Şimdi Ara

PEYNİR,YUMURTA YİYEMİYORUM,SÜT İÇEMİYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. peynir(beyaz,kaşar) haşlanmış yumurta(ama omlet yerim), ve kakaosuz süt içemiyorum. miğdem bulanıyor. diyetisyene gitmek istiyorum işte nasıl bir diyet vereceğini biliyorum 3 sene önce falan diyet yaptım ama o zaman peynir denediğimde kusmuştum. hem aynı zamanda vucüt sağlığım içinde gerekli. bunları yiyebilmem için ne yapmam lazım?

edit: anlatım bozukluğu peynir yumurta yiyemiyorum,süt içemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 29 Eylül 2012; 23:01:08 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sulu şaka

Kustum demissin bence kötü şeylerle bağdaştığı icin yiyemiyorsun bir sey olmayacağını düşünerek dene peynir falan lezizdir yani hem cidden gerekli vücut icin

ya işte ben bir ara kaşar falan tek tük yiyordum ama peynir tadı olanları yiyemiyorum yani peynir tadı hiç leziz gelmiyor bana. bir keresinde de kakaosuz süt içeyim dedim burnumu kapattım diktim yine kusuyordum neredeyse ne yapacağım bilemiyorum

Orijinalden alıntı: tugrul6733

quote:

Kustum demissin bence kötü şeylerle bağdaştığı icin yiyemiyorsun bir sey olmayacağını düşünerek dene peynir falan lezizdir yani hem cidden gerekli vücut icin

ya işte ben bir ara kaşar falan tek tük yiyordum ama peynir tadı olanları yiyemiyorum yani peynir tadı hiç leziz gelmiyor bana. bir keresinde de kakaosuz süt içeyim dedim burnumu kapattım diktim yine kusuyordum neredeyse ne yapacağım bilemiyorum

Sütu şekerli falan dene süt icin bir sey diyemiyorum ona antipatiin olabilir.kusmayacagini ya da cok iyi hissedeceğini dusun sonucta peynir.o senden korksun :) Yoğurt yiyebiliyor musun bari yoğurt tüket ama abartmadan

• babaannem hayatında süt ve süt ürünlerini ağzına vurmamış. şimdi 76 yaşında bütün dişleri yerinde kemik problemi yok.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Sütu şekerli falan dene süt icin bir sey diyemiyorum ona antipatiin olabilir.kusmayacagini ya da cok iyi hissedeceğini dusun sonucta peynir.o senden korksun :) Yoğurt yiyebiliyor musun bari yoğurt tüket ama abartmadan

yoğurt yiyorum da ona da pek düşkün değilim hatta bazen sade başına yiyemem

• quote:

quote:

quote:

quote:

yoğurt yiyorum da ona da pek düşkün değilim hatta bazen sade başına yiyemem

Kendini zorlama ama biraz biraz yemeye bak

• Vücut allerjisi olan yiyecegi erkenden anlarsa bunu cikarabilir bence allerjin olabilir kakao falan bunun algılanmasını geciktirebilir yaptir bi test

• Komşunun oğlu da yumurtayı yiyemiyor. Mesela bende pekmezi sevmem, alerjisi yok içerim ama sevmem. Peyniri süzme peynir alarak deneyin derim. Normal peynirlerden çok farklı. Sütaş süzme peyniri deneyin mesela. Reklam gibi olmasın ama peynir değişik yani

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertugrul.1.ozk

Vücut allerjisi olan yiyecegi erkenden anlarsa bunu cikarabilir bence allerjin olabilir kakao falan bunun algılanmasını geciktirebilir yaptir bi test

alerjim yok sadece tadını sevmiyorum yiyemiyorum miğdem bulanıyor tadını aldığımdan .s.s.s..s

Orijinalden alıntı: Stones_

Komşunun oğlu da yumurtayı yiyemiyor. Mesela bende pekmezi sevmem, alerjisi yok içerim ama sevmem. Peyniri süzme peynir alarak deneyin derim. Normal peynirlerden çok farklı. Sütaş süzme peyniri deneyin mesela. Reklam gibi olmasın ama peynir değişik yani

ya süzme peynir normal beyaz peynir gibi yararlı olur mu bilinmez gerçi zamanında çok süzme peynir de denedim onu da pek yiyemedim ama bir de onlar çok da ekmek yedirtir.
  • Aynı sorun bende de var hocam Hiçbir peyniri yiyemiyorum, hepsinin koktuğunu düşünüyorum yani bana öyle geliyor, bebekken annem yumurta yaparmış yağda, kenarlarına küçük peynir parçaları dizermiş ve arada onları verirmiş ağzıma ama ben tükürürmüşüm o küçük peynir parçalarını

25 yaşındayım, peynir(kaşar, krem, lor) ürünlerinin hiçbirini yemedim, aynı şekilde kusuyorum, kusacak gibi oluyorum yani. İlginçtir ben zeytinde yiyemiyorum aynı şekilde Yoğurt yerim ama kaymaksız, sade sütte içerim, yumurtada yerim ama peynir olmuyor işte, neredeyse her türlüsünü denedim, gerekli ama olmuyor napayım

Şimdi annem kalsiyum tableti kullandırıyor düzenli olarak(zorunlu:), 1 adet gündüz, 1 adette gece, ayrıca ayda 1 defa hani şu şırıngaların içine çekilen küçük cam tüplerden varya ondan, yani öyle bi ilaç var ondan içiyorum içinde yağ gibi bişi var. Bunlar aynı şey değildir eminim ama bence olmadı sende bu şekilde yap, kalsiyum ihtiyacın karşılanır en azından...

• Üni.de bir kız arkadaş da çocukluğundan beri kahvaltılıkları yiyemediğini söylüyordu. Hafıza bozukluğu yaşıyorum,çabuk unutuyorum falan diyordu ama genel olarak derslerde ortalama bir öğrenciydi.

Yiğenlerimin ikisi de hiç bir şekilde kahvaltılık yemiyorlar. Nadiren sucuklu yumurta falan yiyorlar, ne yaptıysak yediremedik. Biri liseye gidiyor hala yemiyor, diğeri de 5. sınıfta. Bundan sonra da daha yemezler heralde :S

Edit: Yukardaki arkadaşın mesajına ithafen; Yiğenlerim de peynirli böreğin içinden peynirlerini ayıklarım yerlerdi Biz de kandırmaya çalışıyorduk ama nafile,onlar da kusuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 30 Eylül 2012; 1:24:31 >
  • Bende hiç bir peynir türünü yemem, soğuk süt asla içmem. Sütü sıcak, şekerli ve tercihen türk kahveli severim. Kaslı ve uzun boylu bir yapım var, küçükken her zaman peynir yemediğimi duyanlar inanamazdı. Benim kendi vücudumda gördüğüm şey şudur ki herkesin DNA'sındaki oluyor, bunlar çok ufak etkenler.

quote:

SÜZME PEYNİR
    29 kalori, 1.2 gr. yağ, 22 mg. kalsiyum
    Gerçekten çok az yağ içeriyor ve kilo vermeye çalışanlar için de ideal. Ancak kalsiyum açısından zengin değil.
    Sağlık değerlendirmesi: 10

KAŞAR
    124 kalori, 10.3 gr. yağ, 216 mg. kalsiyum
    En yağlı peynirlerden, ancak iyi bir kalsiyum ve çinko kaynağı.
    Sağlık değerlendirmesi: 6

Kaynak:Hürriyet Gazetesi

Bu ikisinden biri tercih olucaktır tahmin ediyorum diyette. Hani doktor değilim çok şey bilemem fakat buradaki mantıkla süt -diyet listesinde süt+peynir varsa süt+süt yani) içebilirsin mesela:
    1 su bardağı süt (200 ml):
    124 Kalori
    240 mg. Kalsiyum
    Yağ olayını bulamadım.

Her şekilde daha karlı bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Komşunun oğlu da yumurtayı yiyemiyor. Mesela bende pekmezi sevmem, alerjisi yok içerim ama sevmem. Peyniri süzme peynir alarak deneyin derim. Normal peynirlerden çok farklı. Sütaş süzme peyniri deneyin mesela. Reklam gibi olmasın ama peynir değişik yani

ya süzme peynir normal beyaz peynir gibi yararlı olur mu bilinmez gerçi zamanında çok süzme peynir de denedim onu da pek yiyemedim ama bir de onlar çok da ekmek yedirtir.

Valla lokum gibi, peynir hastası olanlar bilir. Açık satılan peyniri marka dahi alsanız, bir daha ki sefere yine aynı markayı almanıza rağmen tadı değişik oluyor. Lezzette istikrar yok. Tam aradığım peynir derken, başka gün bir bakıyorsun ilk aldığın tattan eser yok.

Ama süzme peynirin tadı istikrarlı bir şekilde.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• arkadaşlar çok teşekkür ederim. belirttiğim gibi peynir ile yumurta yemek istememin sebebi hem sağlığım için hem diyet yaparken biliyorum doktor işte 1 kibrit kutusu kadar peynir dicek misal bir de kahvaltıda yiyecek bir şey bulamıyorum sonra da okulda çabuk acıkıyorum
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.