Şimdi Ara

Petlas'la Kar Tecrübelerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
4.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bazı başlıklarda bir çok kişi yerli sermaye olmasından ötürü Petlas'ı tavsiye ediyor. Bir çok kişi de "Petlas'ın lastikleri işe yaramaz, aracıma takmam" diyor.

Ben ön yargılı davranmadım ve bu sene aracıma Petlas marka kış lastiği aldım.

Ankara'da bir kaç gündür sağlam kar yağdı, benim de bu 1-2 günde sağda solda çok işim çıktı, şehir içinde 150-200 km kadar yol yaptım. İşim Gölbaşında, yani Ankara'nın meşhur Kepekli rampasından her gün geçiyorum. Evime de oldukça dik bir rampa çıkılarak ulaşılıyor, ve o rampayı genelde belediye temizlemiyor, şu an hala yol kar kaplı.

Petlas lastikleri oldukça zorlu, karlı ve dik rampalı yollarda kullandım. Benden tam not aldı, karlı rampalarda çıkamamayı bırakın, doğru dürüst patinaja bile düşmedi. Petlas kış lastiğinin kar performansı gerçekten çok iyi, tavsiye ederim

195/60/15 ebatında tanesini 125TL'ye aldım.

• daha sıfır kış lastiği
    hangi marka olursa olsun iş görecektir önemli olan üçüncü dördüncü sezon kullanımındaki performansıdır.
  • 3. kış itibari ile Petlas kış lastiği performansını tecrübe etmişlerden yorum alalım.
  • Ug8 şu ana kadarki en iyi kar lastiği . Yorumlara göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

3. kış itibari ile Petlas kış lastiği performansını tecrübe etmişlerden yorum alalım.

3.kış itibariyle aracımda petlas takılı, konya yolunda arada trafikte esp-asr ışığı 1-2 defa yandı.

Dikmende ara sokakta bulunan yokuşu çıkamadım, çünkü araç esp-asr ışığını yaktı ve patinajı önledi, eğer şimdiki aklım olsaydı, devre dışı bırakırdım o zaman kesin çıkardım diye düşünüyorum.

sonuç olarak düşünüldüğünde, genel manada memnunum, halen işimi görüyor, bir de şu var tabii: "en kötü kış lastiği, en iyi yaz lastiğinden iyidir"....

Hatta, lastikler çok iyi durumda olduğu için 4.yıl da kullanmayı düşünüyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

3. kış itibari ile Petlas kış lastiği performansını tecrübe etmişlerden yorum alalım.

3.kış itibariyle aracımda petlas takılı, konya yolunda arada trafikte esp-asr ışığı 1-2 defa yandı.

Dikmende ara sokakta bulunan yokuşu çıkamadım, çünkü araç esp-asr ışığını yaktı ve patinajı önledi, eğer şimdiki aklım olsaydı, devre dışı bırakırdım o zaman kesin çıkardım diye düşünüyorum.

sonuç olarak düşünüldüğünde, genel manada memnunum, halen işimi görüyor, bir de şu var tabii: "en kötü kış lastiği, en iyi yaz lastiğinden iyidir"....

Hatta, lastikler çok iyi durumda olduğu için 4.yıl da kullanmayı düşünüyorum...

Kış lastiğinde Petlas tamamdır diyebiliriz o zaman.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Abimin cmax'i için tanesi 200liradan 215/50/r17 petlas kış lastiği aldık o da memnun olduğunu söylüyor. Yazlık lastik kumho kullanıyor düzensiz aşınmanmadan 1,5 sene sonra ses yapmaya başladı yazlığı da petlas alır artık. Fiyat performans olarak iyi lastik fakat 2-3 sene petlas kullananlardan yorum almak daha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lassa mı michelin mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • forever NOKIAN

• Birdaha kisastigi alirsam direk nokian alicam

Michelin alpin'den memnunum ama fren mesafesi cok iyi degil bence

Cok cabuk patiye dusuyor

• quote:

Kış lastiğinde Petlas tamamdır diyebiliriz o zaman.

Kışların sayısını karıştırmışım, üstteki mesajlarda da düzelttim....

Bu lastikleri 3 yıldır kullanıyormuşum, dalgınlığıma gelmiş...

Ama Daha önce kullandığım Serçe'me bile kış lastiği takıyordum....
  • İkinci kışım. açıkçası daha önce başka marka da kullanmadım. Petlas bana yetiyor fazlasıyla.
  • Petlas iyi lastiktir yumuşak lastiktir tavsiye ederim
  • lassaları 2008 de erzurumdan almıştım.
    2013 oldu hala kullanıyorum.
    elazığda dün akşam kar yağdı, hafif bir rampada 3-4 araç patinaj çekerken(1 cm bile kımıldayamadılar)
    ben soldan makul hızla güvenli şekilde devam ettim.
    yollrın n çok kötü olduğu geçen kış elazığ-erzurum arası 3 sefer yaptım, zincir takmama bile gerek kalmadı.
    yazlıklarımda petlas ve memnunum.
    petlas ve lassa yerli olduğu için severim.
    tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Birdaha kisastigi alirsam direk nokian alicam

Cok cabuk patiye dusuyor

Katılıyorum. Kars'ta iken Nokian takmak istemiştim ama Kars'ta yoktu. Bende Alpin A-4'e gecmiştim Blizzak'in yetersiz performansından sonra.

• 3 ya da 4 yıldan beri petlas kış lastiği kullanıyoruz. Performansından gayet memnunuz. 195/60/15 ebatındaki 4 lastiği 350 TL'ye almıştık zamanında.
  • 3 sezondur syron kullanıyorum, hiç sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkb23

3 ya da 4 yıldan beri petlas kış lastiği kullanıyoruz. Performansından gayet memnunuz. 195/60/15 ebatındaki 4 lastiği 350 TL'ye almıştık zamanında.

Fiyatına göre performansı,kullanım süresi oldukça iyi bence...

Memnun kalmayan bir kullanıcıya da rastlamadım dersem yeridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Birdaha kisastigi alirsam direk nokian alicam

Cok cabuk patiye dusuyor

sevgili fanboy kardeşim cihan
    3 sezon goodyear ug 7+ den sonra bu sezon nokian wrg2 kullanıyorum
    araba aynı araba mekan aynı bursa uludağ vs
    ug7+ler bariz iyiydi uyandırayım... ali sağlam ilede tanışırız bu arada :)
  • deremomo arkadaş değinmiş Erzurumdaki araç sahiplerinin %90 ın (abartma değil) Lassa kullanır. Bende 3 senedir Lassa kullanıyorum.
    Forumda ug7 ve ug8 ile ilgili yorumları okuyunca biz nasıl karda buzda araç kullanıyoruz diye düşünüyorum :)
  • Petlası'ın ihraç markası olan Starmax lastiklerinin üçüncü sezonu şu ana kadarki performansı gayet iyi. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.