Şimdi Ara

Laptop'u direkt olarak 12V akü ile çalıştırmak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir tane HP G6 250 dizüstü bilgisayarım var, bunu direkt olarak 12 volt akü ile çalıştırmak istiyorum. Bunun için Çin'den 12 voltu 19 volta yükselten dönüştürücülerden aldım, elime ulaştı. Bunu zaten genelde laptop çalıştırmak için satın alıyorlar. Yorumlardan da okuduklarım bu şekilde. Aşağıdaki cihazdan :

    Laptop'u direkt olarak 12V akü ile çalıştırmak için

    Daha sonra şu aşağıdaki bağlantı jakı ile birlikte kablo alıp bu dönüştürücüye takıp kullanmayı planlıyorum :

    Laptop'u direkt olarak 12V akü ile çalıştırmak için

    Fakat şöyle bir sorun var. Bendeki HP laptop jakında tam ortasında "smart pin" diye birşey kullanılıyor. Yani 2 bağlantısı yok , 3 bağlantısı var. -19V , +19V ve Smart Pin şeklinde.

    Tabii ben dönüştürücüden sadece +-19V sağlayabiliyorum. Smart pini bağlayabileceğim bir bağlantı yok.

    Yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla smart pin laptopun pilini şarj ederken adaptörün kapasitesini ölçmek ve ona göre şarj etmesini sağlamak için kullanılan bir pin demektedirler genelde (farklı söylentiler var ).

    Bazı kişiler o pin e herhangi bir şey bağlamadan laptopunun çalıştığını söylerken bazıları da ancak oraya direnç ile birlikte +19V bağlandığında laptopun çalıştığını söyler. Ve bu halde iken de bataryaların şarj etmesiyle ilgili bazı sıkıntılar olduğunu söylerler. Çok fazla araştırma yapamadım ama bildiklerim bu.


    Bu konuda bilgisi olan, daha önce böyle bir iş yapmış olanınız var mıdır? yardımcı olabilecek biri?








  • ben yaptım aynı olayı buyrun video:

  • ID kablosu bağlanmadığında bilgisayar tabiri caizse trip atıyor. Adaptör yazılı akımı sağlamıyor. Sürekli hata mesajlar vs. Bunun yerine 12 volt (tabii ki akımı karşılayacak bir adaptör) bir adaptörü batarya soketinden verseniz? Herhangi bir dönüştürücüye gerek kalmaz. (Yüksek akım sağlayabilecek akülerde iş görür tabiki)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.