde 5 bardaktan fazla içildi ise, 5 aydır filtre değiştirmedi iseniz.. olabilir.. tıkanmıştır kireçle..

    veya tablet temizliği ile yağ temizliği yaptınız mı?.vb..

    herşeyi düzgün yaptım diyorsanız.. olmamalı.. servise götürün..

    yok ben bir kireç temizliği yapayım, şansımı deneyim derseniz.. iki kere tekrarlayın kireç temizliğini..

    ne ile temizleyeceksiniz.. risk size ait.. ister hesaplı olan heitmann alın 2 şişe..

    https://www.hepsiburada.com/heitmann-biyo-sivi-kirec-sokucu-p-HBV0000095Z8Z


    yada phaksesuar daki durgol alın.. https://www.phaksesuar.com/durgol-kirec-temileyici-sivi-2-adet

    phaksesuardaki aslında bizim cihaza uyumlu değil ama uyumlu diye satıyorlar.. ne diyeyim kendi cihazları için uyumlu diyorlar.. durgol a mesaj attım, kullanabilirsiniz dediler..

    daha ucuz: https://www.tchibo.com.tr/durgol-kirec-sokucu-p400161617.html?gclid=EAIaIQobChMIt_PklI3-7wIVrIFQBh2mjQXPEAAYASAAEgJtGPD_BwE&wt_uk=f7fc1c08578943deb4bc8b966e264f36


    benim bildiğim bugüne kadar bir cihaz garantiden değişti o da daha ilk alındığında üst üste 2 kahve yapınca birini çok yüksek dozda ikincisini çok az dozda yapıyordu.. servis değiştirdi..


    birde demleme ünitesinin tepesinde vidalı yer var, altında üstü yaylı bilya var.. basınçla açılıp kapanan.. orası sökülse belli olur belki ama garantili ürün elle müdahale iyi olmaz.. tek yapacağınız önce 2 kere tablet, düzelmezse 2 kere kireç temizliği..olmadı servis


    son birşey.. demleme ünitesini haftalık temizlediniz mi?

    demleme ünitesini çıkarın, yandaki beyaz yuvarlak parçayı parmağınızla altından kapatın, üstünden şiddetli musluk suyu akıtın.. tıkalı değilse kahvenin döküldüğü gri süzgeçten su yükselir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 14 Nisan 2021; 18:59:57 >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    Öncelikle teşekkür ederim cevap için. Filtreyi hiç değiştirmemiştim bu sorun ortaya çıkınca değiştirdim durum değişmedi. Damacana su kullanıyorum sertlik seviyesi 2 çıkmıştı. Kahve yağı temizleme tableti ile ilk kez 3 hafta önce temizlemiştim makineyi yalnız ilginç Bi şekilde yavaş yavaş istediğimden daha az miktarda su vermeye başlamıştı. Geçtiğimiz hafta tamamen su vermemeye başladı kahveyi çekiyor ama suyu ve posasını aşağı göderiyordu bazen tamamıyla bende bir kez daha tabletle temizledim baktım ilk yaptığım temizlikteki gibi altına koyduğum kabı doldurmuyor suyun çoğunluğunu kendi hazinesine göderiyordu bir de filtre değiştireyim dedim sonuç değişmedi. Günlük ortalama 4-5 kupa kahve tüketiyorum diğer dediğiniz şeyleri deniyeceğim.


    Şimdi dediğiniz gibi alttan kapatıp tazyikli su verdim demleme kısmından su yükseldi demekki kireçli değil o kısım. tahminim bu kapattığım yer tam yerine oturmuyor ve suyu hazneye gönderiyor. Çünkü makine geldiğinden beri zaman zaman altındaki mutfak tezgahında kahveli suyun oluşturduğu leke görüyordum muhtemelen ordaki sızıntı Bi şekilde makinenin altına ulaşıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deorsum -- 14 Nisan 2021; 22:9:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • deorsum D kullanıcısına yanıt

    sertlik iki ise tıkayacak kadar kireç oluşmaması lazım 5 ayda.. ama az çok oluşuyor emin olun.. ben çok titiz davranmama rağmen kahve bitince durulama işleminden sonra 3-5 damlama devam ediyor.. ilk 3 hafta yoktu bu..ama philips filtresine çok güveniyor, zamanında değişim ile 8 filtre sonunda kireç temizliği yaptırıyor.. çoğu diğer makine 3 yada 6 ayda bir kireç temizliği yaptırıyor..


    su çıktığına göre demleme ünitesinde sorun yok..


    şunu deneyebilirsiniz.. alt kabı komple boşaltın yıkayın..telve kabınıda.. bir kahve yapın.. alt kap ne kadar doluyor, dolan su az ve açık renk ise normal, çok ve koyu ise demleme grubundaki silikon contadan kaçırıyor demektir. yarısı bardağa yarısı aşağı gidiyordur. ya contada sıkıntı var ya yerine yükselip iyi oturmuyor.. aynı zamanda demleme üniteside bayağı kahve bulaşığı oluyordur.. yerine iyi oturmuyorsa kızaktaki yağı bitmiş olabilir tam yukarı itemiyordur..ki bu durumda yağla uyarısı verebiliyor bu cihazlar.. demleme grubunun altındaki sarı kolu oynatarak yukarı iyi basıyor mu kontrol edebilirsiniz..


    kahve yaptıktan sonra bardak dolmasada, alt kaba az ve açık kahve renkli temiz su iniyorsa, conta kaçırmıyordur.. demleme yerine yeterli su gelmiyordur.. bu durumda ya su alma basma pompası sorunlu yada kireçle tıkalı.. bu arada pompa suyu aldığı pompa sesini duyorsunuzdur sanırım, yoksa pompa mı bozuk.. dırr-rrr-rr sesi .. ses duyuluyorsa büyük sorun kireç olabilir.. hazır su az da olsa çıkabiliyorken tam tıkanama olmadan kireç temizliği yapılmalı.. tam tıkanmada parçalar sökülmesi lazım.. garanti varken servise gitmek mantıklı olur ama zamanında filtre değişmediğiniz için kullanıcı hatası diyeceklerdir.


    +telve kabındaki posa nasıl..gözlemlemek lazım.. posa çok dağınık ve cıvık ise yeterli basınçlı su gelmiyordur.. dediğim gibi kaptaki su koyu değilse sorun conta değil..pompa yada kireçtir..


    umarım hallolur sorun.. makinenin suyu aldığından eminseniz.. en iyisi kireç temizliği servisten önce


    ** demle grubunu takarken yuvarlak sarıdaki üçgen tırnaağın siyah yerdeki işaretli yerine geldiğinden emin oldun.. çevirme kolunda ki bir tık hata gerçi kahvenin komple aşağı akmasına sebep olur.. birde yan yukardaki sarı mekanizmayı yukarı kaldırıyorsunuz sanırım.. kusura bakmayın acemi gibi yazıyorum ama tüm ihtimalleri değerlendiriyorum.. yerine takılınca tık demesi lazım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 14 Nisan 2021; 23:29:48 >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    Mesajınızı görmeden önce coffe modunda Bi kahve yapmak için makineyi açtım açılışta hiç musluktan su gelmediği gibi kahveyi çekip suyu da hazineye gönderdi kupaya hiç su gelmedi haliyle temiz su ve kahve karışımlı su birikti haznede. Gündüz aynı modda kahvenin yarısından azını doldurmuştu bir de latte deneyeyim dedim sütü köpürttü verdi kahveyi yine vermedi bir coffe daha çektim üstüne bu sefer belirtilen ölçüye yakın verdi kahveyi köpürtülmüş sütün üstüne.

    Mesajınızı gördükten sonra demleme ünitesinin kontrol ettim yerine oturuyor ama arada kahve telvesi vardı onları temizledim bir iki kurcaladım sarı çubuğu daha sonra contaya baktım conta kopmuş ama yerinde duruyordu. Yine 185 ml kahve

    yaptım bu sefer tam ölçüsünde verdi bütün suyu kupaya. Üstüne bir kahve daha yaptım aynı mod ve ölçüde yine verdi tam ölçüsünde. Bu arada bahsettiğiniz dırrr sesi benim makinede hep vardı aldığımdan beri. Sizinkilerde yok mu o ses? Ben onu normal sesi sanıyordum.

    Tekraren verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz bana lakin Bi süre daha izleyeceğim performansını olmadı bir yağlama ve kireç çözme işlemi de yaparım.

    Bu arada kireç çözmek için linkini atmış olduğunuz solüsyonlar içerik olarak bildiğimiz sirke ve limon karışımına benziyor bir de laktik asit varmış ki bu gerekli mi bilmiyorum. Misalen benim evde su sebili var gizli damacanalı ki onlarında su hazineleri vardır ve belli bir zaman sonra kireçlenir ve kireç partikülleri birikir. Bu kireci çözmek için ben elma sirkesi ve limon suyunu kaynar su ile karıştırıp Bi süre bekletirim ve tertemiz olur uzunca Bi süre kireç partikülü görmez olurum. Yani demem o ki bu pahalı solüsyonlara gerek yok gibi bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • deorsum D kullanıcısına yanıt

    dırrr sesi normal.. onu pompa su çekip çekmediğini öğrenmek için sormuştum.. mkine kahve yapamadığı için..


    doğru aslında ama cihaz bozulursa garanti süresi içinde orjinal ürün kullanmadınız diye kullanıcı hatası diyecekler..

    sirke tavsiye edilmiyor kokusu siner diye.. kılavuzda kesinlikle kullanmayın diyor..


    orjinal kireç çözücüde ca6700

    %25 sitrik - %10 laktik var..


    sattıkları durgol de %15 sülfamik var. sülfamikte kullanmayın diyor kılavuzda.. ph a sordum bizim ürün farklı dedi.. yazın o zaman içinde ne var dedim. daha cevap yok.. durgol a mail attım kullanabilirsiniz dedi. :) ticari kendi ürünleri satılsın diye onu bunu kullanmayın diyorlar sonra kendileride sülfamik asit getiriyor


    sitrik ve laktik parçalara en az zarar veren asitler ve çevre dostu.. ben netten laktik asit aldım 1 lt.. kettle onunla çözüyorum 1 çay bardağı komple çözüyor.. tecrübe ettim yani. :) heitmann da sitrik, malik ve laktik asit bazlı..

    yine acto var hesaplı onu alabilirsiniz.. risk alırım derseniz..risk dediğim orj ürün olmayınca sıkıntı çıkar diye:

    bu şişe 500 ml ve %30 laktik.. yarısı yeter temizleme için.. 2 kere kullanılır

    ACTO® ANTI-CALC 500 ml Kireç Çözücü | Acto Market | En İyi Alışveriş Sitesi


    conta kopmuşsa değişmesi lazım yoksa sızdıracaktır.. neden koptu acaba ilginç.. belki demleme tam oturmadı yada yanlış mı yerleştirildi.. öyle olsa sıkıntı çıkardı uyarırdı diye düşünüyorum..

    ama artık tam ml verdiğine göre kireç değil sorun tam olarak.. contadan sızmayanı veriyor kahve olarak..

    demleme ünitesini yerleştirirken 2 şey önemli..

    yandaki yuvarlak sarıdaki üçgen tırnak şekli siyah demlemedeki ile karşılıklı olacak.. üst yandaki yukarı aşağı hareketli küçük parça yukarıda olacak.. yerine oturunca ora tık eder aşağı düşer üniteyi kilitler..


    bu konularda eksiğiniz olduğunu düşünüyorsanız ilk mesajdaki video linklerini seyretmenizi tavsiye ederim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 15 Nisan 2021; 1:34:58 >




  • Dediklerinizde haklısınız ama aynı Apple gibi tüm markaların kendine bir ekosistem kurup kendi marketindeki ürünleri yalnızca kullandırma çabası tüketici açısından hem tedarik hem maliyet anlamında yorucu ve mantıksız geliyor. Garanti kapsamına girmemesi tüketici hakları konusunda ne kadar tutarlı bir tutum olur tartışmalı ama bana kalırsa bırakın kendi markası olan kireç çözücüyü kullanmayı hiç kireç çözücü kullanmamak bile garanti anlamında sıkıntı yaratmaması gerekir her kullanıcıya makine için yok kireç çözücü yok gress yağı yok filtresinin takibini ne kadar dayatabilirsiniz

    ya da bu kadar teknik prosedürlerle uğraşmak zorundamıdır. Madem bu kadar bakıma ihtiyacı olan bir ürün üretiyosun o zaman dersinki bu ürünün garanti kapsamında olmasını istiyorsan 3 ayda bir benim servisime getir teknik uzmanlarına bakım yaptır arabalarda olduğu gibi ki insanlarda ona göre tercihini yapsın. Yani bu tabi işin bizim tarafımızdan optimistik bakış açısı firmalar bu tür konulardan kendilerini kurtarmak için kullanma kılavuzuna minik minik bir ton uyarılar ekliyorlar ve ihtiyaç halinde önünüze koyup bak ben burda yazmıştım sen uymamışsın ey hatalı kullanıcı diyorlar 🤗

    Conta nasıl kopmuş ben de anlamadım demleme ünitresini öyle çok fazla sök tak yapmadım ama yine de söküp takarken olması da ihtimal dahilinde. İlk fırsatta servise gidecek benim makine bakalım ne diyecekler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuyu açan arkadaşım emeklerine ellerine sağlık
    hakikaten çok guzel bilgiler aldım, ben 4-5 ay önce amazon dan 2231/40 modelini 3500 TL ye aldım, temizlik konusunda sanırım biraz ihmal ettim sadece bir kez yıkadım, bu pişmanlıkla ve sizin yorumları okuduktan sonra az önce Siemens in temizleme tabletlerinden 4 x10, philipsinkinden 1x10, ve amazon dan da puly caff aldım (bu arada 115 TL şu an) yağlama konusunda biraz araştırma yaptım philipsin kendi ürünü gereksiz pahalı,onun yerine weicon un 85 gr lık ürünleri de gereksiz pahalı etiket park.com da 130 TL ye geliyor. kendileriyle biraz konuştuğumdahttps://www.etiketpark.com/winkel-gida-onayli-yaglayici-sprey bu spreyin de iş göreceği hem de daha kolay uygulanacağı belirtildi ve fiyat 70 TL. bilmiyorum siz ne dersiniz. elimdeki ürünü sanırım anneme pazarlayıp satacağım ve ep4346 yı alacağım. sırf o lattego kabını temizliyor diye, e tabi kahve çeşitiliği de çok önemli, yorumlarınızı heyecanla bekliyor olacağım ☺️ şimdiden teşekkürler.
    bu arada bir çok kahve denedim, geçen hafta bir tavsiye ile Aksaray'a Suriyelilerin işlettiği olabi diye bir kahveci den kahve aldım fiyat performans oranı iyi, tavsiye ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuzfil -- 23 Nisan 2021; 19:30:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uykusuzfil kullanıcısına yanıt

    yorumunuz için tşk ederim..


    sprey silikon iyi olmaz çünkü tek bir yere püskürtemezsiniz.. dağılır diye düşünüyorum.. söküp yağlayıp takabilsek parçaları olurdu..


    orj silikon 5 gr 60 tl iken, weicon silikon 85 gr dediğiniz gibi şu an etikette 110 tl ..bedava.. kaçırmayın.. birazdan stoklar bitebilir :)


    sonuçta 3 noktaya sürülüyor.. raylara ben yeşil mercimek kadar sürüyorum..mekanizma dağıtır zaten yaymaya gerek yok..

    kaldırma kolunun hareketli yerinin içine girecek şekilde yine her iki taraftan mercimek kadar..

    yandaki sarı kilit mekanizmasına yine o kadar.. 2 ayda bir yağlasanız weicon herhalde en az 2 sene gider.

    daha orjinal gelen bitmedi. weicon u aldım duruyor..

    diğer birçok silikon yağlayıcılar dalgıç malzemesi, onlarda gıda onaylı sonuçta hava tüplerinden insan tarafından solunabilir. ama ben yinede weicon tercih ederdim.. philips te satıyor zaten ve philips onaylı yazmışlar açıklamaya.


    ben de çok kahve çeşidi aldım bu zamana kadar.. tam olarak artık son bunda karar kıldım diyemedim.. ama en son aldığım jacobs çekirdekler çok krema yapıyor. içine geçenlerde sanal baharattan başka daha sert kahve aldım.. artık ikisini karıştırıp içiyoruz. n11 de cafe renarda diye kahveler var tam f-p ürünleri.. sanal baharatta çok iyi.. 2 alışveriş yaptım çok iyiydi çekirdekler.. çekirdeklerin yanında EP yazıyorsa avrupa pazarına hitap edip 30 gr da 3-5 hatalı çekirdek anlamına geliyormuş sanırım yani kaliteli çekirdekler..


    okumadıysanız: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148698011




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Nisan 2021; 20:33:59 >




  • alt modelde bulunmayıp üst modelde bulunan latte go'nun kendi kendini temizleme olayı nedir? böyle bir fark var mı gerçekten?

  • nuisance kullanıcısına yanıt

    vallahi kıymetli arkadaşım ne diyeyim, yukarıdaki mesajlarda bunları açıklamıştım.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148271298


    4 ve 5 serisinde sütlü içecek yaptıktan sonra temizleme programını çalıştırıp kalan sütle sürahiyi(lattego) buzdolabına kaldırırsınız. video da ilk 35 sn.. (ben süt kabını haftada bir deterjanla yıkıyorum, diğer zamanlar kullan buzdolabına koy)


    2 ve 3 serisinde sütlü içecekten sonra kalan sütü bir kaba boşaltıp, sürahiyi bir birinden ayırıp çeşme altında durulamanız lazım.. belki ağzından içeri 1-2 sn ılık su tutmakta işe yarayacaktır. video da 1:05 e kadar


    2200 sersinde zaten lattego yok buhar püskürterek köpük yapan çubuk var. her köpürtmeden sonra o parçayı çeşme altında durulamanız gerekiyor.




    video: 2:00 a kadar demleme ünitesinin haftalık temizliği.. suda durula bırak kendi kendine kurusun.. bez yok..

    2:40 a kadar tablet temizliği.. ayda bir.. ben her hafta 1.35 gr lık puly caff la yapıyorum

    3:25 e kadar yağlama




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Nisan 2021; 23:52:13 >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim, evet söylemiştiniz ama ben bu şekilde temizlediğini bilmiyordum. hatta ağız kısmına lavaboda su tutuyordum :)


    5447 modelini açtım kullandım bir süre, fakat özellikle sütünün sıcaklığını ve kıvamını beğenmediğim için bir de kahveyı çok acı yaptığını düşündüğüm (hangi ayarda yaparsam yapayım değişmedi) için cihazı iade ettim. bana 6bin tl lik bir makine izlenimi vermedi.

    harici süt köpürtücüm çok daha güzel süt hazırlayabiliyor.


    belki 2700tl civarına EP2220 alabilirim, temelde aynı makinenin yazılım ve dijital ekran farklılığı için 3bin + vermek mantıklı gelmedi bana.

  • nuisance kullanıcısına yanıt

    elbette takdir sizin.. kahve acılığı makineden çok sizin çekirdek seçiminizle alakalı olması lazım..

    mesela benim kullandığım pellini kahve oldukça yoğundu, standart ayardan 1 kademe düşük demledim hep..

    sonra kostarika aldım standart veya bir kademe arttırdım çok yumuşaktı..

    şimdi yumuşak jacobsla, hafif sert guatemala yı karıştırıp kullanıyorum..


    iyi süt köpüğü için yağlı süt alınmalı, süt 10 derece altı olmalı.. bim ve carefoursa daki %3 yağlı süt çok yeterli..


    sıcaklığa gelince sütlü içeceklerde alınabilecek sıcaklık 70-75 derece, sadelerde 75-80 derece..


    ana mesajın altındaki 2. mesajda bir video var oradaki yöntemle sütlü kahve de 78 derece alınabiliyor. ben zaten capuçino yu az içerim ama çok lezzetli bir kahve, latte yi sevmem zaten.. cafe au lait ise sadece 1 kademe sütle yapınca oldukça sıcak kahve alıyorum. malum süt oranı arttıkça kahve soğuyor çünkü süt köpüğü yaklaşık 60-65 derece çıkıyor.

    10 gün öncesine kadar bardağı sıcak sudan geçiriyordum kettleda kaynatıp.. havalar ısındı bıraktım artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Nisan 2021; 0:33:31 >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    öncelikle bir itiraf, ep4346 yı aldım eşimi zar zor ikna ederek 🙈 gittigidiyor Teknosa mağazasından 4.800e geldi,,
    oysa ep2231 i alalı daha 2 ay oldu olmadı, ilgilenen arkadaşlar olursa onu satabilirim 👍
    aklıma takılan bir konu var, 2231de lattego kabının dibinde süt kaldığında hatun kapatıp dolaba koyuyordu ama sonra süt koku yapıyordu, bu 4 serisindeki kap farklı mı? içinde süt varken temizlik yapıldığında kokmuyor mu?
    tşk,
    son olarak YouTube kanalınızda çok kısa bir temizlik & yağlama videosu paylaşmanız mümkün mü?

    bu arada etiket sitesinde sepete attığınızda KDV ekliyor ve nihai fiyat 130 TL oluyor

    tşk

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uykusuzfil kullanıcısına yanıt

    hocam 2231 varken neden üst modeli aldınız? sonuçta yaptığı üç aşağı beş yukarı aynı değil mi?

  • uykusuzfil kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun.. bu fiyata alabildiğiniz için çok şanslısınız aslında..


    her kahve den sonra ilk 35 sn deki işlemi yapıp kabı buzdolabına kaldırın içindeki sütle, kokma falan olmaz. haftada bir süt kabını boşaltıp deterjanla yıkayın. hala koku yaparsa buzdolabınız az soğutuyor demektir ayarını yükseltin. bizi sütü kaynatıp yoğurt yaparız 1 hafta durur yeni süt gelene kadar yoğurt ekşimez.. ideal sıcaklık 4 derecedir, üstünde bakteri ürer..


    1:10-1:40 arasındaki temizlemeyi her hafta yapmanız gerekiyor.. parmakla metal süzgeçi temizlemek.. genel durulama.. demlemenin yapıldığı yerede su tutun iyice.. bu işlemi yapıp kenara koyun kendi kendine kuruyacak..en az 6 saat sonra yerine takın


    2:15 den sonra tablet temizliği anlatılıyor ama en az 1.5 lt lik kap lazım. etikette 130 bile olsa çok ucuz.. philips tabletin 6 sı 65 tl.. bir tablet 11 tl.. puly ise 100 tablet 130.. yani 1.3 tl.. philipsle ayda bir temizlik yapsanız her ay 11 tl verirsiniz, benim gibi her hafta puly kullansanız ayda 5 tl vermiş olursunuz ve makine hep temiz kalır..


    3:07 2 ayda bir; demleme ünitesini temizlediniz, 6 saatte kurudu.. yağlanması lazım. pistonun hareketli kolu, oynar yerin içine doğru azcık sıkın, her iki tarafından.. öyle videodaki gibi etrafında gezdirmeye gerek yok ve piston çubuğu.. demiştim yeşil mercimek kadar yeterli.. alttaki sarı kolu kaldırdığınızda demleme ünitesi sağ-sol da bir rayda hareket ediyor, o rayların ortasına yine mercimek kadar sürseniz yeterli.. hareket edince kendi dağıtır zaten..


    bakım makinenin sağlığı açısından önemli.. yukarıda bir arkadaş vardı, hiç doğru dürüst bakım yapmamış 5 ay, silikon kırmızı conta kopmuş.. demleme yapamıyordu makine..


    su filtresini zamanında değiştirirseniz 8 filtrede bir kireç temizliği yapılacak.. %10 a düştükten sonra 20 kahve daha yapın değiştirin.. değiştirirken lcd ekran sizi yine yönlendirecek. işlemi ekrandan başlatın..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Nisan 2021; 19:23:32 >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    Sn mdmrx

    4346 fiyati dusunce benim yine aklimi celmeye basladi.

    simdi sunu merak ediyorum 5447 de sutlu secenekler icin once sut sonra kahve veya tam tersini veren secenekler vardi. ( hangileri idi tam hatirlamiyorum)

    4346 icin de bu sekilde her iki sekilde kahve secenekleri var mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet var.. Capuchino ve latte süt üstü kahve, cafe au lait kahve üstü süt.. Ayrıca sadece süt köpüğü alma veya sadece sıcak su alma programları var.. 5 adet te sade kahve.. Bu sade kahvelerin öncesinde veya sonrasında süt köpüğü ekleyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Nisan 2021; 22:22:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaz 4800-5300 bandına gerilemiş bence alacak olanlar kaçırmasın.. akakçe, cimri .com a bakın.. şu an en ucuz gitti de teknosa dükkanında..4850..9 taksit.. worldcard varsa 125 tl puanla teknosa kendi sitesinde 4875 tl ye geliyor.. 12 taksit... ben bile kasım da 4500 e almıştım.. sonra 1-2 hafta 4120 gördü.. bir daha 4999 un altını görmemişti..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Nisan 2021; 1:23:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.