Şimdi Ara

Pcb bire bir orantısının bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dh meslektaşlarım ve sayın ustalarım.

Bir devrenin pcb sini hazırladım evden yazıcım , kuşe kağıdına çıktısını alıp bakır pilakete toner transferi yapmak üzere pdf formatında kaydedip flaşa attım.

En yakın kaliteli toner kullanan bir işletmede flaş bellekteki çıktığı aldım. Böyle bir sorunu yaşayacağımı tahmin ettiğim için pcb çizimşne 200mm yanı 20cm bir çizgi eklemiştim cetveli koyup bir baktım ki 20 cm olması gereken çizgi 19.3 geldiğini gördüm . Bu sorunu fark etmeseydim hiç bir entegrelerin pimleri delillerine denk gelmiyecekti ...

Bu sorunu nasıl aşa bilirim çözüm olarak ne önerisiniz. Daha wım7 yanlış hatırlamıyorsam dxp , xdp olabilir formatında kaydedip çıktığı Aldığım da sorum yaşamıyordum wın 10 bu formatı tanımıyor o zamanla da bile bu formatı açan bilgisayar zor buluyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çıktıyı alan yazıcı operatörü arkadaş “gerçek boyut” yerine “sığdır” demiş olmalı. Çözüm olarak yeniden çıktı istediğini, bir kaç 10 lira zarara uğratıldığını ve ücret ödemeyeceğini söyle. Bir de A4 yerine A3’e yedeğiyle birlikte bastır. Transferden önce kontrollerini yap.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adobe reader üzerinden çıktı alıyorsa ayarlamayı unutmuş olabilir. Adobe Reader'da varsayılan olarak sığdır (fit) seçeneği aktiftir. Bu seçenek görüntüyü bir miktar küçülterek basar. Çıktı alırken bu seçeneği gerçek boyut (actual size) olarak seçip öyle yazdırmak gerekir.

Yurtdışında 2 3 dolara çift taraflı cillop gibi PCB yapıyorlar. Vergisiyle shipping'iyle 50 liradan aşağı gelmiyor.
    Yurtiçinde de uygun fiyata yapan olsa kimse uğraşmaz vallaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Eylül 2020; 19:56:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adobe reydır ayarlırı hiç aklıma gelmedi. Sığıdır ile gerçek boyut dışında %120 % 80 gibi yüzdeli bir ayar kısmı vara dan da etkileneceğini sanıyorum. Fit ve actuel ayarlarını göz önünde bulunduracan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.