Şimdi Ara

Ekran Kartı Pcie x16’da Görüntü Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2 hafta önce bilgisayarımın içini temizledim ve işlemcinin termal macununu yeniledim. Bu esnada bütün fanları ve ekran kartının da alt kapağını sökerek fanlar arasındaki tozları temizledim. Bilgisayarı topladığımda ekrana görüntü gelmedi. CMOS resetledim, BIOS güncelledim, soketleri kabloları PSU'yu ramleri kontrol ettim, hem ramlerin hem ekran kartının altın uçlarını silgi ile temizledim. Sıvı soğutucuyu vidalarını çapraz ve çok sıkmadan taktım. PCIe soketini de dikkatlice defalarca temizledim. Ancak hiçbir şekilde ekran kartı üzerinden görüntü alamadım. Çözemeyince bir bilgisayarcı bulup ona gönderdim o da sorunu çözemedi, bilgisayar ekran kartını donanım olarak görmüyordu. Son olarak bios ayarlarından pcie bifurcation bölümünden x4 olarak ayarlayınca görüntü alabilmiş. Bu şekilde teslim aldıktan sonra bilgisayarın performansı çok düştüğü için ben de x8 moduna almayı denedim ve bu şekilde kullanabildim. Normale yakın bir şekilde kullanabiliyorum fakat yine de fps düşüşü, takılmalar yaşanıyor. Sorunun neyden kaynaklandığını bir türlü çözemedim bu konuda desteğe ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakart Asus Tuf B650 Plus Wifi
    İşlemci AMD Ryzen 7 7800x3D
    Ekran Kartı Asus Tuf 4080

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • franklinda F kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını farklı bir sistemde denedik çalıştı, benim sistemde başka bir ekran kartı denedik o da çalıştı. Anakart ve ekran kartı sağlam durumda.

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
    Bir yerde sorun var ama çözemedim hiçbir şekilde. Denemediğim çözüm kalmadı.

Birde bir usb belleğe güncel live sürüm linux yazıp (Ubuntu Fedora filan) kurulum yapmadan açın ve test edin sistemi belki Windows kaynaklı sorun vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 4 Haziran 2026; 12:39:42 >
    PSU’dan olacağını sanmıyorum çünkü x8 modundayken de Forza 6 Cyberpunk gibi oyunları kesinti olmadan açabiliyor.

Linux deneyeceğim teşekkürler.

• nadir karşılaştığım durumlardan birisi. yetkili teknik servisler bu duruma parça uyumsuzluğu diyerek işlem yapmadan iade ediyor genelde ve bu süreç 1-2 ay uğraştırıyor. yerinde olsam yazılımsal problem varmı onu araştırırdım güncel bios sürümünü yükle ve fabrikasyon ayarlarına getir driverleri eksiksiz kur gerekirse yeniden temiz windows kurup tekrar dene. sorun hala çözülmezse zaman kaybetmeden anakartını satıp yenisini al asus b650 anakartlarında buna benzer çok uyumsuzluğa şahit oldum. linkte verdiğim müşterimde işlemci-anakart uyumsuzluğu yaşamıştı. işlemci başka anakartta çalışıyor, anakart başka işlemci ile çalışıyor aynı model ancak bir araya geldiklerinde çalışmıyor. asus çok kaliteli bir marka ancak inovasyon ve yenilik uğruna çok problem çıkartan serileri var. linkte müşterimin yorumu mevcut

google review of kadıköy anakart tamiri
    Google review of Kadıköy Anakart Tamiri
    https://maps.app.goo.gl/b1BppXvdvAt5DpAn7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadıköy Anakart Tamiri -- 7 Temmuz 2026; 11:47:19 >

• Anakartı değiştirerek sorunu çözebildim, MSI Tomahawk B860 anakart ile değiştirdim ve taktığım gibi x16’da açıldı bilgisayar. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 9 Ağustos 2026; 16:26:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.