Şimdi Ara

Peugeot 2008 - 3008 hangi model ve paket seçilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.800000 - 2.000000 tl bütçe ile Peugeot 2008 ve Peugeot 3008 modelleri arasında nasıl tercih yapmalıyım ; birçok paket ve motor seçeneği var.

Peugeot 3008 modeli 2025 1.2 hybrid 6000 km’de 2.1 milyon tl iken Peugeot 2008 modeli 2025 1.2 puretech bayiden 1.8 milyon TL’ye alabiliyorum.

Bunun dışında yine 1.5 bluehdi gt paket Peugeotlar da bulunmakta.

Velhasılı kelam genel manada değer kaybı daha az olacak daha çok tutulan kronik sorunu az olan hangi model ve paketi seçmeliyiz?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok bilgim yok bu araçlarla ilgili , sizin net bilgileriniz varsa paylaşın hocam vazgeçebiliriz Ama genel olarak tutuluyor sanki yanlış mı biliyorum

He video çekip ağlıyoruz, iki tane müptezel youtuber aracı bokluyor senin gibi çapsızlar da peşinden gidiyor

Aynı paraya, "sorunsuz" efsanelerine kapılıp sektörü 10 sene geriden takip eden, bom boş ve konforsuz Japon külüstürlerinde kendi kendine eziyet edenlerin, ya da ederinin çok üzerinde fiyatları Mercedes/BMW'nin yarattığı "alaman arabası" imajının ekmeğini yemeye çalışan vosvos'a verenlerin hazımsızlığına bakmayın.

Ne aldığınızı, nasıl kullanacağınızı bildiğiniz sürece ikisinde de paranızın karşılığını bu piyasaya göre fazlası ile alırsınız. İkisi arasında özellikle arka koltuklarda ciddi hacim farkı var, seçiminizi hacim ihtiyacınıza göre yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerakar -- 10 Kasım 2025; 9:56:58 >

Çapsız senin gibi Fransız aracının alınmayacağını öğrenmeyenlere denir. Ama siz akıllanmazsınız.

• 1 hafta önce 3008 1.2 Hybrid Allure (2024) aldım. Önceki kasayı (2016-2023) 5 yıldır kullanıyordum. Arada bir de 2 aylık 2008 GT serüvenim oldu. Ben de yeni aracı satın alırken acaba başka markalara mı geçsem diye epey bir araştırdım, tüm videolara baktım, tüm incelemeleri araştırdım, yaşanılacak problemleri de dikkate alarak, fiyatlandırma ve karşılığında alacağım konfora, tasarıma, teknolojiye bakarak 3008 1.2 Hybrid almaya karar verdim.

Bir kere çoğu yerde gördüğüm ve bana aşırı sığ gelen "japondan şaşılmaz abi, almandan vazgeçme reis, kapı hissiyatı mükemmel abi" kafalarına hiç girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Hele "tasarım için para mı verilir ya?" mevzularına hiç girmiyorum. Yahu neye para veriyoruz zaten? Tasarıma, güvenliğe, konfora? Ev kiralarken ya da alırken de o zaman bahçesi var mı diye bakmayalım, zaten dört duvar, en sağlam neresiyse oraya geçelim, betondan şaşılmaz abi diyelim, aynı mantık. O yüzden bunları geçmekte fayda var.

Yorumlarıma gelecek olursak öncelikle 2008 vs 3008 arasında kesinlikle 3008 tercih edin. Segment farkını müthiş hissediyorsunuz. Fiyat farkı çok yok/aynı olan durumlarda segment düşmeye hiç gerek yok. Dışında 1.2 Hybrid çakma ya da farketmiyor diyenleri de eleyebilirsiniz. Çünkü önceki aracım 1.6 180hp'di ve şehir içi 10lt aşağısını normal kullanımda görmemiştim bile, bunda ise şu an ortalama 6-7lt'lerde geziyorum. Elektrik motoru beklediğimden çok devreye giriyor ve o sırada kadranlardan takip ediyorsunuz zaten.

Aracın teknolojik donanımı ise tercih edilmesinde büyük etkenlerden. Allure'de donanım yok diyenler kısmen haklı olsalarda burada da büyük bir yanılgı olduğunu düşünüyorum çünkü önceki Allure ile arasında bir tek koltuk ısıtma yok ama 21" panaromik ekranlardan tut, geri görüş kamera yıkamasına, şerit takip ve aktif güvenlik frenlemeden tut, tabela okumaya bir çok özellik hala var, bir tek park sensörü önde yok ama sırf o yok diye de bu kadar albenili bir aracı almaktan vazgeçmek istemedim açıkçası. Bunun dışında aracın önünde radar sistemi mevcut, sitede yapan arkadaşlar vardı uygun rakamlara aracın "yarı-otonom" sürüşünü de aktif edebiliyorsunuz. Bu da epey bir + durum donanımsal olarak çünkü GT ile kör nokta-elektrikli bagaj ve ambiyans dışında farkı kalmıyor neredeyse. Bir de bunun üstüne en az 5 sene eskimeyecek bir kasaya binmiş oluyorsunuz ki 2008'de yakında yenilecektir bu da size + sağlar. Bunların dışında yol tutuşu, virajı, aracın dinamikliği ve kullanım zevki de konuşulması gereken özelliklerden. Herkes aracındaki özelliklere takılmış fakat bu gibi arabayı asıl araba yapan şeyi atlamış görünüyor.

Diğer var olan insanların da yaşadığı, belki benim de potansiyel olarak yaşama ihtimalim olan kronik, yazılımsal sorunlar konusunda da çok bilgi sahibi değilim. Önceki 5 senelik kullanımımda eski kasayı da epey bokluyorlardı, o zaman da benim 1000'de 1 başıma gelmiştir fakat bunda henüz bir durum tespit etmedim. Motor konusunda sorunlu yerler değişti bir tek onu biliyorum, şanzumanda da geçiş problemi vs asla hissetmiyorsunuz. Neye göre o marka bu marka deniyor bilmiyorum da eski aracımla hiç bir farkı yok kullanım olarak. 1.2 145hp'de gayet yeterli bir çekiş ve dinamiklik sağlıyor size.

Bir de 3008 1.2 Hybrid alacaksanız kesinlikle 2024 model 2.el temizlerden bakın çünkü 2025 modelde konsol üstündeki kapaklı gözün kapağını kaldırmışlar, araç içindeki aynalar da dokunmatik değil. O sebeple 2025 alıp bu tarz saçma sapan noksanlıklarla uğraşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditore -- 20 Kasım 2025; 17:56:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.