Şimdi Ara

Evdeki ampullerin patlama nedeni?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
51.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evde takılı olan ampuller sürekli patlıyor. 2-3 ayda bir en az bir ampul değiştirmek gerekiyor. Florasanlara birşey olmuyor. Sadece ampullerde durum böyle. Ev toki'nin. Galiba tesisat özensizce yapılmış. Alabileceğim bir önlem var mıdır bu duruma karşı? Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Arkadaşım tesisatla ilgisi olamaz şebeke voltaj yüksekliği patlatır 230V un üzerindeki voltaj hızla ampul ömrünü tüketir fakat çok yüklü bir bölge ise akşam vakti düşen voltaj özellikle gece yarısından sonra yükseliyor olabilir
    sayısal bir ölçü aleti ile kontrol et gerekirse voltaj yüksek diye elektrik idaresine dilekçe verebilirsin
  • bu sıkıntıyı hep yaşıyoruz arkadaşım, bundan önceki ve sonrası şeklinde devam etmekte ,arkadaşımız olayı teknik olarakta açıklamış zaten,ne yapacaz patlayanın yerine yenisini takacaz, kalın sağlıcakla,patlayan ampül olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 1 Aralık 2009; 19:37:28 >
  • quote:

    ...ne yapacaz patlayanın yerine yenisini ...


    Yanlış ezber.
    Bu sorunlar için özel üretilmiş ampuller var.
    220 V değil 240 V için....

    Öncelikle , @mastor1 in dilekçe önerisine kulak verin....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musallim


    quote:

    ...ne yapacaz patlayanın yerine yenisini ...


    Yanlış ezber.
    Bu sorunlar için özel üretilmiş ampuller var.
    220 V değil 240 V için....

    Öncelikle , @mastor1 in dilekçe önerisine kulak verin....



    ezber falan yok ortada, espri anlayışınız harika 220-240 tamamda 240 üzerinden sonra ?

    ne kadar özel olursa olsun zamana karşı patlamayanı yoktur bunun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 2 Aralık 2009; 11:11:31 >




  • Kullandığınız ampul ne tip ve marka? Bunu da yazsaydınız. Tasarruflu muydu yoksa? %100 garanti veremiyorum ama Osram dulux superstar lar taş gibi bizimkiler 5 yaşına girecek. Lambalar yanarken parlaklığında gözle görülür bir fark oluyor mu?
  • Bi anda elektrık düğmesıne basınca mı patlıyor yoksa açıkken durduk yere mı patlıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herdem09

    Arkadaşlar evde takılı olan ampuller sürekli patlıyor. 2-3 ayda bir en az bir ampul değiştirmek gerekiyor. Florasanlara birşey olmuyor. Sadece ampullerde durum böyle. Ev toki'nin. Galiba tesisat özensizce yapılmış. Alabileceğim bir önlem var mıdır bu duruma karşı? Yardımcı olursanız sevinirim.


    Sizdeki ampuller E14 duylu(küçük duylu) mum şeklindeki ampuller ise onların sık patladığını söyleyebilirim.(Aynı problemi bizde yaşıyoruz)
  • Başka çözüm bulamazsan en çok kullanılan odalara dimmer takmayı deneyebilirsin dimmerle kısılan voltaj lamba ömrünü çok uzatacaktır sürekli olarak sonuna kadar açmamak kaydıyla tabiki

     OSRAM WEB SAYFASINDAN SORULAR & CEVAPLAR
    Q.: Voltaj değisiminin lambanın servis ömrüne etkisi nedir ?
    A.: Voltajdaki % 5 artıs lamba ömrünü yaklasık %50 azaltırken, %5 azalma ömrü yaklasık %50 arttırır.
    Q.: Halojen bir ampulün dimmerlenmesi ömür seviyesine nasıl etki eder ?
    A.: Voltaj değistirilerek yapılan %5’lik bir dimmer islemi, ampul ömrünü yaklaşık iki katına çıkarır.
    Q.: Halojen ampullerin ömrünü neler azaltır ?
    A.: Anlık soklar, sıcaklık limitlerinin asılması ve nominalden yüksek voltaj.



    Aşağıdaki linkten lambanın ambalajındaki veya web sitesindeki değerleri girip ömrünü vs. hesaplayabilirsiniz

    Örnek:

    Rated Voltage: 230V

    Rated Ave. Lamp Life: 1000 saat normal ömür olsun

    Sonuç: Voltajda %10 luk bir yükselme ömrünü 290 saate düşürüyor


    http://www.ushio.com/support/LampLifecalculator.htm


    Buna karşılık voltajda %10 düşme 1000 saatlik ömrü 3934 saate çıkarıyor nerdeyse 4 kat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 2 Aralık 2009; 9:40:26 >




  • sarı eski tip ampül mu yoksa tasarruflu beyaz ampuller den mi
    ben beyaz tasarruflu olanlarından kullanıyorum patlamıyor ve patlarsa aldığım yer bana patlak ile yenisini ücretsiz değiştirme garantisi verdi.
  • Konu Tasarruflu ve floresant ampuller değil bu hesaplar normal ve halojen ampulller için geçerli.

    Floresant ve tasarruflu olanlar aslında ikisi de aynı yapıda ve uzun ömürlü ama açılma kapanma sayısı önemli çok açma kapama oluyorsa bunların ömrü çok kısalıyor.


    Şu makalede konu incelenmiş:


    http://www.energy.itu.edu.tr/epy/pubs/p1-3.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 2 Aralık 2009; 15:22:51 >
  • Cevaplar için teşekkürler herkese. Kullanılan ampuller normal sarı ışık veren edison mamulü :) ürünler. Ve duylar da normal boyutta olanlardan. Banyo ve tuvalette gerçekleşiyor patlamalar. Diğer odalarda tasarruflu ampul var zaten. 2-3 ayda bir düğmeye basar basmaz uçuyor ampuller. mastor1'in dediği gibi voltajı ölçeyim öncelikle.

    Bir de diyelim ki ölçtüm ve voltaj normal 220 çıktı. Bu durumda ampulleri patlatan tesisat laptopa falan bir zarar verir mi?
  • eğer 220 çıkarsa ampul aldığın yeri değiştir çakma marka satıyor demektir, voltajı değişik saatlerde ölçmelisin bir defa ölçmek fikir vermez gün içinde sürekli değişiyordur.

    Laptop güç kaynakları 240V a dayanıklıdır çoğunlukla
  • ampüllerin genel patlama sebeplerinden en önemlisi duy ve anahtar sende voltaj sorunu olsa tüm ampüllerindede bu sorunu yaşarsın bu yüzden önce duyları değiş baktın gene aynı anahtarları değiş yine olmassa ki bu son ihtimal buat baglantıları gevşektir malzemeler imalattan hatalı iç yapısı gevşek bırakılabiliyor yani senin esas sorunu temassızlık eski ev olsa duyların palanmıştır diyecem ama anladıgım kadarı ile yeni ev

    sen duyları değiştirerek işe başla bence.
  • Şebeke voltajı yüksek ise elektrik şirketinden servise gelip trafonun kademesini düşürüyorlar voltaj düzeliyor .( tabiki yeteri kadar ısrarlı bir sekilde şikayet ederseniz).
  • Nihayet ölçüm yapabildim. 235 volt görünüyor sabah vakti. Bir de akşam ölçeceğim. Ve hemen dilekçeyi yazıyorum. İlginiz için teşekkürler...
  • 235 çok yüksek ölçü aleti güvenilir ölçüm yapıyor mu? Ölçü aletinin pilini değiştirip bir daha ölçmenizi tavsiye ederim. Zira bu değerde olduğunda sadece akkor flama ampüllerin değil tasarruf ampülleri ve diğer cihazlarında sıkıntı yaratması gerekir.
  • Yeni pil alıp deneyeceğim fakat xbox ın adaptörü de kırmızı yanıp yüksek voltaj uyarısı verdiğinden dolayı %90 220 den bayağı yüksek değerlerde.
  • akşam ölçtüğünde daha düşecek bu gerilim
    1. 235 volt çok yüksek değil 241 volt olursa tehlikelidir.
    2. ne kadar dilekçe verirsen ver bi işe yaramaz trafonun dibindeyse ev ister istemez yüksek olacak.
    3. dediğin yerler nemli yerler onun için patlama olasılıgı çok yüksek.
    4. öncelikle nötür bağlantılarını kontrol et veya ettir elektrikçiye.
  • arkadaşlar işim var gücüm var şuan hiç yazmaya vaktimde yok konuyu görünce yazmak istedim 3 gündür iyice delirdim.. inanın bir çuval ampul birikti bizde.. 2 hafta içinde 3 adet daha yandı ikside dün ve bugün hemde. ceple rsmini çektim bugün şuan işlemek istemiyorum hatat s,ilmeilerse diğer evdeki makine ile direkt tarihli resim aldım. bir ara balkona çıkıp büyük boy çöp poşetinin içine doldurduğum ampullerle birlikte buraya işliycem.

    söz ettiğim tasaruflu ampuller. sözde 5 yıl veya bilmem kaçbin sat garantili satılıyor. elimde dolu fişte olması lazım ama bulmak mümkün değil. bana gör bu işte kötü niyet var. bir başka forumda arkadaş yazmıitı 15sene önce aldığı osramın çalışan ampulünün olduğunu söylüyor. şimdikilerinse 2-2 ayda gümlediğini söylüyor aynen doğrudur. ama bende yakın olsada arkadaşın kullnımına tarih olarak 99 2000 den beri alırım bu tasarruflu ampulleri. ama arkadaş kadar hiç 15 yıl dayananını gördmedim 1 yıl dayansa takla atıcam durum odur yani.


    kötü niyet durumuna gelirsek ben 12-13 yıldır iyisine denk gelmedim ama arkadaş 15 yıldır diyorsa demek daha sonrasında kalitesiz ürünler üretip millete dayadılar.. çünkü aynı sözleri sadece bu arkadaştan duymadım arkadaş forumdaş kemal1414 eski nicki (alptu56) güvenilir bir büyüğümüz. katılsın arzu ederse. birçok kişidende duydum. bu sözleri almanyadan almış ingiltereden şurdan burdan almış adam osramı (marka olarak daha çok osram aldığım için söylüyorum. philipste kullandım general elctricte.. birkaç kez karfurdan koçtaştan felan abuk subuk çakal markalar aldım. zaten onlar demiş oldukları ışığı vermiyor. osram almamın sebebi ise verdiği ışın renginin talılığıdır.) 8-10 yıllık ampuller var diyor. çok alığım için son 5-6 senedir almadım ama oralardada mutlak kalite bozulmuştur diyordu yaşı bir kapatan emeklisi amca zaman zaman çıkıyorum alıp denemek lazım diyordu.. yani adam objektif. ille ordakile iyi burdakiler kötü demiyor. ha bunu firmalar yapar nasıl olsa çöp eritme ülkesi olarak görüyorlar ülkemizdeki yandaş firmalaı sayesinde başındada sağlam bir türk vardır zaten yön veren.. gönderin yediririz öylede olsa böylede olsa kalite bozulması mutlak vardır dünya genelinde..

    ama yeter arkadaşım ya. bir arkadaş tesisatten olmaz demiş voltajdan olur demiş. buna ok ama dah ziyade yüksek voltaj etken demiş e o yüksek voltajı zeten genelede her yer bulamaz. bir başka yerde ve burdada. duy gevşekliği yok anahtar gevşekliği denmiş. mutlak doğruluk payı vardır ama osrama zamanında bir kaç adet iade yapmıştım dahaçok uğraşabildiğim eski tarhlerde. gönderin inceleyeilim dendi inanaın unuttum yazı geldimi gelmedimi ampulu yenisi ile değiştirdilerdi.. banada demişlerdi tek i arayın bir ölçüm yapsın. aradım o sokakta voltajlar geyet iyi dediler ve gelmediler tabi. zaten gereksizde. beb ölç
    yorum gündüzleri 220 güzel gecede 230ları pek geçmiyor.. o esnada bikaç tanesinide bauhausta değiştiler. hatta 1-2 adedinde satış fişi yoktu bu defalık alalım dediler. sonrasındada ne düşe bildim peşine nede arayabildim. ama dün ve bugün 2 adet peş peşe cortlayınca kafam attı..

    başlarım bunların tasarrufuna. sanki diğer ampuueri günlercemi yakıyorduk. hem en ucuzunu 6-7 tl ye al. hemde 6-7 ay gitmesin bana göre nasılsa teknoloji ilerledikçe insanların affedin burnunu silecek vakitleri olmadığından dolayı ne kaptırsak kardır hesabı var bu işte aynı zamandada bu ampullerin yaydığı ışık kansorejen. e ne anladık karmı ettik hayır edemiyoruz..

    Allah muhafaza 2 gün sonrada beynimizde tümör çıkarsa.. onada telefonlardan derler.. cevap çok millette.. lanet olsun kimse işini düzgün yapmıyor. sonra düş hastane eczane eczacı çırağı üçgenine. adam doktor olmuş işini ceza oalrak görür. (kendince haklıdır tabi. devletet sağlık sekötürnd hiç masum değil. ortamlar düzelmişimişmişişi... ama drnin canı sıkılınca kendini dünyaları ben yarattım görür hasataları sisteme isyann için öregütlemeye kadar götürür.. bazen kzıp sizd eonun canını okursunuz... çok affedin ne moksa nüfuz kullanmak... vay sen bana nasıl haddimi bildirirsin haksızda olsam ben haklıyım der. ve vasıfsız adamaları güvenlik yapan yasalar oldukça tut şunu dışarı ata kadar işi götürmeye çalışır.. tabi karşsında yiyen varsa) daha bugün özellikle biyopsi doktoru mide koruyucu ilaç için not yazdı randevu almadan hemen gidin polikniğe kahıdı gösterin yazılsın ilacınız dedi.

    gittm girdim içeri dedim hocam malum mide lenfoma kanseri bu ilacı önceden 2 kutu veriyorlardı 28 adet 30 günlük kullanımla. onu kaldırdılar rapor çıkartalım dedim rapor olmuyormuş. ama artık 2 kutu verilmeye başlandı tekrar dedi. yazıyorum dedi 50 binkez söyledim özellikle diyorum 2 kutu ilaç yaz Allah razı olsun efendi bir adamdı. yazdı eczaneye geldim buyrun burdan yakın süre belirtmemiş veremeyiz.. yani aman kanser olup hastanelik olmayalım.. düşük voltajlı eski tip akkor ampul belki senede tasarruflu ampule göre %10 fazla öderiz. akıllı kullanırsak belkide daha az öderiz. yeter ya hem devlet tarfından cezalandırılmayız kızıp tımarjahenelik olsakta kanser olmaktan daha iyidir. ceza meselesine glince şeker hasatlı geçmez. ilacı raporludur. ama sen kullanım dozunu ayarlarsın bu kezde ilacını neden almadın diye ilacını azaltırlar yahu alıpta çöpemi atalım.

    şahsen benim çok pahalı romatizmal ilaçlrım var 15 günlük kullanım 2000 tlden felan. grip olsanız ilacı kullnamazsınız 1 ayda 2 kutu artar. siz almazsınız devlet gel al der. mantık varmı? yok.. kullnmayan hasatan ilaç bulursun. adam vefat etmiştir veya ilacı değişmiştir. alırsın adamdam devtede yük bindirmemiş olursunuz. yazık günah siz iyi düşünürsünüz değilmi. ama sağlık bakanlığı size ceza verir sen ilacını almamışsın senin hasatalığın iyleşmiş al sana eksik ilaç. (nasılsa geçmeyen hastalıklar dalında sürekli raporu olaninsana.. iyilieşmeişsin diye eksik ilaç verirler) sense oraya 2-3 kez daha gidip gelmek zorunda kalırısın.. aman kimse hasataneye düşmesin. düşerseniz odunu siz değil onlar veriyor. siz anca benim gibi kızıp buradan odun atmaya çalışabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.