Şimdi Ara

Penaltı atarken duraksamak artık yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, dünya kupası öncesi, futbolun yazılı kurallarında önemli bir değişiklik yaptı.

Bundan böyle penaltı atışları sırasında, kaleciyi yanıltmak amaçlı duraksamak, sarı kart ile cezalandırılacak ve atış tekrarlanacak.

Dünya kupası heyecanı hızla yaklaşırken, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu da, kural kitabında önemli bir değişikliğin altına imza attı. NtvSpor'da yer alan haberde, Adil oyuna büyük önem veren kurul, penaltı atışlarıyla ilgili düzenlemeyi yeniden kaleme aldı. Buna göre penaltı atışı sırasında, kaleciyi yanıltmak amaçlı duraksamak yasaklandı. Topa vurmak üzereyken duraksayıp, kalecinin hangi tarafa yatacağını görmek ve topu ters taraftan ağlarla buluşturmak, yıllardır önemli bir penaltı taktiği olarak kullanılıyordu.

Bu taktiğin kaleciler açısından haksız rekabet yarattığına karar veren Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, bundan böyle benzer bir taktiğin uygulanmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Dünya kupası ile birlikte, kaleciyi yanıltmak için topa vurmadan önce duraksayan futbolcular, sarı kart ile cezalandırılacak ve atış tekrarlanacak.

Kural koyucular, 4. hakemin yetkilerini de artırma kararı aldı. Yeni düzenlemede, 4. hakem de, en az sahada görev yapan diğer hakemler kadar sorumluluk alacak.

maraton.com.tr

• Ronaldinho'nun ekmeği ile oynadılar.
  • İyi oldu.
  • figo iyi yapardı bu hareketi
  • ortega vardı galiba bi de
  • Fenerlilere de geçerli mi ?
  • zaten böyle bir kural tüm dünyada olmasa da uygulanıyordu, penaltı tekrar atılıyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Brezilya liginde boyle bir kural yok.

Kaleciyi vuracakmis gibi yapip yaniltabiliyorsunuz istediginiz kadar

Haberde bahsi gecen kural Dunya Kupasi ile mi alakali yoksa butun liglerde uygulanacak mi?
  • doğrusuda budur ben kuralları bilmiyordum ama bu olayın kesinlikle haksız rekabet olduğunu vakti evvelinde dile getirmişdim çok saçma bir şey penaltıyı atan adam direk şutunu çekecek lamu cimu yok arkadaş.
  • Vuruyor adam ama hafif vuruyor arkadan adam koşarak şutu tamamlıyor, bir nevi paslaşarak. Bu penaltı atışını Türkiye'de görmek isterim. Alakası yok konuyla ama yazasım geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PR0_BJK

Fenerlilere de geçerli mi ?

Aklın sıra espri yapıyorsun sanırım.Çünkü her sezon en uzun süre Penaltı Kullanmama rekorlarına sahip bir takım için geçerli olabilmesi için önce o takımın penaltı kullanması gerekmez mi?

Fifa ve Uuefa’nın futbol kurallarında yazılı olmamasına rağmen bizim ülkemiz de Fenerbahçe adına penaltı verilemez kuralı var. Önce yazılı olmayan bu kuralın kalkması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

zaten böyle bir kural tüm dünyada olmasa da uygulanıyordu, penaltı tekrar atılıyordu

Bende daha önceden böyle bir kural zaten vardı diye hatırlıyorum.Belki daha sıkı uygulaması için,ek tedbirler filan almışlardır,hakemleri uyarmışlardır.
  • en iyi C.Ronaldo yapiyordu
  • Geç bile kalınmış bir karar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Geç bile kalınmış bir karar.

zararın neresinden dönsen kârdır. dönbaba dönelim
  • C. Ronaldo yapıyordu bu tip hareketler iyi oldu böyle bir kuralın çıkması.
  • Çok doğru bir karar. Hatta geç kalınmış bir karar. Bir de kalecilerin 6 saniyede topu elinden çıkarma olayı var. Güya 6 saniyeyi geçerse rakip takım çift vuruş kazanıyor ama hakemler hiç dikkat etmiyor buna. Ben kendim sayıroum 10 saniyenin üstüne çıkıyor. Boşuna futbolu yavaşlatan ve seyir zevkini düşüren zaman çalmalar bunlar.
  • wendel bu işin o...su olmuştu tabiri caizse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Vuruyor adam ama hafif vuruyor arkadan adam koşarak şutu tamamlıyor, bir nevi paslaşarak. Bu penaltı atışını Türkiye'de görmek isterim. Alakası yok konuyla ama yazasım geldi.

Onu yapmak yürek ister,yayın üzerinde 20 kişi bekliyor olacak
  • Peki sorum şu,bir derbi maçta veya üç büyüklerin maçında bu olay ama lehlerinene ama aleyhlerine gerçekleşirse ve hakem golü verirse hafta boyunca medyada ''Maç tekrarı olur mu?'' geyiği dönecek,kimileri çıkıp demeçler verecek,kimileri ağlayacak ama bu hakemin verdiği karar da hakem hatası olduğundan maç tescil edilecek değil mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.