Şimdi Ara

PC' den Şarj Etmek İstemiyorum ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sorunum iphone' u bilgisayara taktığımda şarj etmemesini istemem. Bunu nasıl yapabilirim?

Zaten yatağın kenarında prize bağlı bir adaptörü var gece yatarken ordan dolduruyorum fakat gün içinde telefona müzik vs. atacak olduğumda telefonu pc ye takınca otomatik şarj ediyor ve bu durum beni rahatsız ediyor çünkü daha pili bitmemişken şarja takmak pil ömrünü bayağı kısaltan bi olay.

Bunun bir çözümünü bilen varsa yardım etsin lütfen.

Önceden sorulduysa kusura bakmayın aradım ama bulamadım.

• Aynı şeyi bende düşünmüştüm, sanrırım usb ile şarj olayı pil dolu olsa bile pile zarar vermiyormuş, pil ömrüne etkisi yok deniyor...
  • Belkide iphone ların pilinin 1 seneye emekliye ayrılmasının nedeni budur. Yanlış kullanım sonuçta. Hem usb den şarj pil ömrünü etkilemiyor olsa bunları pili hep ilk günki gibi olmazmıydı??
  • iphone'larin pillerinin 1 seneye emekliye ayrilmasi gibi bir durum yok oncelikle, 400 tam sarjdan sonra performans %80'e duser ifadesinin carpitilmasi ile pil omrunun 1 sene oldugu gibi bir laf u guzaf cikmis idi. Bu tip pillerin sarj edilmesi icin tamamen bitmesine gerek yoktur, hatta bilakis, %30'un altina dusmeden sarj etmek tavsiye edilir. Sahsen mart ayinda almistim iphone'u, gunde bir kac kere bilgisayara baglayip cikardigim oluyordur, bir performans degisimi farketmedim

Illa ki bilgisayardan sarj olmasin diyorsaniz ikinci bir kablo alip voltaj pinlerini devre disi birakabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Pinler icin:http://pinouts.ru/Devices/ipod_pinout.shtml
    Hatta hazir acik baglanti elemani bile bulabiliyorsunuz:http://www.sparkfun.com/commerce/product_info.php?products_id=633
    Sarjsiz veri aktarimi icin bu kabloyu, sarj etmek icin de obur kabloyu kullanirsaniz isinizi gorecektir buyuk ihtimalle, denemek lazim :)

• Kabloda oynama yapmak biraz sakat bi iş cihaza zarar verebilir. Keşke itunes a yada telefona böyle bir seçenek koymuş olsalar. Yani yazılımsal bi yolu olsa süper olurdu.
  • Pillerin tam bitmeden şarj olmasının hiçbir zararı yok, sadece ilk 4-5 şarjta tam bitmesini beklemek yeterli. Herkes eski tip piller karıştırıyor, bu pillerin özelliği zaten tam bitmeden şarj olması. Yani istediğiniz zaman istediğiniz kadar şarj olabilir, pil ömrünü azaltmaz bu.
  • arkdaslar apple bunu hesaplamış olmalı .Her takışta zarar vereceğini sanmıyorum.Usb le şarj etmenın bir farkı olmalı ve arkadas dogru soyluyor.Eski piller gibi değil artık bunlar da 3.nesil pil haha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.