Şimdi Ara

PCI 4 olan ekran kartının x8 çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen hafta bir sistem topladım. Sistemimin kalbinde asus rog strix 5500xt - amd ryzen 5 3600xt - asus rog strix B550 wifi ve kingston fury rgb 3200Mhz 8*2 bellek var. Geçen gün rog gpu-z ile kontrol ettiğimde ekran kartımın bus interface olarak x8 olduğunu gördüm. Hem ekran kartım hem de anakartım hatta işlemcim de pci 4 ü destekliyor ve ekran kartı olması gerektiği yerde. Pc yi yüke koysamda bu değer hiç değişmedi. Asusada yazdım durumu cevap bekliyorum ama bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stagemasterone -- 10 Eylül 2020; 12:4:37 >

• RX 5500 XT modelinde x8 kısıtlaması var, PCIe 4.0 x8 olarak çalışır. GPU bu şekilde üretildiği bir şey yapamazsınız.
    https://www.donanimhaber.com/rx-5500-xt-pcie-bant-genisliginin-darbogazina-ugruyor-olabilir--117072
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    şu anda şoktayım PCIe 4.0 uyumlu slotta olsa bir sadece rahatlama sağlıyormuş. ama bu durum iade ya da davalık bir durum olur bana açıkça pcie 4 olsa bile bağlantının x8 olacağı mutlaka belirtilmeli idi ama bunun belirtildiği bir durum yok. Olmadı asusun cevabını bekleyip durumu lehime olan şekilde kullanacğaım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stagemasterone -- 10 Eylül 2020; 12:44:4 >
  • Çözüm olarak x570 öneriyorlar, bu sisteme o ekran kartı olmamış zaten...
  • stagemasterone kullanıcısına yanıt
    Pcie 4.0 8x = Pcie 3.0 16x ve Pcie 3.0 8x = Pcie 2.0 16x zerre darboğaz ya da performans farkı olmaz 5500xt gibi bir kartta. İçiniz rahat kullanın bu serinin fabrikasyon üretimi bu şekilde yapılmış giriş orta seviye olduğu için kayıpsız kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Eylül 2020; 14:53:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bilgisayara PCIe SSD taktığımızda üstteki lane x8'e düşüyordu. Benchmark sonuçları birebir aynıydı ve oyunlarda 1 FPS bile fark yoktu. Ekran kartı da RTX 2070S. Yok yere sıkıntı yaratıyorsunuz kendinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 11 Eylül 2020; 17:35:38 >
  • 5500 xt fiziksel olarak max 8x destekler fakat 4.0 ile kullanılırsa 3.0 16x ile aynı bantgenişliğinde çalışır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 3 Desteği için PCI kart
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İçim bir nebze olsun rahatladı aslında bakerken anakart pci 4 te x16 yi desteklediği yazıyordu (b550 içinde pci 4 destegi var) sebeple aldığım ekran kartının x16 calismayacagi şüphesi yoktu. Inceledigimde ozelliklerinde x8 ya da x16 çalıştığı ya da çalışmadığı yönünde bikdirim ya da not olmaması zaten tüketici olarak beni haklı gösterir diye düşünüyorum

• Griffith kullanıcısına yanıt
    Ssd evet m2_1 slotunda idi onu m2_2 slotuna aldığımda herhangi bir değişkenlik gostermedi bende eski yerine geri koydum. Ama okudugumda pci 4 için paylaşım yapmadığını yorumlamistim

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında çok gittim geldim sonrasında yeni teknoloji diye bunu aldım malum nvidia lar daha pahalı idi anakart yongasinida b550 almamin sebebide oydu aslinda x570 den sonra çıkması ama orada hata etmiş olabilirim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.