Şimdi Ara

PC durduk yere restart atıyor, lütfen yardım :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PC durduk yere restart atıyor.
    Emin olduğum tek şey restartın CPU'nun fazla ısınmasından dolayı olmadığı.
    Başka neden yapabilir?

-------------------------------------------

Yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler.
    Sorun aynen devam ediyor.
    CPU dan olmadığına emindik, ramler de test edildi, sorun yok.
    Geriye ekran kartı ile PSU kaldı.
    Ekran kartı biraz fazla ısınıyor, sorun bunda olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vgram -- 11 Eylül 2006; 16:34:05 >

• Windows kritik bir hatayla karşılaşıyor. Mesela ctrl+alt+del yapınca çıkan tabloda işlemler kısmındaki işlemlere baktığında bazılarının yanında system yazar. svchost'u sonlandırmayı denediğinde restart atar makine. İşte bazen çeşitli sebeplerle (virüs, bad sector, vs) böyle bir işlem sonlanınca sonuç restart olur. Sana tavsiyem format atmandır en kesin çözüm. Nod32 kullan ki virüslerden korunabilesin. Format atmana bir mani varsawww.iolo.com'dan system mechanic indir ve bütün taramaları yaptır. Belki bir ihtimal sorun çözülebilir. Ayrıca bilgisayarı güvenli kipte açıp çalıştır'a msconfig yazıp başlangıç kısmından gereksiz şeyleri kaldırmak da işe yarayabilir. Bunlar sorunu çözmezse gene yaz bir daha bakalım. Kolay gelsin.

• @thunderwatcher

Dostum format atıldı ama sorun devam ediyor.
    RΣMļЖ by Ðĵ_ĈΣŁĺķ
  • power supply yetersiz gelebilir.sistemin yeniyse 300 watt lık psu lar yetersi geliyor...

Orjinalden alıntı: dj_celik

üstadım cpu yu denemissin ama bilmelisinki restart yazılımdan cok donanımla alakalıdır
    önce ram i sonrada harici kartları test et

+1

ramleri kontrol et bence de..

Orjinalden alıntı: dj_celik

üstadım cpu yu denemissin ama bilmelisinki restart yazılımdan cok donanımla alakalıdır
    önce ram i sonrada harici kartları test et

Biliyorum arkadaşım, zaten o yüzden ilk olarak CPU sıcaklığını kontrol ettik.
    Şu an ramler test ediliyor.
    Sonuca göre tekrar yazarım...

Arkadaşlar ben pc 'yi toplayalı çok olmadı, eskiden bir sorunum yoktu, ama son zamanlarda, özellikle bir kaç gündür çok fazla restart atıyor pc. Birkaç ay önce belki Power yetersiz gelir diyerek 450 Watt'lık bir kasa bile aldım. Hiçbir şey yokken son zamanlarda bu restartlar canımı çok sıkmaya başladı. Sanırım işlemcim çok ısınıyor ama yine de fikir verin lütfen.

Daha iyi yardımcı olabilmeniz için bazı ipuçları yazayım, umarım bilen birileri çıkar. Şimdi arkadaşlar bu durum yazılımdan değil, kesinlikle donanımla alakalı, bende format attım ama düzelmedi, aynen devam, hatta öyle birşey ki, format attıktan sonra xp kurarken bile resetler devam etti, zor kurdum xp'yi. İşlemci sıcaklığı Bios'tan 64 derece falan, Asus Pc Probe programında da 60 falan görünüyor. Fakat bu değer bilgisayarı ilk açtığımda oluyor. Bu değer ilk açılışta normal mi, yoksa yüksek mi? Hiç bir işlem yapmıyorum oysa. Özellikle oyun oynadığımda daha çok reset atıyor. Sorun işlemci ısısı sanırım değil mi?

Fakat eğer öyle ise, neden durup dururken olmaya başladı, 6-7 aydan beri tıkır tıkır çalışıyordu, fan ayaklarına baktım belki birisi çıkmıştır diye ama sorun yok, fanların hepsi çalışıyor, oyun oynamaya girdiğimde haliyle fan devri artıyor ama biraz fazla artıyor, motor gibi bağırıyor, fan bozuk değil ama yeterince soğutamıyor sanırım. Ama sorun nedir anlayamıyorum. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet_Aktas

Aynı dertten muzdaribim bende, tam konu açacaktım önce bi araştırayaım dedim, hazır arkadaş konuyu açmışken burdan devam edelim dedim.

Arkadaşlar ben pc 'yi toplayalı çok olmadı, eskiden bir sorunum yoktu, ama son zamanlarda, özellikle bir kaç gündür çok fazla restart atıyor pc. Birkaç ay önce belki Power yetersiz gelir diyerek 450 Watt'lık bir kasa bile aldım. Hiçbir şey yokken son zamanlarda bu restartlar canımı çok sıkmaya başladı. Sanırım işlemcim çok ısınıyor ama yine de fikir verin lütfen.

Daha iyi yardımcı olabilmeniz için bazı ipuçları yazayım, umarım bilen birileri çıkar. Şimdi arkadaşlar bu durum yazılımdan değil, kesinlikle donanımla alakalı, bende format attım ama düzelmedi, aynen devam, hatta öyle birşey ki, format attıktan sonra xp kurarken bile resetler devam etti, zor kurdum xp'yi. İşlemci sıcaklığı Bios'tan 64 derece falan, Asus Pc Probe programında da 60 falan görünüyor. Fakat bu değer bilgisayarı ilk açtığımda oluyor. Bu değer ilk açılışta normal mi, yoksa yüksek mi? Hiç bir işlem yapmıyorum oysa. Özellikle oyun oynadığımda daha çok reset atıyor. Sorun işlemci ısısı sanırım değil mi?

Fakat eğer öyle ise, neden durup dururken olmaya başladı, 6-7 aydan beri tıkır tıkır çalışıyordu, fan ayaklarına baktım belki birisi çıkmıştır diye ama sorun yok, fanların hepsi çalışıyor, oyun oynamaya girdiğimde haliyle fan devri artıyor ama biraz fazla artıyor, motor gibi bağırıyor, fan bozuk değil ama yeterince soğutamıyor sanırım. Ama sorun nedir anlayamıyorum. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar...

İşlemci fanı tozlanmış olabilir, tozunu almanı öneririm, 3 ayda bir PC'yi temizlemelisin. Bir de ekran kartın sorunlu olabilir, onun fanını da bir kontrol et, tozlanmadan ötürü fazla ısınıyor olabilir.

• Bu dediklerini denerim, bu arada benim kasa hafif elektrik sızıntısı da yapıyor sanırım, yeni farkettim, elime falan çarptı, açıkta, boşta kalan çok kablo var, geçenlerde bu kabloları biraraya topladım, hava sirkülasyonu olması açısından, acaba o zaman bi problem mi oldu? Bu yüzden reset atarmı ki makina?
  • işlemci fan kompleksinin düzgün takılmamasından da yapabilir bunu.. son zamanlarda çıkartıp takma gibi bir işlem yaptıysan bi kontrol et derim.. ki fansız sadece metal aksamla çalıştığında bile 60 ı bulmadı asus ta.. ikinci olarak ekran kartının fan arızası olabilir.. bunun dışında bir şey olması donanımsal olarak zor..
  • Biraz daha detaylı bilgi verebilir misin? Örneğin restart atma oyunlar ya da ekran kartını çok fazla kullanan diğer programlarda oluşuyorsa ekran kartı fazla ısınıyor olabilir. Bende NFS most wanted sırasında aynı durum oluşuyordu, sonuçta ekran kartımın fanı yandı. Bunun dışında çoğu PSU voltaj dalgalanmalarında ya da PSU'nun yetersiz kaldığı durumlarda bilgisayarı korumak için restart atar. Çok fazla usb yuvası kullanıyorsan (örneğin yazıcı+web cam+mp3 player vs...) PSU kaldırmıyor olabilir. Everest ultimate yükleyerek ordan voltaj ve ısı değerlerini bir kontrol etmekte fayda var. Kasa içindeki bileşenlerin iyice yerlerine oturduklarından emin ol ve kasa içi temizliği güzelce yap. System mechanic kurarak bütün temizlik ve düzenleme işlerini hallettir. Donanım çakışması olmadığından emin olmak için denetim masasından sistem bölümüne oradan da aygıt yöneticisine direrek çakışmaları denetletebilirsin. Ram'lerin aynı renk yuvalara takıldığından emin ol. Hatta biraz ekstrem bir durum bile olsa bazen oda içindeki egzos fanlara ters hava akımları fanların dönüşlerini engellediğinden restart'a neden olabilir. Sorun hala devam ederse tekrar yaz bomba yapmayı öğreteyim dinamit koyar patlatırsın makineyi

• burayı incelersen belki yardımcı olur.

Reset ve Mavi Ekran hatalarıyla ilgili hazırladığım rehberlerde anlattığım işlemleri uygula
    Geriye ekran kartı ile PSU kaldı.
    Ekran kartı biraz fazla ısınıyor, sorun bunda olabilir mi?
    ram ler olabilir bazen bi süre çalışıp sorun çıkarabiliyor 6 ay arızalı bi ram kullandım 2.elde satınca arızalı die geri aldım ve garantiden değiştirdim...
    ekran kartıda bi olasılık 9800 pro yu aldığımda normalde çalışıyor ama bir oyunu 10 dk oynayıca ya donuyor ya restart yapıyordu ama sorun o/c den kaynaklanıyordu bi 512 corsairin yanına 2 adet 512 kingston takmış ve ayarları değiştirmemiştim (athlon2500@3200 ve ramlerde 2-3-3-5 calışıyordu ) en sonunda ramden oldugunu anladım ve zamanlamayı biraz düşürdüm ve 3200 ede veda ettim ama stabil oldu---2*512 ramler beleş kullandığım icin böle bir deneme oldu yanlış anlaşılmasın..

• 1.ramlarin yerini değiştir.,
    2.anakart ın bios unu update et.....
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.