Şimdi Ara

Petlas Prestige Sport Kullanıcı Yorumum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -lastiğe dair yorumlarımı okumak isteyenler sonraki birkaç paragrafı atlayabilirler-


    basınç ölçer akıllı sibobumun pilinin bitmesi sonrası bir lastikçiye yenisini taktırmaya gittim. arkadaş petlas bayisiymiş. halihazırda kullandığım goodyear eagle f1 asymetric'lerin bittiğini görünce abi petlas yeni bi lastik çıkardı çok güzel lastik süper dedi.


    muhabbet ederken lastiği güçlü firmalardan toplanan mühendislerin yaptığını, petlasın lastiğe çok güvendiğini ve şaheser olduğunu söyledi.


    lastiği aklıma yazdım, birkaç hafta sonra internetten yaklaşık 3100 liraya 4 adet sipairş ettim. benim ölçüm 225 40 r18, lastik xl.


    lastikler geldi, gayet güzel yumuşak hamurlu olduğu dokununca bile anlaşılıyordu. birde yanında 4 adet sıfır sibop geldi. petlas mı gönderdi lastikçi arkadaş mı bilmiyorum.


    neyse lastiği taktırdım. gerçekten inanılmaz konforlu. yol gürültüsünü de az alıyor. zaten benim ebatta 68 yol gürültüsü ve a yağmur çok nadir hatta yok.


    ancak lastiği kullandıkça ilk anlardan itibaren fark ettiğim bir sorun var, lastikte inanılmaz derecede yanal hareket var.


    bakın benim arabam astra k 1.6t opc. 200 beygirlik özel bir versiyon. arabamda çok güzel özellikler var viraj ve denge kabiliyetleri için. arabam şu an 125.000km oldu ve 4-5 lastik çifti eskittim. yarısından çoğu uzun yol yüksek hızdır km. lastiklerin hepsi pilot sport 4, eagle f1 asm 5 gibi performans lastikleriydi. yani arbamı da kendimi de tanıyorum. çok şükür çevremde çok araba var az çok bilirim.


    lastiği taktırdığımdan beri arabamda lag oluştu. hani oyunlarda olur ya internetiniz yavaştır falan bildiğiniz lag var. direksiyonu çeviriyorum, araba yarım saniye sonra dönüşe başlıyor. önce yanak çöküyor, sonra dönmeye başlıyor. virajlarda yatmayan arabam virajlarda yatar oldu. suv segmentmiş gibi yatıp kalkıyor virajlarda. önerilen basınç 270kpa. bu basınçta bugün dalgalı bir yolda 120-130 ile giderken bir anda arabamın kontrolünü kaybedecek seviyeye geldim. arabanın yanakları esnemekten kendini toparlayamadı. sanki arabamda amortisör yokmuş da yayların üzerinde gidiyormuşum gibi ama tüm sallanma yanal. bu kadar yıldır araba kullanırım hayatımda ilk defa kuru ve karsız yolda, 120'yle giderken bu kadar tedirgin oldum.


    önerilende basıyorum olmuyor, 280kpa dedim aynı bugün en son 300kpa hava bastım, birazcık toparlanır gibi oldu ama arabam at arabası gibi gitmeye başladı.


    ben gerçekten anlayamadım. arabamı tanıyamıyorum. direksiyondaki yarım derecelik açıyla bile çat diye şerit değiştiren arabamla şerit değiştirmek için direksiyonla savaşıyorum. yanal şekilde yaylanıp yaylanıp geri geliyor, şerit değiştireceğim diye küçük çaplı slalomlar atıyorum.


    velhasıl internette bu lastikle ilgili hiçbir yorum bulamadım. zaten aşırı da yeni lastik. ben durumumu yazayım dedim. eğer iade şansım olsa lastiği iade ederdim. 120'ye giderkenki savrulmada öyle korktum ki lastiği 2. elciye vermeyi düşünüyorum.


    -not

    lastik aynı marka model olsa bile her ebat birbirinin aynısı değildir ve aynı performansı sunmayabilir. belki siz aldığınız lastikten çok memnun kalırsınız. lastiği kullandığım 1 haftalık süre boyunca kafamda oluşan kişisel yorumumdur. eğer olurda petlas mühendisleri bu yazımı okursa ve konuyu sildirmek vs. yerine benimle iletişime geçerlerse olabiliyorsam yardımcı olurum, derdimi daha derin anlatırım. hem beni kazanmış olurlar hemde eğer ben haklıysam ve gerçekten birşeyler düzelebilirse gidip gidip yabancı markalara tokatlanmak zorunda kalmayız.


    -not 2

    bu bahsettiğim olayı mevsim geçişinde 20 derece sıcaklıkta kullandığım hankhook winter icept ve continental 870p kışlık lastiklerimde bile yaşamadım.



    Edit.

    Lastikler ilginç bir şekilde yavaş yavaş normale dönüyor. Acaba lastiğin kürlenmesi tamamlanmamıştı da arabanın üzerinde mi tamamlandı diye düşünüyorum. Çünkü lastik o kadar yeni model ki muhtemelen banttan 3 hafta falan önce inmiştir.



    Edit. Lastikler hala normale dönmedi ancak birazcık toparlanma var. Bu toparlanma belkide ortalama sıcaklıkların düşmesi de olabilir. Konuyu ilk açtığımda sıcaklıklar 35-40 dereceydi, şu an 20-25'lere düşüyor.

    Ama hem (olduysa gerçekten) kürlenmenin etkisi, hemde havaların etkisi çok da yüksek değil. Lastikten hala korkuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 14 Eylül 2025; 11:1:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
    .




  • Benim de merak ettiğim bir lastik bu.


    Lastiğin ebadı 225/40/18 yani oldukça dar yanaklı bir lastik. Dar yanaklı bir lastikte bu derece yanal salınım normal değil. Belli ki konfora yönelik olarak ince yanaklı ve çok yumuşak hamurlu bir lastik.


    Benzer şeyleri GY EfficientGrip Performance lastikte yaşamıştım ama onun ebadı 195/60/15 idi yani geniş yanaklı, dar tabanlı bir lastikti. Ani şerit değiştirmelerde yanal salınım yapar ve zor toparlardı araba.


    Anladığım kadarıyla hızlı ve performanslı, ani manevralı bir sürüş tarzınız var. Sanırım biraz sakin kullanmanız gerekecek bu lastiklerle.

    _____________________________
  • İyi de burada bir tezat var. Lastiğe baktım, yumuşacık hamur, elle bile anlaşılıyor ve çok konforlu diyorsunuz, sonra yolda esniyor, gecikiyor, tepkisiz demişsiniz.



    Tyre Reviewsyoutube
    Both the Michelin Pilot Sport 4S and Bridgestone Potenza RE-71RS are amongst the best in their respective classes, this shows the different design intentions and the resulting carcass differences between a multipurpose street tire and something more focused on going really fast in the dry.
    https://www.youtube.com/shorts/RnUuNKXKM4g

    İyi spor lastikler, yani sürücü girdisi-araç çıktısı gecikmesiz olan, net tepkiler veren lastikler sert olur. Yapısı karkası diri olur. Ama çoğu da geç ısınır ve yuvarlanma direnci de yüksek olur yan etki olarak.


    Aynı sorunu 2010'da Focusa yokohama Adrive diye bir lastik taktığımda yaşadım, o keskin mk2.5 Focus, Accent era'ya döndü. Yok parasına bir yere verdim lastiği kışın. Zamanla öğrendik tabi neyin ne olduğunu.

    _____________________________




  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Evet haklısınız ama burada şöyle bir sorun görüyorum. Lastiğin hamuru yumuşak olabilir ama bu XL reinforced bir lastik. Yani taban hamurunun yumuşak olması (ki yolu gayet güzel tutuyor) yanak kısmının bu kadar esnek olması gerektiği anlamına gelmemeli. Benim merak ettiğim durum bu lastik EV ready. Yani benim 1 küsür tonluk araba yerine 2 tonluk büyük pilli bir arabada bu lastik nasıl tepki verecek.

    Ayrıca bahsettiğim gibi konu azcık esniyor birazcık beni rahatsız etti değil, ciddi derecede tahatsız ediyor, hatta korkutuyor.


    Yani bu lastiğin sporlukla uzaktan yakından ilgisi yokken bu şekilde pazarlanması. Lastiği görmeden aldım, ancak görsem de yanlarının bu kadar esnek olduğunu tahmin edemezdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 24 Haziran 2025; 10:14:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    .
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt

    Ev ready demek bir çok optimizasyonla birlikte lastikten ağırlık atılmış ve yuvarlanma direnci düşürülmüş demek oluyor. Atılan ağırlık da bir nevi esneyen yapı demek, hafif lastikler teoride kolay esnerler.


    Bir de teknoloji faktörü önemli tabi, Conti sportcontact 7'de mesela hafif, yuvarlanma direnci fena olmayan, konforlu denebilecek bir spor lastik ama aynı zamanda gayet de sportif. Fiyat da 3 katı Petlas'ın, deli ar-ge var üstünde neticede.


    Evet dediğiniz gibi daha sıkı olması lazım.

    _____________________________
  • Astra J aracima 215/50/17 Prestige Sport lastigi takali 7500km yi gecti.

    Ben genelde yuksek basinc basarim Petlas a 37-38psi bastigim zaman yanal haraket varmis gibi aracin arkasi savurur gibi haraketler yasadim gereksiz kaymalar yasandi.


    Olmasi gereken basinca dusurdugum zaman 32psi herhangi bir yanal haraket hissetmedim ve yuksek hizda bile 210-220 ile bir problem yasamadim.


    Lastigin hiz grubu ''W'' 270kmh hiza kadar...


    Conti PremiumC7 ye gore daha sert ve guven verdi. Sinifinda en sessiz lastik diyebilirim conti ultra contact dan bir tik geride


    Beklentilerimin ustunde bir lastik cikarmislar merak ettigim konu performansini ne kadar koruyabilecek 7500km de hissedilir bir eskime yok.

    _____________________________
  • Merhaba.Birazcık siz bile bile lades olmussunuz ki az miktarda ödememissiniz.Eşyanın tabiatına aykırı o kadar büyük firmaların ar-ge si ile petlasın hem üretim kalitesi hemde ürün gelişim süre,bilgi birikimi,geliştirme kabiliyeti vb. açısından benzer meblalar ödeyip iyi performans beklemek romantik bir düşünce olur.En azından ps72 alsa idiniz.


    Sağlıcakla kalın.

    _____________________________
    MERHABA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kürleşme muhabbeti varsa eğer acaba lastik esnemiyordu da ufaktan kayıyor muydu yanaktan zorlayınca...diyeceğim, onu da fark edecek bir sürücüye benziyorsunuz yazdıklarınızdan  Ama sanki tepki öyle gibi geldi.

    _____________________________
  • Petlas Dünya lastik sektöründe "bütçe lastiği" olarak alt sınıf olarak geçer. Bizde ise, çeşitli reklam kampanyaları ile hak ettiği fiyatın çok üstünde satılır. Ürün çeşitliliği vs. takdir edilmeli ancak özellikle otomobil grubunda rekabet çok fazla..Mesela ben otomobilime Kumho Hs51aldım ve çok memnun kaldım. Aldığım model bağımsız kuruluşların testlerinde üst sıralarda ve Petlas'tan ucuz!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Hayat dersi olmuş, biraz pahalı olsa da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Merhaba,

    Hayır kayma olmadığına eminim. Diyelim ki ben fark etmedim ve söylediğim şekilde esnemiyor ama küçük küçük kayıyor olsaydı 80'le döndüğüm ilk virajda patlamıştım. Çünkü şikayet ettiğim esneme hareketine küçük hareketler de dahil, sadece büyük ve ani hareketler değil. Hatta çok küçük hareketler çoğu zaman kayboluyor :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    .
  • Merhaba, 235/45 R18 ebatı için


    Petlas Prestige Sport Kullanıcı Yorumum.



    Bu spesifikasyonları Michelin bile vermiyor. Sizce bu lastik reel olarak bu değerleri veriyor mu?

    _____________________________
    "Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
  • ViperFighter kullanıcısına yanıt

    Merhaba.Bu sayı ve harfleri içeren testleri bağımsız bir kuruluş veya resmi abye ait bir bölüm yapmıyor vermiyorda.Petlas bu testleri kendi yapıp ilgili birime sonuçları aktarıyor.Sonrasında bu etiket değerleri veriliyor.Siz karar verin güvenilirliğine.

    _____________________________
    MERHABA
  • froster doğru söylüyor.

    _____________________________
  • Bende kiralık araca 4 mevsim Petlas aldım. Arabada bariz gürültü var. Yol sesi alıyor. Önceden böyle bir sorun yoktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ekşisözlük hesabınız da ifşa olmuş oldu bu başlıkla beraber :))

    _____________________________
    "Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.