Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM EKRAN DONUYOR BİLGİSAYAR AÇIK KALIYOR AMA ASLINDA KAPANIYOR!!! YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, öncelikle sorunumu dile getireyim. Bilgisayarım ekranı donuyor klavye mouse kulaklıktan güç gidiyor. Ama kasa çalışmıyormuş gibi duruyor ama aslında kapalı. Ekranda da o an ne işlem yapıyorsam kalıyor. Sonrasında bilgisayarı mecburen tuşundan basılı tutup kapatıyorum. Kapattığımda ise bilgisayar açılıyormuş gibi oluyor kapanıyor 5 saniye arayla kapanıyor açılıyor kapanıyor açılıyor. O şekilde olunca kasayı sallıyorum yada kasaya üstünden hafifçe vurduğumda düzeliyor açılıyor bilgisayar. Anlatabildim mi bilmiyorum. Bu zamana kadar yaptıklarımı sayıyorum. Buradan yola çıkabilirsiniz.

1) Ekran Kartı ve işlemciye ayrı ayrı stres testi yapıldı. (sonuç stres testi sırasında ekran kartı sıcaklık 70 derece işlemci sıcaklık 80 dereceyi buldu ve kapanmadı) Sonrasında bir süre kullandıktan sonra ertesi gün yine kapandı.

2) Ekran bağlantı kabloları ve güç kaynağı kabloları değiştirip denendi herhangi bir sonuç olmadı yine kapandı.

3) Ramler konusunda ramlerin birini çıkardım o şekilde devam ettim ve aynı şekilde değiştirdim yine kapandı.

4) Kasa statik alıyordur dedim arka kabloları söktüm tekrardan düzenli bir şekilde bağladım ve boşta olan kabloları elektrik bandıyla ağızlarını kapattım.

5) Belki prizden kaçak vardır dedim. Duvar prizini ve kullandığım çoklu prizi değiştirdim yine kapandı.

6) Belki mousedan yada kulaklıktandır dedim onları da farklı birer tane taktım yine yaptı kapandı.

7) Acaba sıcaklıklardan mı dedim dereceyi kontrol ettim sürekli derece yükselmediği halde macunu ve soğutucuyu değiştirip denedim yine yaptı.

8) Ekran kartı sürücüsünü yeni sürümü kaldırıp eski sürüm yükledim yine aynı şekilde yaptı.

Bunu sorunu ben 3 tane bilgisayarcıya teknik personellere sordum onlar bile cevabını veremedi. Bunun dışında bende bilgisayar mezunuyum profum diyemem ama biliyorum az çok. Şimdi yanlışsam yanlışsın deyin. Ramlerde bir arıza olsa bilgisayar zaten hiç açılmaz ekrana görüntü vermez. İşlemcide bir problem olsa hiç bilgisayarın yüzünü göremem yine işlem yaptırmaz direk tık diye kapanır o şekilde kapanmaz. Gelelim Ekran kartına ekran kartında bir problem temassızlık olsa oda yine aynı şekilde ekranı göstermez bana sanki kabloyu çıkarıp takıyormuşum gibi yapar ve ekrana görüntü gelmez.

ARKADAŞLAR BENİM TAHMİNLERİM BU KADAR BU BİLGİSAYARDA DAHA NE OLABİLİR BİLEMİYORUM. KAPANDIĞINDA PIRPIR YAPIP SONRASINDA SALLAYINCA YADA VURUNCA DÜZELMESİDE AYRI BİR GARİP TABİ! LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? TEŞEKKÜRLER.

Bilgisayarımın Özellikleri :

İşlemci : İntel i7 8700K

Anakart : MSİ Z390 GAMİNG PRO CARBON

RAM : 2X KİNGSTON HYPERX 8 GB DDR4 RAM

EKRAN KARTI : MSİ GEFORCE GTX 1660 SUPER GAMİNG 6GB

• Güç kaynağının markası ve modeli nedir?

Asus Crosshair VIII Hero(X570) / Amd Ryzen 9 3900x

Raspberry Pi 4 model B(8 GB)
  • Güç kaynağı Gamepower 600W GM-650 Modeli hocam

• Windows 10'da Olay Görüntüleyicisi vardır oraya girin ve Windows Günlükleri içerisinden Sistem yazan yere tıklayın, bu bahsettiğiniz sorunu yaşadığınız sırada Windows'un ne hatalar verdiğini buradan kontrol edin. Ayrıca RAM'ler de XMP profilleri açıksa onları kapatın ve bir sorun olup olmadığını tekrar kontrol edin. RAM'leri söküp pinlerin olduğu yerleri silgi ile silmeyi de deneyebilirsiniz.

Bu bahsettiğiniz sorun ya RAM'lerin XMP profillerinde ki bozulmadan kaynaklıdır, RAM'ler yük altına girince PC'de gücü kesiyordur ya da RAM'ler tam olarak yerine oturmadığı içindir. Düşük bir ihtimal ile Güç Kaynağın da da sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 2 Mayıs 2021; 9:55:39 >

Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
    2007 Formula One World Drivers' Champion
  • merhaba benzer (sanırım) problem bende de mevcuttu 3 ay önce. başıma gelenleri anlatayım, belki bir yardımım dokunur. kasa üzerinden yapabileceğim her işlemi yaptım ama ekrandaki donma/güç kesintisi problemi aynı şekilde devam ediyordu. benim baş edebileceğim bir durum olmadığını anladığımda da oturduğum yerde bi bilgisayar tamircisine (mahalle arası tamircilerden) götürdüm problemi, dediğin gibi nedenini bulamadı arkadaşlar (umutlu da değildim zaten) görünürde bir problem yok bilgisayarda ekran kartı/ram sağlam dediler. daha sonra baya bi araştırma yaptım tka bilişim diye tamir hizmeti veren bi yer buldum netten. baya prof gözüküyolardı web sitelerinde, her türlü işlemi yapıyor arkadaşlar. oraya taşıdım pcyi, sağ olsunlar problemimi tespit edip çözüm buldular.tavsiyem bir iletişime geçip durumu anlat derim benimkine benzer olduğunu düşündüğüm için çözüm bulurlar sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.